• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gerçekten zor bi işmiş :( :( :(

çok büyük bir sorun değil 6 da telefonu kurun kalkın hazırlayın yarım saatin hesabını yapıyorsa bunun için huzurunuzu bozmayın yesin 6 da kahvaltıyı çeksin gitsin..Alışkanlık meselesi nasılki bazı insanlar o saatte kahvaltı yapamaz canı istemez kocanın ki alışklanlık olmuş bir insanın senelerce uyguladıgı şeyleri değişitirmesi zor olur bu yüzden agresif davranıyor cidden büyütülecek huzur bozulacak büyük bir mesele değil bu bir kaç gün sizde deneyin kalkmaya alışırsınız
pratik şeyler hazırlayın pogaca kek börek akşamdan tabağını hazırlayın bi çay demlemek tabagı masaya koymak inanın gün sonunda duyacağınız laflardan daha kısa sürer...sorun belli çözüm belli

ama kadıncağız erken kalkmaktan ziyade kalkamadığı zaman gördüğü muameleden muzdarip kadın uyuyakaldığı için kavga çıkıyor bu yüzdenmi mücadele etmeyen nazlı diye damgalıyorsunuz gerçekten kadın kadının düşmanı arkadaş biz böyle düşünüp birbirimizi yargılıyorsak adamlar ne yapsın

Eşiniz az uykuya ihtiyaç duyuyor olabilir bu sizin de öyle olduğunuz anlamına gelmez. Herkesin bünyesi farklı. Bu şekilde devam ederseniz hasta olursunuz benden söylemesi.
Üyeler ne fikir verirse versin "kızıyor surat asıyor" diyorsunuz. Kızarsa kızsın bir iki gün surat assın "kalkamıyorum senin yüzünden bünyem zayıflayacak hiç faydam olmayacak" deyip erken yatmaya gidin.
Niye bu eşlerinizden bu kadar çekiniyorsunuz anlamıyorum?

Ayrıca siz ve eşiniz gece salgılanan melatonin hormonundan mahrum kalıyorsunuz. Bu da ileride bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor. Bununla ilgili bir yazı okutun ona.

konunun tamamını okuma fırsatım olmadı ama bacım kusura bakma sen haksızsın. niye kalkamıyosun sanki taş taşıcan ben ev hanımı olcam eşimi asla kahvaltısız göndermem. şuan ikimiz çalışıyorken bile akşamdan sandviçlerimizi meyvelerimizi hazırlarım. sabahta alır götürürüz.​

Ben de sandim onemli isleri var, yuksek lisans falan yaptigi icin ders calisiyor o yuzden gec yatiyor.. neymis efendim playstation oynarmis da cay kahve ikrami beklermis gece 3 e kadar... Pasaya bak seeeennnn...

Erkek olmayı asla istemezdim. Bugun işten çıksam bana bakmak zorunda eşşek gibi.
Bana zorla çalış demiyor zaten ben o kadar okudum evde oturmak için okumadım hemde evin işleri bana bakıyor ama bunun yanında eşimin bir dediğini iki etmem. akşam eve gidince tatlısı tuzlusu çayı kahvesi herşeyi hazır olur.
Ev hanımı olsam evim biraz daha düzenli olurdu o kadar. Erkek bu çalışıyo akşama kadar tabi ki beklicek. Ev hanımı olmakta zor kolay değil ama sonuçta benim evime ekmeğini getiriyorsa, saygılıysa oda benim bir dediğimi iki etmezse başımla taşırım onu. Eş ve evlilik kolay değil, yeri gelir kavga edersin yeri gelir kötü konuşursun ama (herşey için geçerli değil) Alttan almayıda bilceksin.

Benim anlamadığım bekarken annesinin alıştırmış olduğu tekrar uyuma durumu. Sanki kv ileride geline dert olsun diye yapmış.
Adam 6' da kalkıyor kahvaltı yapıyor, sonra uyuyor ve tekrar 7' de kalkıp işe gidiyor. Anlayan beri gelsin.

Bir kere insanın kalkıp elini yüzünü yıkayınca uykusu açılır ki.
Üstüne bir de 5 dakikada kahvaltı yapacak (ki o başlı başına soru işareti) ve hemen uyku tutacak uyuyacak kalkıp işe gidecek.

Herkes Ramazan ayında sahur yapınca uyku tutmuyor diye şikayet ediyor yahu.

Biri bana yanlış anlamışsın desin lütfen. Bu resmen kadına eziyet!

herzaman için erken kalkamıyorum.evleneli daha bi sene oldu.eşim sabah kahvaltısına çok düşkün.eğerki ben erken kalkamayıp kahvaltısını hazırlayamazsam hep kavga ediyoruz.gece gece çayını kahvesini hazırlatıyo hadi tamam ama ben uyuyuncada sorun oluyo.beraber uyuyuncada erken kalkıp kahvaltı hazırlamam herzaman mümkün olmuyo.artık kendimi suçlu hissetmeye başladım.erken kalkmak için napabilirim.benim gibi eşiyle erken kalkma konusunda sorun yaşıyan var mı??? :KK43: :KK43:

Canim kahvaltisini aksamdan hazirlayip buzdolabina koysan. Tavada yumurta yiyor mu kahvaltida esin?

En mantiklisi saat kurun.. esinizi alip karsiniza konussaniz daha erken yatma konusunda ;/

Bu geç saate kadar ayakta olma mevzusunu söyle atlatabilirsin;
Sabah kalktın, saat 6. Hallettin işte kahvaltı bilmem ne. Eşin gitti.
Oyalan evin içinde, ortalığı toplamak, çamaşır asmak, akşam yemeğini hazırlamak gibi.Söyle öğleden sonraya kadar dişini sık.Saat 1- 1,5 gibi uzan yatağa şekerleme yap, 2-2,5 saat uyusan mermi gibi olursun.Sabah kalkma meselesini böylece halledebilirsin.

çok enteresan bir olay...
biz sabah namaza kalkıyoruz eşimle elh.
35 dk öyle gidiyor sonra 45 dk sonra tekrar kalkıyorum eşimin kahvaltısını hazırlıyorum kaldırıyorum işine yolluyorum
ben tekrar yatıyoum 09:15-09:30 arası kalkıyorum ki gece bizde çok erken yatmayız en erken 24.00 olur oda en erkeni ama ben alıştırdım bünyemi ve gün içindede hiç uyumam
bence sende alarm kur bak nasıl kalkıyorsun

valla eşin bencil biri biraz sanırım ve baştan alıştırmışsın anacım sen... ben de ev hanımıyım ne kahvaltı hazırlarım ne bişey eşim de hiç problem etmedi bunu. bunlar çok eskilerde kaldı ya hu. hiç de yapma he çok sorun oluyosa geceden hazırla bi paket de sallama çay al ketıla da suyunu hazırla. buzdolabından çıkartır herhalde sallama çay da yapar. kahvaltısını yer çok şımartma valla...

Sinir oldum, başlarım ben öyle kocaya.. Burda kocan tabi yapacaksıncılara daha çok sinir oldum. Adam kadına eziyet etsin ama kocası diye ses çıkaramasın var mı böyle bir dünya. Eş değil köle almış kendine adam. Çalışma, ev işi yap, ben yatmadan yatma, ben kalkmadan önce kalk, her şeyim dört dörtlük olsun, olmazsa eğer psikolojik şiddet uygularım. Bunu da kimseye şikayet edemezsin çünkü ben senin kıcanım, yapacaksın tabi derler sana. Nasul bir dünyada yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Erkeklere hizmet için mi geldiniz dünyaya.

Bir de ben çalıştığım halde hazırlarım, kocişimi aç göndermem tayfası var ki onlar en enteresanı. Adam orda uyusun sen kalk kahvaltı hazırla, oturt yedir, kahvaltıyı topla (adam yine tv keyfinde bu arada) giyin, süslen (çünkü kadınsın süslenmek de görev) adamı uğurla, sen çık işe git. Akşam gel yemek yap, adama yedir, sofrayı topla, çay demle, duş al, görevin olduğu için seviş, uyu, sabah kalk......... Modern kölelik bu oluyor sanırım. Deli misiniz siz ya?

Konu sahibi geç kalktın diye sinirleniyor, seni kırıyorsa ertesi sabah hiç kalkma. Adam gibi davranmayı öğrenene kadar kahvaltı falan hazırlama.

Sinir oldum, başlarım ben öyle kocaya.. Burda kocan tabi yapacaksıncılara daha çok sinir oldum. Adam kadına eziyet etsin ama kocası diye ses çıkaramasın var mı böyle bir dünya. Eş değil köle almış kendine adam. Çalışma, ev işi yap, ben yatmadan yatma, ben kalkmadan önce kalk, her şeyim dört dörtlük olsun, olmazsa eğer psikolojik şiddet uygularım. Bunu da kimseye şikayet edemezsin çünkü ben senin kıcanım, yapacaksın tabi derler sana. Nasul bir dünyada yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Erkeklere hizmet için mi geldiniz dünyaya.

Bir de ben çalıştığım halde hazırlarım, kocişimi aç göndermem tayfası var ki onlar en enteresanı. Adam orda uyusun sen kalk kahvaltı hazırla, oturt yedir, kahvaltıyı topla (adam yine tv keyfinde bu arada) giyin, süslen (çünkü kadınsın süslenmek de görev) adamı uğurla, sen çık işe git. Akşam gel yemek yap, adama yedir, sofrayı topla, çay demle, duş al, görevin olduğu için seviş, uyu, sabah kalk......... Modern kölelik bu oluyor sanırım. Deli misiniz siz ya?

Konu sahibi geç kalktın diye sinirleniyor, seni kırıyorsa ertesi sabah hiç kalkma. Adam gibi davranmayı öğrenene kadar kahvaltı falan hazırlama.

"bir de ben çalıştığgım halde" ile başlayan paragrafına bayıldım :) benimde en çok o yorumlar dikkatimi çekmişti.

Bu mantik böyle sürüp gidiyor işte erkek çocukları olduğunda da bu mantikla yetiştirdikleri için erkekler 16 yasindan daha ileri gidemiyorlar..
Kiz çocuğu kahvaltisini alir, erkek çocuğu PC basinda olur annesi tepsiyle önüne
götürür.. Sonra gelin ayiklasin pirincin tasini..

Çok şükür eşim şimdiye kadar kahvalti için hiç şikayet etmedi.. Bende hemen hemen her sabah kahvaltısını hazırladım. Bazen uyanamadığımı görünce kıyamayıp " ben kahvaltı etmicem sen daha yat hayatım " dese de ben yine de illa kalkarım yataktan onu geçiririm. 2 aylık evliyim ama şimdiye kadar ondan sonra yatmadım hiç.. Beraber yatar beraber kalkarız Alıştığımız için sanırım aynı saatlerde uykumuz geliyor..

Bence sen o yokken gündüzleri şekerlem yap biraz... Sabah erken kalkmak böylece sorun olmayacaktır. istersen işe gittikten sonra yine uyursun..

Halam sabahları farklı saatlerde işe giden çocukları için geceden kahvaltı hazırlardı. saklama kaplarını bardakları vs hepsini masaya dizer , ekmekleri dilimleyip poşete koyar , yumurta suyunu tencereye , çay suyunu da çaydanlığa hazırlardı. Sonra kahvaltı sofrasının üzerine de bir şey örter öyle yatardı. Sabah kahvaltı hazırlamak zorunda olmaz hazır olan sofraya kurulurlardi.. Bu şekilde deneyebilirsin...:KK25:

anammm alt tarfı bi kahvaltı ya ne kadarda abartlmış ....bi çay koyacaksın peynir zeytin cay hazırlamak ne kadr zman alır ki allah askına taş çatlasın 15-20 dk ... hergün poğaca simit yemekten daha iyidir evinde yediğin....ben kocam istmese de hazırlıyorum kendim için kahvaltısız evden cıkamam o gün modum düşer cünkü .... ev hanımlarıda esine kahavltı hazırlayamayacaksa yazık valla bu devir erkeklerine

hay ağzın sağlık sephoracım, aynen bunları yazmak için girmiştim konuya...

Back
X