Evlilik günlüğümüz..

avukat1988

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
1.331
53
358
37
Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumun üyesi olarak özellikle bir derdim var bölümünü sıkça ziyaret eder okurum.Hepimiz burda eşimizle, evliliğimizle ilgili sorunları paylaşıyor,birbirimizden fikir alıyoruz.Ancak bazen öyle problemler oluyor ki bir anda gün yüzüne çıkıyor,genele yayamıyoruz bu sorunu ama o gün için canımızı hayli sıkıyor.Konu açmak istiyoruz o an için mevzu çok derin gelmiyor vazgeçiyoruz.İşte evlilik içinde yaşadığımız gündelik sorunları,tartışma diyaloglarımızı bu konuda paylaşmayı teklif ediyorum.Derdimizi anlatalım,daha önce evliliğinde bu tarz problemler yaşamış kişilerden destek alalım.Tek bir kişinin sorunu değil birçok arkadaşın güncel sıkıntısı çözüme kavuşturulmaya çalışılsın.İllaki sorunları değil evlilikte yaşadığımız mutlu anları da paylaşalım.Ne dersiniz?Şu an eşiyle ufak tefek de olsa gününü mahveden bir sorun yüzünden küs olan ben çok ihtiyaç duydum böyle bir konu başlığına mesela.Var mı aranızda günün siftahını yapmak isteyen kızlar?

Mesela biz eşimle küçük mevzular yüzünden çok sık küseriz ancak bazen oluyor neye küstüğümü bile unutuyorum.Sorunum şu ki eşimi öyle alıştırmışım ki benim yüzde 100 haklı olduğum konularda bile küsmesi gereken benken bir bakıyorum benden önce o küsmüş.10 defa küsersek 8inde barışma teşebbüsü benden geliyor.Çünkü kendisi iradesine çok hakim biri.Yalnızlığı,tek başına vakit geçirmeyi de seviyor.Böyle olunca küslük süremiz uzuyor.Bense dayanamıyorum.Küsken evde olduğumuzda oyalanacak birşeyler bulamıyorum.1 saat küs durduysam sonra gidip hadi özür dile de ya da sarıl da öp de barışalım deyip kendimi değersizleştiriyorum.Bazen düşünüyorum kaçan kovalanır taktiğini mi uygulasam ama bu da benim yapıma ters geliyor birincisi sabredemiyorum.İkincisi eşimle bazen konuştuğumuzda benim bu halimi sevdiğini anlıyorum.Örneğin geçenlerde bana benim neyime hayransın diye sordu.Ben cevap verdim ben ona sorduğumda söylediği ilk şey onu sevmeme hayran oluşuydu.Sizde de var mı bu cinsten kızlar zaman içinde neler denediniz nelerden başarılı sonuç aldınız?

Dünkü vukuatımızdan bahsetmek istiyorum.Hala bu olaydan dolayı küsüz.Birkaç gün önce bir mağazadan orta seviyede topuklu bir ayakkabı almıştık eşimle.Eşim benim topuklu giymemi istemiyor.Çünkü boylarımız nerdeyse aynı yan yana yürüyünce biraz sorun oluyor tahmin edersiniz ki.Ama ayakkabıyı beraber gördük beğendik o aldı bana.İşim gereği de babet giymek pek şık olmuyor benim açımdan.Dün iş çıkışı beraber arabaya doğru yürürken o 5 dklık mesafede bir sürü kırıcı laf etti bununla ilgili.Ayağım kırılsaymış da görseymişim bir daha topuklu giyemezmişim,ben iyice aşmışım kendimi.Kalbimi kırıyorsun dediğimde başlarım kalbine dedi sen beni kırmışssın gururumu kırmışsın çok mu dedi?Eve geldik yemek konusunda laf söyledi sonra da gitti oturdu içeriye.Gece buna rağmen sarıldım uyuyordu seslenmedi.Sonra dönerken kolumu attı üzerinden.Sabah da bana sarıl dediğimde hayır dedi niye dedim ben her dediğinde sana sarılmak zorunda mıyım dedi?Ayakkabıyı da paketledim iade için.İçime hiç sindirmedi artı ahı mı tuttu nedir ayapımı mahvetti ayakkabı.Ayağım yara bere içinde ayakkabı vurduğu için.İade almadılar ama demin tel etti dışardayken işle ilgili şeyler söyledi(ofisimiz de beraber çalışıyoruz)sonra da ayakkabıyı değiştirdin mi diye sordu.Ben daha laf konuşurken yanındakine birşeyler dedi teli kapattı.Ben de artık çaba göstermeyeceğime dair mesaj atıp teli kapattım.Birşey yazacağından değil de boşuna beklemeyeyim mesajını diye.Beni sevdiğini biliyorum ama bu kibirliliği,inadı beni öldürüyor.

evlenmeme az bir süre kaldı ama karışık duygulardayım seviyorum ama karışık sanki bazende sevmiyorum gibi sizdede oldumu böyle şeyler evlenme tarihi yaklaştıkça stresden dolayı fln böyle duygular yaşadınız mı korku merak gibi

bizde eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz.iyi yönleride var kötü yönleride çok çabuk sinirlenen bi insan geneldede benden çıkarır bağırıverir ilk zamanlar çok kavgalrımız oluyordu ama baktım böle gitmiyor bağırınca seslenmiyorum normale dönünce ben laf sokuyorum öle öle geçiyor . Genelde ben küserim o özür dilemek zorunda kalır. Allahtan küs kalamıyor. ( AMA KIRMASINIDA ÇOK GÜZEL BECERİYOR)

evlenmeme az bir süre kaldı ama karışık duygulardayım seviyorum ama karışık sanki bazende sevmiyorum gibi sizdede oldumu böyle şeyler evlenme tarihi yaklaştıkça stresden dolayı fln böyle duygular yaşadınız mı korku merak gibi[/Qm

Merhaba bu sorunu kendim yaşamadım ama nişanlıyken eşimde olduğu için araştırmıştım.Çok normalmiş.Evlilik beraberinde yüklü bir sorumluluğu getiriyor.Özgürlüğüne düşkün,kendi kararlarını kendi almayı her daim sağlayan insanlar için böyle bir sürece girecek olmak depresyona yol açabiliyormuş.Dediğim gibi şimdi eşim o zaman için nişanlımda da olmuştu.Evlendikten sonra kalmadı.Hatta ben neden öyle davrandım acaba diye kendini sorguladı.

bizde eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz.iyi yönleride var kötü yönleride çok çabuk sinirlenen bi insan geneldede benden çıkarır bağırıverir ilk zamanlar çok kavgalrımız oluyordu ama baktım böle gitmiyor bağırınca seslenmiyorum normale dönünce ben laf sokuyorum öle öle geçiyor . Genelde ben küserim o özür dilemek zorunda kalır. Allahtan küs kalamıyor. ( AMA KIRMASINIDA ÇOK GÜZEL BECERİYOR)

İşte ben de eşiniz gibiyim.Hiç dayanamıyorum küslüğe.Onunla küsken çok huzursuz oluyorum,canım hiçbir şey istemiyor barışmadıkça rahatlayamıyorum ama o da sizin gibi iradeli olduğundan çok nadir kendisi barışıyor.Ben hep ondan önce davranıyorum.Benim eşim de tartışırken ağır konuşur.Küfür vs. değil tabi ama ben bunu diyorum ya bir de bunun yarını var demez.Aklına eseni söyler.Bense 7 yıldır sevgililik nişanlılık ve evlilik döneminde hala kelimelerimi seçerek konuşuruz.Şu an konuştursalar kendisini Aslı da bana şu tartışmamızda şunu demiş beni kırmıştı diyemez.Ama gel gelelim kırıcı konuşmasam da küsen o oluyor.Bu huyu evlendikten sonra çıktı ortaya yoksa hiç küsme huyu yoktu.

Onu sevmemi bunu belli etmemi çok seviyor ama ben vere vere ona verecek birşey bırakmadım.O da beni sever,güzel sözler,hitaplar kullanır,sarılır,öper otururken vs. ama ben hep ona daha düşkün oldum.Mesela büroda ikimizin ayrı odaları var ben gelir gider adamı öperim.Sonra yanağımı uzatır kendimi öptürürüm.Ama zoraki yaptığı şeyler onu sıkıyor farkındayım ama işte evde davrandığı gibi işte de davransın istiyorum.Çok fazla yanında kalmıyorum.Bütün gün beraber oturup birbirimizi sıkmayalım diye ama onun daha gelip de benim odama bir sarılmışlığı yok işyerinde.Genel anlamda böyle her dakika sarılmayı öpülmeyi seven biri değil.Yanlış anlaşılmasın ben bunların sonunda birşeyler olsun diyen biri değilim.Sarılıyor,öpüyor,seviyor beni,sarılıp tv falan izliyoruz ama sanırım o kadar üzerine düşüyorum ki ona fırsat yaratmıyorum.

hep onun bildiklerinin doğru oolduğunu sanması ( ki kaç defa lafıma geldiği halde )

hep kendi haklı olduğunu sanması,

tüm hakimiyetin onda olmasını istemesi ,

ufak tefek durumları büyütmesi ve beynimi yemesi vs vs uzar gider aslında

çok çatışıyoruz çoook , sonradan hatasını anlıuyo ama yine yapçanı sonra yine yapıyo

guzel bi konu olmuş
bizim de bir yılımız yeni doldu ben hiç bilmediğim bi şehre geldim arkadaşım da yok ve evdeyim genelde evden dışarı da yanlız çıkmam sevmiyorum ve çok sıl-kılıyorum bu yuzden ara sıra aglama krizlerim oluyo
dun yine çok sıkılmıştım ve eşimde yorgun gelmişti (aslında bana gelince yorgun oluyo gibi de gelmiyo değil çunku kardeşi araba surelim dese hemen çıkıyo yada annesi babası çağırsa hemen gidiyo)
ben bikaç bişey istedim laf etti tum gun evdeydin ben işten geliyorum sen bişeyler istiyosun sıkıldım falan filan benim yine aglama krizim tuttu
bu sefer ilgisi daha farklıydı
evet yine bir aglama kriziyle karşıkarşıyayız şimdi biraz aglıycan sonra başım agrıyo nefes alamıyorum diycen sonra ben sana sarılıcam sonra...
sanki beni çözmüş de artık yemiyorum der gibiydi
açıkçası gıcık oldum ama bi yandandan da haklıydı
napıyım çok sıkılıyorum birde eşim ters bişey söyleyince bende ipler kopuyo

Onu sevmemi bunu belli etmemi çok seviyor ama ben vere vere ona verecek birşey bırakmadım.O da beni sever,güzel sözler,hitaplar kullanır,sarılır,öper otururken vs. ama ben hep ona daha düşkün oldum.Mesela büroda ikimizin ayrı odaları var ben gelir gider adamı öperim.Sonra yanağımı uzatır kendimi öptürürüm.Ama zoraki yaptığı şeyler onu sıkıyor farkındayım ama işte evde davrandığı gibi işte de davransın istiyorum.Çok fazla yanında kalmıyorum.Bütün gün beraber oturup birbirimizi sıkmayalım diye ama onun daha gelip de benim odama bir sarılmışlığı yok işyerinde.Genel anlamda böyle her dakika sarılmayı öpülmeyi seven biri değil.Yanlış anlaşılmasın ben bunların sonunda birşeyler olsun diyen biri değilim.Sarılıyor,öpüyor,seviyor beni,sarılıp tv falan izliyoruz ama sanırım o kadar üzerine düşüyorum ki ona fırsat yaratmıyorum.

Canım eşimi bende çok severim her fırsatta söylerim ama eşim bana göre daha duygusal katı görünür ama çok hassas özel günlere olsun benden daha fazla önemser ben daha maddeciyim . ama senin yaptıın gibi kelimeerime dikkat ederim kırılcağını düşündüğüm şeleri sölemem ama o kadar ufacık şeyden aşağılamaya başlar benimde tepem atar taviz vermemeye çalışıyorum yoksa daha çok kırcak. Ben babamdan korkarak büyüdüm eşimden korkarak hayat yaşamak istemiyorum. evlendiğimiz ilk aylar ağlama krizlerim olurdu onlar geçti artık ağlayamıyorum ama ezdirmemeye çalışıyorum kendimi. Haklı veya haksız özür dilemesini bilsin bence. İstediğimiz bazen tek şey özür dilemesi.

hep onun bildiklerinin doğru oolduğunu sanması ( ki kaç defa lafıma geldiği halde )

hep kendi haklı olduğunu sanması,

tüm hakimiyetin onda olmasını istemesi ,

ufak tefek durumları büyütmesi ve beynimi yemesi vs vs uzar gider aslında

çok çatışıyoruz çoook , sonradan hatasını anlıuyo ama yine yapçanı sonra yine yapıyo

Klasik ağır erkek modunda mı yani?

Canım eşimi bende çok severim her fırsatta söylerim ama eşim bana göre daha duygusal katı görünür ama çok hassas özel günlere olsun benden daha fazla önemser ben daha maddeciyim . ama senin yaptıın gibi kelimeerime dikkat ederim kırılcağını düşündüğüm şeleri sölemem ama o kadar ufacık şeyden aşağılamaya başlar benimde tepem atar taviz vermemeye çalışıyorum yoksa daha çok kırcak. Ben babamdan korkarak büyüdüm eşimden korkarak hayat yaşamak istemiyorum. evlendiğimiz ilk aylar ağlama krizlerim olurdu onlar geçti artık ağlayamıyorum ama ezdirmemeye çalışıyorum kendimi. Haklı veya haksız özür dilemesini bilsin bence. İstediğimiz bazen tek şey özür dilemesi.

Özür dilemesine diler eşim ama bu kadar.Özür dilediğinde hiç uzatmam hemen yelkenleri suya indiririm.Sanki o an barışmazsam on adım geri gidecek gibi geliyor.Zor kadın olamadım anlayacağınız.

Klasik ağır erkek modunda mı yani?

öyle de diyemiyorum tam an lamıyla, bir dediğimi iki etmez önce üzer sonra vicdan yapar gönlümü almaya çalışır

ama bazen dengesizleşiyor işte gereksiz egosuyla kırıyor sonra da düzeltmeye çalışıyor

ha düzelltti bi daha aynısını yapmasa neyse sonra yine aynı olay kısır döngü yanii

guzel bi konu olmuş
bizim de bir yılımız yeni doldu ben hiç bilmediğim bi şehre geldim arkadaşım da yok ve evdeyim genelde evden dışarı da yanlız çıkmam sevmiyorum ve çok sıl-kılıyorum bu yuzden ara sıra aglama krizlerim oluyo
dun yine çok sıkılmıştım ve eşimde yorgun gelmişti (aslında bana gelince yorgun oluyo gibi de gelmiyo değil çunku kardeşi araba surelim dese hemen çıkıyo yada annesi babası çağırsa hemen gidiyo)
ben bikaç bişey istedim laf etti tum gun evdeydin ben işten geliyorum sen bişeyler istiyosun sıkıldım falan filan benim yine aglama krizim tuttu
bu sefer ilgisi daha farklıydı
evet yine bir aglama kriziyle karşıkarşıyayız şimdi biraz aglıycan sonra başım agrıyo nefes alamıyorum diycen sonra ben sana sarılıcam sonra...
sanki beni çözmüş de artık yemiyorum der gibiydi
açıkçası gıcık oldum ama bi yandandan da haklıydı
napıyım çok sıkılıyorum birde eşim ters bişey söyleyince bende ipler kopuyo
Gözyaşından için kadının en büyük silahıdır derler ama bizde işe yaramıyor.Ağlamama nasıl dayanıyorsun dediğimde sen her şeye ağlıyorsun en küçük şeylerde gözyaşın hazır diyor.Yani erkekler sanırım kadın ağladıkça üzdüm diye düşünmüyor.En kücük seylere agladıgımızı düşünüp bizi ne kadar kırdıklarını anlamıyorlar.Bizim de barışma seremonimiz genelde aynı şekillerde oluyor.Ben de keişe eşim gibi yapabilsem.Küsken bile açar filmini izler,gülünecek yerlerde kahkaha ile güler,kalkar kendine yiyecek birseyler getirir.Ben barısmaya calısınca da bak ne oldu yine geldin gibilerden güler halime.

öyle de diyemiyorum tam an lamıyla, bir dediğimi iki etmez önce üzer sonra vicdan yapar gönlümü almaya çalışır

ama bazen dengesizleşiyor işte gereksiz egosuyla kırıyor sonra da düzeltmeye çalışıyor

ha düzelltti bi daha aynısını yapmasa neyse sonra yine aynı olay kısır döngü yanii

En azından vicdan yapıyormus benim eşim oğlak burcu burcuna veriyorum artık.Çok katıdır bazen.İlginç olacak belki ama 7 senedir tanıyorum eşimi 3 defa ağladığını gördüm ikisi sinirdendi.Ne kadar duygusal(!) siz anlayın artık.

En azından vicdan yapıyormus benim eşim oğlak burcu burcuna veriyorum artık.Çok katıdır bazen.İlginç olacak belki ama 7 senedir tanıyorum eşimi 3 defa ağladığını gördüm ikisi sinirdendi.Ne kadar duygusal(!) siz anlayın artık.

benimki de başak belki biliyorsundur özelliklerini gereksiz takıntı ve fazlasıyla titiz pimpirikli idare ediyoruz bi şekilde bazen o orta yolu buluyo bazen ben , öyle olmasa sürekli ben ben dese olmaz zaten yürümez , zamanla da düzene giriyor sanki , daha da girermiiş öyle diyorlar

Son düzenleme:
benimki de başak belki biliyorsundur özelliklerini gereksiz takıntı ve fazlasıyla titiz pimpirikli idare ediyoruz bi şekilde bazen o orta yolu buluyo bazen ben , öyle olmasa sürekli ben ben dese olmaz zaten yürümez , zamanla da düzene giriyor sanki ,

10 temmuzda 2. evlilik yıldönümümüzü kutlayacağız.Başakları bilirim babam başak burcu dediğin gibi aşırı titiz ama eşimin de ondan kalır yanı yok.Bak şimdi yaramı deştin.Düzenlidir eşim titizdir kisisel temizliğine cok önem verir.Bu özelliklerine bayılıyorum ama işte böyle olunca beni beğenmiyor.Acıkcası ben onun gibi degilim.Evim düzenlidir temizdir misafire hazırdır ama öyle temizlik manyagı biri degilim.Dagınık olan tek yerim kendi elbise dolabım ama eşimle bu dolap ve düzen olayı yüzünden defalarca tartıstık.Kendi dolabını acar bana gösterir ben mi kadınım sen mi diyerek kac defa da toplayayım diye dolabımı devirmistir.

10 temmuzda 2. evlilik yıldönümümüzü kutlayacağız.Başakları bilirim babam başak burcu dediğin gibi aşırı titiz ama eşimin de ondan kalır yanı yok.Bak şimdi yaramı deştin.Düzenlidir eşim titizdir kisisel temizliğine cok önem verir.Bu özelliklerine bayılıyorum ama işte böyle olunca beni beğenmiyor.Acıkcası ben onun gibi degilim.Evim düzenlidir temizdir misafire hazırdır ama öyle temizlik manyagı biri degilim.Dagınık olan tek yerim kendi elbise dolabım ama eşimle bu dolap ve düzen olayı yüzünden defalarca tartıstık.Kendi dolabını acar bana gösterir ben mi kadınım sen mi diyerek kac defa da toplayayım diye dolabımı devirmistir.

:1::1: burda da kaç defa yazmışsımdır sana da yazim mesela bizim salondaki eşyalar arasında belli bi cm vardr tv ünt. ile koltuk arası sehpa arası falan biraz cnm oynasın eşim anlar düzeltir takıntı dereceisnde artık , valla söyleniyo susuyo artık beğenmiyosan buyur sen yap diyorum , bende pis bi insan değilim ama aşırı titizde değilimdir, ona kalsa her akşam iş dönüşü yemek sornası temizlik yapmalıyım

kusura bakmasın ev temizlemeye doğmadım , yeterince temizliyorum ama takıntı derecesine sokakam kendimi

dolap olayı bende de var ama eşimin dolabını da ben düzenlliyorum onunkine özeniyorum kendiminkini biraz sallıyorum bide bizler bayanız benim dolabımda bir sürü badi vs var katlayıp koyuyorum birini çekerken diğeri bozulabilyo ama eşiminkiler hep askıda daha düzenli duruyo haliyle ,

amaan birazda bahane arıyorlar sanki, biz nasıl onları oldukları gibi kabul ettik onlarda kabul ediverisnler azcık

Gözyaşından için kadının en büyük silahıdır derler ama bizde işe yaramıyor.Ağlamama nasıl dayanıyorsun dediğimde sen her şeye ağlıyorsun en küçük şeylerde gözyaşın hazır diyor.Yani erkekler sanırım kadın ağladıkça üzdüm diye düşünmüyor.En kücük seylere agladıgımızı düşünüp bizi ne kadar kırdıklarını anlamıyorlar.Bizim de barışma seremonimiz genelde aynı şekillerde oluyor.Ben de keişe eşim gibi yapabilsem.Küsken bile açar filmini izler,gülünecek yerlerde kahkaha ile güler,kalkar kendine yiyecek birseyler getirir.Ben barısmaya calısınca da bak ne oldu yine geldin gibilerden güler halime.

bizde barışma adımlarını hep kocam atar o haklı olsa bile ben barışmam gider yatagımda aglarım yada seesiz otururm o konuşmaya çalışır

Back
X