• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hakkında konuşma

askzor

canımın içi sevdiğim ♡ Kızlarım ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.471
En iyi cevaplar
1
2.846
333
31
Kızlar yakında istemem var sevgilim le evlilik hakkında konuşmak istiyorum geçen gün şey dedim mesela bak aşkım söz taktığımız zaman hersey farklı olacak aileler karışacak o yüzden kavgalıyken düzgün davran kendini kaybetme bunu istiyorum senden filan ama daha ayrıntılı konuşmak istiyorum ne konuşabilirim fikir verir misiniz kızlar sizin önceden konuşmayıp pişman oldugunuz şeyler var mı

Selam canım, öncelikle oturun ve
1. ortak yanlarınızı konusun,
2. ortak olmayan yanlarınızı
3. evlilikten beklentilerinizi
4. hayalini kurdugunuz şeyleri
5. en önemlisi birbirinizin hayatını kısıtlamadan nasıl bir evlilik yaşamak istediğinizi

biz hiç konusmadık bunları, bize göre sevgi yeterliydi, ama 3gün oldu bitti, çok şükür.
Kafa yapınız uyuyorsa, birbirinizin hayallerine ve hayatına saygı duyuyorsanız, kısıtlama ve asırı kıskanclık yok ise, her sey olması gerektği gibi ise çok mutlu olursunuz.

birde seni sen oldugun için kabul ediyorsa, seni değiştirmeye calısmıyorsa sıkıntı yoktur ama bunlar varsa eyvahhhhh derim...

Başarılar.

Selam canım, öncelikle oturun ve
1. ortak yanlarınızı konusun,
2. ortak olmayan yanlarınızı
3. evlilikten beklentilerinizi
4. hayalini kurdugunuz şeyleri
5. en önemlisi birbirinizin hayatını kısıtlamadan nasıl bir evlilik yaşamak istediğinizi

biz hiç konusmadık bunları, bize göre sevgi yeterliydi, ama 3gün oldu bitti, çok şükür.
Kafa yapınız uyuyorsa, birbirinizin hayallerine ve hayatına saygı duyuyorsanız, kısıtlama ve asırı kıskanclık yok ise, her sey olması gerektği gibi ise çok mutlu olursunuz.

birde seni sen oldugun için kabul ediyorsa, seni değiştirmeye calısmıyorsa sıkıntı yoktur ama bunlar varsa eyvahhhhh derim...

Başarılar.

Mesaj için çok teşekkür ederim kıskanclık var ama ilk zamanlardaki gibi değil suan beraber aynı şehirdeyi z herseyi yapıyoruz yani ben gezme yi çok seven bi insanım o pek sevmez di ama alıştı :-) farklı yönler vardı tabi ama 4 senede alıştik sözümü filan dinler babamin huyları aynı

az once bir konu okumustum, evlilige yanasmadıgı gerekcesiyle kadın sevgilisinden ayrılmıs. sonra teklif edilmis... ama su an mutsuzlar cunku adam hala hevessiz.

demek istedigim, zamanı geldiginde karsınızdaki kisi de sizinle hayatını birlestirmek beraber hayal kurmak isteyecektir zaten.
yaşınız kac bilmiyorum ama eger bir an once evlenmeyi dusunuyorsanız konusunu acın ve onun tavrına gore iliskinize yonelik bir karara varın. eger daha cok erken ben gelecek icin soruyorum diyorsanız simdiden ısrar edip adamın olmayan korkularını tetiklemeyin.

bir de sizinle ciddi dusunup dusunmedigini sahiplenme biciminden, sizi arkadaslarınıza tanıstırmasından vs anlarsınız bence.
eger laylaylom takılmıyor ama durumun belirsiz oldugunu dusunuyorsanız boyle kuruntular yapıp iliskinizi yıpratmayın, zamana bırakın...

Kızlar yakında istemem var sevgilim le evlilik hakkında konuşmak istiyorum geçen gün şey dedim mesela bak aşkım söz taktığımız zaman hersey farklı olacak aileler karışacak o yüzden kavgalıyken düzgün davran kendini kaybetme bunu istiyorum senden filan ama daha ayrıntılı konuşmak istiyorum ne konuşabilirim fikir verir misiniz kızlar sizin önceden konuşmayıp pişman oldugunuz şeyler var mı

Her ne olursa olsun, kavga ederken bile kufur ve siddetten uzak durmaniz gerektigini...
Sadakatin ve guvenin cok onemli oldugunu, telafisi olmayan hicbir sey yapmamaniz gerektigini...
Aranizda ne yasarsaniz yasayin; bosanma, siddet vs. kastetmiyorum, rutin evlilik surtusmelerinden bahsediyorum; bunlari ailenize yansitmamaniz gerektigini...
Aileler arasinda herhangi bir uyumsuzluk olursa bunu iliskinize yansitmamaniz gerektigini...
Bir karar alirken, ortak karar almaniz gerektigini...
Hayatin musterek oldugunu, birbirinize her konuda yardimci olmaniz gerektigini...
Bir seyden hoslanmadiginizda bunu icinize atmak yerine alip karsisina konusmaniz gerektigini...
Saygidan asla vazgecmemeniz gerektigini anlatin, konusun vs.
Bunlar ilk firsatta aklima gelenler, arkadaslar gerisini tamamlar...:34:

simdi farkettim siz sozlenmissiniz ki zaten :1: nasıl görmem... kusura bakmayın lutfen. hayırlı olsun! :nazar:
arkadaslar cok guzel yazmıslar fakat konusmaktan cekinmeyin o sizin hayatınızı paylasacagınız adam iken dusuncelerinizi paylasmaktan mı cekineceksiniz... hem de birbirinizin ve ailelerin mutlulugu icin diyeceginiz seyleri.

eger sozlunuz de sizin gibi olgun ve karsı tarafı uzmemek icin ozen gosteren biri ise soylediklerinizden memnun olacagını ve aranızdaki sevginin daha da buyuyecegini dusunuyorum... mutluluklar dilerim!

az once bir konu okumustum, evlilige yanasmadıgı gerekcesiyle kadın sevgilisinden ayrılmıs. sonra teklif edilmis... ama su an mutsuzlar cunku adam hala hevessiz.

demek istedigim, zamanı geldiginde karsınızdaki kisi de sizinle hayatını birlestirmek beraber hayal kurmak isteyecektir zaten.
yaşınız kac bilmiyorum ama eger bir an once evlenmeyi dusunuyorsanız konusunu acın ve onun tavrına gore iliskinize yonelik bir karara varın. eger daha cok erken ben gelecek icin soruyorum diyorsanız simdiden ısrar edip adamın olmayan korkularını tetiklemeyin.

bir de sizinle ciddi dusunup dusunmedigini sahiplenme biciminden, sizi arkadaslarınıza tanıstırmasından vs anlarsınız bence.
eger laylaylom takılmıyor ama durumun belirsiz oldugunu dusunuyorsanız boyle kuruntular yapıp iliskinizi yıpratmayın, zamana bırakın...

O çok istiyo evlenmeyi eskiden hep ben konuşur isterdim ama sonradan bıraktım o istiyo artık :-) eskiden çok kıskanç ti kimseyle konuştu rmazdi filan ama daha akşam hastaneye geldi arkadaşlarıyla gelmiş gel seni tanıştırem dedi tanıştık filan zaten aramızda yüzük taktik hatta ilk çıkmaya başladığımzdan 2 ay sonra :-) ne bileyim çok sahipleniyo beni mesela annemlerin bi ara durumu yoktu benimde bota ihtiyacım vardı gitmiş almış bi gün hastanede yemek güzel değildi yani sevmediğim yemek vardı geldi para verdi zorla bide tost yaptırıp gelmiş vb birsürü şey seviyorum ya :-) yaş 20 bu arada

Her ne olursa olsun, kavga ederken bile kufur ve siddetten uzak durmaniz gerektigini...
Sadakatin ve guvenin cok onemli oldugunu, telafisi olmayan hicbir sey yapmamaniz gerektigini...
Aranizda ne yasarsaniz yasayin; bosanma, siddet vs. kastetmiyorum, rutin evlilik surtusmelerinden bahsediyorum; bunlari ailenize yansitmamaniz gerektigini...
Aileler arasinda herhangi bir uyumsuzluk olursa bunu iliskinize yansitmamaniz gerektigini...
Bir karar alirken, ortak karar almaniz gerektigini...
Hayatin musterek oldugunu, birbirinize her konuda yardimci olmaniz gerektigini...
Bir seyden hoslanmadiginizda bunu icinize atmak yerine alip karsisina konusmaniz gerektigini...
Saygidan asla vazgecmemeniz gerektigini anlatin, konusun vs.
Bunlar ilk firsatta aklima gelenler, arkadaslar gerisini tamamlar...:34:

Şimdi herseye yardım ediyo ama evlenince değişmez inş :-)

böyle bir karar veriyorsan aklında sorun işareti kalmaması lazım,
ama bunun için ona 'şunu sorayım' 'bunu sorayım' la halledemezsin,
sanki yaramaz bir çocuğu tembihler gibi..
Sen az çok bilmiyor musun erkek arkadaşının karakterini? tartıştığınızda gerçekten küfür eden veya kendini kaybeden biriyse, senin söylemenle bu huyunu değiştirmez,
bence kesinlikle böyle soru sorarak çözmeye çalışma,
kendi kendine sor bu soruları, ve artılarıyla eksileriyle kararını ver
uzun zaman olmuş, huylarını az çok bilirsin, ayrıca söz/nişan dan sonra kendini değiştireceğini sanmam

bence o insanla evlilik aşamasına geldiysen belli bir yolun vardır. bu yolda da boş yürümediyseniz ortak hayalleriniz gibi ayrıntıları konuşmasanız bile tam olarak sanki konuşulmuş gibidir bazı şeyler. çünkü o insan hayatını devam ettirmek üzere aldığın kararla; o insan sana uygundur.
o yüzden yüzük takar takmaz bir şeye imza atıyor da evlilik sözleşmesi yapar gibi; şöyle yapalım böyle yapalım türünden konuşmalar bana sıkıcı gelir..zaten o insanın öfke anındaki tepkilerini biliyorsundur. Eğer aşırıysa bunlar; o insan gerçekten çok zor değişir. Bu bir kişilik meselesidir. Kaldı ki seni seviyor ve ilişkinize saygı duyuyorsa ve de önem veriyorsa kendini kontrol etme eğilimini kendi düşünebilmeli. söz bana göre basit bir başlangıç.. doğal sürecinde yaşamak daha doğru gelir bana.

Back
X