Evlilik Hakkında ?

Benim ailemde hala çocukları. Fakat benim hikayem senin memnun olmayacağın bir sonuca ulaştı ki herkesin böyle sürecek değil..
Aile ciddi önemli. Fakat eninde sonunda onlar evlenecekler. Kan uyuşmazlığı falan filan yoksa, akraba evliliğinin kötü sonuçlar doğurduğu söylenemez..

Birde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.

Birde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.

Bence çok büyük bir riske girmişler..
Yani koskoca dünyada bunca insan varken zıt karakterde olan iki akraba niye?

Umarım fikirlerinden vazgeçerler. Çok üzüldüm açıkçası. Aile ve akrabaların yüz çevirdiği bir hayatta bir tek birbirlerine mi yaslanacaklar? Hayat malesef böyle değil..

Çok fena bir durum nerden tutsak elimizde kalıyor. Aşk meşk zamanla azalır, geleceği de düşünmek gerek. Ailenin onay vermediği ilişkiler maalesef genelde hüsranla sonuçlanıyor. Bir de bunun genetik faktörleri var onu herkes bilir zaten. Allah yardımcınız olsun karışık çok zor bir durum.

Akraba evliliği çok zor olur
En ufak bi sürtüşmede akrabalık ilişkileri de zedelenir

Ama olan olmuş sevmişler babaanne dede neden bu kadar karışıyor
Bıraksınlar herkes kendi hayatını yaşasın
Koca insan bunlar da

Ben kaçıp da saygı gören adam yerine konan kadın görmedim. Bence kafasına göre iş yapmamalı kimse. Sebepsiz değil ailenizde yokmuş bu tip ilişkiler işte. Demek ki ters. Ki bana da çok ters kuzendir yeğendir. Bilemedim.

En karşı olduğum şeylerden biri. İnsan doğmamış bebeğine nasıl yapar bu haksızlığı her şeyi geçtim böyle bir risk varken bile bile lades nasıl diyebilir. Akraba kardeş gibi büyümesen de akrabadır kan bağın vardır değiştiremezsin kesinlikle benim kaldırabileceğim bir şey değil. Aileleri dinlemeliler ne olursa olsun aileye karşı çıkılarak böyle bir evlilik yapılmamalı.

kız kaçmasın ya.
kaç yaşındalar bunlar.
destek verenlere de hayret ettim doğrusu.

Malesef destek Verenler iyice kötü duruma dusmesinler diye yapiyor. Yaşları 26 civarında. 7 kat yabanciua soruyoruz herkes olmaz o iş diyor. Akil var mantik var böyle yurumez diyor. Ama onlara sorsan dunyanin en mutlu cifti olcaklarmis.

Akraba evliliğine karşıyım, kuzen kardeş sayılır bizde. Ha nikah düşer, helaldir nikah orası ayrı tabii ama yetiştirme tarzı ile alakalı. . .

Ve sizin durum için, teyze enişte razı ise diğerleri çok da konuşmasın bence.
2kişi evlenecek diye sülale ayaklanmak zorunda değil.

kaçıp gelmek niye? ben olsam orta yol bulmaya çalışırım.

Aslında teyzemler hic gorusmezdi önceden. Sonradan sonradan gorustuler. Bu hala kizi 4 kardes. 2 erkek 2 kiz. Bastan buyuk kız teyzemin diger ogluna yanasmis. Ama cocuk istememis. Sonra diger kiz buyuk olana yanasmis. Oda gonlunu kaptirmis. Herkes diyordu zaten o kızlar cok fena diye. Onceden bir kere köye gelmişlerdi cok terbiyesiz hareketleri konusmalari vardı. Biraz erkek meraklisilar. Birde teyzemlerin durum iyi bilemiyorum tabi benim haddime degil ama cok yanlis kişiler.

e bu olanları erkek tarafı görmüyor mu? çocuk açsın gözünü madem.

e bu olanları erkek tarafı görmüyor mu? çocuk açsın gözünü madem.
Teyzem biliyor. Bu iş olmadan önce kendi agziyla derdi nasil insan bunlar diye ama başına geldi. Cocugu istiyor. Bastan karsi ciktilar ama cocuk tutturmus olcak bu is diye. Birde söyle bir sey var bu iliski ortaya cikmadan önce kuzem biliyorken bunları herkes tatile gitmislerdi. Kardes biliyoruz ya biz kimse karismadi. Teyzem diyor ki orda iliski yasamislar galiba diyor. O yuzdem mecbur evlencez diyormus oğlu. Gerçekten böyle insanlarla kimse karsilasmasin. Bakalim beklemedeyiz neler olcak.

Teyzemin kızı diğer teyzemin oğlu ile evlendi bir çocuk arkasından boşanma... Sülale 2 ye bölündü. Saçma bir durum ben de istemezdim. Kızla konuşun vazgeçsin. Dünyada ki tek erkek o değil yani bir erkek için değmez.

kuzen evliliği bi de ben karşıyım mesela. asla olmamalı bana göre. hani dünyada başka erkek/kız mı kalmadı? ama burda hem kuzen olmaları hem kaçmayı planlamaları... o zaman teyzen diyecek beni kimseyle yüz göz etme madem evlenmek isityosan kendi başına evlen bizi karıştırma diye.

Çok zor bir durum ben ve kardeşim bu saçmalığın kıyısından döndük iyikide dönmüşüz bin şükür diyorum şimdi !!inşallah gençler vazgeçer büyüklerin fikrini çokta umursamıyorlar gibi kaçmayı bile göze almışlar .sizede seçenek bırakmamışlar .inşallah aralarına bir soğukluk girerde vazgeçerler !!

Yakın akraba evliliklerinde genetik hastalık çıkma riski çok yüksek.Çocuklarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız evlenmeyin gibi buradan yürürseniz belki evlenmemeyi düşünürler.Yoksa kimseyi umursayacaklarını sanmıyorum.

Konuşsalarda fayda yok. Biz teyzemlerle birlikte ayni evde yaşadik uzun yıllar birlikte büyüdük. Ama ne zaman bu kizin olayo çıktı bizden herkesten uzaklaştı kuzenim. Bizim haddimiz değil olumsuz bir sey dememize ragmen tavir yapıyor. Onunla artik konusamiyoruz zaten kaybetttik onu gibi. Ben teyzem icin uzuluyorum zaten. Belki mutlu olurlar insallah olurlar zaten ama işte. Aması da var bu işin. Benim diger teyzem cok iyi fal bakar. Baya tanınmış birisi kendisi. Ne dese çıkar cinsten. Tabi batıl inanç biz keyfine eglencesine baktiyoruz kahve içip. Teyzem ne zaman baksa bu iş olcak evlencekler onlar vazgecmez ama anlasamayip kisa sure sonra ayrilik var diyor. Teyzeme soruyorum nasil biliyon diye nasili mi var olan ortada zaten diyor. Fallara umut bagladilar :)

Kaç yaşında bunlar
Dertleri neymiş.
Aileye inatmı gidiyorlar anlamadım kaçmak falan çok salakça geliyor.Şimdi herşey tozpembe yarın birbirlerinden nefret ederlerse şaşırmayacağım.

Onlara kesinlikle olmaz şeklinde değilde daha ılımlı yaşınız küçük evlilik için erken denilse daha mi iyi olur o aradada karşılarına başkaları falan çıkar soğurlardı belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…