- 6 Eylül 2016
- 787
- 448
- 103
- Konu Sahibi MerveOkanAsk
-
Birde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.Akraba evliliğini teoride reddetmemekle birlikte (inancım doğrultusunda), istisnai durumlar haricinde pratikte sakıncalı buluyorum.
Bir tanıdığım böyle bir evlilik yaptı. Ve çok mutsuz oldu. İlk çocuk sağlam ama ikinci çocuk malesef hasta.. Ve doktor üçüncüyü düşünmeyin demiş.
Aileyi riske atıp, kaçma filan zaten çok uç noktada şeyler. El ile barışamıyor insan böyle konularda, ki en kötü ihtimal görüşülmez dünürle ama öz akrabayla nasıl sorunlar olur hayal bile edemiyorum. Hep bir araya gelinecek sonuçta. Ve asla unutulmaz böyle şeyler. Şimdi cesaretliler ama ilerde ayak bağı olacak bu dertlerin her biri ve "keşke" diyecekler. İnsan bir süre sonra huzur ve sükunet ister çünkü.
Bence ailelere kulak vermek lazım.
Birde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.
kız kaçmasın ya.Birde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.
kız kaçmasın ya.
kaç yaşındalar bunlar.
destek verenlere de hayret ettim doğrusu.
kaçıp gelmek niye? ben olsam orta yol bulmaya çalışırım.
Aslında teyzemler hic gorusmezdi önceden. Sonradan sonradan gorustuler. Bu hala kizi 4 kardes. 2 erkek 2 kiz. Bastan buyuk kız teyzemin diger ogluna yanasmis. Ama cocuk istememis. Sonra diger kiz buyuk olana yanasmis. Oda gonlunu kaptirmis. Herkes diyordu zaten o kızlar cok fena diye. Onceden bir kere köye gelmişlerdi cok terbiyesiz hareketleri konusmalari vardı. Biraz erkek meraklisilar. Birde teyzemlerin durum iyi bilemiyorum tabi benim haddime degil ama cok yanlis kişiler.
Teyzem biliyor. Bu iş olmadan önce kendi agziyla derdi nasil insan bunlar diye ama başına geldi. Cocugu istiyor. Bastan karsi ciktilar ama cocuk tutturmus olcak bu is diye. Birde söyle bir sey var bu iliski ortaya cikmadan önce kuzem biliyorken bunları herkes tatile gitmislerdi. Kardes biliyoruz ya biz kimse karismadi. Teyzem diyor ki orda iliski yasamislar galiba diyor. O yuzdem mecbur evlencez diyormus oğlu. Gerçekten böyle insanlarla kimse karsilasmasin. Bakalim beklemedeyiz neler olcak.e bu olanları erkek tarafı görmüyor mu? çocuk açsın gözünü madem.
Teyzem biliyor. Bu iş olmadan önce kendi agziyla derdi nasil insan bunlar diye ama başına geldi. Cocugu istiyor. Bastan karsi ciktilar ama cocuk tutturmus olcak bu is diye. Birde söyle bir sey var bu iliski ortaya cikmadan önce kuzem biliyorken bunları herkes tatile gitmislerdi. Kardes biliyoruz ya biz kimse karismadi. Teyzem diyor ki orda iliski yasamislar galiba diyor. O yuzdem mecbur evlencez diyormus oğlu. Gerçekten böyle insanlarla kimse karsilasmasin. Bakalim beklemedeyiz neler olcak.
Kızlar selam.
Sorun gerçekten ciddi.
Benim cok sevdigim teyzemin oglu evlenecek.
Evlenecegi kız öz hala kızı.
Tabi kimseyi ilgilendirmez kiminle evlenecegi zaten biz bu konuda laf edemeyiz.
Ama teyzemin eşinin yani enistemin buyukleri istemiyor.
Sizide torunlarida evlatliktan red ederiz diyorlar ki yaparlar.
Istememe sebepleri bizim aile de kuzen yigen kardes buyur. Gecmisten bu yana bir tane bile akraba evliligi yoktur. Yani aile yapisi olarak skandal bir şey gibi.
Ama işte birbirlerini kucuklukten gormedikleri icin yetiskin olunca gelip gitme oluyor ve bir sekilde sevmisler.
Teyzemler istiyor bu işi. Çünkü saygi duyuyor. Ama cok uzgun fikir istiyoruz bir akil istiyoruz.
Şimdi büyük baba da hasta çok.
Kaçıp gelecek kız. Kızın baba tarafida istemiyor. Kaçıp gelince ya ortalik iyice karışirsa. Ya ilerde anlayamayip bitirirlerse geride donemez kiz ailesi red edecem diyor.
Sizce bu işi nasil halledilir. Herkes konustu ikna etmeye çalıştı beklediler kac sene ikna olsunlar diye yok olmuyorlar.
Perişan halde teyzem.
Kızlar başına gelen yada fikri olan soyler mi ?
Birde akraba evliliği zor diyorlar. Biz bilmiyoruz ilk defa olacak ama oyle bosanma vs olunca aile ters dusermis. Zaten bastan aile ters duscek. Valla cok zor kizlar. Bem teyzemi cok seviyorum annem yarısı o benim bana soruyor nasil olcak diye bende çözüm yolu bulmaya calisiyom.
Kaç yaşında bunlarBirde kendi öz anneleri diyor anlasamazlar diye. Karakter bakimindan cok cok zitlar. Simdi her sey toz pembe onlar icin ama iste sonrasini dusunen yok. Allah kimseyi boyle zora sokmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?