evlilik hayallerin bitip monotonluğun başladığı bir hapis midir ben mi böyle hissediyorum :(((

Gamlibaykus001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
4
6
1
34
Herkese merhaba. En yakın arkadaşlarıma aileme hatta kendime bile söylemeye çekindiğim ama kafamı sürekli kurcalayan hislerimi buraya döküp sizden fikir almak istiyorum. Belki de sarsılmaya ihtiyacım var.
Ben 5 aylık evliyim, eşimle üç yıldır birlikteyiz, nişanlılık sürecimiz genel sıkıntılarla geçti, eşimi çok sevmeme rağmen nişanlılık döneminde bile ayrılmayı düşündüm fakat cesaret edemedim çünkü geçerli bir sebebim yoktu, eşim çok iyi bir insandır, bana anlayışlı davranır temiz titizdir hatta benden daha fazla, fakat evlendikten sonra daha önce beni hiç rahatsız etmeyen şeyler rahatsız etmeye başladı, eşimin abartılmayacak derecede plan göbeğine taktım mesela, söylediğimde sinirleniyor beni beğenmiyorsun diyor, içten içe bazen niye evlendim ki genç yaşımda gezmek tozmak varken diyorum,sanki geleceğim bitmiş gibi hissediyorum mesela yurt dışına çıkmak, dünyayı gezmem hayalim vardır hep sanki artık bu hayaller benim için bitti, yaşayan bir ölüye döndüm gibi hissediyorum, arkadaşlarımın çoğu bekar 25 yaşındaykm ne diye bu kadar aceleci davrandım diye pişmanım ve bilinçaltında galiba eşimi suçluyorum biraz uzun oldu biliyorum Ama her evlenen benim gibi kendini kapana kısılmış gibi mi hisseder

Nişanlılık döneminde böyle hissedeceğinizi anlamışsınız aslında.
Herkes böyle hissetmiyor tabii ki..
25 yaş erken de değil geç de değil. İdeal yaşlardan bence.
Hayallerinizi eşinizle paylaşın. Beraber planlayın. En güzel zamanları değerlendirin.

Yani bilmiyorum çok mu kilolu eşiniz? Evlendikten sonra mı çok kilo aldı. karın kası istiyorsanız o biraz zor ama tatlı dille, sağlık için diyerek spora başlayabilirsiniz birlikte.
Yurt dışı hayalı benim çok desteklediğim bir hayaldir. Birlikta yapamaz mısınız?

Evliliğe hazır olmadan evlenmiş, hayatı yarım kalmış gibi hisseden, hayallerine evlendiği adamı dahil edemeyen, sorumlulukların ağır geldiği bir kadının hezeyanları bunlar.
Keşke biraz daha bekleseydiniz evlenmek için.
Evlenmiş olmak için evlenmişsiniz de çocuk yapmak için çocuk yapmayın bari. Hazır olmayı bekleyin.

eşiniz arkadaş gibi değilse.. Önemli olan arkadaş gibi olması bence. Eğlenmesi.
Beraber planlar yapın. Para biriktirin, yurtdışına gidin. Planlar yapın.

evliliginizde baska sorunlar mi var. bunlarmi etken boyle dusunmenize

Eşinizin görüntüsüyle alakalı konuda haksızsınız.
Siz de kilo alabilirsiniz, çeşitli olaylar sebebiyle vücudunuz sarkabilir, çatlak selülit vs olabilir.
O zaman da eşiniz mi size laf söyleyecek?

Diğer meselede ise, hayallerinizi beraber gerçekleştirebilirsiniz.
Dünyayı gezmek eskiden çoğu insan için ütopikti, şimdi ise her şey ulaşılır durumda.
Maddi olarak çok da uygun seyehatler var.
25 yaşında evet, erken evlenmişsiniz ama bu hayatın sonu değil.
Bir bebek yapın, o zaman görün derim hayat nasıl sona eriyormuş.
O sebeple durumun kıymetini bilin.

Anladigim kadariyla eşiniz sizi kisitlamiyor. Planlariniza eşinizi de dahil edebilirsiniz. Ben de genç bir yasta evlendim ama hiç bekar arkadaslarimin hayatina ozenmiyorum. Esimle canimiz ne zaman isterse o zaman saat kac olursa olsun cikariz disari. Dun aksam evin icinde futbol maci yaptik mesela :) yurt disi planlari yapiyoruz, bu sene mumkun olmasa da hayalini kuruyoruz. Paraşut hayalim var, eşimle gerceklestirmek istiyoruz. Bunun gibi seyler. Biraz evliliginizi hareketlendirseniz. Bu illaki ucuk hayaller olacak degil ya, şu monotonlugu uzerinizden bir atmaniz gerek. Eşli yapilacak bir suru aktivite var, onlari arastirabilirsiniz. Ama her gun evde oturuyorsaniz tabi ki bekar hayatina ozenirsiniz. Esinizle bekar hayati yasamayi deneyin bence :) mutluluklar

sanki hazir degilken gercekten isteyerek evlenmemissiniz..akliniz gerceklestiremediginiz seylerde kalmus.imkaniniz varsa esinizle gerceklestirmeyi dusunun..esinizin bir sucu yokki onu elestirmeyin.tamamen kendi tercihlerinizin sonucunu yasiyorsunuz..esinize karsi fevri davranislar sergilemeyin bence yoksa ilerde baska pismanliklarda yasayabilirsiniz..

Bence bu ortak hayallerle ilgili. Mesela ben benim hayallerimi, yapmak istediklerimi paylaşmayan biri karşıma çıkmadan evleneceğimi sanmıyorum. Sizin istediklerinizi istiyor mu, en yakın arkadaşınız olabiliyor mu? Bu sorular önemli.
Kilo da gelip geçici bir şey. Sizin de başınıza gelebilir fiziksel sorunlar ve eminim istemezsiniz sizi azarlamasını. Yapmayın.

Çok aşık olarak evlenmemişsiniz. Evlilik aşkı öldürür derler ama en azından beş ay gibi kısa bir sürede de öldürmez sanırım. Çok aşık olarak evlenseydiniz böyle hissetmezdiniz. Elbette seviyorsunuzdur ama aşk başka birşey sizin evliliginizde aşk eksik.

Eşim isteklerime karşı çıkmaz mantıklı biridir gerçekleştirmeye çalışır, mesleğimden ötürü farklı yerlere atanmamak için biraz mecburi bir evlilik oldu belki bu yüzden böyle hissediyorum, üniversiteyi dışarda okudum ailem rahattır pek hayatıma kimse karışmadı şimdi herşey için izin alıyormuşum gibi geliyor ve zoruma gidiyor sorun bende biliyorum eşime haksızlık etmemeye çalışıyorum dediğimizgibi hazır olmadan evlenmiş olmanın zorluğunu yaşıyorum galiba

Bir çeşit depresyonda olabilir misiniz?
Çünkü somut bir şeyden bahsetmiyorsunuz. Öyle hissediyorum, öyle geliyor.
Şu an yapmak istediğiniz ve evli olduğunuz için yapamadığınız somut 1 tane şey söyleyebilir misiniz?

Olabilirim, kafamda kurduğum şeyler belki bunlar.. mesela arabamı alıp ailemi tatile götüremiyorum çünkü aynı şeyi eşim de bekler ve babasını çekemem açıkçası bir tatil boyunca :)

henüz evliliğe hazır değilmişsiniz. kalben olsa bile aklen hazır değilmişsiniz. şimdi mantığınız devreye girmiş ve panikte

Ailenin durumu, şuan eşinle olan durumundan daha iyiydi galiba? Yurt dışına çıkmak, tatile gitmek gibi hayallerini yapamama fikri bana böyle hissettirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…