evlilik hayallerin bitip monotonluğun başladığı bir hapis midir ben mi böyle hissediyorum :(((

Olabilirim, kafamda kurduğum şeyler belki bunlar.. mesela arabamı alıp ailemi tatile götüremiyorum çünkü aynı şeyi eşim de bekler ve babasını çekemem açıkçası bir tatil boyunca :)

Evet evlilik birazcık orta yolda buluşmak, sonuçta siz onun babasını çekemiyorsanız onu da kendi ailenizle bir tatile çıkarmanız olmaz.
Tek bu geliyorsa aklınıza buna falan çözüm bulunur ama sorununuz tam olarak bunlar değil bence. Misal siz eşinizle elele Parisi gezdiğinizi hayal edebiliyor musunuz? Yoksa sadece ben olayım, fotoğraf makinem olsun mu dersiniz? Gözleriniz kapattığınızda hayallerinizde sadece siz mi varsınız yoksa eşinizi dahil edebiliyor musunuz?

Hayır hissetmez. Bu hayatında neleri yaşayıp neleri yarım bıraktığına, kimle evlendiğine, neden evlendiğinde ve evlilikten ne beklediğine bağlı. Sen belli ki çok aşık olup severek evlenmemişsin.Daha nişanlıyken belliymiş. İçine o şüphe düştüğünde vazgeçseydin keşke. Buradan tüm kadınlara sesleniyorum, en ufak bir supheniz varsa vazgeçin. Sırf elalem ne der diye ya da evlenmek için kıymayın kendinize.

Evliliğin hayallerine engel olamaz. Birlikte daha fazla keyif alabilirsiniz. Aranızda sevgi yoksa ve iletişim probleminiz varsa elbet uyum sağlayamazsınız. Önce birbirinize değer verin ve sevin...

Aslinda bu durum kisilik meselesi..bazi kizlar evde vakit gecirmekten anne olmaktan yemek yapmaktan esiyle cocuklariyla vakit gecirmek ister ..bazi kizlar özgür olmak kimsenin hayatlarina mudahele etmemesini istedigi gibi giyinip gezip tozmayi arkadaslariyla eglenmek ister..sen hangisisin bu durumlardan..mesela ben birinci şıktakiyim ama oyle olmama ragmen bazen bekarligi ozluyorum..ister istemez izinsiz bisey yapamiyorsunuz..arkadaslarinla her istediginde cikamiyorsun evet bazen bu durumlar can sıkıcı olabiliyor..ama ikinci anlattigim durumdaki de ayni ablam evliydi bir cocugu oldu esiyle anlasamadi bosandi..ve oyle cok geziyor ki hic durmuyor bi dakika evde durmuyor ..yok tenis yok yuzmeye yok bodruma amaaa mutlumu anlik mutlu ..benim yanima gelince beni kiskandigini soyluyor..ama bu sekildede yapamam diyor.baska birinin boyundurugu altina giremem artik diyor..anlicagin sen eger sen ablam gibiysen mutlu olman zor ama eve bagli biriysen zamanla alisacaksin hersey daha guzel olacak..biraz sabirli ol..olumsuz dusunme ..

Konuyu okumadan başlığa yanıt vereyim
İvit
Bekar arkadaşlar, gelmeyin. Tünelin ucu bmbk bir yere çıktı

İşin şakası bu tabi. Eşimle bizi zorlayan ekonomik ve çevresel sıkıntılar var. O yüzden ben de evliliğin bana ağır geldiğini hissettim dönem dönem. Sizi anlıyorum ama evliliğiniz çok yeni
Biraz zaman

Son düzenleme:

Bence bu tamamen evlenilen eşle aradaki uyum. Çok evcimen bir kadın belki de ablanızın erkek versiyonu bir eşle yapamazdı. Hayatında bir kere bile izin almadan evliliğini yürüten insanlar var. Ablanız için de eminim kafa dengi boyunduruğu altına almaya çalışmayacak bir erkek vardır. Kimisi eşim kıskanmıyor diye şikayet eder kimisi evden çıkarmıyor diye. Bu tamamen hayata benzer bakış açıları ile baktığımız insanı bulmakta.

esini sevmeden mi evlendin.

Allah pişman edecek başka dertler vermesin .

Bekarken kız kıza tatile de gittim yurt dışına da gittim.Ortak hayalleri paylaştığım arkadaşlarım var, eşimde onlardan biri.Eşime deli gibi aşık evlendiğim halde zaman zaman bu duyguyu bende hissetim.Eşinize hayallerinizden bahsedin.Ha bide her seçim diğer seçeneklerden vazgeçiş çokkkk daa özgürlükde özgürlük deyip şaapmamak lazım.Seçimi biz yaptıysak sonuçlarını da yüklenicez.

Merhaba hayalleriniz evli iken yapılmayacak şeyler değil. Ben evliyken hatta spastik ve otizmli 6 yaşındaki kızımla dünyayı geziyorum.Evlenmeden önce 1 pasaportum vardı şimdi 5. doldu yenilemek için başvurdum. Maddiyat demesin kimse Türkiyede bir hafta tatil yapmaktan daha ucuz dünyayı gezmek. Onun dışında eşinizi beğenmemek ile ilgili düşüncenizi yanlış buldum. Evdeki yemekleri siz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama yavaş yavaş sağlıklı menülere geçin onun da severek yiyeceği şeyler yapın. aynı şeyi eşiniz size söyleseydi yani göbeğin var vb beğenmiyorum deseydi kk olarak adamı topa tutardık odun, hödük vb diye. çok yeni evliliğiniz birbirinizi aynı evde daha iyi tanıyorsunuz öncesi kaç sene olursa olsun. hobilerinizi paylaşın, evde beraber güzel vakit geçirin.
24 yaşında evlendim 33 olmak üzereyim, daha gezmeyi planladığım 50 ülke var ve yine gebelik planlıyorum. Sizden başka kimse hayallerinize engel olamaz.
Sevgiler

her zaman derim ki ne eş ne çocuk hayallerin gerçekleşmesine engel değil... ya da ben engel görmüyorum.... hazır olunmaz böyle şeylere hazır olanların zaten hayallerinde rüyalarında vardır düğün dernek...

mesela ben hiç hazır değildim ama onunla bir ömür geçer dedim evlendim... rüyamda gelinlik bile görmedim düğüne bile gitmezdim... o yüzden sade bir nikah yaptık 6 kişiydik anneler babalar vs yoktu ahhh o kadar eğlenceliydi ki şimdi oğlumuz var büyüsün gene başlarız gezmelere gitmeye

Bence hepsinden once esinizi sevip sevmediginizi sorgulayin derim inanin seven insani sevdiginin yaptigi hic birsey rahatsiz etmez

Normalde ben siveyle konusulmasini hic sevmezdin halada sevdigim soylenwmez ama hoslandigim biri vardi sivesiyle gelip bana hal hatir sordugunda sanki kalbim yerinden sokulecwkmis gibi olurdu

Yada birileriyle yemek yerken karsimdaki insanin catal kullanmamasi beni acayip rahatsiz ederdi bigun onunla kahvalti yapiyorduk eliyle dalmisti tam catal uzatacaktim baktim oyle rahat ediyo hic teklif bile etmedim ve hic rahatsiz olmadim ve arti gobegide vardi ama bunlarin hicbiri beni rahatsiz etmezdi

Ama bana ilgi gosteren biri vardi adamin incelik olsun diye yaprigi her hareket resmen igne gibi batardi

Bence dunya turundan eve tıkılıı kalma hissinden evlilik konusunda acele davrandiginizi dusunmeden once esinizi gercekten sevip sevmediginizi dusunmenizi tavsiye ederim

Yapmak istediğiniz her şeyi evliyken de yapabilirsiniz. Buna engel ne? Üstelik bütün bunları tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz ya da bir arkadaş ayarlamaya çalışmanıza da gerek yok çünkü hepsini en yakın arkadaşınız olan eşinizle yaparsınız. Evlilik gençliğin, maceranın, yaşamanın bitişi değildir. Evli insanlar birbirini sevdiği sürece.... Zaten yurtdışına gitmeyi hayal ederken eşinizi de yanınızda hayal etmiyor musunuz?

Valla ben 29yaşımda evlendim. Bir buçuk sene oldu. Evlenmeseydim diyorum. Öyle kafada kurulan hayaller bilmem neler bekarken güzel. Evlenince hep fos. Bekarken evde durmazdım. Şimdi bizimkini sahilde yürüyüşe götüremiyorum. Motor hayalim vardı. Sağolsun hevesimi öldürdü. Gezme mevzusuna gelince evlenince maddi sıkıntılar oldu. Misal düğün yapmak yerine süper bir seyahat hayal ederken ev aldı bizimki o da yaşan oldu. Neyse borçlar hafiflesin dedik. Bu sefer anne-babaların hastalıkları başladı. Hani bunlara öyle of pof ta çekemiyorsun. Çünkü zorunlusun. Bekarken ne güzel sinema tiyatro yapabilirken çarşıda çay içmek lükse girdi. Evlenince bütün hayaller suya hanımlar. Kafanızda planlarınız varsa önce onları yapın. Sonra evlenin.

benim anladığım insan dönem dönem böyle düşünebiliyor.
biz eşimle mesela bisiklet turuna çıkıyoruz, arada sinemaya gidiyoruz, kafa yapimiz benzer olduğu için farkli yerleri keşfetme gezme isteği ikimizde se var,bowling buz pateni vs bunlardan her birini (şu an çok bıkkınsanız) hergün yapabilirsiniz sonra haftada 3e indirebilirsiniz. insan cidden aciliyor ferahliyor

Gelecekle alakalı planlarına eşini dahil edebiliyorsunuz peki ?? Bu çok önemli bir soruymus psikolog bana sorduğumda ordan seyettim

Hayattan beklentilerinizin çoğu insandan farklı veya büyük olması eşinizi sevmediğiniz anlamına gelmez. Ama bazen ulaşamadığımız hayaller için kendimiz yerine yanımızda olan insanı suçlamak daha kolayımıza gelebiliyor. Eş, anne, baba, çocuk vs. birini. Psikolojinizi anlıyorum , evlilik nişanlılık durumu bana da hep görünmez bir prangaymışda insanın kimliğinden bir parçayı götürecekmiş gibi gelirdi, hala da ara ara bu medeni hal değişimlerimin tedirginliğini yaşıyorum. Özellikle nişanlandıktan sonra uzun süre kendime gelemedim, ben Avrupa ülkelerinin ucuz hostellerinde konaklayıp hayatın anlamını çözeceğini zannederek ayakkabım delinene kadar yollarda yürüyen kızdım şimdi nişanlandım yetkilerim yarıya inip sorumluluklarım ikiye çıkacak hiç evlenmesem mi diye özgür kız travmaları yaşadım. ( nişanlımın sonradan çok şükür değişen bazı tuhaf davranış ve fikirleri de bana bu travmaları atlatmamda çok yardımcı olmamıştı açıkcası :)). Neyse uzatmadan varmak istediğim ve kendim için de ulaştığım sonuç şu ; bahsettiğiniz şeyleri evli olmasanız da büyük ihtimal yapmayacaktınız. Şu an bahsettiğiniz şeyleri fiilen yapmamaktan ziyade bir gün kafanıza eserse yapamayacak olma ihtimali sizin sinirlerinizi bozuyor. Kendinize ve hayallerinize hareket alanı sağlamak istiyorsunuz. Bu hareket alanını hissettiğinizde evli olma durumundan muhtemelen daha az rahatsız olacaksınız. O yüzden eşinizle bu isteklerinizin geleceğe yönelik gerçekleşme ihtimalleri hakkında konuşup sizi özgür hissettirecek şekilde sakinleştirmesine olanak tanıyın derim. Bu bana iyi geliyor çünkü.

Canım ben sana kendimden örnek vereyim. Üniversitede ogrenciyken büyük bir aşkla evlenmistim aldatildim boşandım 9 yıl sonra. Ve ikinci evliliğimi yaptım son derece fit yakışıklı bir kocam var ve minik bir prensesimiz var.
Ben yüksek makina muhendisi ve hukuk fakültesi mezunuyum. Kamu da muhendis olarak çalışıyorum ama inan bekarken kurduğum hayaller uçtu gitti. Her şeye karışan bir eş ve bazen diyorum ki keşke evli olmasaydım. Bilmiyorum da dünyanın en iyisi olsa biriyle bir hayat kurmak çok zor. Arkadaşlarım yurt dışına tatile gitti ben gidemedim çünkü eşim istemedi. Mesela bugün çanta ayakkabı vs alışveriş yaptım ülkenin durumu ekonomik kriz ne gerek var diyen bir eş... Bir de onun parasını harcıyor olsam kim bilir neler derdi. Seni çok iyi anlıyorum yalnız değilsin(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…