evlilik içi tecavüz kavramı hakkında!!

chicek

bebişim ve ben
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
300
1
96
- Yurtdışı
arkadaşlar böyle bi konu bi süredir gündemde duymuşsunuzdur muhtemelen..merak ediyorum sizce böyle bişey var mıdır? varsa size göre anlamı ya da sınırları nedir? yoksa evlilik içinde tecavüz mü olur diyenlerden misiniz? yorumlarınızı bekliyorum..

cnm evlilik içinde tecavüz demeyelimde gerçi aynı kapıya çıkıyor,istemeden zorla cinsel ilişkiye maruz kalanlar var.içki içip kadını aşalıyanı var,kadını mal gibi göreni var.karım değilmisin ne zaman istersem benimle olucaksın görevin diyen var.varda var.üstelik bunu yaparken bence hiçde rahatsız olmuyorlar.çünkü kadına değer vermek onların kitabında yok.var ya bana zorla değil tecavüz.istemiyorsam dokunamaz bile.kodummu oturturum hiç bakmam:lepi:

Evlilik hayatında kadına tecavüz olurmu hiç.
Hangi mantık bunu kabul eder
Bunu acımasızca yapan erkeğe ben erkek demem.

Evlilikte tecavüz demeyelimde zorla birliktelikte bence suç bizlerin.
Erkeklerimiz evlerinin geçimini sağlamak ve bizlere daha iyi bir hayat sağlamak için çalışıyorsa ki bizlerde onun hizmetini kusursuz yapmaya çalışıyorsak cinsellikte bir nevi hizmet gibidir bu hizmetinide kusursuz yapmamız gerekmez mi?
Aramızda çalışan bayanlarda var onlarda işten yorgun ve stresli geliyor olabilir onun için cinsel ilişkiyi istemiyorsa bence erkekler bunu da anlayışla karşılar zaten bunu anlamayan bir erkek'e erkek demek bile yanlış.
Ben evliliğimin ilk yılında çalışıyordum işten yogun ve bitkim geldğim zamanlarda eşimin böyle bir talebi olması durumunda eğer istemiyorsam bunu ona tatlı dille anlatırdım inanın erkekler o zaman daha çok mutlu oluyor .
Yine de ne olursa olsa 10-15 dakilkalık bir iş için sorun çıkarıp sonucunda psikolojik olarak daha kötü bir durumda olmaya değmez.

eşi istemeden zorla ona sahip olan erkeğin yaptığı direk tecavüz ve insanlığa da sığmıcak bişi...
bence hiç fark etmez ha dışardan biri zorla yapmış hada eşin,istemedikten sonra!!!!

evlilikte tecavüz diye bişey olmaz arkadaşlar.eşindir isteyebilir illa istemiyorum diye diretmenin bi anlamı yok bi çok normal bişey..bence sevinmeli kadın eşim beni arzuluyor istiyor diye....

Sonuçta kadın da bir insan. Erkek gibi kadının da cinsel hakları var, birleşmeyi istememe ya da farklı şekillerde isteme hakkı var.

Tecavüzden kasıt elbette istek dışı birlikteliklerdir. Ben evli değilim, ama az önce böyle bir konuyu okudum. Bazı erkekler -ki öyle varlıklara erkek diyip insan sınıfından bakmamak lazım- eşlerini kendi malları gibi görüyor, sanki cansızlarmış, şişme kadınmış gibi isteğini yok sayarak cinsel ihtiyaçlarını gideriyorlar. Buna insanlık değil hayvanlık bile denmez. Hayvanlar bile eşlerini seçiyorlar, kur yapıyorlar, karşılıklı anlayış sergiliyorlar.

Elbette evlilikte tecavüze uğrayan kadınlar var, ve ben sayılarının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Ancak toplumumuzda bazı şeyleri açıklamaya utanıyor kadınlarımız. Biz sadece buzdağının görünen kısmına bakarak konuşuyoruz.

Allah hayırlı İNSANlarla karşılaştırsın hepimizi a.s.

evlilik içi tecavüz malesef, kapalı-gelişmekte olan toplumlarda kadın konusunun kesik damarlarından biri...
kadının evde ev işçiliği yapmasının yanı sıra bir de kocasının her istediğinde beraberliğe zorlayabildiği bir 'sex kölesi' konumuna itilmesi, ne tarafından baksanız, kabul edilemez bir muameledir...

ezen-ezilen ilişkisinin en acı boyutlarından biridir ve kadının psikolojisini her anlamda olumsuz etkileyerek, çocuklarını da cinsellikten korkutarak, iğrenç ve zor birşey olarak öğretmesine sebep olabilecek bir yanlıştır...

evlilik içi tecavüz, eğitimle de aşılamıyor çünki, üniversite mezunu bir erkekte bile sık sık rastlanan bir olgu malesef, aynı şiddet gibi...

kadınlarımız bu konuda güçlü olmalı...erkeğe her konuda boyun eğmemeli...
kadını kadınlığından utandıracak, zevk almasından acı çekmesine giden yola sokacak bu eyleme karşı, hepimiz bilinçli, duyarlı ve aktif önleyici rol alan bireyler olmalıyız...

Maalesef çıkıntısı olanların girintisi olanları ezdiği bir dünyada yaşıyoruz ve gün geçtikçe bu ezilme dahada ileri boyutlara taşınıyor çocuk tacizleri tecavüzleri bunlardan en iğrenci,bana göre bir kocanın eşinin rızası olmadan ona cinsel tacizde bulunması hatta cinsel ilişkiye zorlaması en az bunlar kadar iğrenç bir durumdur çünkü kocamız bizim efendimiz yada sahibimiz değildir onlar her istediğinde seks olacak diye bir şey yok bu iki kişinin istemesiyle olacak bir olaydır .Kocamdır istediği zaman yapar eder gibi eskiden kalma saçma düşünceler asla bana göre değildir.Kesinlikle suç kapsamında değerlendirilmelidir.

olur diyorum.
her nekadar beraber olduğun eşinde olsa. istemediğinde sana güç kullanıp zorla sana sahip olması canını yakması her türlü zorbalıkla yapılab ilişki bana göre tecavüze girer bunlar olduğu zamanda neden o olay tecavüz olraka adlandırılmasınki.
bi evin içinde bi karı kocanın yatağında neler yaşanır bilemeyiz. kim bilir sessiz kalmış kalınmış ne olaylar oluyordur bu dünyada kimse bilemez ben olabilir diyorum. çünki her gazete okuduğumda her haberleri izlediğimde neler görüyor duyuyorum. herşey olur.
zorbalıkla yapılan bir birleşmede tecavüzdür evlide olsan bence bu değişmez.​

Sevişmek işteş bir fiildir, yani iki kişiliktir. Severim, sever, sevişiriz. Tek kişi sevişme eylemini gerçekleştiremez. Elbetteki iki kişi de isterse adı sevişmek olur. Tek kişi isterse adı tecavüzdür.
Ha kocam her istediğinde ben de istemeliyim anlayışına gelince, "özsaygı" yoksunu kadınların oluşturduğu bir toplumda normal bu anlayış ama artık biz kadınların birşeyleri değiştirmesinin vakti gelmedi mi?
Seks hayatınızda sizin de söz hakkınız var, görün artık bunu.
Daha basit açıklayalım; siz de insansınız, sizinde iyi gününüz var kötü gününüz var, her an sekse hazır olamayabilirsiniz. En basitinden örneğin moraliniz bozukken sevişmek istememek gibi bir hakka sahipsiniz.
Lütfen birey olduğunuzu hatırlayın.

nie evlilik hayatında tecavüz demiyoruzda zorla cinsel ilişki diyoruz...bu ne sacmalık aaa yapan nikahlın eşin erin sncta tecavüz olamaz dimi...böle zihniyete dencek bişiyim yok...evliliktede tecavüz varıdr tamam mı onun adı zorla cinsel ilşki değil tecvüzdür bnnu iyice anlamak gerek..bu zihniyet ezilmişliğin 2.plana atılmıslığın,kadınlığın ağır diyetlerinden olsa gerek

Hani çok çok ihtiyacı varsa güzellikle isteyebilir
zorla olur mu canım daha neler
tecavüz olsa olsa anca fantazi olarak olurr:lepi::jeyyar:

istenmeden yapılan her türlü cinsel birleşme tecavüzdür bence.
eşlerde yapsa aynıdır,hayat kadınınada yapılsa aynıdır.
kişi sevişmek istememe hakına sahiptir.
(ama ben eşimi hasta vs.. olmadıktan sonra reddetmem.onunda ancak benim rızam olursa zevk alacağını bildiğim için havaya girmeye çalışırım vs..ama mecbur olmadıkça geri çevirmem.bir birey olduğumun farkındayımgamyoncuiremsusadece eşim beni şu veya bu sebeple reddetse çok ağırıma gider.o yüzden feminist olma adına aynı duyguyu ona yaşatmamşakkıdı)

Son düzenleme:
Back
X