evlilik için acele ediyor gibi geldi..

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Selam kızlar;
benim arkadşımın başından şu durumlar geçti.
Şimdi çok önceden nette konuştuğu biiri vardı çocuk hoşlandığını söylemişti ama kızda hiçbir şey yoktu.baya bir zaman geçti (tabi cep numarlarını biliyorlar).çocuk askerliğin bitimine yakın arıyor kızı arada bir mesajlaşıyorlar.o aralarda kızın hayatında biri vardı ama pek sürmeden bitti.
çocuk şartları başında koymuş
ailesiyle aynı evde oturması ki ufak kardeşi evlenene kadar (kardeşi daha 17 yaşında).şu an abisi felan yengesiyle aynı evde ailesiyle yaşıyorlar.bu çocuk evlenince abisi ayrı eve geçicekmiş.sonrada bu çocuk ayrı eve geçicekmiş.
işte kızın çalışmasını istemezmiş(arkadaşım istanbulda,çocuk sakaryada).işte ben eve geldiğimde gülen yüz ,kapıda ben karşılasın isterim diyormuş.
çocuk evlilik için sanki acele ediyor gibi geldi bana arkadaşımın anlatmalarına göre.şurdan çıkardımki ben laylaylom hayat istemiyorum diyormuş.
şu an ortada hiçbişe yok tam anlamıyla sadece konuşuyorlar
ama bu gidişle olucak gibi..
benim ise sormak istediklerim;
sizce aynı evde ailece yaşayarak ne kadar mutlu olunurki?,bu çocuk evlilik için niye bu kadar acele diyor ??

yorumlarınızı bekliyorum kızlar(özelikle evli bayan arkadaşlarım)

Arkasına bakmadan kaçsın, bu arada birbirlerini hiç görmemişler sanırsam. Böyle düşünen biri ile evlenirse hayatının en büyük hatalarından birini yapmış olur.

arkasına bakmadan kaçsın, bu arada birbirlerini hiç görmemişler sanırsam. Böyle düşünen biri ile evlenirse hayatının en büyük hatalarından birini yapmış olur.

sadece nette görmüşler birbirlerini.
Ailesiyle oturma söz konusu olmasa belki olabilir diye düşünüyordum bu kararında diretiyor yani.

çocuk acele ediyor olabilir
ama bence senin arkadaşın da acele ediyor
sadece nette görüştüğü bir çocukla
acaba evlilik olabilir mi diye düşünmesi son derece yanlış
zaten aynı evde yaşama falan olaylarına hiç gelemiyorum bile
oraya gelene kadar da yanlış çünkü
ama baştan bu kadar kural koyan bi adamla çok zor bence
üstelik bir de kayınvalide ile birlikte yasıcak
bir huzursuzluk cıksa bile
bu adam pek karısını savunur gibi gelmedi bana
biraz höt diip sussun otursun beni evde beklesin
bi de ev islerini yapsın anama babama kardesime baksın mantıgı var gibi geldi

haklısın eşi haklı bile olsa yine savunacağı insan annesidir.
Annes,nin melek gibi olduğunu sölemiş ama her anne bir melektir.
Illaki çekememzlikler olur ve ev üzerinede ev olmaz
ama işte çocuk tuhaf ya seni sevmek istiyorum diyrmuşşş:18:
Yalnız kalmasın diyolarmış
yaşlarıda 40 yani.

off çok zor
hem nette tanışıyo,nedir ne değildir hiçbişeyden habersiz
hırlı mı hırsız mı,dolandırıcı mı,kandırıyor mu belli değil
hem de evlilik hayalleri kuruyor
bi de üstüne üstlük aynı evde+ist.dan sakarya gibi
küçük bi yerde kaynanayla,elti,kayın vs.
birlikte yaşayabileceğini zannediyor öyle mi...
vazgeçsin bu sevdadan bence......
Peki arkadaşınız nasıl biri,özgürlüğüne düşkün mü,serbest biri mi?

arkadaşım zaten uzaktan nasl yürütülür demiş yürütenler var biz mi yürütemicez demiş
kız aslında evllilik hayalleri kurmuyor pek iyice çocğu tanımak istiyor.sonradan olursa olur diyor.
Bende çok zor olduğunu söledim
eltiyle oturmucak bu çocuk elendiğinde çocuğun abisi ayrı eve çıkıcak canım.
Ailesi sert,otoriterdir,özgürlüğünede biraz düşkünlüğü vardır kapıyı vurup çıkmak ister ama ailesinden dolayı yapamaz bunu.

ailesinin otoriterliğinden kurtulmak istiyor olabilir mi arkadaşınız?eğer konuştuğu kişiyle evlenirse özgürlük adına hiçbirşey yapamayıp baba evini mumla da arayabilir.bence iş ciddileşmeden konuyu kapatsa iyi olabilir çünkü hem ailesinden uzağa gidecek hem de her dediğim olsun diyen birini ailesinden uzakta çekmek zorunda kalacak.bu ilişki mantığıma yatmadı ama arkadaşınızın kararı tabi...Allah hakkında hayırlısını versin..

ailesine düşkün bir kız aslında.öle bişey düşünmüyor doğru sölüyorsun saol canım.
şu anda konuşuylar ama ciddiyet gibi bişey sözkonusu değil.

tabisi acele edior ve de mutlu olamayacakları ortada

arkadaşıma evlilik düşünmüyor muusn demiş kızda şu an için düşünmediğini,
fakat iyi bir insansa,değer vericekse,mutlu olucağıma inanırsam tabiki o insanla evliliği düşünürüm ama ilk önce iyice tanımam gerekiyor.sonuçta bu büyük bişey ve sorumluluk istior demiş.ve 3 seNE AİLEMLE YAŞICAZ DEMİŞ (TAHMİN YÜRÜTÜYOR TABİ)
VE İSTANBULA GELSEM SENİ GÖREBİLİR MİYİM DEMİŞ ARKADAŞLAR.

iyice tanıması lazım o konuda haklı.ama önce yüzyüze görüşmesi lazım.onun agresif veya sakin bir yapıda olduğunu ancak yüzyüze görüştüğünde anlayabilir.ve 3 sene daha tahminken bile büyük bir zaman dilimi.ben nedense halen olumsuz bakıyorum.hayırlısıysa olsun arkadaşım ben de merak ettim görüşecek mi veya görüştükten sonra onunla ilgili düşünceleri ne olacak? yalnız görüşse dahi duyguyla değil mantıkla hareket etsin arkadaşınız.evlilik kararı çok çok önemli.

böyle hemen evlilikten söz eden erkek genelde arkasi bos cikar
hele hele hic görmeddigi bir kisiye söylüyorsa bunu
ev konusuna girmek istemiyorum tam bir kaos.

askerden gelmesine yakın evlenelim felan diyorsa abazalaşmıştır artık çok afedersiniz karı karı karı diye geziyodur ortalıkta onun için biran önce evlenmek istiyodur ..fakat ev ev üstüne olmaz inşallah bir hata yapmaz

Son düzenleme:

.ocuk ne istediğini bilen biri demke ki şartları baştan koyduğuna göre.

ama bir kızın tüm bunları bile bile sadece netten gördüğü biriyle bunları konuşması pek normal değil.

evliliği bir kenara bırakın da arkadaşınız arasında mesafe varken hiç tanımadığı birini hayatını verecek kadar ne kadar tanıyabilir ki ? evlilikteki hayat bu konudan çok sonra gelir.

illa o konuya yorum isterseniz de ev üstüne ev kurulmaz diyenlerdenim

heeee o zaman tamam canım.ileriyi düşünebilen bir insan ne güzel.o zman düşünülebilir:) neden olmasın??

arkadaşının yaşı çok küçük galiba.

bu zamanda insanlara güvenmek çok zor.

hele netten SADECE KONUŞTUĞU birini ciddi düşünmesi zor.

sevmiyor,tanımıyor ve şart koşuyor nesine ve neye güvenerek .

kızlar böyle riskli işlere girmemeli.

ailelerin bilgisiyle,araştırıp- inceleyerek evlenilecek adam sıfatı verilmeli.

ayrıca şartları da çok zor,ateşe atılmak gibi bence.

inşaALLAH arkadaşın yanlış bir yolda ilerlemez.

illaki herkes sever,sevilir.

ama sonunda hüsran,acı olmadan.

hayat çoooooook uzun,her anı mutlulukla geçmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…