• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için acele mi ediyorum sizce

nazenin vaveyla

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
8
erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?

erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?
Ben seni çok makul gördüm valla. Hatta ben artık cidden bazı konularda kadınların erkolar tarafından sistematik olarak manipüle edildiklerini düşünüyorum sosyal medyada. Gayet aklı başındasın bence.
Kaldı ki 27 yaşındasın bugün nişanlansan evlenene kadar 28 yaşında olacaksın en az. Biraz takılalım, evlilik içinde birbirimizi görelim desen zaten çocuk en erken 31-32 yaşında düşünürsün. Paşa gönlün isterse 34-35.
Bu yılın sonuna tarih verdiği için soruyorum acaba bi borcu vs olabilir mi? Ya da evlilik için para biriktirme vs gibi bir gündemi?

Gayet aynı şey. Benim çevremde böyle. Gizli saklı ilişki yaşayan yok. Olanları da görüyoruz adam evli çıkıyor söyledikleri yalan çıkıyor vs. Ben eski sevgilimin ailesiyle de görüşürdüm. Yemeğe çağırırlardı. Abisiyle ablasıyla sinemaya giderdik. Hiç evliliği düşünmedik.
Hep belirttim zaten benim normalim bu diye. Ama konu sahibi için eğer haftada 3 4 gün görüştüğü kişinin ailesi hiç merak etmediyse veya kendi ailesi gel oğlum bi 5 dk muhabbet edelim sonra çıkarsınız demediyse ordan geliyor bu rahatlık demek istedim.

Benim tanistigim da oldu tanisma, tanistirma geregi gormedigim de oldu. Gizli degil biliniyor ama tanisma olmuyor sadece kimse de illa gel diyip cekmiyor. Ben eşimi ailemle evlilik teklifi alinca tanistirmistim belki ilerde tanistirirdim ama teklif daha hizli gelmisti bi önemi yok yani.
Evlilik adimi atmama rahatligi tanismayla alakali bisey degil zaten istemeyen yine evlenmez. Erkegi evlilik adimina itmek icin biseyler yapmayi dogru bulmuyorum.
Erkegin ölüp biterek asiri hevesli olmadigi bir evlilige ben girmezdim. Evliligi erkek isteyecek kadini da erkek ikna etmeye calisacak. Yoksa ilerde mutsuzluk...
Ha bunlari yapip sonradan ilgisi azalanlar da var ama bazi degiskenler oluyor onda da aciklamasi uzun. 😄

Neden bu kadar reaksiyon verdiniz anlamadım😅
Gerekçelendirmeden fikrinizi yazmışsınız evet bende kendimce bir tabana oturtamadığım için nedenini sordum. Siz kendinizce “bence” yine hiçbir mantık çerçevesine oturmayan bir cevap verdiniz ama uzatmayacağım.
Alıntılandığım için cevap verdim reaksiyon derken ???Hayatımızda yaptığımız her şeyi bir mantığa oturtmuşuz gibi neden ısrarla mantık aradınız anlamadım.Ayrıca sebebimi açık açık söyledim.Evlilik sorumluluğuna 20li yaşlarda girmek istemezdim bu gayet açık ve net bir cevap.Zaten evlilik kafasında biri olmadığım için de 40 tan sonra evlendim.Fikirler tartışma konusu olamaz.Uzatılacak bir şey de yok bu yüzden

Alıntılandığım için cevap verdim reaksiyon derken ???Hayatımızda yaptığımız her şeyi bir mantığa oturtmuşuz gibi neden ısrarla mantık aradınız anlamadım.Ayrıca sebebimi açık açık söyledim.Evlilik sorumluluğuna 20li yaşlarda girmek istemezdim bu gayet açık ve net bir cevap.Zaten evlilik kafasında biri olmadığım için de 40 tan sonra evlendim.Fikirler tartışma konusu olamaz.Uzatılacak bir şey de yok bu yüzden
Evlilikte ne sorumluluk var cocuk disinda (o istege bagli yapiliyor😄)

27-30 yaşlarındaki bir çift için bana gayet normal geldi. ne istediğini bilen yetişkinleri için 1 yıl birini tanımak için gayet yeterli ve yerinde bir süre. daha azı her yaş için her yaş için şüpheli ve garip olurdu.
aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana
zaten böyle bir niyetinin olduğunu belirtmiş. bence endişelenmenize gerek yok. ama eğer dediği gibi aralık ayında teklif etmezse sorgulamaya başlayın. bir söz verilip de belirsizlikte kalmak planlarınızı etkileyecektir. işiniz ne bilmiyorum ama karşınıza bir fırsat çıktığında belirsiz bir gelecekle plan yapmaya zorlanmak hoş değil.

Nadiren söylüyor evlilikle ilgili şeyler. o da şöyle ; örneğin birlikte kaldığımızda uykuya dalmakta zorlanıyormuş diyor ki : “bu duruma da alışırım yani ‘çok sonra’ evlenince falan .. “ bu çok sonra ifadesi beni tedirgin ediyor amacını ve neyi bekleyeceğini anlayamıyorum
Beraber uyumakta mı zorlanıyormuş niyeti evlilik değil bu cümlelerden çok belli demedi demeyin yazdım buraya

herkes "sen kiymetlisin, oyalamasin evlenmeyecekse" falan demis ama konu sahibi evlilik icin tek kriterin sevmek, ayrilmamis olmak mi?
insan her iyi anlastigi sevgilisiyle evlenir mi?
en basiti bu adamin evlilikte rol dagilimina bakisi nedir? cogu kadin sirf "kac yildir cikiyoruz" diye evleniyor sonra ikisi ayni anda isten gelip adamin tvyi acip uzandigi, kadinin mutfağa koşup yemege giriştiği, bulaşığı yıkadığı, cocugu olursa herseyiyle koşturdugu bir hayati oluyor. sonra bir de "hep yorgun, hep soyleniyor" diye yaranamiyorlar. malesef evli insanlarin coook buyuk bir kismi böyle. Ne zaman benim esimin evde benden bir gram az sorumlulugu olmadigindan bahsetsem (bazen forumda bile) "ama senin eşin şuralı buralı, ondan" diyorlar. iyi de ilk sevgilimle, cok sevdigimle ya da yasim geciyor diye 30larimda flort ettigim biriyle evlenmedim ki. bu isleri %50-%50 paylasmanin kendisinin normali oldugu birini bulana kadar evlenmedim. Bunun sebebi koca degil, benim secimim.
ya da erkekler ayı gibi uyuşuk oluyor genelde, cebinden fazla para cikmayan bos bir hayat yaşasa mutlu oluyorlar. cogu evlilikte kadin devamli sunu yapalim, buraya da gidelim, tatile gidelim, cocugu aqua parka goturelim, sapancada bir yer varmis gidelim" diye taleplerle geliyor. adamlara göre "boşa masraf". Gidilse bile "kadin istedi" diye gidiliyor, tüm hazirligi plani kadin yapiyor vs. Evlenmeden önce adamin da bu skillerini incelemek lazim. adam is ev is ev mi yasiyor, bu tarz etkinlikler planliyor mu? Benim exlerin cogu bir konser bileti almaktan acizdi mesela. konsere gidilecekse ben planlardim, tatil yapilacaksa gidilecek yer, kalinacak yer vs benim sorumlulugumdaydi. onlar da iyiydi, hostu, romantikti, isinde gucundeydi vs ama boyle biriyle evlensem bir ömür "bir kere de sen düşün" kavgalari ettigim, herseyi benim soyledigim - planladigim - beni yoran bir evliligim olacakti.
ya da aile meselesi. bu adamin ailelere bakisi ne? ailesi nasil insanlar? belki de ailesinin sokaginda oturmak istiyor zirt pirt gitmek icin, belki uzakta yasiyor ama "nasilsa senin ailenin sehrindeyiz her tatilde bizimkilere gidelim" hevesinde. ya da ailesinden uzaktaysa bir sure sonra geri dönme hayali var gelecek planlari arasinda.
ayni sekildr adamin ekonomisi nasil, para yönetimi ne, cimri mi müsrif mi, vardan yoktan kısip evler almak mi istiyor, sacma sapan harcamalar yapip ay sonunda kenara iki gram atamiyor mu, kadinin isten ayrilmasi ya da dogurup birkac sene calismamasi hakkinda ne dusunuyor? arkadasim da "severek" evlendi, bir bucuk yildir beraberler diye yas da 25 olunca ayrilmadilar evlendiler. hic de konusmamislar kiz dogurunca ucretsiz izni yettigince bebegine kendi bakmak istedi. esi de bu konuda cok netti "bosuna mi anneme yakin oturduk, annem bakar, gecinemeyiz, annem en iyi sekilde bakar" dedi dedi, kiz iki aylik bebegini bayilmadigi kaynanasina birakip ise donmek zorunda kaldi. cunku kocasi belli etti para getirmezse evde huzur vermeyecegini... simdi cocuklari ilkokul caginda. evli misin?/ evliyim. ama hayat bu degil malesef.
onun dışinda sorunlar karsisinda cozumcu biri mi, küsme etme huyu var mi, hic gercek esasli bir kavga ettiniz mi - ustesinden nasil geldiniz, yoksa cicek bocek laylaylom bir iliskiniz mi oldu, buyuk sorun yasadiysaniz onu nasil aştiniz, adam konusup cozebilecek biri mi somurtup oturacak biri mi...
bunlar ilk asamada aklima gelenler.. daha neler neler neler var.
Kadinlar illa evlenmek zorunda gibi , sanki evlilik kadina lütufmuş gibi davraniyor ama dogru olmayan evlilik kadinin sirtina omurluk bir yük oluyor. aslinda kadinlarin ince eleyip sık dokumasi lazim evlenmeden önce.
ama malesef " evlenmeyeceksen niyetin ciddi degilse ayrilalim " modunda olmayi savunuyor çoğu

Son düzenleme:
Disaridan çok net okunuyor, seni evlenecek kadar sevmiyor ama konfor alanindan çikmayi da gözü yemiyor, seni iliskide tutmak için de ucu açik bir tarih söylüyor. Sunu kendine sor bir insanla gelecek planlarinizi dahi konusmuyorsaniz siz o iliskide daha önemli ne paylasiyorsunuz ki? Ne zaman evlenecegiz diye diye evlilik istemeyen insana baski yaparsan evlilik meraklisi olmus olursun, ama senle veya sensiz benim evlilige bakis açim hayata bakis açim bu, seninki nedir diyeceksin. Orada alti dolu olmayan gerekçelerle kiviriyorsa aninda terk et. Mesela "daha erken" "evlenenlerin hepsi mutsuz" vb. gibi kliselerle sana geliyorsa yallah.

Esimle tanistigimizda mesela hayata bakis açisini anlatirken ben onun gelecek planlarinda evlilik niyeti oldugunu anladim, illa bana teklif etmesine gerek yok. Örnegin dünyayi gezdim çünkü çocuklarima görmüs geçirmis bir baba olmak istedim vs diyordu. Sonra evlenince söyle olur böyle olurlar basladi, kendi islerimize göre bir planlama yaptik ve toplamda bir sene içinde evlendik. Birbirinizi daha iyi tanimanin yolu senelerin fazlaligindan geçmiyor, sen bir sene geçirmissin adamin gelecek planini bilmiyorsun, neyini tanimis oldun mesela ve o önünüzdeki 6 ayda nesini görmüs olacaksin? Evlilik meraklisi derse desin onun düsüncesi senin 6 ayindan daha degerli degil, kaldi ki 6 ay sonra sen yine bu döngüden çikamayacaksin, sen de aksiyon alabilecek olsan simdiye kadar alirdin. Duyacagin cevaptan korktugun (ve maalesef aslinda cevabi bildigin için) iliskide kalmaya devam ediyorsun. Asil kendinle ilgili o meseleyi çözmen gerekir, aklindan geçeni paylasamadigin biriyle evlenmek sana ne katacak? Evlenmis olmak için evlenme, birini sirf begeniyorsun onunla gülüp egleniyorsun hos vakit geçiriyorsun diye evlenmeye kalkma, o senin yoldasin olabilecek mi onu anla

Neden bu kadar reaksiyon verdiniz anlamadım😅
Gerekçelendirmeden fikrinizi yazmışsınız evet bende kendimce bir tabana oturtamadığım için nedenini sordum. Siz kendinizce “bence” yine hiçbir mantık çerçevesine oturmayan bir cevap verdiniz ama uzatmayacağım.

Gerekcelendirse esinin almadigi sorumluluklari saymak durumunda kalir.
Evlilik sorumlulugu dedikleri şeyler ev işleri, kaynana vs. Herhalde 12 senelik evliyim basli basina ne sorumlulugu oluyor evlilikte cidden anlamadim. Aile evinde oturup annesinden yemek bekleme olayini seviyor bazi kadinlar ama 35-40 yasina kadar boyle mi yaşanir bekar olsa bile insan bu da normal degil ki.

Kendi yemegini yapip yasadigin ortami temiz tutma sorumlulugu icin 40 yasinda olmaya gerek yok. Ha adam kendi sorumluluklarini yerine getirmiyor ve her sey kadina kaliyor sonra evlilik buyuk sorumluluk cunku 2 kisinin yapacagi seyleri tek kişi ustune aliyor. Bu evliligin getiridgi normal bir sey degil. 🙄

"Esim yardimcidir yok hayatimi kolaylastiriyo ama evlilik zor." Öyle bisey yok o adam gercekten sorumluluk alsa hicbisey zor gelmez. Adamin aksam yemeginde salata hazirlamasini, masadan 2 tabak almasini cok buyuk iş yapmis sanmak hayat kolaylastirmak olmuyor mesela. BU sadece ev islerinde yuzeysel bi ornek, baska bir cok konuda orneklenebilir.

Aileci, annemi ara annemm annem diye tutturan ev içi sorumluluk almayan ya da az alan adamla 30 degil 35 yasinda evlenince de bir fark olmuyor. 5 sene daha az eziyet cekmiş olunur en fazla.

Beni düşürdüğü bu belirsizlik hali o kadar canımı sıkıyor ki.. Önümüzdeki Ekim ayında işi için Paris’e gidecek bu arada . Dönüş biletini ayırttırdım sen de gel 2-3 gün gezeriz sonra beraber dönelim dedi. Ben de belki de Paris’te teklif edecek diye düşündüm. Sonra arkadaşlarımızla oturuyoruz bir gün onlara diyor ki gelin ya Paris’e hep beraber gidelim daha çok eğleniriz hahahahah kendi kendime kafamda kurmuşum herhalde Paris’te teklif edecek diye . Ne kadar aciz bir duruma düşürüyor beni gerçekten ya .

Beni düşürdüğü bu belirsizlik hali o kadar canımı sıkıyor ki.. Önümüzdeki Ekim ayında işi için Paris’e gidecek bu arada . Dönüş biletini ayırttırdım sen de gel 2-3 gün gezeriz sonra beraber dönelim dedi. Ben de belki de Paris’te teklif edecek diye düşündüm. Sonra arkadaşlarımızla oturuyoruz bir gün onlara diyor ki gelin ya Paris’e hep beraber gidelim daha çok eğleniriz hahahahah kendi kendime kafamda kurmuşum herhalde Paris’te teklif edecek diye . Ne kadar aciz bir duruma düşürüyor beni gerçekten ya .
Hayal kırıklığı resmen. Terbiyemi bozup dolu dolu öküz dedim. Evlenirseniz ne olacağını nasıl tavır takınacağını görmüşsünüz. Siz A diyorsunuz adam B takılıyor. Çok gençsiniz, daha iyisini hak ediyorsunuz. Salın gitsin. Evlenme konusunu bile açmayın, seninle hayata aynı yerden bakmıyoruz diyin ayrılın.

ay guldum kusura bakmayin
benim de benzer bir anım var
o zamanlar esimle uzak mesafedeydik, tanismamizin 1000. gününü ve pesinden benim dogum günümü kutlamak icin gelmisti sehir dışına gitmiştik. ikimizin de bilmedigi - cok da turistik olmayan bir yer secmistik. Pansiyonu da ben ayirtmistim, cok bir esprisi olmayan, balkonlu normal fiyatli bir yerdi. yemege ciktik mekan ariyoruz suraya mi girsek buraya mi diye. hani oyle cok ozenmedik. Ben de ince elbise giymistim, esim ceketini verdi. ceketin cebinde tok - kare bir kabartı. mıncıklıyorum mıncıklıyorum, yüzük kutusundan baska bir seye benzetemiyorum😅 gün olarak suprize uygun bir gün ama mekan su bu ozensiz, gelisiguzel.. tarzi degil boyle özensiz seyler esimin - yakistiramadim da ne alaka diye. bir yandan da heyecanlandim.
derken gün bitti, teklif meklif yok. Ertesi gün icim icimi yedi, hic ruzgar olmamasina ragmen usudum diyip ceketini giydim, sonra tuvalete gittim actim baktim ki priz dönüştürücüymüş 😂😂😂 çinden vakumlu hurç siparis edecektim, vakum aletinin prizi bizim prizlere uymadigi icin "sende varsa getirsene" demişim - coktan aklimdan cikmis.
sonuc olarak yuzuk muzuk goremedik ama sonra anlattim - cook dalgasini gectik:)
siz de gitseniz bile kendinizi beklentiye sokup guzelim paris tatilinizden sinirli dönmeyin. hersey akışında olur zaten

Yorumlarda dile getirenler olmuş katılıyorum; kadınların bu tarz doğal beklentileri (aksi de doğal) bi kalıba sokuldu, bu da baskı altına aldı ister istemez, muhafazakar kesim başka seküler kesim başka baskı altında, yeterki kadın istediğini dile getiremesin de ne olursa olsun yani. Beklentiniz makul, açıklama dahi gerektirmez, açıkça konuşun bence de yıl sonuna daha çok var.

Bir yıllık güzel bir ilişkide, şartlarda müsaitsen neden hiç evlilik konuşulmaz ki?
İlla olması yönünde de değil.
Farklı düşünülüyorsa bile yine bir muhabbeti olur yani.
Ayrıca evlenmeyi istemeyi evlilik meraklısı gibi saçma bir yere getirenler asıl sıkıntılı.

Şartlar uygun olmaz, alel acele bir karar olur neyse, bir insanın evliliği, anne olmayı istemesi gayet normal. Kadınların bu isteklerini dile getirmesinin dahi ellerinden alınması üzücü.
Sene sonunu beklemeye bile gerek yok bana kalırsa. Bugün konuşunca yarın bir adım atmak zorunda değilsiniz, önünüzü görmüş. olursunuz.

Gerekcelendirse esinin almadigi sorumluluklari saymak durumunda kalir.
Evlilik sorumlulugu dedikleri şeyler ev işleri, kaynana vs. Herhalde 12 senelik evliyim basli basina ne sorumlulugu oluyor evlilikte cidden anlamadim. Aile evinde oturup annesinden yemek bekleme olayini seviyor bazi kadinlar ama 35-40 yasina kadar boyle mi yaşanir bekar olsa bile insan bu da normal degil ki.

Kendi yemegini yapip yasadigin ortami temiz tutma sorumlulugu icin 40 yasinda olmaya gerek yok. Ha adam kendi sorumluluklarini yerine getirmiyor ve her sey kadina kaliyor sonra evlilik buyuk sorumluluk cunku 2 kisinin yapacagi seyleri tek kişi ustune aliyor. Bu evliligin getiridgi normal bir sey degil. 🙄

"Esim yardimcidir yok hayatimi kolaylastiriyo ama evlilik zor." Öyle bisey yok o adam gercekten sorumluluk alsa hicbisey zor gelmez. Adamin aksam yemeginde salata hazirlamasini, masadan 2 tabak almasini cok buyuk iş yapmis sanmak hayat kolaylastirmak olmuyor mesela. BU sadece ev islerinde yuzeysel bi ornek, baska bir cok konuda orneklenebilir.

Aileci, annemi ara annemm annem diye tutturan ev içi sorumluluk almayan ya da az alan adamla 30 degil 35 yasinda evlenince de bir fark olmuyor. 5 sene daha az eziyet cekmiş olunur en fazla.
Evlilik bence her anlamda sorumluluk almak demek .Hadi ev işine eşiniz yardım etti diyelim bunun bayramı ,hastalığı vs var .Artık evlendiğiniz kişinin ailesi de sizin aileniz oluyor .Onlara gidip orda da yardım ediyorsunuz ,ya da bir akraba hastalandı hop orda olmak zorundasınız .Aile içi ilişkileri ayarlamak kolay değil bu arada .Mesela ne kadar iyi olursanız olun kaynana fenaysa eşinizle aranizi açabilir .Şimdi ben mesela bekarım ,işten geldim yemeğimi ısıttım .TV açıp ,çay koydum .Şimdi evli olsam eşim o yemeği beğenmez ya da kalk anneme gidelim yok şöyle böyle .Bu bekar hayatın konforunu çoğu evlilik vermez.Maddi olarak da kredi çekip istediğim şeyi alabilirim ya da tatile gidebilirim, ama cimri bir adamla evliysem aldığım her seyime burnunu sokacak .Bu anlattığım şeylerin çoğunu fazlasıyla bir yıllık evlilikte yaşadım malesef.

Evlilik her anlamda sorumluluk demek .Maddi ,manevi ,sosyal vs sorumluluk ve fedakarlik gerektiriyor .Çocuk olmadan bu sorumluluklar var ,çocuk olunca daha fazla olacak .Ama detaylı düşünün lütfen ,belki çok zengin ,kültürlü biriyle evlenirseniz bilemem ama Türkiye de ortalama evlilik çok fazla sorumluluk demek .Belki yabancı biriyle evlenseniz daha az sorumluluğunuz olur ama bence her anlamda her şeyi dusunmelisiniz .

Evlilik bence her anlamda sorumluluk almak demek .Hadi ev işine eşiniz yardım etti diyelim bunun bayramı ,hastalığı vs var .Artık evlendiğiniz kişinin ailesi de sizin aileniz oluyor .Onlara gidip orda da yardım ediyorsunuz ,ya da bir akraba hastalandı hop orda olmak zorundasınız .Aile içi ilişkileri ayarlamak kolay değil bu arada .Mesela ne kadar iyi olursanız olun kaynana fenaysa eşinizle aranizi açabilir .Şimdi ben mesela bekarım ,işten geldim yemeğimi ısıttım .TV açıp ,çay koydum .Şimdi evli olsam eşim o yemeği beğenmez ya da kalk anneme gidelim yok şöyle böyle .Bu bekar hayatın konforunu çoğu evlilik vermez.Maddi olarak da kredi çekip istediğim şeyi alabilirim ya da tatile gidebilirim, ama cimri bir adamla evliysem aldığım her seyime burnunu sokacak .Bu anlattığım şeylerin çoğunu fazlasıyla bir yıllık evlilikte yaşadım malesef.
Bu herkes için böyle değil ben evlenince hayat standardım yükseldi mesela hem maddi açıdan hem konfor açısından

Sırf evlenmek için evlenenlerin rahatı bozuluyodur seni aşçı ütücü olarak görüyorsa kocan, annesinden de böyle görmüşse

Şu an bekarken yaşadığımdan daha güzel bir evde yaşıyorum düzenli temizlikçimiz var tatillerimizin bile standartı arttı. Bir kere çift maaş. Nöbete giderken bulaşıkları öylece bırakabiliyorum eşim ben yokken toparlar biliyorum. Ama bekarken öyle değildi aile evinde kendi mutfağın kendi düzenin olmuyor bekar yaşıyorsan da tüm işler sana kalıyor.

Son düzenleme:
herkes "sen kiymetlisin, oyalamasin evlenmeyecekse" falan demis ama konu sahibi evlilik icin tek kriterin sevmek, ayrilmamis olmak mi?
insan her iyi anlastigi sevgilisiyle evlenir mi?
en basiti bu adamin evlilikte rol dagilimina bakisi nedir? cogu kadin sirf "kac yildir cikiyoruz" diye evleniyor sonra ikisi ayni anda isten gelip adamin tvyi acip uzandigi, kadinin mutfağa koşup yemege giriştiği, bulaşığı yıkadığı, cocugu olursa herseyiyle koşturdugu bir hayati oluyor. sonra bir de "hep yorgun, hep soyleniyor" diye yaranamiyorlar. malesef evli insanlarin coook buyuk bir kismi böyle. Ne zaman benim esimin evde benden bir gram az sorumlulugu olmadigindan bahsetsem (bazen forumda bile) "ama senin eşin şuralı buralı, ondan" diyorlar. iyi de ilk sevgilimle, cok sevdigimle ya da yasim geciyor diye 30larimda flort ettigim biriyle evlenmedim ki. bu isleri %50-%50 paylasmanin kendisinin normali oldugu birini bulana kadar evlenmedim. Bunun sebebi koca degil, benim secimim.
ya da erkekler ayı gibi uyuşuk oluyor genelde, cebinden fazla para cikmayan bos bir hayat yaşasa mutlu oluyorlar. cogu evlilikte kadin devamli sunu yapalim, buraya da gidelim, tatile gidelim, cocugu aqua parka goturelim, sapancada bir yer varmis gidelim" diye taleplerle geliyor. adamlara göre "boşa masraf". Gidilse bile "kadin istedi" diye gidiliyor, tüm hazirligi plani kadin yapiyor vs. Evlenmeden önce adamin da bu skillerini incelemek lazim. adam is ev is ev mi yasiyor, bu tarz etkinlikler planliyor mu? Benim exlerin cogu bir konser bileti almaktan acizdi mesela. konsere gidilecekse ben planlardim, tatil yapilacaksa gidilecek yer, kalinacak yer vs benim sorumlulugumdaydi. onlar da iyiydi, hostu, romantikti, isinde gucundeydi vs ama boyle biriyle evlensem bir ömür "bir kere de sen düşün" kavgalari ettigim, herseyi benim soyledigim - planladigim - beni yoran bir evliligim olacakti.
ya da aile meselesi. bu adamin ailelere bakisi ne? ailesi nasil insanlar? belki de ailesinin sokaginda oturmak istiyor zirt pirt gitmek icin, belki uzakta yasiyor ama "nasilsa senin ailenin sehrindeyiz her tatilde bizimkilere gidelim" hevesinde. ya da ailesinden uzaktaysa bir sure sonra geri dönme hayali var gelecek planlari arasinda.
ayni sekildr adamin ekonomisi nasil, para yönetimi ne, cimri mi müsrif mi, vardan yoktan kısip evler almak mi istiyor, sacma sapan harcamalar yapip ay sonunda kenara iki gram atamiyor mu, kadinin isten ayrilmasi ya da dogurup birkac sene calismamasi hakkinda ne dusunuyor? arkadasim da "severek" evlendi, bir bucuk yildir beraberler diye yas da 25 olunca ayrilmadilar evlendiler. hic de konusmamislar kiz dogurunca ucretsiz izni yettigince bebegine kendi bakmak istedi. esi de bu konuda cok netti "bosuna mi anneme yakin oturduk, annem bakar, gecinemeyiz, annem en iyi sekilde bakar" dedi dedi, kiz iki aylik bebegini bayilmadigi kaynanasina birakip ise donmek zorunda kaldi. cunku kocasi belli etti para getirmezse evde huzur vermeyecegini... simdi cocuklari ilkokul caginda. evli misin?/ evliyim. ama hayat bu degil malesef.
onun dışinda sorunlar karsisinda cozumcu biri mi, küsme etme huyu var mi, hic gercek esasli bir kavga ettiniz mi - ustesinden nasil geldiniz, yoksa cicek bocek laylaylom bir iliskiniz mi oldu, buyuk sorun yasadiysaniz onu nasil aştiniz, adam konusup cozebilecek biri mi somurtup oturacak biri mi...
bunlar ilk asamada aklima gelenler.. daha neler neler neler var.
Kadinlar illa evlenmek zorunda gibi , sanki evlilik kadina lütufmuş gibi davraniyor ama dogru olmayan evlilik kadinin sirtina omurluk bir yük oluyor. aslinda kadinlarin ince eleyip sık dokumasi lazim evlenmeden önce.
ama malesef " evlenmeyeceksen niyetin ciddi degilse ayrilalim " modunda olmayi savunuyor çoğu
Yengeç böyle uzun uzun yazınca fark ettim ki eşimle bunları hiç konuşmamışız, en azından çoğunu 😄 22-23 yaşında aynı evde yaşadık sonra 24te evlendik ne kadar lay lay lom bi kumar oynamışız meğerse asdjaha

Bu anlattiginiz şeyler evlilik sorumlulugu degil evlendiginiz adamla alakali seyler. :) Tamda bundan bahsediyorum işte boyle bir adamla evlenirsen yasinin ne önemi var her yasta evlilik eziyet olacak sana.

Esimin akrabasinin hastaligiyla ben niye ugrasayim mesela? Ziyaretse edilir zaten esiniz de ayni seyleri sizin aileniz icin yapar her gun biri hastalanmiyor ya.

Eşimin benim yaptigim bir yemege begenmedim dedigi hic olmadi mesela yeri geldi kendi ilk defa yapmayi deneyip sonra begenmeyip yemedigim yemegi bile esim oturup yedi. (Yemek yapmak sadece benim gorevim degil)
Sizin kafanizdaki evlilik standart bir sey değil kendi kabul ettiginiz bir sey. Normalde evlilikte bir sorumluluk yok ekstra, hayatta yalniz basiniza da olsaniz basiniza gelebilecek seyler oluyor max.

Bizim evliliğimizde hiç böyle “zorunluluklar” yok. Bence bu tamamen yanlış kişiyle evlendiğiniz için olmuş.
Doğru insanlar evlilik hayat standartlarını yükseltir, sadece maddi değil manevi olarakta

Back
X