evlilik için emin olmak ?

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Bir aydır görüştüğüm birisi var. Kendisi 30 Yaşında ben 23. Kafamın uyuştuğu, olumlu her şeye karsı ılımlı sessiz sakin birisi. Ve değer verdiğini gerçekten hissettiriyor. Ve evlilik niyetiyle bu yola girdiğini söylüyor. Ben bu insanı nasıl daha fazla tanıyabilirim. Yani neye nasıl dikkat etmem gerekli?

Daha çok yeni zamanla tanıyacaksınız..
En önemlisi kavga tartışma sırasında insanın karakteri belli olur..
Toplum içinde ve yanlızken davranış tutumu nasıl?..
Yaşayarak tanıyacaksın zaman ver kendine..

Daha 1 ay olmuş, çok yeni. Bence biraz daha vakit geçir. Sorumluluk sahibi mi, ev geçindirir mi, hastalansan sana nasıl davranır, siyasal olarak uyumlu musunuz vs.çok açı var bakman gereken...
Bu süreçte cok sık görüştük ve her yönden cok uyumluyuz bende hayret ediyorum hala rüya gibi geliyo bakalım pazar günü arkadaşları ile toplanacağız o zaman davranışlarına dikkat edeyim en iyisi

Daha çok yeni zamanla tanıyacaksınız..
En önemlisi kavga tartışma sırasında insanın karakteri belli olur..
Toplum içinde ve yanlızken davranış tutumu nasıl?..
Yaşayarak tanıyacaksın zaman ver kendine..
Yapı olarak sessiz sakin ve denemek için birkaç kez tartışma yarattım. Açıklama yaptı konuyu uzatmamaya çalıştı ve o sinirlenmeyşnce ben daha cok sinirlendim açıkcası :halay:

Uzun yola çıkın. Biz eşimle tanisip bikac ay icinde evlendik mesela ama kisa surede uzun yolda yaptik ve cok sık yuzyuze gorustuk, maximum iletisim durumundaydık. 3,5 senelik evliyim. Ayni eve girmeden herseyi nokta nokta bilmek mumkun olmuyor ama esimden yana buyuk bir suprizle karsilasmadim evlendikten sonra. Gayet tanimişiz.
Tabi ki siz bizim gibi 1-2 ayda evlenin demiyorum ama uzun yol ve sık sık birlikte vakit gecirme durumlarina özen gosterebilirsiniz.

Uzun yola çıkın. Biz eşimle tanisip bikac ay icinde evlendik mesela ama kisa surede uzun yolda yaptik ve cok sık yuzyuze gorustuk, maximum iletisim durumundaydık. 3,5 senelik evliyim. Ayni eve girmeden herseyi nokta nokta bilmek mumkun olmuyor ama esimden yana buyuk bir suprizle karsilasmadim evlendikten sonra. Gayet tanimişiz.
Tabi ki siz bizim gibi 1-2 ayda evlenin demiyorum ama uzun yol ve sık sık birlikte vakit gecirme durumlarina özen gosterebilirsiniz.
Bizde çok sık görüşüyoruz, cok sık konuşuyoruz. Ve konuştuğum kişi de yaz sonu evlenmeyi istiyor. Birikim yapmış kendini evliliğe hazır hissediyormuş benden az buçuk emin olmuş ama ben cok erken diyorum sanırım sizin gibi örneklere ihtiyacım var :)

Hayirlisi olsun.
Henuz cok yeni bir iliski.
Surekli gozlemle.
Oturup kalkmasini, para harcama durumlarini, nezaketini, aileler konusunda fikirlerini vs vs gozlemle.

Annesine babasına kardeşlerine gerçekte nasıl davranıyor onu gözlemleyin.

Benim eşim çok olgun davranırdı ailesine çok düşkün. Hatta onlara ser davranırdı bana daha ılımlı..

Fakat zaman geçtikçe bana da ailesine davrandığı gibi davranıyor. İğneli sözler, güya şaka maksatlı tavırlar...

Bir aydır görüştüğüm birisi var. Kendisi 30 Yaşında ben 23. Kafamın uyuştuğu, olumlu her şeye karsı ılımlı sessiz sakin birisi. Ve değer verdiğini gerçekten hissettiriyor. Ve evlilik niyetiyle bu yola girdiğini söylüyor. Ben bu insanı nasıl daha fazla tanıyabilirim. Yani neye nasıl dikkat etmem gerekli?

Bol bol görüşmekte fayda var. Alışveriş yapın, yemek yiyin, gezmeye gidin, sinemaya gidin. Sevdiğiniz şeyleri seviyor mu? Düşüncelerinize önem veriyor mu? Sizinle gizli gizli mi görüşüyor yoksa açık açık mı görüşüyor(evlenme niyeti olan kimseden çekinmez)

Annesine babasına kardeşlerine gerçekte nasıl davranıyor onu gözlemleyin.

Benim eşim çok olgun davranırdı ailesine çok düşkün. Hatta onlara ser davranırdı bana daha ılımlı..

Fakat zaman geçtikçe bana da ailesine davrandığı gibi davranıyor. İğneli sözler, güya şaka maksatlı tavırlar...

Diyeceğim o ki çok çok iyi gözlemleyin.. tabi nasip işi...

Tanisma görüsme toplam Bir ay içinde isteme söz yaptik eşimle. Bir ay içinde ben onun genelde toplum içindeki bana karsi davranışlarına baktim ama bizim hikaye biraz karışık tabi yani yıllar öncesine dayanan ailelerle ilgili bi geçmiş sonra tesadüfen karşılaşılan bi kina ve ertesi gün sabah 8 den aksam 6 ya kadar sürekli yan yanaydik ama kasten degildi. O sırada hoşlantı olmustu ama cok küçüktü sonra biraz hoslanti ve çokça mantıkla bi baktim evliyiz hemde çok şükür huzurlu mutlu bi evlilik :nazar::KK200:

Bir insan kendini maksimum üç ay saklayabilir
Üç aydan önce karar verme
Mümkünse aile bireylerini gör. Evlerine gitmesen de dışarıda görme sansın varsa gör.
Zaman gecirilen. Cay iç sergiye git vs ama bak bakalım nasıl davranıyor.
Hizmet sınıfına nasıl davranıyo iyi bak. Garsona valeye olan davranış gercek kişiliği yansıtır.
Konuşurkenki tavırları oturmadı kalkması hesabı ödemesi (illa o değil sen de öde tabii ki) gibi seyler görgüsüyle ilgili ipuçları verir.
Onun yanında alışveriş yap yorumlarından cimri mi vs belli olur zaten
Hayat görüşünü acık acık sor. On yıl sonra kendini nasıl görüyorsun iş evlilik çocuk vs hakkında konuş. Siyasi ve dini manada bakış acılarınızı masaya yatırın. Gezme tozmak konularında ne gibi paralellikleriniz var değerlendir.
Kısaca bazı seyleri konuşarak anlayacaksın bazı seyleri gözlemleyerek.
Önce kendini anlatma bırak o kendini anlatsın. Cogu konuda uyusuyorsanız beğeniyorsan da akışına bırak
Ancak bi abla tavsiyesi
Ters bişey gördüğünde ileride düzelir diye düşünerek hamle yapma.

Bol bol görüşmekte fayda var. Alışveriş yapın, yemek yiyin, gezmeye gidin, sinemaya gidin. Sevdiğiniz şeyleri seviyor mu? Düşüncelerinize önem veriyor mu? Sizinle gizli gizli mi görüşüyor yoksa açık açık mı görüşüyor(evlenme niyeti olan kimseden çekinmez)
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Acık açık görüşüyor hatta pazar günü kuzenleri ile tanıştırmak istediğini söyledi

Back
X