• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için geç mi kalıyorum?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Öncelikle hepinize Mutlu, huzurlu ömür geçirmenizi diliyorum. 24 yaşındayım 3 yıl oldu atanalı, çalışıyorum. Daha önce evlilik konusunda da şu an olduğu gibi hiç acele etmeme taraftarıydım. Kimseyle görüşmedim o yüzden. 26-28 e kadar düşünmüyordum, aslında hâlâ düşünmüyorum ama iş yerinden bir ablam beni aradı geçenlerde. Çok iyi karakterli bir çocuk var dedi 26 yaşındaymış, bir şirkette mühendis olarak çalışıyormuş. Açıkçası hiç düşünmediğim için hakkında hiçbir şey sormadım. Ben düşünmediğimi söyledim ama abla bana mutlaka tanı, olur ya da olmaz, tanı karar ver dedi. Bahsettiğim ablayı gerçekten çok seviyorum iyi biri, kırmamak için ben birkaç gün düşüneyim dedim. Bir türlü dönüş yapamadım beni aradı kararın ne diye, ben de çok erken olduğunu düşünmediğimi söyledim. Ama ikna edemedim tabi ki. Çok hata yapıyorsun, şimdi sürekli hayır dersen ilerde pişman olursun yaşın erken değil gibi şeyler söyledi ve bir buluşma atarlayacağunı ekledi. İtiraz etmedim ama bilmiyorum şimdiye kadar aklımdan geçmedi evlilik. Hep erken olduğunu düşündüm. Bu bir sorumluluk bana göre, hem de büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Daha önce kimse ile görüşmedim bu şekilde ilk olacak. Nedense bir türlü düşünemiyorum evliliği çok erken gibi geliyor. Fikirlerinize ihtiyacım var. Erken değil mi 24 yaş. Yoksa şimdiden hayır dersem sonra gerçekten çok mu pişman olurum? Daha önce böyle görüşeniniz var mı?
 
Yani evlilik için erken bence. Ama o yaşta evlenip çok mutlu olanlar var mi? Tabii ki vardır. Görüş bir olmazsa olmaz zaten. Usulüne uygun söylersin
 
Bence tamm olması gereken yaş hem bi görüşün ne kaybedersnz ki
Hiç düşünemiyorken biri ile bunun için buluşmak biraz karışık kafam. Karşımdaki kişiyi kırmak da istemem açıkçası düşünüyormuş gibi gidip de. Ama bilmiyorum o kadar ısrar etti ki abla düşünmeyi beklesem evde kalırım sanırım. :)
 
Yani evlilik için erken bence. Ama o yaşta evlenip çok mutlu olanlar var mi? Tabii ki vardır. Görüş bir olmazsa olmaz zaten. Usulüne uygun söylersin
Bu işler Nasıl oluyor neler konuşuluyor hiç bilmiyorum inanın:) Bana kalsa en az 26 yaş ama işte erken deyince çok farklı tepkilerle karşılaşıyorum. Geç mi kaldım yolsa diyorum.
 
Hiç düşünemiyorken biri ile bunun için buluşmak biraz karışık kafam. Karşımdaki kişiyi kırmak da istemem açıkçası düşünüyormuş gibi gidip de. Ama bilmiyorum o kadar ısrar etti ki abla düşünmeyi beklesem evde kalırım sanırım. :)
düşündügün anda ya gelmezsse kısmetin :)
 
Eğer senin kaderine yazılmışsa birşey vesile olur evlenirsin.Bahsettiği kişi seni görmüş mü?Arkadaşınız Ona da sizi mi tavsiye etmiş?
Arkadaşımın komşusunun oğluymuş sanırım. Çocuk beni görmemiştir. Ben de görmedim kendisini ama epey bir övdü abla. Sanırım ona da anlatmışlar beni. Aslında güzel değilim karşımdaki beğenir mi bilmiyorum ama sanki gidince umut vermiş olacakmışım gibi düşünüyorum çekiniyorum.
 
ne geç bir yaş ne de erken.
ben 24te evlendim mutluyum,
eğer istemiyorsan görüşme hayat senin hayatın.


herkesin hayatına kimse karışamaz:KK45:
:D çok haklısınız ama o kadar kızdı ki abla bana erken daha dediğimde :) daha fazla itiraz edemedim. Düşünemeyeceğim böyle giderse evliliği sanırım. Gerçekten hep erken olduğunu düşündüm.
 
Bugun görüşüp yarın evlenmeyeceksiniz ya
Bence bir görüşmekten zarar gelmez
Bu işler Nasıl oluyor hiç bilmiyorum :) Şöyle oturup düşünmedim evlilik hakkında. Soru sormak bile istemeyebilirim. Ama bu da doğru olmaz.
 
Bu isler kismet isi birazcik. 26 yasinda evlencem diye plan kuruyorsunda bu elma armut degil ha diyince gidip alasin. Karsina cikacak mi? Dogru kisi olacak mi? Sevip, sevilecek misin? Bunlar insanin suan istiyorum dedigin gelicek seyler degil. Sen bilirsin.
 
düşündügün anda ya gelmezsse kısmetin :)
Aynen abla da öyle dedi. İlerde de düşünürsün ama kimse gelmez dedi. Çok pişman olursun böyle yaparsan dedi. Haklı da belki ama. Pişman olup olmayacağımı bilmiyorum.
 
Sen ne zaman hazır hissedersen o zamandır doğru zaman. Erken olduğunu düşünüyorsan erkendir. İstemiyorsan görüşme. Ben 26 olacağım, hala istemiyorum.
Çok haklısınız.
 
Bu isler kismet isi birazcik. 26 yasinda evlencem diye plan kuruyorsunda bu elma armut degil ha diyince gidip alasin. Karsina cikacak mi? Dogru kisi olacak mi? Sevip, sevilecek misin? Bunlar insanin suan istiyorum dedigin gelicek seyler degil. Sen bilirsin.
İşte abla da böyle dedi ben erken deyince. Epey öğüt verdi. Ama ah bir de benim düşüncelerimi görebilseler. Şimdiye kadar hiç düşünmedim ki bu bir sorumluluk, çok büyük bir sorumluluk. Cesaret edemiyorum sanırım.
 
Bence er ya da geç evlenmek istiyor musunuz onda bi netleştirin kafanızı.
Evlenmeme fikrine yakınsanız görüşmenize gerek yok, yaşınız genç bence.
Ama evlilik mutlaka yapılması gereken bir şeyse size göre, evet o ablanız haklı.
Çevremde çok kadın var. Gençliğinde kimseyi beğenmeyip sonra çok pişman olan. Pek mutlu olanını görmedim, genelde pişmanlık duyuyorlar.
 
Ben Yermi yaşindayim evliyim ama şunu söylim sadece evlilik dedigin eşten ibaret olmuyor eşinin ailesi ve sorumluluk artı sorumluluk .. Pişmanmiyim esimle yine olsa yine evlenirdim ama aileler karışınca kardeş zor vallahi
 
Evliliğin yaşı olmaz.

22 yaşımda tanıdım eşimi 27'de anca hazır oldum evliliğe ruhen. Sen ne zaman hazır olursan o zaman tamam de. Ne çevrendekiler ne hayatına aldığın adamlar etki etmesin bu kararına.
 
Back
X