• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader kısmetmi?

mav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.102
12
158
42
Ankara
arakadaslar 27 yasımdayım ve evlenmek ıstıyorum erkek arkadasım vardı onlada ayrıldık konularıma bakan arkadaslar sebeplerını goreceklerdır..çalısan kendıne bakan bır ınsanım etraftan da begenılırım fakat yok kımse ne ısteyen var ne gelen neden böyle.yoksa bır andamı karsıma cıkacak evlenecegım ınsan kaderımde kımse varsa omu olcak nıkahın vaktı saatı sasmazmıs boylemı gercekten??

Kısmetinde kim varsa kaderinde o değil midir ki zaten ?

bende böyle düşünüyorumm oysaki ben 25 yaşından sonra evlencem diyenlerdendim ama kısmet işte 21 de evlendim bence herşeyi oluruna bırak çıkar elbet helal süt emmiş biri karşına ......hakkında hayırlısı canımm

Zamanında beni çok seven bir insan vardı ben sevmiyordum onu bir şans istedi. Sol tarafımda sen yazılıysan olur ama yazılan insan sen değilsen zaten olmayacaktır demişti. Nasibimizde kim varsa o. Belki 16mızda, belki 20mizde, belki 30umuzda belli mi olur nasip kısmet. İnşallah gönlümüzden geçen insan olur :69:

herşeyin yeri ve zamanı var
ben bile güya hiç evlnmeyecektim 19 yaşında evlendim komedi gibi
amcamın kızı ar 34 yaşında hala bekar evlenmiyor
kimseyi beğenmez oldu
kısmet olmayınca ufacık bşey mana olur ya o hesap
allah herkesin kısmetini vermiştir
önemli olan o zamanı beklemek

Aynı yaştayız aynı sıkıntılar içindeyim bende sadece "Tez vakitte en hayırlısı kimse onu çıkar karşıma rabim diyorum." ben hep hayırlı insan çıkar dedim karşıma birileri çıktı fakat anne -baba duası ile olmadı... her dua insanı dertten sıkıntıdan uzak tutarmış...
Kaderim bu varmış deyip razı olmuyorum.... bol dua ediyorum... pes etmeden ...umudumu kaybetmeden.

Allah sağlık sıhhat versin...
İnşallah en kısa zamanda o kişi gelecek beni bulacak buna inanıyorum.

Kaderde Allah yolumuza onlarca nasip çıkarıyor biz kendi yolumuzu kendimiz seçiyoruz.
Bazen kısmetimiz olması için bizimde dua ve pozitif düşünceyle kısmetimiizi çekmeliyiz...
:nazar:

ne istediğin çok önemli. ve bu konuda gösterdiğin çaba...
bir çok evleneni eleştirirdim. kayınvalidesi ile aynı bina da oturmayı kabul edip sorun yaşayanlara çok kızardım erken evlenenlere de,hemen çocuk sahibi olanlara da,ailesi yardım etsin diye bakanlara da...
ben 24 yaşında evlendim. kayınvalidemin 4 katlı evi olmasına rağmen kirada oturuyorum. ki kayınvalidemle aram bal kaymak. arkadaş gibiyizdir. her konuda çok rahat konuşur şakalaşırız.
çalışan bir bayan olmak istiyordum,nitekim iş bulamadığım için şuan çalışmıyorum.
ama kafamda ne varsa düşündüklerimi yaşadım kısmen de olsa...

evlilik tek başına alınan bir karar değil. ama kişi sizi seviyorsa her zaman ortak noktada buluşulur.ayrıca yaşın değil mutluluğun rahatın daha ön plandadır...

bende 25 inden sonra evlenirim diyenlerdendim.
23 ünde nasip oldu.
eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmemiş hatta kesinlikle böyle bir insanla evlenmeyeceğim demiştim.
ama nasip kısmet....
şimdi evliyim mutluyuz şükür.
eşimde 30 umdan önce evlenmem dermiş.ama o da 24 ünde evlendi.

arakadaslar 27 yasımdayım ve evlenmek ıstıyorum erkek arkadasım vardı onlada ayrıldık konularıma bakan arkadaslar sebeplerını goreceklerdır..çalısan kendıne bakan bır ınsanım etraftan da begenılırım fakat yok kımse ne ısteyen var ne gelen neden böyle.yoksa bır andamı karsıma cıkacak evlenecegım ınsan kaderımde kımse varsa omu olcak nıkahın vaktı saatı sasmazmıs boylemı gercekten??

Kadere inanırım,evet evlilik de kader,kısmet işidir.Siz ne kadar emin olursanız olun kaderde yoksa kısmetinizde biri yoksa evlenemezsiniz.Çok derin konular bunlar,fazlada kafanıza takmayın :)

bır aıle kurmayı cok ıstıyorum..sevdıgım bırı vardı.onla yarılalı 1 ay oldu..kaderım degılmıs demek dıyorum.

inan beklemediğin biranda çıkıverir karşına!
bunlar nasip kısmet işleri.

teyzemin düğün gününde eşi olacak kişi gelmemişti.
düğün iptal olmuştu.
eşi olacak kişiyi de çok seviyordu ama bir bahane ve evlenmediler.
2 yıl sonra başka birisiyle evlendi.
istemeye istemeye...!
ve 2 çocuğuyla çok mutlu.eşide çok iyi.:
eşi 5 dk geç gelsin nerdesin diye arar oldu... :9::9::9::9::9::9::9:

inan beklemediğin biranda çıkıverir karşına!
bunlar nasip kısmet işleri.

teyzemin düğün gününde eşi olacak kişi gelmemişti.
düğün iptal olmuştu.
eşi olacak kişiyi de çok seviyordu ama bir bahane ve evlenmediler.
2 yıl sonra başka birisiyle evlendi.
istemeye istemeye...!
ve 2 çocuğuyla çok mutlu.eşide çok iyi.:
eşi 5 dk geç gelsin nerdesin diye arar oldu... :9::9::9::9::9::9::9:

çok tuhaf cıdden olmayınca olmuyo demek

arkadasların yorumlarına katyılıyorum hersey kısmet işi ınsan ne olmaz yapmam dedıgı seyler yapıyo..bende asla dıyodum erken ewlenmem :) 20 yasında ewlendım..kaderımmıs dıyorum..!

Bende kısmete inanırım..üniv dedeyken bunlar kesin evlenir dediğimiz çiftler şimdi başkalarıyla evli yada hala bekarlar..evlenmem diyen hatunlar çoktan evlenmişte çocuk sahibi bile olmuşlar...dünyanın kanunu bu.. :12:

ah canım bu kadar dert etme sakın kendine. bende neden niçinleri sıralardım hep. çok seviyordum ama kavuşamıyorduk hep ağlardım başkasına bakamazdım felan. bir baktım biz yüzük takmışız nikah için koşturuyoruz bir yandan ev baklıyoruz eşyaları alıyoruz. 1 ay içerinde evlendik. allah ne zaman nasip etmişse o zaman olur allahtan hayırlı eş dile sadece geç olsun güç olmasın boşver. bende 27 yaşımdaydım evlendiğimde 4,5 sene geçiverdi birden.

insallah hayırlı bır ınsan bulurum ama cevremde kımse yok ve nerden nasıl gelcek bılmıyorum

33 yaşındayım. daha önce hayatıma giren insanlar evlenme teklifi ettiklerinde ayırılıyordum onlardan. evlenmekten o sorumluluğu almaktan korkuyordum.. korka kora geldim 30 lu yaşlara :) ailem evde kaldın nidalarıyla dolanıyordu evde :) sonra o çıktı karşıma ve bana evlenme teklifi etsin diye dibim düşüyordu :) ve nasipse evleneceğiz 2011 de :) Kadere inanırım.. önemli olan doğru insan olması yaşın ne olursa olsun... allah herkesin gönlüne göre versin diyorum.

ben de yaşım geçiyor diye telaşlanıyordum.
şimdi anlıyorum ki yaş değil, kafaların uyuşması önemli.
eğer ben hayatım boyunca zahmet sıkıntı ve anlayışsızlık göreceksem,
erken evlenmişim bir anlamı yok...

en güzeli sabırlı olmak. :3:

mrb kızçeler:79: bende 24 yaşımdayım çok sevdiğim biri vardı ama o beni pek sevmiyoru hep onunla evlilik hayalleri kurardım fakat 6 ay önce bitti... şimdi ise ben 2 yıldan beridir seven biri var aynı yerde çalışıyoruz sevgisine çok inanıp güveniyorum ama ben onun kadar sevmiyorum sevmeye çalışıyorum evlilik onunla evlilik aklımın ucundan geçmezdi şimdi ise yavaş yavaş ısınıyorum galiba onunla olursa beni çok mutlu ediceğinden hiç şüphem yok tek korkum var şimdi bende zmanla onu severmiyim?? sizlere bişi danışmak istiyorum aslında evlilik kararı alırken sizi seven biriylemi yoksasevdiğiniz birinimi tercih edersiniz??? bunu etrafımda kime sordurysam cevap elbetteki seni seven oldu ama bilmiyorum kısmet bakalım nolcak bu işin sonu:26:

Back
X