• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader kısmetmi?

Bende hep 30 yaşında evlenicem derdim,27 yaşında evlendim
bi anda oluyor bunlar,gözünü kapayıp bi açmışsın ki nişanlanmışsın,evlenmişsin düğününün üstünden yıllar geçmiş bile
kader kısmet hayatım.
Bizim üniv.de bi hocamız her trenin bi yolcusu vardır derdi
sakın umudunu yitirme
babaannem de "vakitsiz gül açılmaz gül zamana bağlıdır"der hep
bak büyüklerin bir bildiği var demek ki...
hayırlısı olsun,geç olsun güç olmasın...:71:

bene buna benzer konu açmıştım...ordan bak yorumlara anket yapmıştım hatta:82:

bende istiyorum ama bi okadarda korkuyorum şuan hayatımda sevdiğim biri var ama ben korkuyorum yinede soğumaktan anlaşamamaktan evlenirsek pişman olmaktan kader kısmet gerçekten allah herkesin gönlündekini hayırlı nasip eylesin zor zanat evlilik herkese mutluluklar dilerimm :nazar:

ah canım bu kadar dert etme sakın kendine. bende neden niçinleri sıralardım hep. çok seviyordum ama kavuşamıyorduk hep ağlardım başkasına bakamazdım felan. bir baktım biz yüzük takmışız nikah için koşturuyoruz bir yandan ev baklıyoruz eşyaları alıyoruz. 1 ay içerinde evlendik. allah ne zaman nasip etmişse o zaman olur allahtan hayırlı eş dile sadece geç olsun güç olmasın boşver. bende 27 yaşımdaydım evlendiğimde 4,5 sene geçiverdi birden.

bence o lafı söylemeyin. Benim halamda aynı cümleyi söylerdi oğluna 32 yaşına geldi- kızda 29 olmuş...hala söyleme öyle dedim. tez vakitte nasih et dedim. 3-4 ay önce dedim. 2 ay içinde tanıştı 1-2 hafta önce düğünü oldu yani sen nasıl istersen Allah nasip eder. Allah en kısa zamanda hayırlısını versiin.

ben geçen sene bu tarihe eşimi tanımıyodum bile
hatta 30umdan önce evlenmem diyodum
şimdi 21im ve evliyim
ben tamamen kader kısmet diyorum
cevrem tarafından begenilen biriyim yazmışsın ya, allah nazardan saklasın ama inanki onunla da alakası yok
ne demişler bitli baklanın kör alıcısı vardır, kısmet bu işler

bence kader kısmet değil.
birisi kafanızı çeliyor ve evleniyorsunuz o kadarrr
aslında anne babaların uyanık olup önceden uygun kişiyi ayarlamaları gerek
yani gönül ilişkilerinde mantık ayarlaması yapılmalı

ne demişler nasipse gelir hint'ten yemen'den nasip değilse ne gelir elden
kesinlikle kader kısmet bnce

ahh ahh bende 26 yaşındayım evlenmek isstiyorum artık 25te evlenirim diyodum ama kimse çıkmadı bi türlü inş. yeni yılla birlikte karşımıza çıkar nasibimizdeki kişi çok beklemek istemiyorum artık kendi evim olsunn istiyorum kafama göre takılmak istiyorum....
:69::69::69::69::69::69::69:

arkadaslar evlilik bir kısmet işi ben buna cok inanıyorum hani derler ya bindirmişler gelini ata, ya nasip demiş...
o yüzden evlilik konusunda hiç acele etmeyin ve eger bi iş olmuyorsa sadece sunu söleyin rabbim demek ki hakkımda bölesi hayırlıymış...
bende severe evlendim bi yıl çıktık bi yıl nişanlı kaldık bi buçuk senelikte evliyim çok şükür bi sorunumuz yok inşallah olmaz da şimdide bi bebişimiz olucak kısmtese teyzeleri sizinde hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallahhhhh:29: :16: :98:

hayattaki hiç birşey planlarımıza göre şekillenmiyor kızlar bunu unutmayın..
çünkü; ''EN İYİ PLAN YAPAN ALLAHTIR'' bir bu sözümü birde şu duamı hiç eksik etmedim; ''ALLAHIM GÖNLÜMDE OLANI HAKKIMDA HAYIRLI EYLE HAKKIMDA HAYIRLI OLANA DA GÖNLÜMÜ RAZI EYLE'' bu duayı hayatın her alanın da her niyetiniz için yapın faydasını görürsünüz :34:
ben mesela evlilik hiç aklımda yokken eşim çıktı karşıma..
asker yolu bekledim kendisi benden küçüktür 2 yaş
mesela kayınpederim eşim için dermiş ki 30 yaşından önce asla evlendirmem çok kesin konuşuyormuş 30unda evlenecek ve kendinden 5-6 yaş küçük bir kızla dermiş hep
ama Rabbim yazmış işte en iyi plan yapan O'dur demiştim ya buna bir örnek işte :34:
yani hiç birşey bizim planladığımız gibi olmuyor hiç bir şey için canınızı sıkmayın istekleriniz için dua edin yeter..

sadece evlilik değil ki herşey kısmet meselesi,iş bulmak bile,kimi şanslı oluyor doğuştan kimi de benim gibi kadersiz :14: kahve falıma bakan bi akrabam "28 yasına kadar evleneceksin endişelenme(bir de kesin konuşuyor ki akıllara zarar ) " dedi "endişelenmiyorum ki" dedim ama inanmadı sanırım :9:

Bende kader kısmet olduguna inanıyorum annem'de evlendigin de 27 yasındaymıs.:27:

Bende cok düsünürdüm ne zaman ne zaman kafami yorar dügünümü gelinligimi bile bikmadan hayal ederdim :25: :37: Sonra kendimi bos seylerle yordugumu fark ettim
artik sadece nasil biri olmali onu biliyorum :31: 30 umda yada 35 imde evlensem bile bi kaybim yok aksine ne istedigimi biliyorum o yüzden kendini evde kalmis hisseden arkadaslar :118: ne zaman evlenicem düsüncesini birakin kenara hür olmanin sorunsuz bekarlik hayatinin tadini cikarin ki evlendikden sonra ne güzelmis o zamanlar güzel anilariniz olsun :34:

allah gönlümüzden geceni nasıp etsın ınsallah hayırlı bı sekılde.benım ayrıldıgım ınsanı hala cok sevıyorum ama dıger yanlısmı dusunuyorum konusuna bakarsanız bana cok kızcaksınız bunla mı ıstıyorun dıe ama benımde hatalırım vardı kaprıs anlayıssızlık para yokken gel demek ama gel derken onun parasına guvenıp gel demıyodum.. bendekı parayı beraber harcayalım dıe soyluyodum..ben bu yıl evlenmek ıstıyorum o benı aramaz galıba..sankı o mutlu olcak ben mutsuz olcam gıbı gelıo

Yedik yedik yirmi sekize geldik :) Bu senede bekar mı gezeceğiz yahu :52:

bende hayatta erken evlenmem derdm....21 yasinda evlendim...:1:aslaa vede aslaa annemlerden uzaga gelin gitmem derdim ,almanyadan tr ye gelin gittim:2:asla hemen cocuk yapmam 3 yil en az beklerdim derdim....1 yil sonra hamile kaldim simdi 1 oglum var..kesinlikle bebegimi norml dogurucam derdim,sezeryan olmak zorunda kaldim...evde SIKILIRIM kesin evlenince calisirim derdim....evlendigimden beri ev hanimiyim....bu kadar örnek yeterli mi???yoksa daha sayiyim mi...eger hersey kader kismet olmasaydi,ben bu dediklerimi yapardim...ama yaapamadim cünkü rabbim hakkimda farkli yazilar yazmis...herseyin hayirlisi demek lazim galiba..simdide ne diyorum biliyomusunuz:2.bir bebek istemiyorum kesinlikle,bir tane yeter diyorum....:27:bakalim ikinciyi ne zaman dogurucam:9:

Back
X