• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader kısmetmi?

bende hayatta erken evlenmem derdm....21 yasinda evlendim...:1:aslaa vede aslaa annemlerden uzaga gelin gitmem derdim ,almanyadan tr ye gelin gittim:2:asla hemen cocuk yapmam 3 yil en az beklerdim derdim....1 yil sonra hamile kaldim simdi 1 oglum var..kesinlikle bebegimi norml dogurucam derdim,sezeryan olmak zorunda kaldim...evde SIKILIRIM kesin evlenince calisirim derdim....evlendigimden beri ev hanimiyim....bu kadar örnek yeterli mi???yoksa daha sayiyim mi...eger hersey kader kismet olmasaydi,ben bu dediklerimi yapardim...ama yaapamadim cünkü rabbim hakkimda farkli yazilar yazmis...herseyin hayirlisi demek lazim galiba..simdide ne diyorum biliyomusunuz:2.bir bebek istemiyorum kesinlikle,bir tane yeter diyorum....:27:bakalim ikinciyi ne zaman dogurucam:9:

çok hoş yaaa daha başka nasıl anlatılabilir ki :1: :1: :1:

çalıştıgım ortamda bıçok kız arkadaşım benden 5 6 yaş buyuk ben 22 yaşındayım nışanlıyım 5 ay snra evlenıcem fakat 28 29 yaşında arkadaşlarımın daha goruştugu sevgılılerı bıle yok gerçekten nasıp bu işlerr. hep konuşuyoruz onlarlada bazen bunalım takılıyolar bak sen evlenıosun bız nolcaz falan bende hep onlara şunu dıyorum durup durup turnayı gozunden vuranlardan olcaksınız sız kızım fılan dıyorum :):) yanı tatlım bu işler gerçekten senınde dedıgın gıbı kader kısmet ole bı anda ole bı kısmetınçıkarki nutkun tutulur ve bıkaç ay ıcınde kendını nıkah masasında bulursun sen bıle şaşırırsn ınan bana İ:) yıne kendı arkadaşımdan bı ornek daha vereyım sana arkadaşım 82 dogumluydu bu zamana kadar bı kaç kışı dışında konuştugu kımsede yoktu evlılık konusu açılınca bıle kaçardı guzelde bı kızdı bı anda aılesının aracılık ettıgı bıırıne aşk oldu ve çocuk ınanılmaz zengınn yanı duşunn şımdı vıllada oturuo eşıne de sırılsıklam aşık yanıııı :):):):)(not şuanda hamıle 1 yıl ıcınde hayatı deıştı kızın)

oyle yaa :( ama dualarla kismet yaratamiyo muyuz ki? yoksa birakmali miyim dua etmeyi :((((

Evlilik kader işidir. Bende asla yapmam dediklerimi birebir yaşayanlardanım. 6 yıllık ilişkimin bitişinden sonra asla evlenmem diyordum. evlendim 29 yaşındaydım. hatta arkadaşlarım bile hani evlenmeyecektin diye benimle dalga geçtiler. Dua etmekten hiç bir şekilde vazgeçmeyin. Kısmetinizde varsa o gelir sizi bulur ama yeterki hakkınızda hayırlısı olsun.

Bi arkadaşım vardı 2008 yılında sevgili olmuştuk
İlk buluştuğumuz gün ben bu adamla evlenecem demiştim
Bana göre bulup bulabileceğin en iyi insandı
Sonra ayrıldık filan ama ben hep o benim kısmetim derdim
2010un başında barıştık filan ama şimdiki durumuza baktığımda
O benim kısmetim değilmiş diyorum..
Bende daha bulamadım evleneceğim kişiyi misal
Bu konu aklıma her geldiğinde de Allah Hayırlısını nasip etsin diyorum..

bende ıstıyorum bır an önce benı bıulsun kısmetım cok cok ıstıyorum bır yuvam esım cocugum olsun

Bu konuya yazılanların hepsini okudum aklımda sürekli kul kurar kader gülermiş cümlesi çınladı durdu :)

Üniversitenin ilk yılında staja başladığımda 19 yaşındaydım çalıştığım yerde ablalar vardı yaşları 27 ile 30 arasında değişen içimden hala berkarlar ben bunların yaşında çocuk sahibi bile olurum diye geçirmiştim. Ozamanlar bir sevgilimde vardı sonra hayat beni öyle farklı yönlere sürüklediki bırakın evliliği sağlıklı uzun süren bir ilişkim bile olmamıştı. Okulu bitirdim çalışmaya başladım askari ücretle tek başıma İstanbulda ayakta durmaya çalıştım işten herkesden sonra çıkardım ev tutçak param yoktu 4,5 yıl bir teyzenin yaşlı bir teyzenin yanında (gerçekten yaşlı 1919 doğumdu tonton bir teyze hala hayatta Allah uzun ömür versin üzerimde çok emeği var) yaşadım. Çok çalıştım çok çabaladım işyerimde kendimi ispatladım ev tuttum annem istediğim zaman yanıma gelebiliyordu terfi ettim sonra bir baktım bende o ablalardan olmuşum eşim hayatıma 25 yaşımda girdi ama asla evlenmeyi düşünmeyen bir insandı baştanda bana bunu söylemişti. Başı asla çok ciddi olmayan bir ilişki yavaş yavaş bütün hayat zorluklarını beraber aşmaya omuz omuza yaşamaya ev geçindirmeye doğru ilerlemeye başladı 2006 da babamı kaybettim eşiminde dönüm noktası oldu birden 180 derece döndü o evliliğin e sini bile ağzına almayan adam sırf beni düşünmeyi bırakın annemi bile sahiplenmeye başladı birden ilişkinin rotası değişti sonra bir baktık yıl 2008 ve biz nikah masasındayız şimdi 8 aylık birde kızımız var Allah bozmasın mutluyuzda.O ablaların yaşında çocuğum falan yoktu anlayacağınız 28 yaşında evlendim 30 umda anne oldum.
Diyeceğim oki bukadar plan program yapmayın evliliğe endekslemeyin hayatınızı Allahtan hayırlısını isteyin ama bunu dert edip bugününüzü yaşamanızı engellemeyin. Rabbim herkese hayırlısını versin.
Birde bir arkadaşta senin sevdiğinmi seni sevenlemi evlenmelisin demiş. Bu öyle basit cevap verilecek bir konu değil ama böyle bir seçim yapmadığım için çok mutluyum eşimle severek ve sevilerek evlendim sanırım en güzelide bu

Bu konuya yazılanların hepsini okudum aklımda sürekli kul kurar kader gülermiş cümlesi çınladı durdu :)

Üniversitenin ilk yılında staja başladığımda 19 yaşındaydım çalıştığım yerde ablalar vardı yaşları 27 ile 30 arasında değişen içimden hala berkarlar ben bunların yaşında çocuk sahibi bile olurum diye geçirmiştim. Ozamanlar bir sevgilimde vardı sonra hayat beni öyle farklı yönlere sürüklediki bırakın evliliği sağlıklı uzun süren bir ilişkim bile olmamıştı. Okulu bitirdim çalışmaya başladım askari ücretle tek başıma İstanbulda ayakta durmaya çalıştım işten herkesden sonra çıkardım ev tutçak param yoktu 4,5 yıl bir teyzenin yaşlı bir teyzenin yanında (gerçekten yaşlı 1919 doğumdu tonton bir teyze hala hayatta Allah uzun ömür versin üzerimde çok emeği var) yaşadım. Çok çalıştım çok çabaladım işyerimde kendimi ispatladım ev tuttum annem istediğim zaman yanıma gelebiliyordu terfi ettim sonra bir baktım bende o ablalardan olmuşum eşim hayatıma 25 yaşımda girdi ama asla evlenmeyi düşünmeyen bir insandı baştanda bana bunu söylemişti. Başı asla çok ciddi olmayan bir ilişki yavaş yavaş bütün hayat zorluklarını beraber aşmaya omuz omuza yaşamaya ev geçindirmeye doğru ilerlemeye başladı 2006 da babamı kaybettim eşiminde dönüm noktası oldu birden 180 derece döndü o evliliğin e sini bile ağzına almayan adam sırf beni düşünmeyi bırakın annemi bile sahiplenmeye başladı birden ilişkinin rotası değişti sonra bir baktık yıl 2008 ve biz nikah masasındayız şimdi 8 aylık birde kızımız var Allah bozmasın mutluyuzda.O ablaların yaşında çocuğum falan yoktu anlayacağınız 28 yaşında evlendim 30 umda anne oldum.
Diyeceğim oki bukadar plan program yapmayın evliliğe endekslemeyin hayatınızı Allahtan hayırlısını isteyin ama bunu dert edip bugününüzü yaşamanızı engellemeyin. Rabbim herkese hayırlısını versin.
Birde bir arkadaşta senin sevdiğinmi seni sevenlemi evlenmelisin demiş. Bu öyle basit cevap verilecek bir konu değil ama böyle bir seçim yapmadığım için çok mutluyum eşimle severek ve sevilerek evlendim sanırım en güzelide bu

benımde olurmu kı 1 aydan bıraz fazla bı zamn önce sevdıgım ınsanla ayrıldım o benı terk ettı hemde kufurlerle daha oncekı konularımda var cok uzugunum onu ıstıyorum ama o yok okadar özledımkı onu benı bıtırmıs yokmusum

benımde olurmu kı 1 aydan bıraz fazla bı zamn önce sevdıgım ınsanla ayrıldım o benı terk ettı hemde kufurlerle daha oncekı konularımda var cok uzugunum onu ıstıyorum ama o yok okadar özledımkı onu benı bıtırmıs yokmusum

Şimdi sen yazınca öteki konularına göz atım ve gerçekten çok üzüldüm. Gencecik bir kadının kendini düşürdüğü bu duruma çok çok üzüldüm. Arkadaşım silkelen ve kendine gel kendinin kıymetini bil acayip bir takıntı sahibi olmuşsun. Bu konuyla ilgili bir sürü konu açmışsın başka başlıklarla açtığın konuları bile döndürüp dolaştırıp eski sevgiline getiriyorsun. Ders çalışmaya bu konu kadar kafa patlatsan kpss den 100 alırsın.Şimdi bana sen dahil kızacak bir sürü insan olabilir acımasız diyebilirsiniz ama hayat bu kendinden daha önemli bişey yok kimse seni bu yaşına geri getiremez bir kıza hitap etmeyi bilmeyen ayrılmayı bile layığıyla yapamayan 2 paralık bir adam için 2 aydır burda kafa patlatıyorsun. Halbuki dışarda bir hayat var ve telafi edemeyeceğin zamanları kaçırıyorsun. Temam bir geçmişiniz var tamam birsürü emek var alışkanlık var vs vs belki sen haksızsındır belki o bilemem sadece senden dinliyoruz sonuçta ama ne olursa olsun adı üzerinde BİTMİŞ... Ölüm var bu hayatta unutma olmuşla ölmüşe çare yok ayrılmamışda olabilirdiniz belki bir kaza geçirecekti ölecekti (allah korusun) . Artık yeter demenin zamanı gelmiş seni teselli edip gaza getirici birçok yorum yapmış sevgili kk dostları ama sen dinlememekte kararlısın. Takılmış resmen çabaladıkça batıyorsun yok aramalar yok pişman olsun diye düşünmeler.Bırak ya biten bitsin kalan kalsın artık önüne bak geçmişe değil. Ayırca hemen bir psikolojik destek al çünkü bu gidişat iyi değil kişinin kendine ettiğini kimse kimseye etmezmiş. Şimdi sen onunyüzünden beni ne hale soktu hiçmi duygusu yok insan aramazmı diye düşünüyorsundur. İnan bana onun yüzünden diye bişey yok hepimiz kendi seçimlerimizi yaşıyoruz kimimiz doğru seçimler yapıyoruz kimimiz yanlış ama önemli olan yanlış bişeyler yapınca yanlışın üzerine gitmek değil yanlıştan dönmeyi bilmek. Yeter artık kendini harap ettiğin sende ana evladısın ailen var arkadaşların var onları düşün herşeyden önce kendini düşün ve artık bu gidişe bir DUR de lütfen gençliğine yazık. Hayatta evlenmekten yada hayatında bir erkek olmasından ibaret değil önemli olan kendine yetmek sen kendinle barışık ve kendine güvenli olursan karşına çıkacak kısmette daha iyi olur. Kedini işine ver kpss ye bir daha hazırlan boş vekitlerini değerlendir makyaj yap kendine bak sosyal ol zaten bunları yaptıkça bir süre sonra içinde hiç kapanmayacağını sandığın yara yok olacaktır. Eski sevgilinide Allaha havale et senden uzak rabbime yakın olsun onu değil kendi mutluluğunu düşün

Şimdi sen yazınca öteki konularına göz atım ve gerçekten çok üzüldüm. Gencecik bir kadının kendini düşürdüğü bu duruma çok çok üzüldüm. Arkadaşım silkelen ve kendine gel kendinin kıymetini bil acayip bir takıntı sahibi olmuşsun. Bu konuyla ilgili bir sürü konu açmışsın başka başlıklarla açtığın konuları bile döndürüp dolaştırıp eski sevgiline getiriyorsun. Ders çalışmaya bu konu kadar kafa patlatsan kpss den 100 alırsın.Şimdi bana sen dahil kızacak bir sürü insan olabilir acımasız diyebilirsiniz ama hayat bu kendinden daha önemli bişey yok kimse seni bu yaşına geri getiremez bir kıza hitap etmeyi bilmeyen ayrılmayı bile layığıyla yapamayan 2 paralık bir adam için 2 aydır burda kafa patlatıyorsun. Halbuki dışarda bir hayat var ve telafi edemeyeceğin zamanları kaçırıyorsun. Temam bir geçmişiniz var tamam birsürü emek var alışkanlık var vs vs belki sen haksızsındır belki o bilemem sadece senden dinliyoruz sonuçta ama ne olursa olsun adı üzerinde BİTMİŞ... Ölüm var bu hayatta unutma olmuşla ölmüşe çare yok ayrılmamışda olabilirdiniz belki bir kaza geçirecekti ölecekti (allah korusun) . Artık yeter demenin zamanı gelmiş seni teselli edip gaza getirici birçok yorum yapmış sevgili kk dostları ama sen dinlememekte kararlısın. Takılmış resmen çabaladıkça batıyorsun yok aramalar yok pişman olsun diye düşünmeler.Bırak ya biten bitsin kalan kalsın artık önüne bak geçmişe değil. Ayırca hemen bir psikolojik destek al çünkü bu gidişat iyi değil kişinin kendine ettiğini kimse kimseye etmezmiş. Şimdi sen onunyüzünden beni ne hale soktu hiçmi duygusu yok insan aramazmı diye düşünüyorsundur. İnan bana onun yüzünden diye bişey yok hepimiz kendi seçimlerimizi yaşıyoruz kimimiz doğru seçimler yapıyoruz kimimiz yanlış ama önemli olan yanlış bişeyler yapınca yanlışın üzerine gitmek değil yanlıştan dönmeyi bilmek. Yeter artık kendini harap ettiğin sende ana evladısın ailen var arkadaşların var onları düşün herşeyden önce kendini düşün ve artık bu gidişe bir DUR de lütfen gençliğine yazık. Hayatta evlenmekten yada hayatında bir erkek olmasından ibaret değil önemli olan kendine yetmek sen kendinle barışık ve kendine güvenli olursan karşına çıkacak kısmette daha iyi olur. Kedini işine ver kpss ye bir daha hazırlan boş vekitlerini değerlendir makyaj yap kendine bak sosyal ol zaten bunları yaptıkça bir süre sonra içinde hiç kapanmayacağını sandığın yara yok olacaktır. Eski sevgilinide Allaha havale et senden uzak rabbime yakın olsun onu değil kendi mutluluğunu düşün

yorum yapıp bana akıl verdıgınız ıcın cok cok tsk ederım

kurtulmalıyım unutmalıyım mytlaka bıtmelı bu takıntı sevse zaten yanımda olurdu kısmetım degılmıs

kurtulmalıyım unutmalıyım mytlaka bıtmelı bu takıntı sevse zaten yanımda olurdu kısmetım degılmıs

Gülay arkadaşımız biraz katı ama çok doğru yorum yapmış canım hani dost acı söyler derlerya sende artık kendine bir dur de ve bırak peşini emin ol kimse senden daha kıymetli değil. Evlenmeden önce 6 yıllık bir ilişkim vardı. öyleki canım deyişine canımı verirdim ama bitti oysa o 6 yıl içinde onun için neler yaşamış nelere katlanmıştım, onsuz yaşayamam zannederdim. şimdi evliyim belki çok mutlu bir evliliğim yok ama 2 tane dünya tatlısı yavrum var. Eski erkek arkadaşımda evli ama halen çocuğu yok. Kimbilir onunla evlenseydim belki benimde olamayacaktı. Demekki hayırlısı böyleymiş. Bir kez bile üzgün değilim onunla evlenmediğime. Şunu unutma ki Hayır gibi görünenler şer, şer gibi görünenler hakkımızda hayırlı olabilir.

Evlilik muhakkak ki kader kısmet işi...ama kaderini zorlayan nicelerini de gördüm. Hiç olmayacak bir insanı kafaya takıp tanışıp edip, evlenme noktasına kadar getirenlerde var. Şimdi kader bunu neresinde... Bazen kaderi zorlamak veya kısmet arayışlarına girmek, sağa sola bu işleri çıtlatmak gerekebilir :)

Bunu sormadan önce kader kelimesinin anlamını iyi bilmek gerekir.Kader Allahın bize verdiği yazılı şartlar değildir, Allahın bizim yapacaklarımızı bilme ilmidir.evlilik şart değildir ve sana zorla dayatılmış değildir.Bakınız Kuranda bununla ilgili ayetler vardır ve Allah hayırlı kulları eş seçmemizi emretmiştir:

"Allah'a ortak koşan kadınlarla, onlar inanıncaya kadar, evlenmeyin. (Allah'a ortak koşan kadın), hoşunuza gitse dahi, inanan bir cariye, ortak koşan (hür) bir kadından iyidir. Ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onlarla (kadınlarınızı) ev.lendirmeyin. (Allah'a ortak koşan hür bir erkek) hoşunuza gitse dahi, inanan bir köle, ortak koşan bir adamdan iyidir. (Zira) on.lar ateşe çağırıyorlar. Allah ise izniyle cennete (girmeğe) ve mağfirete çağırıyor. İnsanlara âyetlerini (böyle) açıklıyor ki öğüt alsınlar.[663]

Eğer bunlar şartlı olsaydı Allah bu ayeti vermezdi

evlencegi insanı rüyasında gören varmı

evet var bennnnnnnnnn:52:ben bir gece cok dua ettim rabbim senden baska kimse bilmez kiminle evlenecegimi bende cok merak ediyorum v.sdua ederken uyumusum ruyamda biri beni cagiriyor karanlik bir ortamdayim bende beyz bir elbise var uzerimde yolda ilerken birden hafif isikli bir kapi acildi aaaa ne goreyim benim cocukluk arkadasim salih birisi hemen dediki bu sana asik seni mutluda eder ben ihhhh bihhhhh darken birden gunes dogdu esim bembeyaz kiyafetle tut ellerimden dedi ben sokkkk:27:ama firsatida kacirmadim ama tuttum ellerinden yemyesil cymene dogru bende gelinlik ondada beyaz bir kiyafet gunes tepemizde yuruyorduk pat uyandim baktim hersey foosssssss:27:ne ruyaymis beeee dedim inanmiyacaksiniz ama 3 gun sonar esimle karsilastik:24:ruyanin etkisiyle oyle asik olmustumki neyse simdi arkadasin sorusuna gelince bizim mahallede bir sezen abla vardi 40 yaslarinda falan evlenmem diye tutturmustu asla askada inanmiyordu neyse birgun evlerine hirsiz girdi polisi cagirdilar ogun polisle ask mesk senesi evlendiler ve polisde 38 yasinda hic evlenmemis ve ayni oda inanmiyormus aska meske kesinlikle kader ve kismetti bunlarin aski kader kismet var

Yazmışssınız ama yıl 2013 :)
konu sahibi arkadaşım durum nedir acaba

konuyu açan arkadaşın durumunu ben de çok merak ettim şimdi. belki bana da umut olur :)

Back
X