Evlilik kadermidir?

Diğer herşeyde çok haklısın ama bazılarının doğurganliğı 30 una bile kalmıyor.herkes aynı değil.öncelik annelikse biraz acele gerekiyor şimdi.zararini görmedim demişsin ama çocuk istemediğin için.denesen olmayacak belki.

sen konuya takintili oldugun icin oyle zannediyorsun, gercek oyle degil. pekcok insan kirkina kadar rahatca hamile kaliyor. kalamayanlar da destek aliyorlar, aşılamayla, tüp bebekle vs hamile kalıyorlar. o da olmasa uzun zaman deneyip pes ettikten sonra donasyon dusunuyorlar ya da evlat ediniyorlar, koruyucu aile oluyorlar.
ben 35 olmak üzereyim, 34ümde evlendim, degerlerim amh fsh tiroid feritinin vs kötüydü. buna ragmen henüz cocuk düşünmezken ve yarım yamalak da olsa dikkat ederken hamile kaldim, şükür ikinci ayımdayım.
ama bunca problemim varken cocugum olmayadabilirdi
. Bu bir kusur degil, saglik durumu. zaten esimle hep ikinci (ya da ucuncu) cocuk koruyucu aile oluruz hayalimiz vardi. ben koruyucu ailelikle ilgili bir yerde calisiyordum, esim yetimhanede gonullu olmus iki kitada. ikimizin de hayaliydi. eger hamile kalmasaydim yillar icinde imkanim yettigi kadar tüp bebek deneyip olmazsa plani degistirip ilk bebek koruyucu aile (ya da o durumda evlat edinme) dusunup yine bir aile olurduk. bu hep B planimdi.

Aaa hamile misin? Hiç de söylemiyorsun.

Kadere inanırım. Çeşitli adaylar karşına çıkar bu kaderdir, sen seçim yaparsın bu iradedir. Kendi iradenle kaderinde olabilecek erkeklerden birini seçersin. Kader öyle kendi kendine vuku bulan bir şey değildir.

baksana bdvde bugun acilan konu
adam annesiyle bile yasamiyor ama evlenince "annem yasli yanimiza alalim" diyor, erkek annesi yanina tasinana kadar her ay 20-30 binini annesine verecekmis, kalanla gecinilmeyecegi icin kizdan her daim calismasini bekliyor, esyalari ikinci el aliriz, altin dugun vs bekleme diyor, kaynana yasli, evi yok barki yok, simdi yalniz olsa da gelini olduktan sonrs yalniz da yasamak istemiyor. koca adayi bu onemli bilgiyi evlilik teklifi edene kadar paylasmamis "kabul etmezsin" diye, simdi de vicdan yaptiriyor.

bu kadin bu adamla sirf "seviyorum, asigim" diye evlense, kaynanayla beraber fakirlik icinde yasasa sonra kavgalar vs vs kucaginda bebekle aglayarak baba evine dönse...
bu kader mi?
insanlar secimleriyle yasiyor

En iyi özeti bu bence de

Millet üstünden sorumluluk atsın demekle eşdeğer her şeyi kadere yüklemek. Şimdi kaderinde bu adamla karşılaşmak var ve gerçekleşti ama bu erkeğin kaderine yazılması senin iradene yani seçimine bağlı. Bence olay bu.

`