• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kafa karışıklığı, sorgulama??

Hanımlar merhaba

Ben evleneceğim kişiden bazen şüphe duyuyorum. İkimizde mühendisiz yaşlarımız 39-34, büyük bir firmada çalışıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz ama evlenmek için tek yaptığı tektaş vermekti, birde beyaz eşya aldı o da yılbaşı zammı olmasın diye, daha yeni ilk defa haftasonu ev bakmaya gittik ama evler 5-7 milyon civarı, nişanlımın birikmişi ise 1400 arabayı satayım dese toplamda 2 milyon eder.

Arkaplanda evi var ama ailesi kalıyor, krediyi kendisi ödüyor daha 8 yılı var. Babası 12 yıl önce iflas etmiş, 39 yaşında evlilik için birikimi yok.

Benimse üzerime bir dairem birde mirastan bi dairem gelecek, artı kardeşimle ortak aracımız var. Durumum ona göre daha iyi bu yüzden bazen şüphe ediyorum sevgisinden, nasıl emin olabilirim bilmiyorum.

Sabah uyanınca arar, günde 3-4 defa konuşuyoruz. Sık sık görmek ister, cinsel anlamda da heyecanlanıyor istiyor. Ama ben adım atmadıkça hiçbişeye zorlamaz, hep nazik düşünceli, daha geçen cuma bana akşam yemeği hazırladı. Seni mutlu etmeye üzmemeye çalışıyorum der, ama ben neden hiç emin olamıyorum. Yanımdayken sorun yok ama uzaklaşınca düşünceler başlıyor:(

Ailesiyle tanıştım ama annesi kız kardeşi gözüaçık uyanık geldiler. Kız kardeşi abiden önce evlenmiş abinin desteiğiyle, anne de biraz fenalık var, yönlendiriyor biliyorum.

Evlenmek istiyor ama durumu yok üstüne aile faktörü, benim tarafta şu an evlenebilirim maddi birikimim bir milyon var ama güvenemiyorum.

Çünkü daha öncesinde bir defa evimi satmayı düşünüp düşünmediğimi sordu, aylar sonra da bir tartışma kızgınlık anında arabayı kardeşimin üzerine yapmamın yangından mal kaçırır gibi olduğunu söyledi. Bunlar kafamı karıştırıyor.

Sanki anneye düşkün, bişeyler saklıyor, sadık biri, aldatma değil konu ama garip bi duygu kendimi evlilik konusunda onunla güvende hissetmiyorum sanki evlensek huyu suyu değişirde pişman olurum yada başka biri olabilirdi ama zaman harcıyorum diğer kişiyi kaçırdım gibi geliyor, ama seviyorum da belki üzerime düşerek bağladı kaçamıyorum bilmiyorum kafam karışık, ne yapmalıyım benzer durumu yaşayan var mı yardım eder misiniz?
Herkese teşekkürler
kısa ve net uzak durun :)
 
Yoo konuşulmadı, evi de ben talep ettim. Ona kalsa kiraya çıkma planı vardı. İşte haftasonu baktığımız evde ödeme planında aylık tutar 90 bindi, bana sordu öderiz değil mi, çok değil tutar? Bu cümlede garip geldi ben mi takıntılıyım işkilleniyorum yada ilk şiddetli kavga bu konudandı o yüzden atlatamadım bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Hediyeler özel günlerde alır, doğumgünü yılbaşı yıldönümünde, geçen bolu seyahatinde bileklik beğenmiştim o durumlarda alayım mı der, ama hiç evet demedim. Kendim alıyorum. Mağazada kıyafet alırken beğendiysem alır ödemeyi teklif eder, bu konularda kriter nedir bilmiyorum ama özel günlerde aldıkları Swarowski bileklik, pandora küpe, kolye
Ödenecek kredi tutarını sana sormasından da mı rahatsız oldun🙄 ne olsun istiyorsun tam olarak? Evlilik içinde ödenecek bir tutar var tabi ki soracak az mı çok mu ne düşünüyorsun diye.
 
Kadınlar hisseder ya. Ben öyle düşünüyorum. Aklınızdakileri konuşun bence tavırlarına bakın. Mesela evlendikten sonra hala krediyi o mu ödeyecek ailesinin bir planı var mı? Ya da düğün nasıl yapacaksın gibi isteklerinizi, evlilikten beklediklerinizi konuşun ciddi bir şekilde.
 
evet aslında işte ne yapsa batmaya başladı :(
Evet adamın nahoş tavırları olmuş ama disardan bir gözle ben asıl sizle evlenmezdim diyebilirim. Alt tarafı 1 tane ev almışsınız yani ama kendinizi sugar mama gibi görüyorsunuz. Evlenmeden önce ortak arabayı kardeşin üstüne ben de yapmam sevgilim de yapsın istemem. Başka şehirde ev varken ve adamın da birikmisiyle arabası aynı tutardaysa ortak ev alınması konusu en azından masaya yatırılabilir. Çoğu konuda erkek yapsın fikriniz varsa biraz daha durumu iyi biriyle devam edin yani adamın malı mülkü ortada. Diğer yandan ilk yorumum hala geçerli, ailesinin maddi durumu böyle olan biriyle ben evlenmem.
 
Aranızda derin bir sevgi bağı olduğunu düşünmüyorum. Bazı anlattıklarınızın önü yok gibi. Mesela neden arabayı kardeşinizin üzerine yaptınız? Ne konusu geçti de mal kaçırıyor muhabbeti oldu?
Sevgilinizin ailesi sıkıntılı bir duruma girmiş siz de hayatında yokken kendine ev almış ailesiyle oturuyor. Siz bu şekilde tanıştınız. Belli bir şekilde ailesine yardım edecek bu adam belli. Kendinizi yüksekten göreceğiniz kat kat birikiminiz de yok adama göre.
Forumda erkek düşmanı olabilir genel olarak kadınlar ama şöyle de bir gerçek var ki kadınlar aile evindeyken kendine birikim yapabilirken erkekler aileye vermek zorunda kalıyorlar. Ki adam buna rağmen yine birikim yapmış. Siz de gözü açık davranın konuşun evlenince ne yapacağız. Kredisi devam eden ev ne olacak, ailene yardımın ne olacak. Böyle bir şeyleri hissetmekle evlilik kararı veremezsiniz.
 
Yine de bunu açıkça soracağım geçindirme konusu benimde aklıma takılıyor
Merhaba, bu konuyu görünce dayanamadım üye olup yazayım dedim,
Benim eski sevgilimle aynı durumları yaşadığım bir dönem olmuştu,
Özellikle ailesi konusunda çok konuşuyor olmasından rahatsız olmuştum uyarınca duşta konuşmaya başlamıştı, muhtemelen ayrılınca size de benim gibi "ailemi bile aramaya korkar oldum" gibi bir şeyler söylenecek, hatta ailesi bende olduğu gibi b planı birini bile tanıştırmak isteyebilecek... Bu konu benim kalbimde hep yara olarak kalmıştır..
Maddi konularda da sürekli arabamın "neden babamın üzerine olduğu" sorgulanıyordu, ev alabilecek miyiz sorusu dönüyordu, bir maddi çalkantı maddi üstünlük havası vardı sürekli hiç maaş konuşulmadı ama tahmin ediyordu yüksek olduğunu.
Yanımdayken her şey çok güzeldi ama gittiği dakika sorgulamaya başlıyordum artık sorulardan kendimi dinleyemiyordum... Ayrılığımda çok zor olmuştu,
Eşim de ise tanıdığım andan itibaren sen arkana yaslan hissi geldi, hiçbir şeyi düşünmeden yaşadık, söyleyeceklerim bu kadar...
 
Kadınlar hisseder ya. Ben öyle düşünüyorum. Aklınızdakileri konuşun bence tavırlarına bakın. Mesela evlendikten sonra hala krediyi o mu ödeyecek ailesinin bir planı var mı? Ya da düğün nasıl yapacaksın gibi isteklerinizi, evlilikten beklediklerinizi konuşun ciddi bir şekilde.
Kredi konusu 4 ay önce geçmişti evlenince ailem ödeyecek dedi. Ayrıca beraber ev alma fikri için hemen ortak tapu oluyormuydu diye sorguladı. Maddi konularda ki bu yaklaşımı bana garip geldiği için konu açtım evet önü var anlatamıyorum uzun olduğu için
 
Merhaba, bu konuyu görünce dayanamadım üye olup yazayım dedim,
Benim eski sevgilimle aynı durumları yaşadığım bir dönem olmuştu,
Özellikle ailesi konusunda çok konuşuyor olmasından rahatsız olmuştum uyarınca duşta konuşmaya başlamıştı, muhtemelen ayrılınca size de benim gibi "ailemi bile aramaya korkar oldum" gibi bir şeyler söylenecek, hatta ailesi bende olduğu gibi b planı birini bile tanıştırmak isteyebilecek... Bu konu benim kalbimde hep yara olarak kalmıştır..
Maddi konularda da sürekli arabamın "neden babamın üzerine olduğu" sorgulanıyordu, ev alabilecek miyiz sorusu dönüyordu, bir maddi çalkantı maddi üstünlük havası vardı sürekli hiç maaş konuşulmadı ama tahmin ediyordu yüksek olduğunu.
Yanımdayken her şey çok güzeldi ama gittiği dakika sorgulamaya başlıyordum artık sorulardan kendimi dinleyemiyordum... Ayrılığımda çok zor olmuştu,
Eşim de ise tanıdığım andan itibaren sen arkana yaslan hissi geldi, hiçbir şeyi düşünmeden yaşadık, söyleyeceklerim bu kadar...
kararı nasıl aldınız yani ne sağladı son damla neydi?
 
Adamın normalde size karşı tavrı nasıl? Mesela bunları ortak geleceğinizi garanti altına almak için mi soruyor yoksa amacı sizden faydalanmak mı?
 
Özetle onu seviyorum ama bazen hisleri taklitmiş gibi geliyor. Bu kadar iyi davranamaz hiç bi erkek, sanki köprüyü geçene kadar idare ediyormuş gibi.

Tatilde yanımda ailesi ile hiç konuşmadı. Önceden sürekli annesi arayıp nerdesiniz napıyosunuz derdi, kavgamızda kızdığım için artık ben duştayken konuşup kapatıyor. Bu da tuhaf, buna ne gerek var, aramaları azalttır yine konuş yanımda, başka zamanlarda da annesi iki defa ben varken aradı artık bana selam söylemediğini farkettim, benimle olduğunu söylediği halde, o yüzden bu konulardan haberi olduğunu düşündüm
Evlenip para yedir madem. Sürekli uzatıyorsun konuyu.

Her şey net.
 
İçin rahat etmiyorsa evlenme. Zaten ailesi batmış, oğlunun aldığı evde oturuyorlar. O ailenin illa ihtiyacı olacak paraya ilerde, yaşlılık var sonuçta sağlık sorunu olur. Benim ailemin maddi durumu iyi mesela, onların bana ihtiyacı yok, bu haldeyken ben niye gidipte eşimin ailesine bakayım. Mevcut durumunu yükseltmiyorsa maddi manevi olarak ya da maddi anlamda iyi durumdayken stabil tutmayıp aşağı çekiyorsa, evlenmenin hiç anlamı yok. Ayrılık acısı hızla geçiyor, ben de ayrıldım, ilk zamanlar ruh gibi geziyordum, toparlandım kısa sürede. Ergenlik dönemi aşkı gibi olmuyor, insan unutuyor hızlıca.
 
nasil birikimi yok? adam sifira sifir gitmemis ki 39 yasinda ailesine ev almis (simdi ailesi yasiyor ama sonucta adamin evi, ileride elbet isinize yarayacak. arsa almis bekletiyor gibi düşün)
ustelik araba almis, yetmemis 1milyon 400 lira biriktirmis.
hepsini de genc yasinda kendi elleriyle kaziyarak yapmis.
ya sizde ne var?
kardesle ortak araba, miras ev, diğer evi bilmem siz mi aldiniz aileden mi geldi. ustelik aileniz sizden almamis size vermis yani eve de katkiniz olmamis, bir milyon da siz biriktirmissiniz.
oyle aranizda daglar kadar fark yok yani, ya da hayatini zevk sefa icinde yasamis da bu yasa sifir gelmis biri degil.
kendinizi gördüğünüz yer fazla yüksek bence.
gayet denksiniz birbirinize
ayrica ilk eviniz bu, ömürlük 5-7 milyonluk olani almayin da 3-4 milyonluk olani alin kolayca odeyin (yok degil gayet de yeni binalar var istanbulun cogu yerinde. ben de yeni bir yatirim yaptim hayatim sahibinden bakmakla gecti - imkansiz ya da komik bir rakam degil dedigim)
3+1 degil 2+1 olsun mesela, zaten arabalar var metroya biraz uzak olsun cok merkezi olmasin vs elbet bulursunuz.
simdilik butcenize uyani alin, zorlanmayin. zamanla düğün takilarini da saklar, yeni birikimleri de eklersiniz uygun bir ev olunca birkac sene sonra da onu alirsiniz.
ha adam icinize sinmiyorsa da ayrilin, evlenmek zorunda degilsiniz. gercekten icinize sinmeden yapılan evlilikten hayir gelmez..bizim sulalede bosanma orani cok yüksek, hepsi de "ta en basindan icimdeki ses yapma demisti aslinda, keske o gun ayrilmaya cesarer etseydik" benzeri cumleler kurmustur


Konuyu baştan sona okudum ve düşündüklerimin neredeyse tamamını yenGEnC yenGEnC söylemiş zaten ama ona cevap bile vermemişsiniz. Farklı bakış açılarına da ihtiyacınız var siz adamdan daha yüksekte değilsiniz, belki görmemişsinizdir diye tekrar ekliyorum.
Bu arada böyle durumlarda her şey ne kadar mantıklı, uyumlu, olumlu olursa olsun içimizdeki sese güvenmeniz gerektiğini düşünüyorum.
 
Özetle onu seviyorum ama bazen hisleri taklitmiş gibi geliyor. Bu kadar iyi davranamaz hiç bi erkek, sanki köprüyü geçene kadar idare ediyormuş gibi.

Tatilde yanımda ailesi ile hiç konuşmadı. Önceden sürekli annesi arayıp nerdesiniz napıyosunuz derdi, kavgamızda kızdığım için artık ben duştayken konuşup kapatıyor. Bu da tuhaf, buna ne gerek var, aramaları azalttır yine konuş yanımda, başka zamanlarda da annesi iki defa ben varken aradı artık bana selam söylemediğini farkettim, benimle olduğunu söylediği halde, o yüzden bu konulardan haberi olduğunu düşündüm
İyi davranıyor dediğiniz birşey yok ki normal davranıyor hatta belki ölçülü. Siz alışveriş esnasında bişi alirken size
alayım mı diye sorması da garip . Afaki şeyler almıyorsunuz , ben bu kadınla evleneceğim diyen adam bir zahmet yanındaki kadının almak istediği şeyi yanyana beraberken yanındayken alsın yani. Hoş değil. Sizin içsel olarak midenizi bulanmış zaten bu kadar bulantı ile bu iş olmaz . Bu yaştan sonra bosanacaginiz yüzdelik olarak belli bir evlilik yapmayın .
Krediyi öderiz dimi?? Diye sorması zaten fecahat . Size güveniyor. Bazen durduk yere ortada sebep yokken herşey iyiyken (ki sizin değil) birine gıcık kapar irite oluruz çünkü ruhumuz o kişinin bizim ardimizdan konuştuğu düşündüğü şeyleri bilir ve duyar bunu da bilin .
 
Kredi konusu 4 ay önce geçmişti evlenince ailem ödeyecek dedi. Ayrıca beraber ev alma fikri için hemen ortak tapu oluyormuydu diye sorguladı. Maddi konularda ki bu yaklaşımı bana garip geldiği için konu açtım evet önü var anlatamıyorum uzun olduğu için

Kaç kızım kaççc
 
İçin rahat etmiyorsa evlenme. Zaten ailesi batmış, oğlunun aldığı evde oturuyorlar. O ailenin illa ihtiyacı olacak paraya ilerde, yaşlılık var sonuçta sağlık sorunu olur. Benim ailemin maddi durumu iyi mesela, onların bana ihtiyacı yok, bu haldeyken ben niye gidipte eşimin ailesine bakayım. Mevcut durumunu yükseltmiyorsa maddi manevi olarak ya da maddi anlamda iyi durumdayken stabil tutmayıp aşağı çekiyorsa, evlenmenin hiç anlamı yok. Ayrılık acısı hızla geçiyor, ben de ayrıldım, ilk zamanlar ruh gibi geziyordum, toparlandım kısa sürede. Ergenlik dönemi aşkı gibi olmuyor, insan unutuyor hızlıca.
Konunuzdaki beyefendiden ayrıldınız demek çok isabetli bir karar olmuş mantıklı karar verebilen kadınları görmek çok güzel 🥂
 
kararı nasıl aldınız yani ne sağladı son damla neydi?
Zaten bazı kopukluklar oluyordu hissediyordum, günün birinde annesi ile benim uyuduğumu sanarak konuşurken duymamam gereken bir şeyi duydum, orada koptu benim için :) kim bilir daha ne kadar sürükleyecektim, hiç pişman olmadım sonrasında da sadece çok olaylı bulaşıcı bir ayrılık süreci geçirdiğim için üzgünüm
 
Bu erkeklere de bi haller oldu. Eskiden erkekler gurur yapardı, kadının malına dokunmayı bırakın konuşmazlardı bile. Şimdi ise kadının parası, malı üzerinden hesap kitaplar yapıyorlar. Vay arkadaş!
Bacım emin değilsen sakın evlenme. O hislerin vesvese değil, gördüğün bir şeylerin fragmanı sadece, bunun farkındasın sen aslında. Ya tamamen emin ol ondan sonra evlen ya da bitir gitsin. Bu arada evlenince de mi krediyi kendisi ödemeye devam edecek? Kredi kimin üzerinden çekilmiş? Olur da ailem ödeyecek diyorsa ama kredi onun üzerineyse hikaye bu benden demesi. Ailesi her ay "al bu kredi borcu" diyip para göndermez. Siz bi mal sahibi olmak için kredi çekmek isteseniz ne olacak peki? Çift kredi ödemeye, üstüne de ev gecindirnek icin katkı sağlamaya gücü var mı?
 
Bana ciddi ciddi oturup evlilik hakkında konuşmanız gerekiyor gibi geldi. Onun evlilikten beklentisi ne mesela siz biliyor musunuz ya da sizin beklentilerinizi o tam anlamamış. Bazı kişilere maddiyat konuşmak zor ya da ayıp gelebilir ama bunlar konuşulmalı. Ortak ödenecekse ortak tapu yapılabilir ama sizin malınız üzerinden başka planları varsa ve bu size mantıksız geldiyse zaten olmaz evlenince daha da gözünüze batar bu durum.
 
Back
X