Evlilik karari icin yardim

Edna1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
9
0
1
35
Arkadaslar lutfen yardimci olun. Suan ki erkek arkadasimla 5 aylik bi beraberligimiz var niyeti ciddi.
Fakat soyle bisey var erkek arkadasim daha once nisandan donmus bu hic onemli degil benim icin fakat ailem bu konudan cok huzursuz. Esimin annesi gorme engelli ve cok az duyuyor cok bagirmak gerekiyor birsey anlatabilmek icin.
Bi tanidigimiz nisandan donmesinin sebebinin annesi oldugunu soylemis bizimkilere onlar cok kiz istediler ama alacaklari kiz annesine ister istemez bakacagi icin kimse kabul etmedi nisanlisida bu sebepten ayrildi gibi laflar dolasiyor.
Olur da biz evlenirsek alt ust oturacagiz cunku evleri hazir. Bu durum bana ne katar benden ne goturur hic bilmiyorum. Cok korkuyorum. Hepimiz birazdan basimiza ne gelecegini bilmeden yasiyoruz klasik bi laftir hepimiz birer engelli adayiyiz Fakat bu durum beni cok korkutuyor.

Ablam bu konuyu erkek arkadasima acti benim yanimda. Annesine kimin bakacagini evlenirsek nasil yasayacagimizi sordu. Cunku ben soramiyorum cok cekiniyorum alinacak diye. O da kendisinin bakacagini detayli bi sekilde anlatti ben ednadan asla yapmayacagi birsey istemem icinden gelir hurmet ederse duasini alir gibi sozler soyledi..
Suan da yazamiyorum bile derdimi dogru anlatacak kelimeleri secemiyorum lutfen bagislayin yanlis bir ifade de bulunuyorsam.
Ailesini cok fazla tanimiyorum. Nasil insanlar bilmiyorum evlenirsem bu durumla basedebilir miyim onu da bilmiyorum. Lutfen yarcimdi olun

Son düzenleme:

senin annen görme ve duyma engelli olduğu için sevdiğin adam seninle evlenmek istemese ne düşünürsün?

hepimiz engelli adayı olabiliriz değil zaten adayız.
Bak ben evlendikten 6 ay annem sonra yatalak oldu
eşim annemi aldı getirdi bizimle kalsın diye.

kadın zaten kendi işini görüyodur ki o yaşa gelip çocuk da yetiştirebilmiş.
az biraz destek olursun eğer çok huysuz biri değilse.

Butun bunlarin hepsini dusunuyorum. O da soyledi yarin birgun senin ailenin basina birsey gelse onlara da biz bakacagiz hayat boyle dedi. Fakat annesi sonradan seker hastaligindan dolayi gorme engelli olmus. O yuzden islerini hicbir sekilde yapamiyor. Aklimda bir suru soru dolasiyor lutfen yanlis anlamayin

Bence sana baktıracak annesine. Çok büyük sorumluluk. İyi düşün derim. Erkek ne kadar bakacak? İşe gidecek, geç gelecek...
Bilmiyorum aslinda sozlerini hic sorgulamam her zaman lafinin arkasinda duran biri oldu tanidigim suredir. Ama ailesini tanimiyorum iste daha dogrusu taniyamiyorum cunku dedigim gibi kulagida cok az duyuyor anlasamiyoruz.

bu kadar tereddüt iyi değil, bence bu adamla evlenme

yaazık kadına sanki çok yaşamaz gibi duruyor Allah bilin ancak bu derece şekerini ihmal etmesi sağlığını kötü etkilemiştir

Bence hic düşünmeyin bile. Ben sizin yeriniz de olsam seve seve bakardım. Ama bu sizin yapinizla da alakalı. Sorumluluğu, yardım etmeyi seven biriyseniz zor gelmez. Dünya ahiretin tarlasıdır ne ekersen onu biçersin..

Bu çok ciddi bir sınav.
Eğer annesi evde tekse birlikte oturacağınız aşikar.
Şu an aşk, sevgi vs gözünü kapatıyor ama açıldığı zaman sana batacak. Artı şeytan zaten sürekli fitili verecek sana alttan alttan.
Cidden zor bir sınav. Layıkıyla yapamayacaksan ki yapman çok az bir ihtimal kimse üzülmesin bence.

annesi bu yaşa kadar gelip bi de çocuk büyüttüğüne göre çok da bakıma muhtaç değildir bence. nasıl bi bakım gerekiyor ki?

bir de ben bakarım, ednadan bişey istemem lafına güvenmeyin. bir de ilişki daha 5 aylık. sanki acele etmişsiniz gibi.

Bence hic düşünmeyin bile. Ben sizin yeriniz de olsam seve seve bakardım. Ama bu sizin yapinizla da alakalı. Sorumluluğu, yardım etmeyi seven biriyseniz zor gelmez. Dünya ahiretin tarlasıdır ne ekersen onu biçersin..

Oyle tabiki ama benim icin zor bir karar. Hicbir zaman bu kadar buyuk bi sorumlulugun altina girmedim kendimden de korkuyorum ya basedemezsem hem onu hem kendimi uzersem diye

Şimdi kim bakıyor maddi durum nasıl

Altlı üstlü oturup da ben karışmam mümkün değil yani

Düşer yukarı çıkarsın deyip anahtar verirler bağırır yere vurur merak ede çıkarsın vs vs

Hep bakmasan da kollamak gerekir özetle

Maddi durum varsa gündüz ev işi için yardımcı ayarlayın
Siz de çalışın

Annesi sonradan sekerden dolayi gorme engelli olmus 5 yildir boyleymis. Onceden olsa insan bi sure sonra kabullenir alisir belki bu duruma ama kadin sonradan oldugu icin hicbir isini yapamiyor. Bilmiyorum bi yanim guvenmek istiyor aslinda bakmaj da sorun degil ama nasil biri oldugunu bilmiyorum . Dedigim gibi kulaklarida cok az duyuyor o yuzden sohbet edemiyoruz pek taniyamiyorum ki bu sekilde de.

Maddi durumlari cok iyi bu konuyu erkek arkadasimin ablasi kendi de dile getirdi bi bakici tutulsa evini de temizler sana da goz kulak olur diye ama annesi kesinlikle istemiyor. Bilmiyorum kabullenememe psikolojisi belkide onunki

Yorumunuz icin tesekkurler. Iste beni en cok korkutam bu. Bu durumla basedemez kotu birine donusursem onlari da kendimi de uzersem diye cok koruyorum.

bence çok zorlanırsınız. açıkçası ben istemezdim. bu iş banyo yaptırmaya kadar varabilir. ha bu durum evlendikten sonra da olabilirdi. o zaman biraz el makhum oluyor. ama şimdi bile bile bu risk alınmaz, üstelik beş aylık bi ilişki için.

kızı neden bakmıyor ?şahsen ben annemi yengeme emanet edemem yani ne olursa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…