Evlilik kararını verebilecek noktaya nasıl geliyorsunuz?

acelya24

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2016
247
76
13
Bir erkeğe aşık oldunuz tamam. Ama anlayamıyorum nasıl evlilik kadar ciddi bir kararı veriyorsunuz? Bunu destekleyen nedir?

Bunu sorguluyorsan henüz hazir degilsin orasi kesin:)
Sabah aksam beraber olmak istiyorsan, sen ben olarak degilde biz deyip kararlar alabiliyosan, sevgi saygi varsa, kendi ailenizden ayrilip, kendiniz ev yönetmeye cesaret edebiliyorsaniz, hem is hem ev hem es birde cocuk sorumlulugunu üstlenebileceginize inanmissaniz, evlilige hazirsinizdir.

öyle bırı cıkmadı ve cıkmıcak da
o yüzden yalnızlık foreverrr

Eşimle 20 yıllık aile dostluklarının iki çocuğuyuz. Ama aramızda hiç öyle bi duygusal bağ olmamıştı. Aileler çok sık görüşürdü ama biz yanyana pek gelmezdik. Telefondan bi anda konuşmaya başladık ve beni seneler sonra ilk gördüğünde karım olucaksın demişti bana.
Bende korkudan arkadaşıma mesaj atmıştım, korkuyorum manyak çıktı diye :) sonrasında gelişti herşey, mantık mı aşk mı diyolar ya. İkiside vardı ilişkimizde. Hem çok seviyoduk birbirimizi hemde tamamiyle biz birbirimize uygunuz diye düşünüyoduk. Çünkü ailelerde yakın olduğu için, aile yaşantılarımız hemen hemen aynıydı, ahlaki değerlerimiz, ailelerin büyütme şekli çok yakındı. Zaten okullarımız, evlerimiz, yazlıklarımıza kadar dipdibeydi. O yüzden şanstı açıkçası bizimki biraz.

Kocamla ilk görüşte aşkla başladık biz. Hatta körkütük aşığımdır eşime ama evlilik kararını almak 4 yılımı aldı. Çünkü sadece aşkla olacak iş değil evlilik baktım bu Ada'm beni hep rahat hissettiriyor Kararlarıma saygı duyuyor el üstünde tutuyor adil bi Ada'm sorumluluk sahibi karakteri sağlam bi de seviyorsun işte seviliyorsun ve çok zor bi insanımdır ben hayat görüşlerim insanlara bakış açım kendi doğrularıma olan düşkünlüğüm bazen çekilecek gibi olmaz ama eşim bunları çok iyi taşıyor evleneyim ben bu Ada'mla dedim evlendim. İyi ki de evlenmişim. Dur gidip bi tane öpeyim kocamı böyle yazınca bi daha aşık oldum

Biz Türkler geleneklerimiz, inançlarımız ve toplumun böyle gelip böyle gitmiş olmasından dolayı evliliği çok büyütürüz gözümüzde. Evlilik evet ciddi bir kurumdur, evet düşünüp taşınıp verilmesi gereken bir karardır ancak hayatın sonu ya da başlangıcı değildir. İnsanlar evlendikten sonra "Şöyle olacağım, böyle olmayacağım." gibi kalıplar yüklememelidir kendilerine. Bizlere doğduğumuzdan beri öğretilen şey "Doğ, büyü, oku, iş sahibi ol, evlen, çocuk sahibi ol, çocuğunu büyüt, çocuğunu evlendir, torun sahibi ol vs. diye uzuyor..." Bu sebeple bize dayatılan bu süzen içerisinde karşımıza çıkan adamlarda hep bununla "Evlenebilir miyim?" i sorgularız. Dolayısıyla da ilişki belli bir süreyi geçtikten sonra "Ciddileşir." ve bir süre sonra evlenilir. Kısaca evlilik iki insanın ailelerinin de onayıyla aynı evde yaşaması, hayatı paylaşmasıdır. Ancak hiçbir zaman aslında neden evlenmek istediğimizi, neden evlendiğimizi ve neden o adamı seçtiğimizi ve evliliğe uygun ya da hazır olup olmadığımızı çok sorgulamayız. Belki öylesi daha iyidir, belki daha kötüdür ancak şu bir gerçektir ki günümüz evliliklerinin belki de yarısından fazlası sırf bu sebeplerden dolayı mutsuz evliliktir...

Çok da şey yapmayın yani. Bu toplumda kendinizi birden aşık, birden sevgili ve bir gün de evli bulabilmeniz çok büyük bir ihtimaldir. Zira çocukluğumuzdan beri bizlere bu öğretilir.

Not: Yazdıklarım evliliğin kötü bir şey olduğu anlamına gelmez. Evlilik tabii ki güzel bir şeydir; doğru insanla ve doğru zamanda akil kafayla yapıldığında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…