Evlilik kararının çok güzel ertelenmesi ve hayatımdaki müdahaleler

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Merhabalar yine ben.

Evlilik kararı almıştık ve ailem karşı çıkmıştı. Gerek tipini, gerek işini bahane ederek... Ama bunlar benim için yeterli bahaneler değildi. Akrabaların karışması benim için işi inada bindirmişti.

Son olarak babam kesin olarak kabul etmedi. Daha ilk defa kpssye girdin bir kez daha gir kafanı boşalt, o sürede kimse ile konuşma, sosyal medya hesaplarını kapat dedi. Ben de kabul ettim çünkü babam beni düşünüyor biliyorum. Bu süreçte erkek arkadaşım babamın kararına saygı duymak yerine benim üzerimde baskı kurmaya devam etti. Gelmek istediğini bir senenin çok uzun olduğunu söyleyip durdu. Ailesine ne diyeceğini sordu ben de topu benim üzerime at dedim. Belli ki ailesi buna baskı uyguluyor evlen, tanışalım diye. Fakat ailem de haklı, beni düşünüyorlar.

Beni bekler misin diye sordum. İlk olarak beklerim dedi fakat anlıyorum ki tereddütleri var. Tereddütte kaldığı için de güven problemi oluştu aramızda. Bana yarına çıkacağımız belli mi diye sordu. Ben de evet belli değil, ben sana beni bekle diye ısrar etmiyorum zaten dedim.

Sonra düşündü taşındı sana özel sektörde iş bulalım dedi. Ben de kabul eder gibi yaptım. Sonunda neyin geleceğini merak ediyordum. Bana özelde iş bulmayı, ev kirasını bölüşmeyi, aynı zamanda da beraber yaşamayı teklif etti.Ben yine olur dedim ama aslında olmaz,sadece tepkilerini,konunun nereye varacağını merak ettiğim için ve artık baskı yapmasın diye kabul ettim. Ben buna karşıyım çünkü kpss de şansımı bir kez daha denemeliyim. Aynı evde yaşamaya da karşıyım. Yani kısacası bu insan beni içten bir şekilde beklemek istemiyor. Nasıl davranayım? Şans vereyim mi? Kestirip atayım mı?

Adam bekleyemem, güle güle dememiş ki. Seviyor belli ki ve çözüm üretmeye çalışmış kendince. Siz de kabul eder gibi yapıp ümit vermişsiniz. Gerçek düşünce ve hislerinizi anlatmamışsınız. Sonra da içten bir şekilde beklemek istemiyor diye ona kızıyorsunuz. Bence açıkça konuşun. Aynı evde yaşayamam, atanmak istiyorum diyin. Sonra bakarsınız kestirip atacak mısınız, şans mı vereceksiniz.

Sana sunduğu teklifler sana uymuyormuş zaten.sende kesin bi dille sende zamana ihtiyacın olduğunu ona bu şartlarda devam edip etmeyeceğini sor

Şimdi söyledim istemediğimi. O anlık bir şeyde yok canım ne aynı evde yaşaması dedi.

Sana sunduğu teklifler sana uymuyormuş zaten.sende kesin bi dille sende zamana ihtiyacın olduğunu ona bu şartlarda devam edip etmeyeceğini sor

Bunu da sordum ben 2 yıldır söylüyorum sana, sen nasıl anne babanı dinleyip üzmemeye çalışıyorsun, ben de dinleyip üzmemeye çalışıyorum ve anne babama ilk söylediğim kız sensin, gidip isteyelim dediğim. Ve onda da bir gelin bir gelmeyin dediniz dedi. Ben de burada benim bir suçum yok ailemi dinlemek zorundayım dedim.

Yaş kaç ? Babani tuttum. Kizini keskin sekilde adamdan ayirmak yerine makul sekilde ayiriyor. Baban ne diyorsa dogrudur. Ozelde is bul surun ev kirami ode oldu canim baska ?

Yaşım 24. Babam makul bir insan fakat herkes olaya kendini kurtarmak için bakıyor. O yalnız kalmamak için, ailesini dinlemek için. Ben hayatımı kurtarmak için, babam da bana her koşulda destek olmaya başladı. Allah razı olsun ondan.

Siz kızsınız aileniz bir gelin bir gelmeyin diyebilir. Erkek tarafı asıl bir gelcez bir gelmicez derse sıkıntı. Anlayışla karşılamaları gerek. Ne bitirdiniz hangi bölümü ? Kpssye hazırlanıp güzel bir puan alacağınıza inanıyor musunuz ? Ayrıca ailenizi kimse bana kızmasın ama meslek konusunda dinlemenizi tavsiye ederim.

İibf mezunuyum fakat iyi bir okuldan mezun oldum. Kendime inanıyorum, iyi bir puan alacağıma da. Ailemi ezip geçemem onlar benim canım. Ben de kendi hayatımı düşünüyorum.

İibf mezunuyum fakat iyi bir okuldan mezun oldum. Kendime inanıyorum, iyi bir puan alacağıma da. Ailemi ezip geçemem onlar benim canım. Ben de kendi hayatımı düşünüyorum.

Beyefendinin mesleği ne acaba yanlış anlamayın ona göre yorum yapacağım hayatımdaki örneklere göre. Ayrıca beyefendi de Üniv mezunu mu ?

Evet üni mezunu ve polis memuru.
Ha pardon aileniz beğenmeyince mesleğini sizden biraz altta sandım. Eğer aynı ildeyseniz neden beklemek yerine illa evlenmekten bahsediyor anlamadım. Genelde ben de dahil karşı tarafa göre daha istekli oluyoruz. Sizi seviyor ve değer veriyor o belli çözüm üretmeye çalışıyor fakat aynı evde yaşama olayı dediğiniz gibi kendisi evden ayrılmak istiyorsa sizi de yanında maşa olarak kullanıyor olabilir. Aile yaşantısında problemleri mi var ondan mı bu evlenme veya ayrı evde yaşama isteği? Bir de size bilerek sorup denemiş sonra da öylesine sordum olmaz öyle şey demiş bu yalan kesinlikle tamsm deseniz hemen atlardı :)

nisanlinizin konusmasi bana cok sacma geldi madem ewlnmiyon ama birlikye yasayalim diyo ve kirayi boluselim diyo cok tuhaf.

Aynı ilde değiliz 4 saat uzaklıkta yaşıyor. Ailesi anladığım kadarıyla evlilik konusunda çok baskı yapıyor. Fakat benim geleceğim önemli. Annesi ne çalışacak zaten çocuğu olur ona bakar,evinde otursun,evlensin,sizin maaşınız ikinize de yeter demiş. Yaşım geldi geçiyor diyor. O benden 4 yaş büyük bu arada. Bir sene daha bekler misin dedim ,çok şey mi istedim ondan bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…