evlilik konusu gorus ve yardimlariniza ihtiyacim var

gokkusagi dusler

Herkese samimi olan bize uzak olsun...
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
398
2.409
43
Seksenuc dogumluyum simdiye kadar evliligi hic dusunmedim hayal dahi etmedim aslina bakarsaniz annemin ve cevrenin inanilmaz baskisiyla fikir olarak kendimi alistirmaya calistim simdi ki fikrimi sorarsaniz yine de cok sicak baktigim soylenemez ama daha once kara olan fikrim griye dondu ne yapmaliyim beyaza donmesi icin.inanin soran olunca eve bile yaklastirmadim bir gorucuye dahi cikmadim griyken talipler var cikmali miyim degerlendirmeli miyim yoksa fikrimin daha net olmasi icin beklemeli miyim inanin bilmiyorum.

Evliyim cocugum var.

Bunu niye belirttim .. Bence herkes evlenecek diye bir durum yok.
Birilerinin zorlamasi ile birseylere baslamak ne kadar saglikli bilmiyorum.
Ben de dusunmuyordum aklimdan dahi gecmiyordu esimle tanisip o ikna etmisti beni evlilige ..

Sartlandirma ile yapma bunu. Eger birini tanimak istiyorsan gercekten yap.

Aslinda daha once cok net hayir diyebiliyordum simdi evet demeye de korkuyorum

Yas ilerledikçe insan daha seçici oluyor daha temkinli davranıyor evlilik konusunda, sevecek birini bulmanız lazım insan sevdikten sonra gerisi geliyor zaten acele etmeyin ama geçte kalmayın ..

Aç o kapiyi aç simdi istemiyor olabilirsin ,evlenmek zorunda da degilsin. Ama insanin dogru insanla dogru evlilik yapmasi o kadar guzel ki. Sende mahrum kalmazsin insallah bundan. İnsanlara bir sans ver ikinciyi verme belki prens beyaz atiyla olmasa da beyaz arabasi ile gelir

Arkadaslar biraz daha konuyu acayim sirf bana ilerde kimse sana bakmaz demesin diye unv. Okudum.hatta memurum da.
Ama is bunlarla bitmiyir annem gibi diyonuz her sey vaktinde guzel gec kalma diyor cok da baski yapmiyor Allah var ama benim tirstigim ne kadar da tanirsan tani yabanci biriyle yabanci yaa nasil bir evi paylasacam

Bu fikri asamiyorum bi de ablam var cok seviyorum onu gecmek gibi olur ona da kiyamiyom.bi de oyle anlayisli aile de sorun etmiyor ama ben kafaya takiyorum

Yuregin bir isinsin.inan bunlari dusunup dile bile gtirmiyorsun o zaman.

Aynı eve girince yabancılık kalmıyor ki canım sonuçta bizler de onlar için yabancıyız önyargılısın biraz

Yani gercekten nasipin güzel olursa güzel bir şey evlilik.yaninda olan biri oluyor.yalniz hissetmiyorsun. eee hele çocuk işin balı kaymağı.
Ama neler okuyoruz burda evlenene kadar agzin içine bakan adamlar evlenince 360 derece tersine dönüyor.o olmasa aileler var.
Yaniii evlenmek de zor evlenmemekte.ama anladığım kadarıyla işi gücü olan akıllı bir insansınız.deneyin gözlemleyin o tatli heyecanlar için bile denemeye deger

Yuregin bir isinsin.inan bunlari dusunup dile bile gtirmiyorsun o zaman.
Iste bu fikre gorur gormez mi iste bu diyorsunuz yoksa vakit mi gecmesi lazim.mesela gecen birini gosterdiler fotosunu gorur gormez itici geldi hemen yok dedim kendim bile sasirdim Allah var kotu degildi ama bem bir baktim bi daha bakamadim Rabbim hayirli es nasib etsin ona da

Haklisin bu kisimlari dusununce guzel bende istiyorum ama ne yalan soyleyeyim hem cevremdeki hemde burdaki konulari gorunce pesimisttim hepten kayislar koptu fobiye mi donustu ne bardagin dolu tarafini goremiyorum aslinda deneyim ve goruslerinizle terapi olur diye dusundum cunku annemle ve ablamla da konustum anladilar ama baski gibi anlarim korkusuyla cesaret vermeyi biraktilar bizim zorumuzla yaptim deme sonra diye. hakli olarak .bi de yabanci diyorum affiniza siginarak yani disardan birileri daha objektif ve rahat gorus bildirir diye size sorayim dedim

Araba çarpar diye dışarı çıkmıyor musunuz? Deprem olur diye eve girmiyor musunuz? Evlilikle ilgili hiç bir deneyiminiz olmadığı halde, ihtimalleri değerlendirmeden bu kadar kötümser olmanız ne kadar doğru? Bütün evlilikler mutsuz değil, herkes dayak yiyip aldatılmıyor, herkes elin adamıyla yaşıyor gibi hissetmiyor,... bence karşınıza çıkan kişileri değerlendirmelisiniz, hayat paylaşılınca çok daha güzel, evlenmek kavramını sizin kafanızda kim kötü bir şemaya dönüştürmüş bilmiyorum ama doğru kişiyle olduğunda en iyi arkadaşınızla birlikte yaşamaktan farklı değil, çok güzel. Sizinle görüşmek isteyenlerle görüşün bi çay içmeye gidin. Sarmazsa görüşmezsiniz. Ablanızın problem edeceğini sanmıyorum o onun tercihi olmuş. (İlişkilere fırsat vermelisiniz.)

Evliliğin zor ve sorumluluk isteyen birşey sevmeden birine tahammül etmen bu Sorumluluğu alabilmen mümkün değil
. Adayları değerlendireceksen sevebileceğin anlaşabileceğin bir kişi olsun mutlaka...
Evlilik Baskısı olması normal sma önemli olan senin ne istediğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…