- Konu Sahibi gokkusagi dusler
-
Hay siz çok yaşayın emi....Evliyim cocugum var.
Bunu niye belirttim .. Bence herkes evlenecek diye bir durum yok.
Birilerinin zorlamasi ile birseylere baslamak ne kadar saglikli bilmiyorum.
Ben de dusunmuyordum aklimdan dahi gecmiyordu esimle tanisip o ikna etmisti beni evlilige ..
Sartlandirma ile yapma bunu. Eger birini tanimak istiyorsan gercekten yap.
Offff sesli güldüm :)"beyaz atlı prensi bekleme, seyise razı ol, yoksa ata kalırsın" demeye geldim, gidiyorum.
Iste bu fikre gorur gormez mi iste bu diyorsunuz yoksa vakit mi gecmesi lazim.mesela gecen birini gosterdiler fotosunu gorur gormez itici geldi hemen yok dedim kendim bile sasirdim Allah var kotu degildi ama bem bir baktim bi daha bakamadim Rabbim hayirli es nasib etsin ona da
Zaten ben de bugun dedim bi otuz bes seneye yakin boyle yasadim bi o kadar daha oyle yasarim azicik asim kaygisiz basim bu yastan sonra risk alamaya deger mi dedim zaten ama kafada deli sorular iste hayat oyle gidecek mi.ahhh bilmiyorum iki gun tatile gitsem hemen evimi duzenimi ailemi ozluyorum offf offOooo sen ciddi ciddi evliliği en ucundan düşünmeye başlamışsın daha aklında evliliğe dair hiç bir şey yok...
Keza mevzuyu " yabancı biriyle aynı evde yaşamak" diye vahimleştirmişsin...
Bence sen böyle daha güzelsin hem yek hem free evlilik sana göre değilmiş gibi seziyorum buradan ben 35 senedir değişmeyen fikrini de buradaki 35 kişinin eline bırakma kendi kararını kendin ver bu senin hayatın...
9 aylık evliyim yeni evli birisi olarak sana şunu söyleyebilirim evlilik doğru insanla güzel, bu kadar sene bekleyip yanlış seçim yapıp hüsrana da uğrayabilirsin doğru adamı bulup mutlu da olabilirsin buda senin şansına artk...
Yoo cevre degil de muhafazakar bir ailedenim yok yani bizde boyle cikmalar gorusmeler felan ama oyle gormedende degil yani gorucu derkende ha gercekten gorup gorusup anlasip sevemeyle karar verme tarzin da ama ben hic gorucuye ciktim mi bi kahve pisirdim mi diye sorarsaniz kocaman bir hayir yaniKimseyle görüşmediniz tamam da hayatınızda hiç birinden de hoşlanmamış gibisiniz o biraz garip geldi.
Görücü usulü bana kaderine razı olmak gibi gelir böyle bi evlilik yapacağımı düşünemem hiç.Siz de böylesiniz bence size uygun değil görücü usulü.Kendiniz cevrenizi genisletin elbet çıkar karşınıza hoslanacaginiz biri.
Evlenmek zorunda değilsiniz bu arada ama sevdiğiniz biri olsa yabancı biriyle evlenmeyeceginizi anlarsınız.Gerisine de bakarsınız yola evlilik icin çıkmayın
Bende öyleydim, direk görücü olarak değil de şunla bi görüş- ailesi şöyle iyi, çocuk böyle efendi vs diye dedikleri kişilerden birileri ile dışarda oturup konuşabilirsiniz bence. Zaten direk evleneceksiniz diye bişey yok, kafanıza uyarsa kalbiniz ısınırsa görüşmeye devam edersiniz yoksa da görüşmezsiniz birdaha. Bi deneyin derim ne kaybedersiniz. Hem ailesi ve oğlan tanınan , tavsiye edilen biri olunca güvenmek de daha kolay olur. Tabiki hayırlısı olsun, nasip kısmet bu işlerYoo cevre degil de muhafazakar bir ailedenim yok yani bizde boyle cikmalar gorusmeler felan ama oyle gormedende degil yani gorucu derkende ha gercekten gorup gorusup anlasip sevemeyle karar verme tarzin da ama ben hic gorucuye ciktim mi bi kahve pisirdim mi diye sorarsaniz kocaman bir hayir yani
İlk görür görmez bi sıcaklık, samimiyet hissediyorsun, o kişi sana sempatik, tatli, belki biraz yakışıklı geliyor.Oturup konuştuğunda konu konuyu açıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun, ortak noktalarınızın fazla olduğunu hissediyorsun.Yani filmlerdeki gibi ilk bakışta öldüm bittim, hayatımın erkeği bu demiyorsun:)Yani en azından bende öyle olmadı. eşimi ilk gördüğümde aa hoş bir adama benziyor, yüzüde ne kadar tatlı, inşallah sohbetide güzeldir, sıcakkanlı biridir diye içimden geçirdim, oturup sohbet ettik, çaydı, kahveydi derken, konu konuyu açtı, sanki yıllardır tanıdığım biriyle sohbet eder gibi hissettim.Sonrasında bana ilgi, alaka ,saygı gösterdikçe daha da hoşuma gitti, evlilikten çok korkan biriydim, yaşımda epey vardı, zamanla o beni ikna etti evliliğe, güven verdi.Güven vermesi, sözünün eri olması , dürüst olması çok önemli, onuda zamanla yaşayarak, gözlemleyerek anlıyorsun zaten.İyi ki evlenmişim diyorum, iyi ki o korkuya yenik düşüp evlilikten vazgeçmemişim diyorum.Yalnızlık bir yere kadar, 30 dan sonra bakıyorsun herkes eşiyle, çocuklarıyla geziyor tozuyor, yiyor , içiyor, hayatı, acıyı ,mutluluğu paylaşıyor ama sen yapayalnız kalıyorsun, çok zor geliyor insana...Tren kaçmadan bin gitsinIste bu fikre gorur gormez mi iste bu diyorsunuz yoksa vakit mi gecmesi lazim.mesela gecen birini gosterdiler fotosunu gorur gormez itici geldi hemen yok dedim kendim bile sasirdim Allah var kotu degildi ama bem bir baktim bi daha bakamadim Rabbim hayirli es nasib etsin ona da
Cok guzel aciklamissin acaba sizi de evlilik konusunda benim gibi dusundiren neydi.benim durumlar biraz karisik sadece bi sebebe bagli degil yani.İlk görür görmez bi sıcaklık, samimiyet hissediyorsun, o kişi sana sempatik, tatli, belki biraz yakışıklı geliyor.Oturup konuştuğunda konu konuyu açıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun, ortak noktalarınızın fazla olduğunu hissediyorsun.Yani filmlerdeki gibi ilk bakışta öldüm bittim, hayatımın erkeği bu demiyorsun:)Yani en azından bende öyle olmadı. eşimi ilk gördüğümde aa hoş bir adama benziyor, yüzüde ne kadar tatlı, inşallah sohbetide güzeldir, sıcakkanlı biridir diye içimden geçirdim, oturup sohbet ettik, çaydı, kahveydi derken, konu konuyu açtı, sanki yıllardır tanıdığım biriyle sohbet eder gibi hissettim.Sonrasında bana ilgi, alaka ,saygı gösterdikçe daha da hoşuma gitti, evlilikten çok korkan biriydim, yaşımda epey vardı, zamanla o beni ikna etti evliliğe, güven verdi.Güven vermesi, sözünün eri olması , dürüst olması çok önemli, onuda zamanla yaşayarak, gözlemleyerek anlıyorsun zaten.İyi ki evlenmişim diyorum, iyi ki o korkuya yenik düşüp evlilikten vazgeçmemişim diyorum.Yalnızlık bir yere kadar, 30 dan sonra bakıyorsun herkes eşiyle, çocuklarıyla geziyor tozuyor, yiyor , içiyor, hayatı, acıyı ,mutluluğu paylaşıyor ama sen yapayalnız kalıyorsun, çok zor geliyor insana...Tren kaçmadan bin gitsin
Annemi erken yaşta kaybettik,2 küçük kardeşim vardı,sorumluluklari bendeydi,onlari okuttum,ikiside kurtardi kendini bu arada da ben 30 yaşıma geldim,kardeşlerimin yanından ayrılmamak,onlari büyütmek icin evliligi hic düşünmedim o yaşa kadarCok guzel aciklamissin acaba sizi de evlilik konusunda benim gibi dusundiren neydi.benim durumlar biraz karisik sadece bi sebebe bagli degil yani.
Sorun bu mu yani?Arkadaslar biraz daha konuyu acayim sirf bana ilerde kimse sana bakmaz demesin diye unv. Okudum.hatta memurum da.
Ama is bunlarla bitmiyir annem gibi diyonuz her sey vaktinde guzel gec kalma diyor cok da baski yapmiyor Allah var ama benim tirstigim ne kadar da tanirsan tani yabanci biriyle yabanci yaa nasil bir evi paylasacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?