Evlilik konusu

Şuan hayatında biri var mı?

Bence bahsettiğiniz kriterler evlenmemek için gayette geçerli doğru yoldasınız.
Deseniz ki ben kel severim ,saçlı birine de şans ver kestirip atma denilebilir örneğin.

Ama sırf evlenebilmek içinde temel kriterleri yok saymak kişilikli insanların yapabileceği şeyler değil.

Evet. Umarım doğru kişiyle karşılaşma konusunda da doğru yoldayımdır
Bu şekilde kimseye ısınamayınca acaba beklentimi nirvanaya mı çıkarttım diye düşünüyorum ama beklentilerim şu anki hayatımdan çok üst bir seviye değil. Sadece evliliğin yaşam kalitemi düşürecek bir şey olmaması için dikkat ediyorum bu kadar.

ben 41 yaşındayım, 26 yaşında evlendim. benim dönemimde dahi kimse evlenmek içim evlenmiyordu. belirli bir seviyenin üstündeydi çevrem sizinde öyle gibi duruyor belki benden de iyi durumdadır o dönemime göre. ancak sizin talepler çok önyargılı. mesela vantilatör mevzusu sistemleri o ise , olağanı o ise o aile için size uyması gerekmiyor. bizde de eşim bişey alıp gelemez kafasına göre çünkü fiyat /performansa çok önem veririm.eşim çok rahat para harcar. bende ona sormadan almam parasından değil araştırmasına teknik bilgisine güvenirim gibi. her ailenin dinamiği farklıdır. bu o aileye olağan gelendir. ne oluyor da evleniliyor biliyor musunuz ? içinizi hoş eden çekim hissettiğiniz bir adamla artık birlikte yaşamak istiyorsunuz. biraz arıza ailesini, işte gevşek hallerini veya telaşlı tutumunu , kel kafasını artık neyse eksikleri gözardı ediyorsunuz. edemem yapamam hepsi bir arada olacak arıza aile istemem, işte 170 adam istemem, x lira maaştan az istemem derseniz de aşık dahi olsanız evlenmezsiniz. bu kadar basit. buradaki kadınlar kendilerine onu layık görüyor bunu layık görüyor diye atıp tutanlarda insan onlarda kusurlu onlarında sorunları var. kendini bilmek bence önemli kriter. ben neyim kimim ne sunuyorum eksilerim artılarım. neleri tolere edebilirim neleri edemem. bazı şeyler baştan red flag güncel tabirle ama çok detaycı olanlarla dolu forum.
40 civarındalar ve kendilerini hala mükemmel sanıyorlar.

Konu sadece vantilatör değil, çalışmasına raĝmen evin sorumluluğunun yemeklerin eşinin önüne konmasına kadar onda olması vs vs. Bir insana çekim duyuyorsam ama bana saygısı yoksa dadısı gibi görcekse kendimden şüphe duyarım. Diğer türlü tolere edilmesi gereken şeyler tabiki olabilir bu normal

Evliliğin tamamen nasip işi olduğunu düşünüyorum ya. Karşına çıkınca hayır diyemiyorsun. O sebeple kriterlerinizi düşürmeyin. Sizin olan sizi bulacak.

Kriterinize uysa da sonradan aynı fikirde olmayabilirsiniz. Örneğin sosyal bir kişilik olsun dersiniz sizin sosyallik toleransınız %75 diyelim adamın arkadaşı, eşi-dostu bitmezse, sürekli kalabalık faaliyetlerde bulursanız kendinizi hoşlanmayabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir. Biraz mantık biraz da kalp diyorum.

bende vantilatör konusunu örnek verdim. kriterlerin etkisini anlatmak adına. dadılık travmanız var galiba her cümle dadılığa bağlanıyor.
dadılık olarak adlandırdığınız şey hayatı paylaşmak olabilir ,bir vakit siz ona bir vakit o size dadılık yapabilir. hayat dümdüz ilerlemiyor ki, neyse siz en iyisini bilirsiniz, seçersiniz.

cnm o işler bir anda oluyor anlamazsın bile yha .s

Dadılık travmam yok ama o kısma o kadar takıldıysanız sizin evliliğinizde olan bir şeydir belki de. Ben gayet de kendi işimi kendim yapabilecek biriyim. Hastalık vb durum olmadığı sürece kimsenin kimseye öyle bir şey yapmasına gerek yok

Kriter mırıter boş ya.ben de tamamen kısmet olduğunu düşünenlerdenim.insanlara olumsuz yakıştırmalar yapınca tepki topluyorum ama yine de düşüncemi yazacağım kısmet olmasa bu kadar çirkin, şişman, kısa boylu, niteliksiz adam/kadın nasıl evlenecekti? Hepsinin eşleri de kendi gibi değil bu arada.burada bile çocuk yapmaya çalışma sayfalarında şişko şişko kadınlar çocuk yapmaya çalışıyor.yok doktor kilo ver demis yok 120 den 90 a düşmüş cart curt.diyeceksin ilişki yaşayan erkek bulduğuna dua et.ama diyemiyorsun.buluyorlar işte.sen gibi güzel, eğitimli, klas insanlar da beklesin dursun.eskiler boşuna Allah çirkin şansı versin demiyorlarmiş.

Yine tepki alacaksınız çünkü siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
İnsanların tek kriteri güzellik değil. Erkekler de artık karşısında biblo gibi güzel biri yerine konuşabileceği birini arıyor. Kadınlar zaten öyle, erkeklere göre dış görünüş kriterimiz daha farklı.
Sizin sadece gözünüzle gördüğünüz insanda başka meziyetler vardır.
Bir kısımda dümdüz kritersiz insanlar var, evleneyim de yalnız kalmayayım sevgilim olsun da kim olursa olsun. Ama bunları hariç tutsak da dış görünüş tek kriter değil anlayın artık şunu. Siz kendinizi ne kadar cilalasanız da olmamasını kısmete değil başka şeylere bağlasanız mı artık.

Tek kriter değil ama hem eli yüzü düzgün hem kafası az buçuk çalışan dünya kadar insan var.milyarlarca insan yaşıyor dünyada.bir klasman tamamen çok düşükse bu tercihin mantıklı bir açıklaması olmuyor bence.yoksa en döküntü insanin bile olumlu özelliğini bulursun.allah yaratıyorsa kısmetini de yolluyor işte.ne insanlar var?Sen güzelim, elitim diye geziyorsun ama son sözü ben söylerim, büyüklenme diyor işte.bazı insanlar 2 dakika reklam filminde oynuyor milyonlarca dolar para alıyor, bazı insanlar da 20 bin liraya çalışıyor.ikisi de aynı insan.hatta bu paraları kazananlar tam tersi ne akıllı ne de ekstra güzeller.hepsi değil tabi.

Son düzenleme:
Kurduğunuz cümlelerin seviyesine cevap vermeyi kendime layık göremedim.

Bence insanları dış görünüşlerine göre ayrıştırmak yerine "herkes kendine göre birini bulabiliyor zamanı gelince benim de içime sinen birisi olur" diye düşünmek daha iyi. Diğer türlü insanları küçümsemek kendi nasibimizi etkiler büyük konuştuğumuz için

Düşünemiyor işte keşke düşünebilsem. Kendimi zorladım ama şu tipsiz kadar olamadık falan diyorum hâlâ.ya da uzak duruyorum kocasini falan anlatmasin diye.zorla değişir mi bilmem.

Ama böyle giderse tecrübeleriniz olmadan ilişkiye başlayacaksiniz. Bu da sizi yorar. Bari önden herkese eşit davranıp eleme yöntemi daha iyi gibi. Hani kimse boşanmak için evlenmiyor ya bazen erken boşanmak da büyük tecrübedir. Mesela 35 de doğruyu bulacağım ama o vakite kadar bu zevkten mahrum kalayim gibi oluyor. Tek çare evlenmekse tek seçenek beklemek olmamalı. Evlenmek için evlenenler bazen evlenmeyenlere acıyarak bakıyorlar. Onlara sorsan haklı olduklari taraflar cikabilir.

O kişileri anlamaya çalışırken de ilişki tecrübesi gibi oluyor. Evlenmek için evlenenlerin bana acıyarak bakacakları bir hayatım yok. Hayatı dolu dolu yaşamaya çalışıyorum. Herkesin bakış açısı farklı tabi. Yeterki evli olayım çilesini de çekerim diyenler var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…