Şimdi senin gibi,evliliğe ilişkiye baştan bu tarz tutum sergileyen yani bu düşüncede olan birinin,insanların lafını da çok ciddiye almaması gerekir.Bu kadar marjinal düşünüyorsan,çevrende ona göre marjinale yakın olması gerekir veya öyle çevren yoksa bu tepki ve soruları en başından göze almış olman lazım.
Yalnız şunu söylemek isterim.Bir insan bir ilişkiye başlarken başladığı tutum ve düşünce tarzıyla ilişki olgunlaştıktan sonraki tutum aynı olmaz.Çünkü henüz başında oluyor insan,tanıdıkça duygular oturdukça yaşlar olgunlaştıkça fikirler değişir veya değişmese bile baştan insanların kendini şartlaması ilişkiyi de zora sokuyor.Evliyim ve birbirini kısıtlayan bunaltan bir ilişki yaşamadım yaşamıyorum.İnsanın zihniyetinde kısıtlamak olsun,bekarlar da az değil bu konuda.Evlilik bir hedef değil,yaşam içerisinde duygular ve alışkanlıklarla istemekle oluşan bir şey.Toplum değerlerinde de vardır bu.İnsan doğası gereği büyür aşık olur yuva kurmak ister evlat sahibi olmak ister.Bu bir dürtüdür.İnsanlar da toplum alışkanlığı olsa gerek,bu sonuca alıştığı için,iyi niyetli beklentilerini soruyorlardır.Densizide var ısrarcısı patavatsızıda.Özel hayatınla ilgili,ilişkinle ilgili soru soracak sınırı çizmesi gerekn yine sensin.Yani iş yerindeki temizlik personeli bile benim ilişkim hakkında fikir yürütüp bana soru sorma cüretini gösterebiliyorsa,insanlarla olan mesafemi sorgularm.Ağızlarını kapatacak bir daha soru sormama restini çekecek kişi de sensin.Bunun için,insanları yumuşak karınlarından vurmaya,kilosuyla dalga geçecek duruma getirmeye,kötü evliliğinden dem vurmaya gerek yok.