• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik konusunda toplum baskısı

Sevgilim var. 31 yaşındayım. O benden 6 yaş büyük. Mutluyuz. Aşk yaşıyoruz çılgınca...bir takım badireler atlattık ama sorunumuz yok.

Çocuk sahibi olmak ve ileride nerede yaşasak falan diye planlar yapıyoruz. Ben ona ilişkinin başında söyledim. Önce "ben evlilik gibi ilişkiler yasayan insanlardan olmak istemiyorum. Birbirini kısıtlayan bunaltan ilişkiler yaşıyor herkes. Ben sana bir söz veremem. Birbirimizi görmek istediğimiz zaman görürüz. Mutlu olduğumuz sürece görüşürüz. Uyuşamazsak da arkadaş kalırız. Ama buna bir ad koymayalim" diye başladım.

Sonra zaman geçti. Sevgili olduk. Ben onu bayaa bayaa kıskandım. Aşık oldum. (Ama allah var, kisitlamadik birbirimizi )

Sonra ona dedim ki "ikimizden biri asla diğerini evlilik ve cocuk için zorlamasin. İkimiz de çok istiyorsak olsun. Ben ya evlenelim ya ayrilalim diyecek bir kadın değilim. Hedefi evlilik olan kadinlardan degilim Tek istegim mutlu olmak" dedim.

Sorunum şu; herkes bize baskı yapıyor evlenin diye. Hani yakın arkadaşındır, sorar "evlenmeyi düşünüyor musunuz" diye. O samimiyete sahiptir. Ama dış kapının mandali bile bize kalabalık bir ortamda, yeni tanıştığım insanlarin içinde "eee ne zaman evleniyorsunuz" diyor. Isyerindeki temizlik personelinden en tepedeki adama kadar, apartmandaki komsulardan, arkadaş ortamindaki az samimi olduğumuz insanlara kadar bunaltiyor bizi.

Biz neden insanlarin hayatına bu kadar karışan ve paravatsiz bir toplumuz? Tek hedefi evlenmek bunların, tek zaferleri bu, bizi de suruklemeye çalışıyorlar.

Dahası belki bu konu bizim aramızda bir sorun. Belki biz daha kendi aramızda bile konuşmadık. Neden bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.

Dün akşam yine aynısı oldu. Ortamda tanimadigim insanlar var, samimi olmadığımız dangalak biri "ne zaman evleniyorsunuz" dedi. Sevgilim "ah bir ikna olsa. Hemen evlenicez. yeter ki bu kızı ikna edeyim" dedi.

Kendi iğrenç evliliklerine bakmiyorlar.
Aslında bunlara "sen evlendin de noldu. Kocan seni aldatti"
"Sen bu adamı evlenmezsek ayrilirim diye tehdit etmedin mi? Zorla evlenmedi mi seninle. Senin gibi mi olayım"
"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"
"Siz ne zaman bosaniyorsunuz? Biz aşığız ama sizin mutsuzlugunuz paçanızdan akiyor"
Falan mi diyim.

Youtubeda videosu var. Izleyin.link vermek yasak sanırım burda. Neden evlenmiyorsun sorusuna verilecek cevaplar diye bir video :))

Neden herkes haddi olmadığı halde özel hayata burnunu sokar? Dertlesmek istedim. Sizin fikriniz nedir?

35 yaşıma kadar duydum bunları
Şimdi de evliliğimi kimse beğenmiyor
Dinlemem, umursamam, cevap vermem, çok sıkışırsam hayırlısı der geçerim
Evlilik toplumun varlığı, nesebin devamı için gerekli bir kurumdur, insanların bunu sevmesini asla yadırgamadım
Ancak bazen gerçekten hadlerini aşıyorlar, hayatımda bir kez kaba cevap verdim, üst üste soran bir ablaya neden ısrarla soruyorsun ben almazsam alacak mısın adamı dedim, takılmayın çok

hayatımda tek kelime etmediğim kapıcının karısı sevgilim beni eve bıraktığında "kız sen evlenmicen mieee!" dedi. suratına boş boş bakıp geçtim.

hani bu toplum baskısı gerçekten korkunç boyutta.

Napsam yaa ayrilsam mi.
Resmen kadına yönelik psikolojik şiddet.
Ahaha.
Yahu ne baskısı.
Diyor ki evlenelim. Kız bebeklerimiz olsun. Yurtdışında iş imkanim var, onunla ilgili hayaller kuruyor, yurtdışında rahatça iş bulabilir o da. Vs
Ama baskı yok. İleri tarihli hayal kurma var.
aslında şu daha dikkat çekici.
insanlar sorduğunda ağızlarını kapatmak gibi bir derdiniz var sanki.çünkü sevgiliniz ah bir ikna etsem gibi cevap veriyor.neden???
kime ne?
neden biz bu şekilde mutluyuz şimdilik öyle bir planımız yok diyemiyorsunuz?ya da diyemiyor?

35 yaşıma kadar duydum bunları
Şimdi de evliliğimi kimse beğenmiyor
Dinlemem, umursamam, cevap vermem, çok sıkışırsam hayırlısı der geçerim
Evlilik toplumun varlığı, nesebin devamı için gerekli bir kurumdur, insanların bunu sevmesini asla yadırgamadım
Ancak bazen gerçekten hadlerini aşıyorlar, hayatımda bir kez kaba cevap verdim, üst üste soran bir ablaya neden ısrarla soruyorsun ben almazsam alacak mısın adamı dedim, takılmayın çok
İşte algı düzeyi yüksek bir üye daha.
Konuyu anladınız. Cevap yazdınız. Teşekkür ederim. Katılıyorum size.

O Değilde şeyi merak ettim ben Ne zaman evleniyorsunuz :KK45:
Valla sevgilime dicem ki "ya benle evlen ya ayrilalim. Bu ilişki nereye gidiyor" dicem. "Çünkü kezban olmak bunu gerektirir" dicem.

Hemen yarın işlemlere başlasin.

Kadınlar kulübünde bile baskı görüyorsam bu iş bitmiş arkadaş

Sevgilisi olan birine bu soruyu yöneltmek baskı değildir bence. Ömür boyu rastgele sorumsuz bir hayat yaşamak bizim toplumumuzda tercih edilen bir yaşam şekli değil. Bu yüzden her şey yolunda ise insanlar bu ilişki evlilik ile sonuçlanır gözüyle bakıyorlar. Düğün ne zaman diye soruyorlar.
Size baskı sevgilinizin bu durumu sizin üstünüze atmasından kaynaklanıyor.
"ah bir ikna olsa. Hemen evlenicez. yeter ki bu kızı ikna edeyim"
Dışarıdan bir göz olarak şunu düşünürdüm bu cevap üzerine. Adam evlilik düşünüyor kadın istemiyor. Adam kadından ayrılıp başkası ile evlenir bu gidişle.
Bence siz kendi düşüncelerinizi dile getirmeden önce sevgilinizin düşüncelerini dinleyin. Adam sen nasıl istersen öyle olsun aşkıma bağlamış. Ama gerçek düşünceleri çok farklı gibi geldi bana.

Okuduğunuzu anlamiyorsunuz.
Evlenmek tü kaka demedim.
Evlenilebilir de evlenilmeyebilir de dedim. Ama.insanlar bu konuda baskı yapmamalı dedim.

Anladınız mı? Umutluyum sizden. Bu sefer anladınız bence. Biraz gayret edin anlamaya.
Dönüp açtığınız konulara bakın,tavrınıza da;sizde beni anlayın!ve şu toplumun yakasını bir zahmet bırakın......yeterince derdi olan bir toplumun; sizin evliliğinizi önemsemesi,mutluluğunuzu sizin mutluluk anlayışınızla bağdaştıramamasını yargılamayın,samimi bulun,birşey kaybetmezsiniz!

Sensin teyzeee
kizgin-smiley-hareketli-resim-0304.gif

Arkadaşlar alışmış kaynana, elti, aldatan koca konularına :)
Herşeye müdahale eden kaynana konularında destek olunurken neden şimdi birden bire konu sahibinin üzerine yüründü anlamadım :) Kaldı ki, konu sahibi evli olanlara evlendikten sonra 30 kilo aldın diye genelleme yapmamışken. Kendisini ve derdini açık açık anlatmışken. Konuyu farklı yönlere çekilmesi de saçma geldi. :)

Bende evliyim, bana da çocuk ne zaman diye soruyolar, bende sen mi bakcan diyorum, peki ben ve benim gibi düşünenler toplumda ne olarak algılanıyoruz merak ettim :) Ay yok bunun çocuğu olmuyor böyle söyleyerek üstünü kapatıyor, falan mı düşünülüyor acaba?

Bazen fesat düşüncelerden arınılmanız gerektiğini düşünüyorum :)

aslında şu daha dikkat çekici.
insanlar sorduğunda ağızlarını kapatmak gibi bir derdiniz var sanki.çünkü sevgiliniz ah bir ikna etsem gibi cevap veriyor.neden???
kime ne?
neden biz bu şekilde mutluyuz şimdilik öyle bir planımız yok diyemiyorsunuz?ya da diyemiyor?
Yaa diyoruz.
Ama neden her gün bu soruyu duyayim..saçma
.dertlesiyorum şurda.

Çok
Herşeye müdahale eden kaynana konularında destek olunurken neden şimdi birden bire konu sahibinin üzerine yüründü anlamadım :) Kaldı ki, konu sahibi evli olanlara evlendikten sonra 30 kilo aldın diye genelleme yapmamışken. Kendisini ve derdini açık açık anlatmışken. Konuyu farklı yönlere çekilmesi de saçma geldi. :)

Bende evliyim, bana da çocuk ne zaman diye soruyolar, bende sen mi bakcan diyorum, peki ben ve benim gibi düşünenler toplumda ne olarak algılanıyoruz merak ettim :) Ay yok bunun çocuğu olmuyor böyle söyleyerek üstünü kapatıyor, falan mı düşünülüyor acaba?

Iyi niyetiniz ve makul cevabiniz icin teşekkür ederim efendim

Görümcemin saçını yolmak istesem destek görürdüm ama... :(

Haklisin kendi fikirlerini baskalarina dayatan insanlari ben de sevmem. Muhtemelen mutlu olmaniz icin soruyorlardir. Hani evlilik muhabbeti olunca kadin, erkek cogu cift ya da sadece biri cok mutlu olur. Ben sormam mesela kimseye, baski altinda hissedecegini, insanlari zor duruma sokacagimi dusunurum. Iste bu muhabbeti baski olarak gormuyorsa size iyilik yaptiklarini dusunuyor olabilirler. Evlenmeniz gerektigini dusunerek soranlar ise kendi islerine baksinlar gercekten. Kimsenin haddi degil fikir dayatmak. Ayrica sevdigim bir insan dahi olsa akilli oldugunu dusunmuyorsam bana akil vermesinden hoslanmam. Benim sormam gerekli mesela direkt olarak. En iyisi umursamamak. Ben gormezden geliyorum boyle seyleri, duymamisim gibi yapiyorum ya da baska konu aciyorum hemen.

"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"

Evet gayet de öyle demiş.
Siz pembe bakmak istemişsiniz.

Görümcemin saçını yolmak istesem destek görürdüm ama... :KK43:
evlenmek istemeyebilirsiniz.ne güzel konuşuyoruz burada.orada sorun yok zaten.sizin kullandığınız ya da yaptığınız benzetmelere takıldı aslında birçok kişi.
yoksa evlenmeden önce ne zaman evlilik,sonra çocuk yok mu,sonra ikinci çocuk düşünüyormusunuz.....
bitmez

Back
X