Evlilik konusunda yan çizen sevgilim..

Haklısınız ya. Ben farkına vardım yaptığım şeyin. Ama hep ben farkındayım işte hep ben özverili olmalıyım, hep ben çabalamıyım gibi

Karşıyı geçtim böyle bir süreklilik sizi yıpratmıyor mu? Ben durmadan isteyip hiç bir şey alamadığım bir ilişkiye devam etmezdim sanırım. Ruhen nasıl yorulduğunuzu tahmin bile edemezsiniz o düşünce curcunasının içinde. Bazı şeylerin inceldiği yerden kopması gerekir. Ayrıl barışlar olur ama bu kadar büyük bir ayrılığın peşine yeniden birleşip de sağlıklı bir ilişki kurabilen birine rastlamadım. Bazı kırgınlıklar geçmiyor. Oturup etraflıca bir düşünün ilişkiniz hakkında, kendinizi suçlamadan, sadece kendi iyiliğinizi düşünerek.

Uzaklaşacak insan zaten bahaneye bakar. Baştan yenik başlıyorsun iliskiye hep kendini suçlayarak. Seni yeterince tanımış, iyi-kötü yönlerini görmüş. Artik karar vermesi gerekiyor. Böyle sürüncemede bırakarak, kendi içsel boşluğunu tatmin ediyor. Bence kendi hayatın icin vazgeç. Evlensen, en küçük kavgada sen zaten böyleydin vs diyerek sıyrılır, sen sürekli kendi suçlayıcı bahanelerle onu aklarsın.

Uzaklaşacak insan zaten bahaneye bakar. Baştan yenik başlıyorsun iliskiye hep kendini suçlayarak. Seni yeterince tanımış, iyi-kötü yönlerini görmüş. Artik karar vermesi gerekiyor. Böyle sürüncemede bırakarak, kendi içsel boşluğunu tatmin ediyor. Bence kendi hayatın icin vazgeç. Evlensen, en küçük kavgada sen zaten böyleydin vs diyerek sıyrılır, sen sürekli kendi suçlayıcı bahanelerle onu aklarsın.
Aynen böyle oluyor ben hep kemdimi suçluyorum. Ama diğer yorumlara baktın mı? Genel olarak ben yanlış davranan o mantıklı olan ben baskı yapan bir profil çizmişim. Ben de herkes de böyle diyince evet ya doğru diyorum daha kendi doğrum bile yok

Karşıyı geçtim böyle bir süreklilik sizi yıpratmıyor mu? Ben durmadan isteyip hiç bir şey alamadığım bir ilişkiye devam etmezdim sanırım. Ruhen nasıl yorulduğunuzu tahmin bile edemezsiniz o düşünce curcunasının içinde. Bazı şeylerin inceldiği yerden kopması gerekir. Ayrıl barışlar olur ama bu kadar büyük bir ayrılığın peşine yeniden birleşip de sağlıklı bir ilişki kurabilen birine rastlamadım. Bazı kırgınlıklar geçmiyor. Oturup etraflıca bir düşünün ilişkiniz hakkında, kendinizi suçlamadan, sadece kendi iyiliğinizi düşünerek.
Ben zaten çok ama çok yorgunum. Yalnızca onun için demiyorum kendi ailem dostlarım bile benim beklentilerimin yüksek olduğu düşüncesindeler. Yani gerek sevgilim gerek başkaları onlar yeterli ama hep ben fazlasını istiyorum. Ben alınganlık yapıyorum, ben duygusalım, ben çekilmezim.. Ben de buna inanıyprum işte giderek. Ne var yani iki sene sonra evlensek, ne var arkadaşlarıyla her gün buluşsa, ne var her gün seni seviyorım demese, ne var bir gün aramasa... Çaba dediğim bunlar işte. Arkadaşlarla gezmesin ooo bak ne güzel öabalıyor derim. Ne saçma.. Ben kemdimi de anlamıyorum ya

Ben zaten çok ama çok yorgunum. Yalnızca onun için demiyorum kendi ailem dostlarım bile benim beklentilerimin yüksek olduğu düşüncesindeler. Yani gerek sevgilim gerek başkaları onlar yeterli ama hep ben fazlasını istiyorum. Ben alınganlık yapıyorum, ben duygusalım, ben çekilmezim.. Ben de buna inanıyprum işte giderek. Ne var yani iki sene sonra evlensek, ne var arkadaşlarıyla her gün buluşsa, ne var her gün seni seviyorım demese, ne var bir gün aramasa... Çaba dediğim bunlar işte. Arkadaşlarla gezmesin ooo bak ne güzel öabalıyor derim. Ne saçma.. Ben kemdimi de anlamıyorum ya

Ben de kendimi durmaksızın aşağı çeken bir yapıya sahibim, sizin iki sene sonra evlensek ne var ki diye düşünememenize sebep olan şey karşının verdiği cevaplar, şüphe var bu da sizi yıpratıyor. Oysa "Sevgilim birikim yapmaya çalışıyorum, kendimi evlilik sorumluluğu alabilecek gibi hissetmiyorum, senin kadar ben de istiyorum ama şu şu var." gibi telkinlerde bulunsa siz de kendinizi eminim daha rahat hissedersiniz. Yaptığınız baskı başkasından çok kendinize özellikle de konu dışında yorumlarınızı okuduğumda bunu görüyorum. Kendinize değer verin, olmuyorsa zorlamayın ve kendinizi yıpratmayın. Kendi başınıza da değerli olduğunuzu hissedin ve hissettirin ilişkinizde eğer çok seviyorum ve ayrılmayı düşünmüyorum acı çeksem bile diyorsanız. Erkekler bazen açık fikirli olan kadınları yanlış anlamaya (muhtaç gibi) meyilli oluyorlar.

Aynen böyle oluyor ben hep kemdimi suçluyorum. Ama diğer yorumlara baktın mı? Genel olarak ben yanlış davranan o mantıklı olan ben baskı yapan bir profil çizmişim. Ben de herkes de böyle diyince evet ya doğru diyorum daha kendi doğrum bile yok

Biraz okudum. Gerçekten yapma, kendi değerini sen bilmezsen kimse bilmez. Sürekli peşinden koşup, özür dileyen bir insan olsa karşında, ne kadar değeri olur gözünde. Kendine zaman ver, biraz düşün sakince. Eger bireysel olarak hataların varsa kendin icin, hayatın icin düzelt. Ben bir iliski varsa ortada kimsenin yüzde yüz hatalı olduğunu düşünmem.

Ben de kendimi durmaksızın aşağı çeken bir yapıya sahibim, sizin iki sene sonra evlensek ne var ki diye düşünememenize sebep olan şey karşının verdiği cevaplar, şüphe var bu da sizi yıpratıyor. Oysa "Sevgilim birikim yapmaya çalışıyorum, kendimi evlilik sorumluluğu alabilecek gibi hissetmiyorum, senin kadar ben de istiyorum ama şu şu var." gibi telkinlerde bulunsa siz de kendinizi eminim daha rahat hissedersiniz. Yaptığınız baskı başkasından çok kendinize özellikle de konu dışında yorumlarınızı okuduğumda bunu görüyorum. Kendinize değer verin, olmuyorsa zorlamayın ve kendinizi yıpratmayın. Kendi başınıza da değerli olduğunuzu hissedin ve hissettirin ilişkinizde eğer çok seviyorum ve ayrılmayı düşünmüyorum acı çeksem bile diyorsanız. Erkekler bazen açık fikirli olan kadınları yanlış anlamaya (muhtaç gibi) meyilli oluyorlar.
Aynen öyle, muhtaç sanıyor ama ayrılamadığıma göre öyle de sayılabilirim. Bağımlı davranışlar sergiliyorum beni üzdüğün an yanında olmam demek yerine beni üzsen de ben buradayım diyorum.çoğu kez de saçma şeylere üzüldüğüm için böyle. Kendime değer vermediğim açık, bi insan kendine nasıl değer verir onu da bilmşyorum.yaptığınız tüm yorumlar için teşekkür ederim hepsi çok içtendi. Ama bunfan sonra napmam lazım bilmiyorum. Sizce biraz uzaklaşmam mı lazım? Beni emin olunca ara dedim bunun arkasında mı durmam lazım. Yoksa ben hata yaptım biz düzelmeden gelecek kyramayız deyip bi adım mı atmam lazım? Kafam çok ksrışık siz olsanız naparfınız

Aynen öyle, muhtaç sanıyor ama ayrılamadığıma göre öyle de sayılabilirim. Bağımlı davranışlar sergiliyorum beni üzdüğün an yanında olmam demek yerine beni üzsen de ben buradayım diyorum.çoğu kez de saçma şeylere üzüldüğüm için böyle. Kendime değer vermediğim açık, bi insan kendine nasıl değer verir onu da bilmşyorum.yaptığınız tüm yorumlar için teşekkür ederim hepsi çok içtendi. Ama bunfan sonra napmam lazım bilmiyorum. Sizce biraz uzaklaşmam mı lazım? Beni emin olunca ara dedim bunun arkasında mı durmam lazım. Yoksa ben hata yaptım biz düzelmeden gelecek kyramayız deyip bi adım mı atmam lazım? Kafam çok ksrışık siz olsanız naparfınız

Biraz okudum. Gerçekten yapma, kendi değerini sen bilmezsen kimse bilmez. Sürekli peşinden koşup, özür dileyen bir insan olsa karşında, ne kadar değeri olur gözünde. Kendine zaman ver, biraz düşün sakince. Eger bireysel olarak hataların varsa kendin icin, hayatın icin düzelt. Ben bir iliski varsa ortada kimsenin yüzde yüz hatalı olduğunu düşünmem.
Bence de en iyisi oturup sakinleşmek. Ve bana gelecekse o da bazı şeylerin farkında gelsin. Sürekli ben göğüsleyemiyorum hataları

Ben benim yapacaklarımı söylesem bile iki farklı kulvardayız, ben içinde bulunmaktan hoşlanmadığım bir anda bile kalmaya tahammül edemem ki bu bir ilişki olsun. Sessizce giderim ve iyileşmeye bakarım. O yorgunluğun altından çıktığınızda dünyanın çok güzel olduğunu düşüneceksiniz (öyle olmasa bile). Yıllar süren bir yorgunluk var ortada, sadece evlilik için değil, tartışmalar için bile bu cümleyi kurabilirim. Biri beni kırdığında "ben buradayım" demem, özür bile bir şeyin tekrarlanacağının garantisi gibi geliyor bana bazı durumlarda. Bir insanı sevme lüksünüzü böyle bir insanla harcamayın derim kendi adıma, eminim siz verdikçe çok daha fazlasını size verecek biri vardır dünyada. Siz bir erkek olmadan da çok değerlisiniz ne yaparsanız yapın işe bunu hatırlamakla başlayın.

Ben benim yapacaklarımı söylesem bile iki farklı kulvardayız, ben içinde bulunmaktan hoşlanmadığım bir anda bile kalmaya tahammül edemem ki bu bir ilişki olsun. Sessizce giderim ve iyileşmeye bakarım. O yorgunluğun altından çıktığınızda dünyanın çok güzel olduğunu düşüneceksiniz (öyle olmasa bile). Yıllar süren bir yorgunluk var ortada, sadece evlilik için değil, tartışmalar için bile bu cümleyi kurabilirim. Biri beni kırdığında "ben buradayım" demem, özür bile bir şeyin tekrarlanacağının garantisi gibi geliyor bana bazı durumlarda. Bir insanı sevme lüksünüzü böyle bir insanla harcamayın derim kendi adıma, eminim siz verdikçe çok daha fazlasını size verecek biri vardır dünyada. Siz bir erkek olmadan da çok değerlisiniz ne yaparsanız yapın işe bunu hatırlamakla başlayın.
Anladım. Düşüneceğim bunları. Çok çok teşekkür ederim

Benim bildigim hazir olan ve seni gercekten es olarak isteyen senin tek lafin olmadan gereken ilk adimlari atar. Seni bir taraftan anliyorum. Tüm bu sürec bosa gitmesin de istiyorsun, ama iliskiniz saglikli degil. Ayrica yürütmek istiyorsaniz profesyonwl yardim almaniz lazim,cünkü ikinizde gereken saygiyi kavga sirasinda koruyamiyorsunuz. Ben seni tek su konuda hatali görüyorum. Evlenmek istemen sorun degil,ama iliskiniz su anda (maddi konulari gecin ilk) evlilige hazir degil.

Diğer konularınıza da baktım ve en büyük sorununuz kendinize saygı duyup, sorunlarınızı ifade etmek bence. Gayet mantıklı bir şey söylüyorsunuz. Evlilik meraklısı olmakla yakından uzaktan ilgisi yok. Ancak konuyu anlatış şeklinizden dolayı öyle gözükebiliyor.

Karşınızdaki kişi için gayet güvenli bir liman olduğunuzu düşünüyorum. Sevildiğini biliyor, ilgiden hoşlanıyor, ancak sizinle o ya da bu sebepten geçiremediğini düşünüyor. Daha önce sizi terk etmiş ve acınıza saygı duymadan, sizi küçümsemiş bir insan. Bana sorarsanız tekrar birleşmeyi kabul etmek sizin en büyük hatanız olmuş.

Sevildiğini bilmek ve bu konuda bir adım görmek istemek herkesin hakkı. Lütfen bu adamdan uzaklaşın zira sizi el altında tutabileceği biri olarak görüyor. Yok arkadaşları evlenme demiş de, kısıtlanacakmış da bilmem ne. Kesinlikle uzaklaşın ve tekrar konuşmayın.

Diğer konularınızdan anladığım kadarıyla zorlu bir çocukluk yaşamışsınız ve bu adamdan güç almak istiyorsunuz. Lütfen kendi içinize dönün, terapiye başlayın ama bu adamdan uzak durun. Size karşı hiç iyi niyetli bir tavrı yok.

Bence bu adam sizin için zaman kaybi...
3 yıl ilişki, evliliği dusunmek adına yete uzun bir süre zaten,üstüne bir de ayrılık girmiş,hala yok emin değilim,tekrar başlayalım deneyelim falan filan hiç bulaşmayın derim.

Aklı başında yetişkin bir erkek,3 yılda bir kızla evlenip evlenmeyecegine kanaat getiremediyse yol verin gitsin...Tabi beyimizin sizden emin olabilmesi için "hayatımdan 3-5 yıl daha harcarim,sorun değil" diyorsaniz başka.

Son düzenleme:
Buraya o kadar çok konu açtım ki sevgilimle ilgilii.. Hep çok üzüldüm ama hep kendimi suçku gördüm. Aşıeıydım, hatalıydım onu kendimden soğuttum derken kendime çok yüklendim...

Onunla 3 sene bir beraberliğimiz oldu. Ben mezun oldum, nişanlanacaktık derken benden ayrıldı. Çünkü çok kavga ediyorduk ve kavgalarımızda sınırları saygıyı aşıyorduk. Ayrıldı benden, peşinden de çok koştum asla da istemedi beni. Ama toplam 1 yıllık ayrılıktan sonra ben bunun 4 5 ayı peşinden koşmayı bırakınca bana döndü. Beni çok sevdiğini o süreçte aşırı bunaldığını, yapamadığımıza inandığını söyledi. Öyle böyle inandım samimi buldum ve kabul ettim.ettim ama dedim ki bu yaz nişan bekliyorum, bi adım görücem dedim.tamam dedi.

Görüşeli konulalı üç ay oluyor. Her şey çok iyiydi ama son zamanlar arkadaşlarını çok sorun ettim baskı yaptım derken kavgalarımız oldu.yine ağır konuştum ona. Düzelttik yine. Bu kez evlilik konusu açıldım. Ona benimle evlenmek isteyip istwmediğini sordum. Yaza nişan diyorum ama sen bunu istiyor musun dedim. O da ben buna hazır değilim dedi. Ne maddi olarak ne manevi dedi . borç ödüyorum aileme yardım ediyorum ancak seneye birikim yapmaya başlayabilirim dedi. Ki kendisi öğretmen.daha sonra ise seni seviyorum seni istiyorum bi hayat yaşayalım çok istiyorum ama kavga anları çok çirkinleşiyoruz. Sınırı aşıyoruz şimdiden böyleysek evlenince kötü oluruz diye korkuyorum. İyi zamanlarda herkes iyi ama biz kriz anlarını aşamıyoruz senle düzelir diye bekliyorum.zamana bırakıyorum terefdütlerim olmadan bir yuva kurmalıyım dedi.

Bense anladım emib değilsin, ana daha kaç kavgayı bekliyorsun dedim. Senin için bi üç sene daha mı gerekiyor ol adı demek için dedim. Emin olmadığın biriyle niye berabersin ki.. Evlenmek in şüphelerin varsa niye benlesin deidn. Seviyorum çünkü düzelir diye bekliyorum dedi. Ben de yeterince birbirimizi tanıdık. Daha fazla senelere gerek yok emin olduğun gün beni ara dedim.

Ya ben mi abartıyorum? Diretiyor gibi miyim baskı mı yapıyorum?Haklı yanları var mı? Zamana mı bırakmalıyım?Hayır 3 sene beraberlik 1 sene ayrılık şimdi bi daha başlamak ve bana iki sene daha bekleriz diyo.. Çok saçma değil mi? Evlilik veklentim yanlış mı? Madem benle yapamıyorsun evlenmekte şüphen var niye birliktesin ki? Arkadaşlar napmam lazım benim bu tavır karşısında.. Gerçekten yardıma ihtiyacım vsr.
Anlaşamıyorsunuz zorlamayın

Canım sende biraz mantikli düşün sürekli kavga ettiğin saygı sınırlarını aşan biri ile neden evleneceksin ki .Kimse vazgeçilmez değildir önüne bak

Ortak para biriktirdiniz mi? Çok ilginç ya evlilik olsun da nasıl olursa olsun.

Ortak para biriktirdiniz mi? Çok ilginç ya evlilik olsun da nasıl olursa olsun.
Hayır ben daha atanmadım bile. Zaten mesleğimi elime almadan evlenmem. Ama bir adım ciddiyet görmek istemiştim. Her güb kenara bak bizim için 1 lira attım dese o da yetecekti. Ben geleceğinde kendimi göremedim

Bide sana şunu söyleyeyim bende bir ara sevgilime evlilik konusu açıyordum pek istekli görünmüyordu hep hazır değilim vs diyordu ayrıldık aradan 1 yıl geçti burnu sürtmüştü eminimdi ki benim kadar seveni bulamayacaktı. Ki öyle de oldu binbir pişmanlıkla geri döndü evlenebilmek için her ama her yolu denedi bu sefer de ben istekli değildim diyeceğim o ki serbest bırak üstüne düşme zaten gerçekten seviyorsa değerini anlayıp gelecektir

Back
X