evlilik korkularım

baagyan

Ya Sabır...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
113
42
kızlar selamlar

ya evlilik fikri artık beni korkutuyor sanki. aslında bi yanım istiyor mutlu huzurlu bi yuvam olsun ama bi taraftan da annemden ayrılma düşüncesi falan bütün her şeyi siliyor ve yerini hüzne bırakıyor. gelen taliplerle bile görüşmek istemiyorum sanki bi yandan da tanımaktan korkuyorum tekrar kötü şeyler yaşamak da beni çok korkutuyor bu iki sebep beni evlilikten uzaklaştırıyorum. korkuyorum ya nolcak nasıl olcak ya yine yanlış insana güvenmeyim yine bi yanlış başlangıç olmasın 1 kere söz attım 2.sanşım yok gibi hissediyorum kızlar nasıl olcak ya keşke 5 sene ileri sarabilsek hayatımızı.

Amaan takma kafana.. bir zamanlar hepimiz böyle idik.. herşey gelip geçiyor.. sen önce kendini iyilestir değer ver.. hepsi olur zaten zamanı gelince..

korkunun ecele faydasi yok :KK45:İnşallah hepimiz için iyi ve hayırlısı olur.

kızlar selamlar

ya evlilik fikri artık beni korkutuyor sanki. aslında bi yanım istiyor mutlu huzurlu bi yuvam olsun ama bi taraftan da annemden ayrılma düşüncesi falan bütün her şeyi siliyor ve yerini hüzne bırakıyor. gelen taliplerle bile görüşmek istemiyorum sanki bi yandan da tanımaktan korkuyorum tekrar kötü şeyler yaşamak da beni çok korkutuyor bu iki sebep beni evlilikten uzaklaştırıyorum. korkuyorum ya nolcak nasıl olcak ya yine yanlış insana güvenmeyim yine bi yanlış başlangıç olmasın 1 kere söz attım 2.sanşım yok gibi hissediyorum kızlar nasıl olcak ya keşke 5 sene ileri sarabilsek hayatımızı.
ben ileri değil de geri sarmak isterdim hayatımı.. çok değil 1,5 sene öncesine öncesine gitsem yeter :KK37:

kızlar selamlar

Annenin senden başka kimsesi yok mu yani baban kardeşin falan?

Ben de iş ciddiye bindikten sonra korkmaya başladım.. kendimi kafesin içine koyulacakmış gibi hissettim.
Sonra düşündüm dedim ki.. insan hayatta yalnız olamaz mutlaka birilerine ihtiyaç duyar..
Evet bugün anne babamız Allah'a şükür yanımızda (Eksikliklerini göstermesin Allah)
ama ileride bizler de yaşlanacağız ve o zaman tek kalacağız.. işte ondan sonra dedim ki illa biriyle evleneceksem tabi ki mecbur değiliz orası da ayrı .. ama o kişi sevdiğim adam olsun dedim.

Ama sizin durumunuzda hayal kırıklığı var.. inanın size şunu söyleyeyim.. geçmişte ki hatalar bazen insanın hayatında çok büyük hayra yol açıyor. Sizin diliniz bir kere yanmış. Bu yüzden bundan soran ki ilişkilerinizde daha dikkatli olur daha sağlam adımlar atabilirsiniz.. daha sağlıklı ilişkiler yürütebilirsiniz. Olayın bu tarafından bakın derim..
Ayrıca söz nişan evreleri kişiyi ve aileyi tanıma süreçleridir.. çünkü insanlar kendilerini o zaman gösterir.
Anlaşamayıp ayrılmanız kadar normal bir durum yok yani.. Aşk çok güzel ve insanın karşına ne zaman çıkacağı belli olmaz fırsatlarınızı değerlendirin derim.. ama bu sefer önceliğiniz bir kademe mantık olsun..

kızlar selamlar

40 yıllık evliliğin bile garantisi yok. Evlenmeden önce dünyanın en iyi insanı dediğiniz kişi evlendikten sonra hiç tanımadığınız birine dönüşebiliyor ya da çok sert biri evlendikten sonra kedi gibi olabiliyor. Eğer şu an mutlu ve huzurlu bir birlikteliğiniz varsa ve çok çok ekstrem ayrılıklar yaşamıyorsanız yarın ne olur ne biter diye çok fazla düşünmeyin derim. Zaten ne kadar düşünürseniz düşünün geleceği göremediğimiz için nafile bir yorgunluktan ve akıl karışıklığından öteye gidemezsiniz.

Dunyanin en iyi insaniyla evlensen bile annenin evini hep ozleyeceksindir hatta bazen keske bekar olsam diyeceksin ona ragmen bir hayat arkadasinin olmasi herseye bedel. Annen bugun var yarin yok (Allah korusun tabi ama aci gercekler) sen kendi hayatinda ayaklarin yere saglam basarak guzel kararlar almalisin.

Bi tek evlilikten ben korkmuyordum ya. Ailemde herkes evlilik zor yapamazsin cocuk oyuncagina benzemez falan filan diyordu ama hic korkmamistim. :-):-)
Siz de korkmayin.. Her sey olacagina varir..

Ben de iş ciddiye bindikten sonra korkmaya başladım.. kendimi kafesin içine koyulacakmış gibi hissettim.
Sonra düşündüm dedim ki.. insan hayatta yalnız olamaz mutlaka birilerine ihtiyaç duyar..
Evet bugün anne babamız Allah'a şükür yanımızda (Eksikliklerini göstermesin Allah)
ama ileride bizler de yaşlanacağız ve o zaman tek kalacağız.. işte ondan sonra dedim ki illa biriyle evleneceksem tabi ki mecbur değiliz orası da ayrı .. ama o kişi sevdiğim adam olsun dedim.

Ama sizin durumunuzda hayal kırıklığı var.. inanın size şunu söyleyeyim.. geçmişte ki hatalar bazen insanın hayatında çok büyük hayra yol açıyor. Sizin diliniz bir kere yanmış. Bu yüzden bundan soran ki ilişkilerinizde daha dikkatli olur daha sağlam adımlar atabilirsiniz.. daha sağlıklı ilişkiler yürütebilirsiniz. Olayın bu tarafından bakın derim..
Ayrıca söz nişan evreleri kişiyi ve aileyi tanıma süreçleridir.. çünkü insanlar kendilerini o zaman gösterir.
Anlaşamayıp ayrılmanız kadar normal bir durum yok yani.. Aşk çok güzel ve insanın karşına ne zaman çıkacağı belli olmaz fırsatlarınızı değerlendirin derim.. ama bu sefer önceliğiniz bir kademe mantık olsun..

teşekkür ederim gerçekten öyle mantık bi adım önde olsun istiyorum bende ama bi etkilenmede olsun sevgi de lazım çünkü. gerçekten yorumlarınız bana iyi geldi çok sağolun

Korkacak bir şey yok.
Kendi gonlune gore birini bulursun umarim.

Ben bir örnek vereyim, çok yakın bir arkadaşım 2 kere sözlendi üstelik ikincisinde kına öncesi ayrıldı. Şimdi 3.tanıştığı kişiyle 2 3 yıllık evli ve bir bebişi var işleri güçleri de yerinde keyifleri de.
Bence kafaya takma o kadar neler oluyor dünyada bak..

olayları biraz akışına bırak...insanları tanı herkes aynı deil sonuçta..

X