Evlilik kurtuluş mu?

Alyanazzzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2017
32
7
1
Merhabalar...
Söze nasıl başlıyacağım inanın bilmiyorum
24 yaşındayım üç yıl evvel nişanlandım iki hafta sonra babamın isteği üzerine ayrıldım babamla hep kopmalar yaşıyorduk çocykluğumdan beri canı sıkılır annemle bana defolun gidin der küser konuşmaz surat asar hep bu şekilde büyüdüm kimseyle ne konuştum ne bişiy yaşadım ilişki anlamında hep uzak kaldım bugüne dek evden dışarı çıkmayan biriyim çevrem tarafından olgun oturaklı düzgün olarak bilinirim beni biri istemeye gelse hep sorun çıkardı bu güne dek babam yok görüştümü konuştumu (ona görw böyle şeyler çok yalnış) tanımama dahi izin yok ve son olarak bi arkadaşı sormuş beni yeğeni için gelin dwmiş bu akşam geldiler ve sonrasında istemediğimi söyledim yani anneme dedim duydu( bir yıldır kınuşmuyorum yine beni çok kırdığı için) sonuç olarak bana kızına şu lafları sarfetti "sen içkicilere layıksın sen daha beterine düşecen ne halin varsa gör"
Ve hala ağlıyorum benim gibi bir insana bu nasıl denir ki ben bir erkekle konuşurken yüzüne bakamam bir baba bunu nasıl der
Ve size sorum şu asla intihar edemem günah ama bu hayattan bıktım her gün kırılmaktan ağlamaktan yıldım karşıma ilk çıkanla evleneyim mi ben napayım?..

Evlenmek, hele bu devirde sevmeden ve bir şeyler hissetmeden evlenmek ne kurtuluştur ne de huzura kavuşma.

Okuyor musun, çalışıyor musun?

Çalışıyorsan, gelirin varsa evden ayrılabilir misin? Kendine hayat kurtarmak, kurtulmak amaçlı yapılan 'öylesine' evlilikten daha iyi gibi.

Karşına ilk cikanla evlenmen yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi olur..Babanı fazla dikkate alma anlattiklarina göre olgun değil aksine çok yorucu..Sen onu duymamazlıktan gelerek ölç,tart,gönlünün isindigi ve uyumlu mantıklı gördüğün birine evet de. Acele etme baban yüzünden hayatini zindan etme.

Okul yok çalışmıyorumda çalışsamda ayrı eve çıkamam evden dışarı bile çok çıkamayan biriyim ama bıktım içime sinen biri olsa evlenirdim taktığım böyle bi babaya sahip olmak ben onun yüzünden üniversite sınavına bile ağlayarak girdim

Sakın sakın.. yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasınız. İçinizin ısındığı biriyle evlilik olur. Çok dua edin de hayırlı merhametli sevgi dolu bi adam çıksın karşınıza inşallah..

Babam bundan bin kat daha iyiydi dememek için rastgele evlilik yapmayın..

Ne yazık ki bu durumda evlilik bir kurtuluş değil karşına yanlış insan çıkma ihtimali bu devirde çok fazla.
Baban hangi devirde yaşıyor bilmiyorum ama seni bir çıkmaza sürüklüyor farkında ol.

Yıllardır hep böyle bi gün hastalanıcam diye korkuyorum la havle çekiyorum sürekli napıcam bilemiyorum

İlk önüne gelenle evleneceksen at kendini köprüden. .zaten çok deneyimsizsin, bir zalime denk gelirsin ,o kaçtığın evini ararsın ..

Lisedeykende kafası attımı anneme derdi kızını da al çek git diye bir de şu var dışardan biri böyle bir adam old. Asla inanmaz sessiz nazlım durur hep ben onun bu iki yüzlülüğünü görince bile ağlıyorum

O zaman annende alsın seni defetsin o adamı. Beraber gül gibi yaşayıp gidin. Çalışırsın kendi paranı kazanırsın evlilik elbette güzel ama doğru kişiyle.
Karşına çıkan ilk kişiyle de tanımadan etmeden asla evlenilmez. İnşallah çok mutlu olacağın biri çıkar karşına

+1

Gidemeyiz annem ev hanımı o da yıllardır çekmiş içkisi yok kunarı yok işinde gücünde diye teselli etti durdu kendini yıllardır

Gidemeyiz annem ev hanımı o da yıllardır çekmiş içkisi yok kunarı yok işinde gücünde diye teselli etti durdu kendini yıllardır
Ayrılmak için illa içki kumar şart mı? Lafla dövmek diye bir tabir var. Annene de üzüldüm tabi ki belki siz babasız kalmayın diye katlandı.Allah yardımcınız olsun..

eğer üniversite sınavına bir defa girdiysen (okul yok dediğine göre kazanamadın) bir daha gir derim. otur, çalış. hem de çok çalış. üniversite sınavına gir, git okulunu oku, sonra da bir iş bulup kendine bir hayat kur.

bunlar elbette ki kolay olmayacak.baban yine üstüne gelmeye devam edecek, yine üzüleceksin, hatta zaman zaman bunalıma gireceksin. ne yazık ki şu an içinde bulunduğun durumun kolay, hemen işe yarayacak bir çözümü yok. belki de içten içe "evlen, hem babandan kurtulursun hem de kendi evin olun" dememizi istiyorsun. çünkü şu anki hayatın sana umutsuz geliyor. ama eğer bu şekilde evlenirsen kendini ömür boyu kaçmak istediğin böyle bir hayata mahkum etmiş olursun. belki babanla değil ama onun yerini alan kocanla. kocan iyi biri çıkabilir, mutlu bir hayatın bile olabilir ama bu riske değmez. çünkü şu an evlenirsen her durumda evliliğe şu anki güçsüz halinle gireceksin ve kötü bir şey olması karşısında daha da zor durumda kalacaksın.

üniversite için geç değil. çalışırsan yapabilirsin. zor olur, .çoğu zaman pes etmek istersin ama azimli olursan başarırsın. ve sonunda kimseye bağımlı olmadığın bir hayat kurabilirsin. nereden mi biliyorum? bu söylediklerimi yapan, yıllar önce seninle çok benzer (hatta daha da kötü) durumda olan birini tanıyorum da oradan biliyorum. şu an kendi hayatına yön veren, yıllar önce hayal bile edemeyeceği yerlere ulaşan biri. dedim ya, yapabilirsin. :)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim biraz olsun telkin ettiğiniz için ama okuma gibi bir hevesim yok evlenmeyi anne olmayı istiyorum ama bu şekilde diil içime sinmeyen biriyle yan yana bile oturamazken evlilik çılgınlık ama bugün duyduğum lafların üstüne cidden artık bittim dediğim noktadayım iş okul bunlar diil böyle biriyle nasıl başaçıkabilirim napabilirim nasıl ağlamadan durabilirim güçlü durabilirim karşıma biri çıksa doğru değerlendirebilirim?
İşts bu soruların cevabı yok bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…