Evlilik kurtuluş mu?

Aaa olur mu hic.sakin ha.
Babani duyma takma bile.belli ki patavatsiz olgunlugu eksik birisi.evde bol kitap oku.valisma imkanin varsa calis.
Icine sinmeden sevmeden nedir kimdir bilmeden evliligi kurtulus görme lutfen.canin cok fazla daha yanar

Sakın evden kurtulmak için evliliği düşünme hata yapmış olursun , çalışmayı düşünmüyor musun illa biriyle evlenmek mi tek düşüncen şuan ?

Başlığa ithafen değil. . İçeri de okuyunca yazarim

Evlenme! mum ışığında ödev yap , yırtık ayakkabıyla okula git.. onlugun kirli eski ama elinde sımsıkı asildigin gelecegin (kitaplarin)... Kışın ayazında okuldan koşa koşa eve geldiğinde yanan sobada ısıtirken usuyen ellerini agla ağrısından.. annen nefesiyle üfleyerek avuclarinin arasında isittikca usuyen ellerini anla ki ne güzelmiş üşümek... anla ki ilk taşa takildiginda düşme.. anla ki hayat bu kadar zorken pes etme... Evlilik çözüm değil sadece okulunu bitirip ayaklarının uzerinde Durduk tan sonra yapabilecegin güzel mutlu bir secim yol arkadaşın olsun

Son düzenleme:
Hayır kendine bu kötülüğü yapma evlenmek için kurtulmak için evlenme...
Çalışıyor yada okuyor musunuz?
Babanızı allah islah etsin.

Evlilik asla kurtuluş değil.
Sırf evden çıkmak için uygun olmayan sevmediğiniz biriyle evlenirseniz çok daha zor duruma düşersiniz.
Sabır...
En kısa zamanda düzgün biri çıkar kaçmak veya kurtulmak için değil mutlu olmak için evlenirsiniz inşallah.

Gidemeyiz annem ev hanımı o da yıllardır çekmiş içkisi yok kunarı yok işinde gücünde diye teselli etti durdu kendini yıllardır

Nasıl cevabı yok, çözüm bu yorumların içinde ama senin hevesin yokmuş.
Annen baban gibi bir adamı niye çekiyor kendin yazmışsın, ev hanımı bırakacak gücü yok, içki kumar bahane.
Okumaya hevesim yok evlenmek istiyorum diyorsun, evleneceğin adamın da baban gibi biri olmayacağı ne malum?
Böyle bir hayat yaşamışken okumaya, meslek sahibi olmaya 2 kat daha fazla sarılman gerekirken, hevesim yok diyorsun.
Bu şekilde güçlü olamazsın üzgünüm, hele dediğin gibi ilk karşına çıkanla evlenip gidersin, baban gibi de bir adam çıktı mı karşına annenin yaşadıklarını yaşamaya başlarsın çocukların da senin gibi büyür.

Aaa olur mu hic.sakin ha.
Babani duyma takma bile.belli ki patavatsiz olgunlugu eksik birisi.evde bol kitap oku.valisma imkanin varsa calis.
Icine sinmeden sevmeden nedir kimdir bilmeden evliligi kurtulus görme lutfen.canin cok fazla daha yanar
öyle yapmaya çalışıyorum inanın sürekli bişiyler dikiyorum poğaça pasta yapıyorum süreklç kafam meşgul olsun diye fakat yetmiyor

Sakın evden kurtulmak için evliliği düşünme hata yapmış olursun , çalışmayı düşünmüyor musun illa biriyle evlenmek mi tek düşüncen şuan ?

Öyle olsa6dı evlenirdim gerçekten çok güzel zarif bir kızım ama ben swvmeden evĺenemem ama dün akşam o lafları duyduktan sonra bir kez daha beni istemediğini anladım herkes tarafından çok seviken biriyim ama o bizi çocukluğumuzdan beri zaten gözden çıkarmış biri ben buna dayanamıyorum

Bugüne dek hiç yaknış yalmadım yüzlerini yere eğmedim kötü arkadaş edinmedim hiç mahcup etmedim böyle bi evlat olmama rağmen bunlar çok ağrıma gidiyor

karsına çıkan ılk kısıyle evlenmen doğru olmaz yapman gereken bence bu durumda calısmalısın okumalısın kendı ayaklarının ustunde durup kendı hayatını ancak o sekılde kurabılırsın

Evlilik bu dünyanın hem cenneti,hem cehennemi kardeşim. Zor,meşakkatli,sabır isteyen bir yolculuk.Babana 1 yıl küsersin konuşmazsın ama kocana 1 yıl değil 1 hafta küsemezsin,şu zaman da öyle seni kırıp anlayacak erkek de 10 parmak kadar az.Baba evi bulunmaz nimet bu hayatta. El kapısı hiç öyle sandığın gibi kurtuluş falan değil çok daha başka sorunlarla mücadele edeceğin bambaşka bir hayat. ( tabi istisnalar varmı var ama çoğu evlilik böyle )

Bazı sanssizlar olarak dünyaya geliyoruz senin ve benim gibiler. Nerede aile konusu açılsa nerede yaşadığım şeylerin benzerini yaşayan görsem öyle öfke doluyorum ki yılların birikmisi var içimde böyle atmak istiyorum ama sırtıma yapışmış beni bırakmayacak gibi hissediyorum. Benim babam da aynı sizin babanız gibi evlat olarak ne isterlerse yaparsın, dilediğin gibi gezip tozamazsin bir fikrini birle rahatca dile getiremezsin ama yine sen kötü olursun hak etmediğin muameleye maruz kalırsın. Sana tek söyleyeceğim şey kendi ayaklarını üzerinde durmayi öğren çalış oku bir şey yap yani babanın ağzından çıkacak iki kelimeye neden muhtaç ediyorsun kendini, ağlamamak takmamak için güçlü olman gerekirken sen evde oturup pasta yapmayı tercih ediyorsun

Kafamı dağıtmak için meşgale arıyorum mesleğim var eczacı teknisyeniyim ama iş bulamıyorum napabilirim

Kafamı dağıtmak için meşgale arıyorum mesleğim var eczacı teknisyeniyim ama iş bulamıyorum napabilirim
Kendi alanınızda yoksa başka sektörlere bakın, her anlamda kendi ayaklarınız üzerinde durun. Bunu sizin icin söylüyorum ne kadar muhtaç halde olursan o kadar baskı hissedersin üzerinde

okumak evlenmek ve anne olmanın önünde bir engel değil. okumamak için bunu öne sürüyorsanız hiç kendinizi kandırmayın. bu kadar çalışmayı gözüm yemiyor deyin olsun bitsin. yoksa okuyup kendi ayaklarınızın üzerinde durup bir yandan da bir yuva kurabilirsiniz. ve emin olun bu yuva çok daha sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yuva olur. çünkü baba evinden kaçmak için değil kendi ayakları üzerinde duran bir kadının bilinçli bir kararı sonucu kurulmuş olur. aksi takdirde bundan yıllar sonra sizin kızınızın da "Gidemeyiz annem ev hanımı o da yıllardır çekmiş içkisi yok kunarı yok işinde gücünde diye teselli etti durdu kendini yıllardır" cümlesini kurabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

ama daha önce de dediğim gibi bu söylediklerimi yapmak zor. ama hayatta yapmaya değer ne varsa hiç birinin kolay olmadığı da bir gerçek.

Baba evinden bir şekilde kurtuluşun olur da evlerinirsen o iş öyle olmaz. İnan çok daha beterlerini yaşayabilirsin. Allah’a sığın sen, senin için hayırlı olanı dile yalnızca. Sevmediğin adamın da kahrı nazı hiç çekilmez bunu unutma. Daha büyük zulüm olmasın gittiğin yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…