Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.

ailen nasil insanlar beni tanıyınca severler mi vs gibi bir soru sorabilirsiniz.benim ailem seni tanıyınca cok sevecek vs

Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani

Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
Çağ dışı derken? Kime göre neye göre acaba nikah olmadan bi erkekle aynı evde yaşamanın adı medeniyet oldu da benim mi haberim yok

zaten 1 sene sonrası için planlarınız varmış, bence bunun başlangıcı niteliğindeki olaylardan bahsetmekte bir sakınca yok. hani fol yok fos yokken -ee annemlerle ne zaman tanışıyosun? deseniz neyse de, sizin durumunuzda bu taleplerinizden bahsetmek hiç abes değil bence de. evlilik meraklısı olsanız zaten anlardı, kaldı ki öyle biri, aynı evde yaşamaya da sıcak bakmaz. bence isteğiniz makul, kendinizi strese sokmayın.

Ailelerimiz evlenene kadar bilmesin bu durumu diye konustuk sonuçta Türkiyedeyiz ha nolur yine saygı duyarlae biZe kendi paralarımızı kazanan insanlarız ama gerek yok su an bunu söylemeye

Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz

Biz de eşimle iki sene aynı evde yaşadık, ailelerimiz bilmeden, sonra evlendik.
Bence imkanı olan herkes bunu yaşayabilmeli, kavun değil insanlar koklayarak anlayamıyorsun maalesef, adam/kadın aynı evde yaşarken nasıl, neleri seni rahatsız ediyor/etmiyor vb bütün ayrıntıları kafanda tartabiliyorsun.
Bana ters değil açıkçası hatta gerekli, uyuşmuyorsa paşa paşa yollarını ayırırsın.

Konu sahibine gelince, bunu sevgilinle konuşman en mantıklısı, zaten niyetini anlarsın tepkilerinden baktın yanaşmıyor yol verirsin.

Ha o zaman heves kelimesi TDK'dan kaldırıldı bundan haberim yok
Hevesini alacak lafı direk kadını aşağılıyor :) neyse belliki farklı yerlerden bakıyoruz kimse kimseden hevesini almıyor saygı ve sevgi çerçevesinde bi yola çıktık henüz imza atmadık bende onla ilgili birşey sordum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…