Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi öncelikle şunu belirtmeliyim. Evlilik olmadan aynı evde yaşamak da sevişmek de bana göre normal. Ben tam aksi bir hayat yaşamış olsam da bu insanlara saygı duymayacağım anlamına gelmez. Açıkçası böyle yaşamak aynı Eve nikahtan sonra girenlere kıyasla daha az sorun çıkardığı bir gerçek. Benim eşim evlendikten sonra Harika bir adam çıktı diye nikah olmadan tü kaka diyemem. Çünkü adamı tanıyorsun. Sana gözlemlerimi aktarayım. Yaşam tarzı ne kadar farklı da olsa evlilik deyince aynı evi aynı yatağı paylaşmak geliyor akla. Erkeklerin çoğu bu konuda düz mantık maalesef. Ben niye evleneyim ki zaten evliliğin bana getireceği herşey şuan önümde. Bir ihtimal çocuk isteği işleri ciddiye bindirir. Aynı evi aynı yatağı paylaştığınız adama hevesli görünürmüyüm kaygısı taşımadan karşınıza alıp rahatlıkla konuşabilirsiniz. Ve lütfen gözlemlerinizi unutmayın olumsuz hareketler evlenince geçmez ki siz onu çok iyi görüyorsunuz şuan. Evlenirim ben bununla derseniz açılın ve adım atın. Sevdiği ile evlenme heveslisi gözükmek problem değil.

Biraz ağzını yokla ama çok takma nasıl olsa aynı evde yan yanasınız ha şimdi ha bir yıl sonra evlenmişsiniz ne fark eder ki? Önemli olan seni gerçekten sevdiğine ve evlenmek istediğine emin olmak..

Adam istediğini alıyor sizden daha niye masrafa girsin evlenmez sizinle.. Sizinle gönül eğlendirir sonra birgün ayrılrsınz bi duyarsınz üç gün önce tanıştığı kıza nikah kıymış düğün yapmış... Maalesef genelde böyle oluyor.. Acı son

Eşine evlilik teklif edenlerdenim Şöyle ki iki yildir birlikteydik aynı evde yasamiyorduk ama ayda bir benim evimde kaldığı olurdu..ilişkimizin 6-7.ayinda bana tek taş bir yüzük hediye etmiş ve bu yuzugun ilişkimizde ki niyetini göstermek olduğunu ..bu bağlılık yüzüğünu iş ve sosyal çevremde takmami istediğini söylemişti .İkinci yıl ailesi ile bireysel tanıştırdı beni,dışarda yenilen bir akşam yemeginde ailemle tanisti..ama sonra birlikteligimiz iki yılı geçmesine rağmen hiç evlilikten bahsetmedi. Ben de bulustugumuz bir gün arabasindan inmeden önce "aileleri ne zaman tanıştıralım? " dedim ve daha zamanı olduğu yanıtını aldım...o da evliliğin maddi yükünü çekecek durumda değildi ,evlilik için bir yıl zamana ihtiyacı vardı ama bu ailelerin tanışmasına engel olacak bir şey değildi bana göre.."hayatımda yeni bir süreç istiyorum,birisi ile evlilik birlikteliği içinde olmak istiyorum,seni seviyorum sevildigimi biliyorum ama her ilişki de evlilikle sonlanmak zorunda değil ....bence biz yolumuza bakalım..kendine iyi bak " dedim .Bana "6 ayda kimle evleneceksin ..o zamanı bana ver..o zaman ailem ailenle tanissin " dedi. "O da benim sorunum ,senle iki yılda olmadı .. bakarsın başka bir erkek 2 ayda beni eşi olarak görmek ister..kendine iyi bak" dedim ve arabasından indim. O hafta sonu annesi ve yengesi anneme misafir oldular ...bir kaç hafta sonra da aile içinde bir nişan yaptık.Bir yil sonra da evlendik.

Canım cok iyi yapmışsın kadınlarda evlenme teklif edebilmeliler

Keşke milattan önce olsaydı. ..yasanmisliklar bunlar .ben olsam hevesim kalmayıncaya artık evlenmem kaldı ki zaten seneye buraya yazarsıniz neden benle evleniyor aynı evde evli gibiyiz zaten diye ?
Araştırma filan yaptınız bu konuda bilirkişisiniz galba cok değerli bir yorum gerçekten iyi ki yazmışsınız

Adam istedigini alıyor sözünden sonrasını okumadım belliki kadın düsmanısınız yorumunuzu okumama gerek yok

Hep konuşuyoruz ven sadece bir ilerleme ne olabilir seneyeden önce onu sordum hepsi bu

evlenmeden önce aynı evde yaşamak çok normal. çevremdekilerden bu şekilde yürütenlerin evliliğinin daha başarılı olduğunu görüyorum.

ben başka bir noktaya takıldım. bir yıldır aynı evde yaşayıp ailesiyle şu ana kadar tanışmamış olmanıza şaşırdım açıkçası.

diğer yazarların da dediği gibi "ailem seni çok sever" tarzı muhabbete girilebilir.

Ailelerimiz bizi biliyor ama tanışma olmadı henüz farklı şehirlerde aileler

Birbirimize aşığız ve tam ailesine uygunum ailesi tutucu aslında erkek bile olsa evlilik bekliyorlar ondan muhtemelen bu sebeplerden dolayı cocukdan önce evlenmek istiyor

Ailelerimiz bizi biliyor ama tanışma olmadı henüz farklı şehirlerde aileler

o zaman sorun yok gibi bence. akışına bırakın. ya da rahat bir şekilde söyleyin. zaten aynı evde yaşayacak kadar yakınsanız sorun olmayacaktır bence. niye konuyu açtın demez her halde.

"sizi kullanacak" tarzı kadını objeleştiren yorumlara da kulak asmayın

Birbirimize aşığız ve tam ailesine uygunum ailesi tutucu aslında erkek bile olsa evlilik bekliyorlar ondan muhtemelen bu sebeplerden dolayı cocukdan önce evlenmek istiyor
Tamam adam da istiyor sorun ne ki ? 1 yıl içinde adım atmaksa bunu niye çekinerek söyleyesiniz ki adam da evlilik düşünüyor zaten. Rahat olun açıkça konuşun.

Tesekkurler :)

Önceki mesajda biz aslında beraber yaşadığımızı söyleriz para kazanıyoruz saygı duyarlar diyordunuz
Evet saygı duyarlar...guzel espri..
Kendinizi kandırmayın.
Saygı duymayacaklarini bildiğiniz için beraber yaşadiğinizi söylemiyorsunuz.

Burada anonimsiniz bari doğruyu yazın ki öyle tavsiye verilsin..

Hep şunu derim. Bir şeyin arkasında toplum nazarında da duramayacaksan o şeyi yapmayacaksın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…