- 22 Ocak 2010
- 1.268
- 338
- 323
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Cok tesekkurler canım bende şahsen aynı evi bir süre paylaşmadan evlenmek istemem zatenBiz de eşimle iki sene aynı evde yaşadık, ailelerimiz bilmeden, sonra evlendik.
Bence imkanı olan herkes bunu yaşayabilmeli, kavun değil insanlar koklayarak anlayamıyorsun maalesef, adam/kadın aynı evde yaşarken nasıl, neleri seni rahatsız ediyor/etmiyor vb bütün ayrıntıları kafanda tartabiliyorsun.
Bana ters değil açıkçası hatta gerekli, uyuşmuyorsa paşa paşa yollarını ayırırsın.
Konu sahibine gelince, bunu sevgilinle konuşman en mantıklısı, zaten niyetini anlarsın tepkilerinden baktın yanaşmıyor yol verirsin.
Aynı evde yaşamak da neticede ortak alınan bir karar. Neden aynı evdesiniz çünkü birlikte yaşamak isteyecek kadar birbirinizi seviyorsunuz sayıyorsunuz. Bu kararı alırken ya onunla yaşamaya meraklı gibi olur muyum ? kendini çok bişey sanır mı ? bağımlı gibi görünüyor muyum demiyorsunuz da ? Ne zaman evleniriz hesabı kitabı yapalım, maddi olarak zorlayacak galiba bizi diyemiyor musunuz ? Aynı evde yaşamak güzel bir fragman ben sosyal pozisyona göre değerlendirip normal bulabilirim ama böyle yakınlaşıp evliliği konuşmuyoruz derseniz . Evet aynı evde yaşamayı kullanıyor niyeti hukuki bir bağ olmadan takılmak diyebilirim.
Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Sorunuz başka değil belki size arkadaşın söylediği yanlış geliyordur maalesef Türk aile yapısında birlikte yaşadığı bayanla evlenmesi zor nekadar çağ atlasakda kafa yapısı değişmiyor gercek bu. Siz aynı evi paylasiyorsaniz direk nikah yapın 1 yıl beklemenize gerek olmadığını söyleyin alın karşınıza bu ilişkinin nereye gidicegini sorun sorgulayın iyice niyetini anlayın birlikte yaşadığınız insan hala ailesi ile tanışdirmadi ise bence daha fazla beklemeden konuşunTanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
HaklısınızBeraber yaşamayı yadırgayanlara çağ dışı diyorsunuz ama 2 yıllık ilişkide aman erkek arkadaşım beni evlilik meraklısı görmesin diye nasıl adım atıp konuşma yapacacağınizi bilemez haldesiniz. Herşey erkeğin isteğine göre şekilleniyor yine, çağ dışı olmayan ilişkiler böyle oluyor demek ki.
İki taraf da aynı fikirdeyse evlilik istemiyorsa ya da oladabilr çok önemli değil bizim için diyorsa aynı evde yaşamaya karşı asla değilim. Taraflardan biri istiyor diğeri pek oralı değilse karşıyım. Çünkü bu durumda isteyen genelde kadınlar oluyor adam pek istekli olmuyor, kadın da adamı ikna ederim diye ya da adamı kaybetmemek için aynı evde yaşamayı kabul ediyor. Bu süreç bir süre devam ediyor kadın evlilik konusu açamıyor terkedilirim diye y da açıyor ve tekediliyor. Gördüğüm örnekler hep böyleMerhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?