Tam olarak demiyor ama imada bulunuyor bende üzülüyorum. Sonuçta bu devirde atanmak iş bulmak kolay değil.
Askeri okul okuyordu darbeden sonra okulları kapatıldı meslek hakları ellerinden alındı suçsuz oldukları halde. Ön lisans mezunuBence de gecim zor.
Uygun sartlar olana kadar beklemek mantikli.
Atanin veya ucretli ogretmenlik disinda, kazanci cok kotu olmayan bir is bulun. Inanin maddi zorluk olan ailelerde asil yuku kadin cekiyor. Olan size olur.
Ben acikcasi saglam bir isim olmadan evlenmeyi aklimin ucundan bile gecirmezdim.
Sevgiliniz de baska bir markaya gecsin. Gecen konunuza da yazmistim. Suan calistigi is o kadar stresli ki... ben de benzer bir iste calisiyorum ve ayda 1 tatile gidiyorum yoksa kafayi yerim. Gezmek tozmak en dogal hakki. Disardan oyle durmayabilir ama butun gun yag zerrelerinin icinde sicakta kokuda ayakta ve gurultude... bir yandan mail susmaz bir yandan yemek sepeti susmaz bir yandan telefonla siparis bir yandan musteri olay yaratir. Siparisi kacirsan yemek sepeti ceza yazar. Musteri odeme yapmaz. Urunu pismede unutsan envanterde acik cikar. Bolge muduru ayri sıkıstırır. Giren eleman durmaz her hafta birine sifirdan egitim verilir. Tam bu oldu dersin. Pat istifa gelir. Inanin kafa dagitmasa 1 ayda kafayi yer. Aldigi maasi da biliyorum.
Bu stres kus kadar maas icin cekilmez
Bir avmde olabilecek magazalara bakinca magaza mudurune 2.000 ile 12.000 tl arasinda maas verilir, avm de ise zaten hangi markanin ne kadar verdigini pek ala biliyordur.
Yabanci dil, mezuniyet ve deneyim durumlari nedir?
Erteleriz diyor geçim zormuş...
Duygularımı ifade ettin canım. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar.Ya bu devirde atanmak kolay mı ben de atama bekliyorum. Zor çok zor. Sanki bu atama olayı bahanesi gibi adam evlenmek falan istemiyor. Ayrıca para meselesini daha zarif bi şekilde ifade edebilir. Yaklaşımı çok itici. Senin isteklerin beklentilerin ne olacak hem. Erteleriz ne demek. Bunun kararını bir tek o mu veriyormuş. Ne sanıyor bu erkekler kendini ya
Öyle.yani sen çalışmazsan o topa hiç girmeyecek
Siz onun harcamasına aldığı maaşa karışırken iyi de o sizin iş bulmanıza dair imada bulununca niye kötü oluyor?Tam olarak demiyor ama imada bulunuyor bende üzülüyorum. Sonuçta bu devirde atanmak iş bulmak kolay değil.
Bende sizin değerli görüşlerinizi alıp öyle bir sonuca bağlamayı düşünüyorumSen bu adamla evlen 3 ay sonra bosanmayi bile dusuneceksin. İs isten gecmis olacak.
Seninkinin karakterinde benim arkadasimin kocasi var. O da avm de bir magazada mudur. Arkadasim helak oldu. Ustelik bosanmak istiyor bosanamiyorda.
Sende arkadasimi gordum. Yaxikk sende hayatini mahvedeceksin.
Yasayip goruceksin. O zaman bu yazdiklarim aklina gelsin.
Canım karışacamıyorum ki. Söyleyemiyorum. Kendinin akıl etmesini istiyorum. O da yok. Bide öyle gereksiz harcamalar yani. Burda bu konuyu fazla açmak istemiyorum.Siz onun harcamasına aldığı maaşa karışırken iyi de o sizin iş bulmanıza dair imada bulununca niye kötü oluyor?
Ya valla bazıları bana katılmaz bilemem ama ben bu kadınları çalış diye zorlayan erkeklerden nefret etmeye başladım. Tabiki kadın da çalışır yardım eder ama mesele sırtını kadinin maaşına dayaması. Sana bunu söylemeye utansın önce bir erkek olarak. Az hizaya girsin beyefendi.Duygularımı ifade ettin canım. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
Bende bundan hoşlanmıyorum. Bizim kültürde erkekler evin direğidir. Tabi bizde çalışırız da aklımdan hep şu geçiyor Allah korusun birşey olsa bana elim ayağım tutmasa çalışamasam bu insan beni sevecek mi yanında tutacak mı.Ya valla bazıları bana katılmaz bilemem ama ben bu kadınları çalış diye zorlayan erkeklerden nefret etmeye başladım. Tabiki kadın da çalışır yardım eder ama mesele sırtını kadinin maaşına dayaması. Sana bunu söylemeye utansın önce bir erkek olarak. Az hizaya girsin beyefendi.
Askeri okul okuyordu darbeden sonra okulları kapatıldı meslek hakları ellerinden alındı suçsuz oldukları halde. Ön lisans mezunu
Ya zaten ben çalışmam demiyorum ki dediğiniz gibi üslubu yanlış ve sorumsuz. Birikimimiz yok diyor birikim de yapmaya yanaşmıyor.Ben fazla esitlikci bir insanim.
Sanirim bir erkekle calismasa evlenmezdim.
Bir erkegin de calismayan kadinla evlenmek istemeyisini anliyorum.
Kendiniz soyluyorsunuz. Sucsuz oldugu halde geleceginden olmus. Simdi bulabildigi isi yapiyor. Ancak bu is bir ailenin gecinmesine pek yetecek sekilde degil.
Kurulacak ailenin diger bireyinin maddi yonden guclu olmasini istiyor.
Bana bir sey olsa beni istemez mi yaninda tutmaz mi diyorsunuz. Istanbulda yasiyorsaniz yaninda tutamaz. Cunku aldigi maas kiraya bile yetmez. Bence bunlari dusunmekte haksiz degil.
Belki uslubu size kirici gelmistir ona bir sey diyemem. Nasil soyledi siz bilirsiniz.
Yalniz erkek evin diregidir mantiginda bir insansaniz zengin koca bulun. Bu devirde tek maasla gecim neredeyse imkansiz
Sen ekmeğini taştan çıkaracak tarzda bir erkek arıyorsun yoksa sen de çalışır eşine destek olursun bu devirde tek maaşla geçim çok zor. Senin sevgilin de maalesef o tarz bir erkek değil. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ama sen kendi gelecegini düşün şimdilik ilk amacında atanmak olsun.Bende bundan hoşlanmıyorum. Bizim kültürde erkekler evin direğidir. Tabi bizde çalışırız da aklımdan hep şu geçiyor Allah korusun birşey olsa bana elim ayağım tutmasa çalışamasam bu insan beni sevecek mi yanında tutacak mı.
Ya aslında tüm mesele sorumsuz olması. Evlenmek için birikim yok diyor ama birikim yapmaya yanaşmıyor gereksiz harcamalar yapıyor arkadaşları hadi şuraya gidelim dediğinde hiç birine hayır diyemiyor.Sen ekmeğini taştan çıkaracak tarzda bir erkek arıyorsun yoksa sen de çalışır eşine destek olursun bu devirde tek maaşla geçim çok zor. Senin sevgilin de maalesef o tarz bir erkek değil. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ama sen kendi gelecegini düşün şimdilik ilk amacında atanmak olsun.
Ya bence önce kendi gelecegini kurtar ne yapmak istiyorsan onun uğrunda savaş. Atanmak istiyorsan çalış başka bir meslekte olmak istiyorsan onun icin çalış. Kulağının üzerine yat bekle. Az süre ver. Şu an silkelenemiyorsun senin de gelecegin belirsiz. O belirsizlik ortadan kalktığında bu adamı isteyip istemediğine karar verirsin.Ya aslında tüm mesele sorumsuz olması. Evlenmek için birikim yok diyor ama birikim yapmaya yanaşmıyor gereksiz harcamalar yapıyor arkadaşları hadi şuraya gidelim dediğinde hiç birine hayır diyemiyor.
Enteresan...Erteleriz diyor geçim zormuş...
Sen genc degil misin? Onun gezip tozmak hakki da senin degil mi?Kızlar geçenlerde bir konu açmıştım sıkıntılı bir üye yüzünden kapatıldı.
Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ama kendisi kazandığı parayı harcıyor bende yeni mezun oldum ücretli öğretmenlik yapıyorum evlenmek için bir birikimimiz yok bunu hem dilendiriyor hemde harcamalarına dikkat etmiyor. Bende biraz içine kapanık herşeyi söyleyemeyen biriyim karşımdaki de son derece alıngan biri. Bunu söylemeye çalıştım. Hemen sorun çıktı. Alındı. Tamam genç onun da gezip tozmaya hakkı var ancak her gün de olmaz ki be kardeşim. Haftada iki gün boşluğu var mutlaka çok fazla harcamalar yapıyor AVM'de çalıştığı yerde müdür olduğu halde maaşı düşük. Söyleyince alınıyor soylemesem ben şişiyorum. Açık açık ifade etmeli miyim. Sözde evlilik isteği var ama icraat yok. Önce sen atan işini bul diyip duruyor. O zaman evlenebilirmişiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?