Evlilik mi , Ayrılık mı ?

arkadaşım,

evlilik salt sevgiye bakmıyor. evlenmek istediğiniz kişinin hastalığı ciddi bir hastalık. elbetteki insanları bu yüzden bırakmayız, bunlar da bir imtihan ama evlilik sürecinde bunları da hesaba katmalısınnız. aileniz isteksiz olmakta haklı. onlar evlilik görmüş geçirmiş insanlar ve aşktan çok sizin ilerde mutlu olup olamayacağınıza bakıyorlar.

dürüst olmak lazım. benim kız kardeşim olsanız ve böyle bir istekle gelseniz ben de istemezdim evlenmenizi. neden?

---sağlık sektöründe olduğum için bu hastalığın ilerde ne kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğinni az çok tahmin ediyorum.şimdi ilaçlarla daha iyi olabiliyor ama maalesef çok ciddi boyutlara ulşacak sonuçları da oluyor bu hastalığın... bazı arkadaşlar hastalığı biz seçmeyiz demiş. evet doğru ama evleneceğimiz insanda buna bakmamız, bu hastlıkla yaşayıp yaşamayacağımızı düşünmemiz yanlış mı? bu da bir etken değil midir? ilerde doğacak çocuklarınnıza bu hastlığı miras bırakmak da bir sorun. bunları düşünüyor musunuz yeterince? hastalık, alınan ilaçlar, bunlarla ilgilenmek belki iyileşmeme...bu bile başlı başına düşünülmesi gerekn bir konu.

---özel sökterdeki bahsettiğiniz iş konusundaki ailenizin kaygılarına katılıyorum. bugün delice aşık olduğunuz insan yarın işsiz güçsüz kalıp maddi sorunlara girerseniz o zaman hayatın gerçeklerini çok daha iyi şekilde görürsünüz. daha sağlam bir işi olmasını istemeye hakkı var ailenizin.

---anne babaya bakma durumu da doğru. evin tek erkek çocuğu aile ondan bekler. peki siz yürümeyen bir kayınvalideye bakabilir misinniz? beraber yaşamanın sıkıntılarını kaldırabilir misiniz?

velhasıl pek çok yönden sıkıntılı görünüyor. haklı olarak aileniz de istemiyor. bence iyice düşünün ve istişare edinn. sevgi herşeyi çözmüyor.evlilikte mantığın sesini daha fazla dinlemeliyiz.

Allah hayırlı evlilik nasip etsin.

-amcamın oğlu beni istiyor- bölümüne kadar ciddiye alıp okudum inan.
hatta fikrimi de yazacaktım.
ama burda koptum gerisini de yorumları da okumadım bile kusura bakma.

Son düzenleme:
Ailen hem erkek arkadaşın hakkında mantıklı açıklamalar yapmış, hem de seni sırf para için amca oğluna vermek isteyecek kadar da mantıksız davranmış..Bak güzelim, amcanın oğlunu bir kenara at..Sen kendnden 13 yaş büyük ve AMCAOĞLUN olan sevmediğin biriyle sırf gözümün içine bakar diye ömrünü geçiremezsin..Anneannen kaç yaşında? Ömrün boyunca sana 200 lira destek mi olacak bu kadın? Sevgilinin ailesi de 5 bilemedin en fazla 10 sene yardım eder sana..Hem onca kız kardeşi varken o evin tamamı nasıl kalıyor anlamadım? Çok küçük hesaplar yapıyorsun..Bence acele etme sevgilinin de daha düzenli bir iş bulmasını bekle..
hastalık konusuna gelince bilemem..Hayat o kadar bilinmezlerle dolu ki, çok sağlıklı dediğin kişi bakarsın yatağa düşmüş hiç bilinmez..Zira sevgilinin ailesi konusunda da ..Belki de siz onlara değil, onlar size bakacak...

Behçet hastalığı için ben buraya konu açmıştım yeğenimde behçet hastası bu hastalık bulaşıcı değil erkeklerde ataklar 30_35 yaşına kadar hızlı seyrediyor sonra hafifliyor.Bayanlarda etkisi erkeklere göre daha az. Sürekli kontrol edilmesi gereken bir hastalık Türk Hekim tarafından tanı koyulmuş akdenizde daha çok seyrediyor.yurt dışında kayda değer bir çalışma yok.Bazılarının kaslarda, bazılarının gözlerde yoğunlaşıyor.Yeğenim inki gözde 8 yıldır falan mücadele ediyor. Geçenlerde görmesi yüzde 10 inmişti Allahıma şükür şu anda 100 de 100 e çıktı.Öldürücü bir hastalık değil ama moralman öldürüyor.Zaman zaman halsizleşiyor. Stesi yorgunluğu sevmeyen bir hastalık beslenmek çok önemli,Cortizonlu ilaçlar kullanılıyor.Kasıkta ağızda çıkan yaralarla tanı konuluyor.Hastalık hakkında bildiklerim bu.

Yeğenim 28 yaşında 9 yıldır sevdiği kızla 1 yıllık evliler.Dedikki vazgeçebilirsin, hayır aynı durumda bende olabilirdim.Hastalık asla sorun olmadı birlikte gögüs geriyorlar. Geçenki görme probleminden sonra dahada yanında oldu.Evliliklerinde hastalıkla ilgili bir problem yk.

Size gelince maddiyatı bırakın diğer aile meselelrinide bırakın.Sevginiz hastalığıyla birlikte kabul edecek kadar varmı bunu sorgulayın önce, sonra bu sorumluluk sizi bezdirirmi mücadele edebilirmisiniz.

Kuzen kardeştir zaten 2 aile akraba 2 akrabalık çok fazla bana göre Hem herşeyi bırekın yaş fizik kimya hiçbirşey uymuyorki parası batsın sevgi olmadıktan sonra, kalp atmadıktan sonra. Hem akraba evliliği sakat çocuk olma riskide çok fazla hastalıktan kaçarken aileniz ya kuzenden sakat bir torunları olursa napacaklar.

Yaşım 22 demişsiniz aslında 22 yaş karar verebilecek oturmuş bir yaştır ama bazı yazdıklarınız sizin daha olgunlaşmadığınız biraz çocuksu düşünceleriniz var gibi geldi bana nedense.

Kuzeni kesinlikle eleyin, evlilik için mantık ve sevgi bir arada giderse mutlulukta ona keza artar, mantığınızla kalbiniz erkek arkadaşınızdan yanaysa tüm engellerin üstesinden gelebilirsiniz. Ama kimse sizi zorlayamaz engelleyemezde kararrı siz vereceksiniz.

Son düzenleme:
Amcanın oğlu bu evliliğe izin vermez gibi geldi bana. kardeşi gibi görmesi gereken adam seni kadın olarak görüyor. mide bulandırıcı kusura bakılmasın.

Amcanın oğlu bu evliliğe izin vermez gibi geldi bana. kardeşi gibi görmesi gereken adam seni kadın olarak görüyor. mide bulandırıcı kusura bakılmasın.

bende son zamanlarda eleştiri alan bu akraba evliliklerine takıldım ..
siz kardeş olarak görebilirsiniz lakin amca oğlu , teyze oğlu , dayı oğlu vs. kardeş değildir.....
evlenmelerinde hukuki ve dini bir sorun yoktur....
tabiki riskli tavsiye edilmeyen bir evlilik çeşidi olabilir ama mide bulandırıcı ,, ve buna benzer kötü ithamlarda bulunmak çok yanlış ..
burda çok kadın üye var akraba evliliği yapmış şimdi kakıp onlara sen tiksinilecek bişey yaptın demek olmaz ,, herkesin kendi hayatı bu kadar sert müdahale yapılamaz .
not: soran olur belki eşimle akraba değilim .....

arkadaşım evleneceksen de ailesinden veya kendi ailenden maddi beklenti içinde olmamalısın.

sen onlardan her ay 200-300 bekliyorsun ancak onların senden ileride bize bakar beklentisi olmasını tuhaf karşılıyorsun.

evin tamamı eşine kalırken 5 kız kardeş ne yapıyor bu arada onu da anlamadım.

ayrıca sana bir daire kalacaksa kiranız olmayacaksa her türlü geçinirsiniz.

amcaoğlunu kayda değer alıp anlatman boylarınızı kıyaslaman falan kafanın karışık olduğunu gösteriyor.

ben de sağlık sebeplerinden dolayı karşıyım ancak arkadaşlarımda ve akrabalarımda bunu yapmış olanlar var. kimsenin kimseye bu kadar ağır ithamlarda bulunmaya hakkı yok.

bence erkek kadının gozune bakıyorsa ve kadın da onu sevıyorsa gerisi boş bilmem anlatabildim mi?
su anda sapasağlam birisiyle evlenirsin 1 sene içinde kANSER OLABİLİR hastalık aşka ve evliliğe engel değil bence.
maddi imkanlarda kotu degil bence dusun tasın gecnirim diyor musun sen?her koyun kendı bacagından asılır bi karar ver ve pişman olmazsın inşallah.

Mide bulandırıcı belki ağır bir söz ama benimde gerçekten içimi bulandıryor, uzak görüşmeyen akrabalar için belki ama abi kardeşin gözüyle baktığın yanında kendini güvende hissettiğin beraber büyüdüğün bir insanın sana eş gözüyle bakması o kadar ağır geliyorki insana. Dinen ve hukuken bir sakınca yok ama gerekte yok karşılıklı birşeyler hissedilirse belki ama tek taraflı teyze dediğin hala dediğin kişi kayınvaliden amca dayı dediğin kişi kayınpederin, ailelerde yakınen tanıdıkları için güvenle bakıyorlar ama en çok sorunda bu evliliklerde çıkıyor.Tarafsızlığıı koruyamayan Kardeşlerde konuların içine giriyor miras paylaşımına kadar çocukların sağlık durumlarına kadar sorun sorun sorun.Merak edeceğin birşey yok hayal edeceğin birşey yok yani hiç bir esprisi yok akraba evliliğinin.Kaldıki arkadaşımız konuya sadece parası cazip gelir gibi olmuş ama yaş sorunu fiziği sanırım onunda içini bulanmış anlatırken.

Bence olay sizin orta halli bir hayat ve belkide olası fakir bir dönem geçirmeyi kaldırıp kaldıramayacağınız konusunda düğümlenmiş, yani ben okuduğumdan direkt bunu çıkarttım. Amca oğlunun bir seçenek gibi görünmesinin tek sebebi (hem aile hem de sizin açınızdan) zengin olması ki dürüstçe söylemek gerekirse bence seçenekler arasında asla yer almamalıydı. Madem çalışmayı sevmiyorsunuz ona göre bir hayat arkadaşı seçin derim ben çünkü ileride olay -ne zengin kısmetlerim vardı- ya dönebilir o zaman da tehlike çanları çalar. Bence hayatta sadece iki seçeneğiniz de yok bu arada daha yaş 22... Ama yok ille bu ikisinden biri ile evleneceğim diyorsanız amca oğlu ile evlenmeyin derim, kolunuza takıp gezdiremeyeceğiniz adamla hemde akraba ile evlenilmez, bence tabi...

Bence böyle bir durumda ayrılığı tercih et.. Seviyorum diyorsun belki seviyorsun da ama kesinlikle aşık değilsin yani kolay vazgeçebilirsin. Hayatında olan kişiyle ilgili tek olumlu şey onu sevdiğin konunda. Gerisi hep soru işaretleri.. Madem ailen de karşı at bu birlikteliği kafandan ama amcanın oğlunu değil kendi istediğin birini seç..

Ağır ithamlar kimsenin haddine değil. Ama n'olur şu durumu da normalleştirmeyelim. Ya düşünüyorum beynim almıyor benim çocuğumla, ablamın çocuğu nasıl evlenebilir, nasıl o gözle bakabilir Allah vermesin. Ben kuzenime o gözle baksam önce ailem karşı çıkar bana.

Benim de çevremde çok var akraba evliliği yapan ama 13 yaş büyük üstelik amca oğlunun 22 yaşındaki bir kıza direk kardeşi gözüyle bakması gerekiyordu.

Onun dışında ben konu sahibinin yeterince sevmediğini düşünüyorum. Bunu ben ölçemem ama yazdıklarından daha evliliğe hazır olmayan, aslında kafası karışmış kim ne derse ona göre fikirleri değişebilecek durumda olan bir genç kız görüyorum.

Hayatı yaşayacak olan sensin. Sen şuan ilerde böyle bi'şeyden boşanmak istemiyorsan şuan için en kötüsünü düşünmelisin.

Evin tek oğlu, yarın öbür gün babaya bi'şey olabilir ve o anne size taşınıp sen bakmak zorunda kalabilirsin. Sözlünün rahatsızlığı Allah korusun ilerleyebilir, sen çalışmak istemiyorsun ama bi'gün sözlün işten çıkarılabilir vs vs bunlardan herhangi birinde onun elini sıkısıkı tutabileceğine inanıyosan vazgeçme...

Bana sorarsan kafan karışmış ben evliliğe acele etme derim. Kaldıki ben de 22 yaşındayım, yaşını bu kadar sorumluluk almak için genç buldum.

bende son zamanlarda eleştiri alan bu akraba evliliklerine takıldım ..
siz kardeş olarak görebilirsiniz lakin amca oğlu , teyze oğlu , dayı oğlu vs. kardeş değildir.....

Size gore kardes sayilmayabilir...Kardes cocuklari yani birinci dereceden akraba, ayni anne babadan dogan kardeslerin cocuklari....
Birinci dereceden kuzen evlilikleri bana gore kardes sayilacak kadar yakin. Aradaki kan bagi cok kuvvetli!

Amca cocukları kardeş sayılır, ayrıca doğacak çocukların sakat olma ihtimali de %100 bu birincisi.

İkincisi, sen parayı seviyorsun bu belli anneler babalar ölmeden o kalır bu kalır diye düşünmüşsün para hesabını seviyorsun bence senden iyi muhasebeci olurmuş :)) o kalır bu gider 100 oradan gelir 200 bu gelir dökme suyla değirmen dönmez demişler canım kimseye güvenipte yola çıkma , ailende senin huyunu bildiği için kabul etmiş nasıl olsa bizim kız vazgecer diye.

Bu ilişki söz kesildikten sonra zaten biter bence o yüzden kimseyi üzmeden bitir. 35 liğin parası iyiyse evlen gitsin sizde akraba, kardeş falan önemli değil anlaşılan ailende direk cüzdana bakıyor sende.

Cüzdan kabarıksa kaçırma :))))

Son düzenleme:
Ailenin erkek arkadasini istememsi bana da normal geldi. Nerden tutsan elinde kaliyor cunku. Ask da bir yere kadar. Asamayacagin durumlara gelmen cok olasi.

Ama amcanin oglunu aklindan bile gecirme. Hem yakin akraba hem de hic begenmiyorsun adami. Sirf para icin evlenilmez

Canım nasıl hissediyorsan öyle çok önemli. Duygularımızı onaramıyoruz maalesef.
Sevmediğin birine sarılıp uyumak acı verir diye düşünüyorum. Eğer ilerde aklının seçemediğinde kalmayacağını düşünüyorsan
duygularına kulak ver.Belki senin görmediğin ailenin gördüğü başka detaylar vardır. Biraz zamana bırak istersen bu işi.

22 yaşındasın okuluna kendine baksana,evlenmek için ne bu acele!!! Amca oğlu "para" dışarı gitmesin diye ailelerin verdiği karar..Başkasını severken ona nasıl sarılacaksın..Hem de amca oğlu,kardeşin yani......

Sevgilin hasta..kararını sen vereceksin,fedakarım,ben ona bakarım,hastalığı ilerlerse destek olurum..vs.diyorsan sen bilirsin...

Bence ne sevgilin ne kuzenin!! Git okulunu bitir işini eline al. Kendi hayatını kur önce..Daha kimleeerr karşına çıkacak..

sanki biraz kendi yaşantımı gördüm burada. ben de aynı durumdaydım.ben de bu tür sorunlar yaşadım. erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu hiç yoktu. ve kalabalık bir aileydi. ama ailesinde hasta olan babasıydı.bence bir işin başı nasılsa sonu da öyle oluyor. evlendikten sonra çok farklı bir yaşam bekleme canım.şimdi küçük olan sorunlar büyüyebilir. ve evlenirsen erkek arkadaşına olan sevgin kavgaya bile dönüşebilir. olabilir diye konuşuyorum. bunlar sadece bir ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…