• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi iş mi?

Şu an hali hazırda elimde puanim var zaten, oldukça da yüksek. Ama o şehre atanma ihtimalim çok düşük.

hangi şehir bu böyle

onun nasıl bir işi var gelemiyor sen gidemiyorsun

yani sen çakılı kadro isen gidemezsin işte üni vs gibi ama madem puan var orada düşük de olsa başka kurum da dene

onu da geçtim onun kendi işi mi var gelemiyor yoksa özelde vs mi

yani gerekirse birkaç yıl ayrı kalıp tayin beklersiniz

hakim arkadaşım var eşinin yanına gelmek için 6 yıl bekleyen sonunda geldi

Eğer işi tercih edersem evlilik olmayacak, ayrılacağım yani.
Maalesef tayin olmuyor.
Onun gelmesi gibi bir durum da söz konusu değil.

Evlilik için şartların olgunlaşmasını bekleseniz.Ne bileyim evlensenizde mutlu olmazsınız gibi.Seviyorsa beklesin ya da şartlarını zorlasın.

İstifa ettin diyelim.
Sonra herhangi bir olumsuzlukta tekrar geri dönme olasılığın var mı
memuriyete.
Varsa göze alınabilir.

hangi şehir bu böyle

onun nasıl bir işi var gelemiyor sen gidemiyorsun

yani sen çakılı kadro isen gidemezsin işte üni vs gibi ama madem puan var orada düşük de olsa başka kurum da dene

onu da geçtim onun kendi işi mi var gelemiyor yoksa özelde vs mi

yani gerekirse birkaç yıl ayrı kalıp tayin beklersiniz

hakim arkadaşım var eşinin yanına gelmek için 6 yıl bekleyen sonunda geldi
Tayin hakkımız yok maalesef, 20 sene de beklesem vermeyecekler.
Mesleğim sıkıntılı, her yerde kadrosu yok.

Merhaba,
Evlenip başka şehre gitmek için işinizi bırakmanız gerekse ve bu iş uzun süreli işsizlik ve özel sektörde iş bulamama neticesinde, binbir emekle çalışarak alınan yüksek puanla kazanılmış bir kamu görevi olsa bırakıp evlenir misiniz? :işsiz:
Not: Her ne kadar anket sorusu gibi gözükse de derdim tam olarak bu.
Teşekkürler.
kamudaysanız eş durumundan ötürü nakil hakkınızı kullanarak başka bir kamu kurumuna geçebilirsiniz yani istifa etmenize gerek yok, ki ben olsam asla işimi bırakmam... gerekirse eş adayınız gelsin sizin bulunduğunuz şehre..

BDV konularına göz gezdirin bir. Neler diyor mesela... 'deli gibi aşık olup evlendik, parmakla gösterilen çifttik, örnek çifttik, eşim bana körkütük aşıktı' vs vs. Hep geçmiş zaman, hep geçmiş zaman. Riske atmayın.

kamudaysanız eş durumundan ötürü nakil hakkınızı kullanarak başka bir kamu kurumuna geçebilirsiniz yani istifa etmenize gerek yok, ki ben olsam asla işimi bırakmam... gerekirse eş adayınız gelsin sizin bulunduğunuz şehre..
Bizim öyle bir hakkımız yok maalesef.:KK43:

Merhaba,
Evlenip başka şehre gitmek için işinizi bırakmanız gerekse ve bu iş uzun süreli işsizlik ve özel sektörde iş bulamama neticesinde, binbir emekle çalışarak alınan yüksek puanla kazanılmış bir kamu görevi olsa bırakıp evlenir misiniz? :işsiz:
Teşekkürler.
Ben bırakmazdım. İş kadının güvencesidir. Bıraktın, gittin. Adam 1 sene sonra çekti gitti, boşadı falan. Ne olacak? Hiçbirşeyin garantisi yok hayatta. En güzeli kendi kariyerinizi de sağlama almak. Belki eşiniz iş adamıdır. Çokzengindir. Hiç paraya ihtiyacınız yoktur. Lüks bi yaşam sürüyorsanız, bu şartlar altında zaten çalışmanız, heleki kamu kurumunda falan çok saçma. Bi şirketin, bir dükkanın müdürü olur başına geçersiniz vs. anlarım gene. Öyle işte.

Merhaba,
Teşekkürler.
Kesinlikle işi bırakmam. Başka seçenekler bulunabilir. Birlikte olduğun adam senin bulunduğun şehre gelebilir. Ayrıca artık eş özel sektörde olsa bile eş durumundan atanma oluyor bildiğim kadarıyla. Nikah kıyılıp bir süre atanma da beklenebilir. Ama hiç biri olmuyorsa evlenmem.

Bizim öyle bir hakkımız yok maalesef.:KK43:
o hak tüm kamu çalışanlarında var sadece kadronuz değişir mesela mesleki elemansınızdır ama düz memurluğa yada bilgisayar işletmenliğine geçiş yaparsınız gibi gibi....
ki ben üniversitede çalışıyorum kadrolu memurum , kadromda memur olarak geçmiyor ama ayarlarsam becayiş yada nakille başka kuruma geçebiliyorum...
sizinde böyle bir hakkınız muhakkak vardır , haa sözleşmeliyim derseniz iş değişir ..

Ben de yorum yapabilir miyim bu konu ile ilgili :KK54:

Kuzu sen bulunduğun şehri de sevmiyorsun,. Eninde sonunda kurtulmak istediğin, ömrünü geçirmek istemediğin hatta buna mecbur kalacaksın diye üzüldüğün bir şehirde yaşıyorsun. Bu durumu da göze al, öyle karar ver derim ben.

Merhaba,
Teşekkürler.

Ben her zaman şuna inanıyorum, burada evet insanlar dertlerini paylaşıyor ama hayati kararları daha doğrusu hayatının tümünü! etkileyecek kararları insanlar burada ki fikirlere göre almamalı.

Çünkü herkes siz değil, herkesin yetiştiği ortam, kültür, çevre farklı, karakteri farklı.
Herkes size göre yazmiyor. Burada bir çok konuda ben de dahil olmak üzere kendi açımızdan yazıyoruz.
Empati yapmıyoruz, konu sahibinin yerine kendimizi koyup ona göre düşünmüyoruz.

Bu yüzden bazı kararlarda sağlıklı olmuyor yorumlar.

Siz bir tercih yapacaksınız. İs ya da ask.
Bu hayatını tamamiyle etkileyecek öyle değil mi?
Bu sizinle alakalı bir durum.

Ben işkolik biriysem is derim. Duygusal biriysem aşk derim. Çok uç noktalar.

Sakin kafayla oturup düşünün.
Eksileri ve artıları tartın.
İnsanlarin başarıları ya da başarısızlıkları sizi etkilemesin.

İsi bırakıp sevdiğiniz adamın yanına gidince belki daha mutlu olacaksınız. Hayat önünüze başka bir is fırsatı sunacak. Hem aşkı, hem işi olmus bir kadın olacaksınız.

İşi bırakıp gittiniz adamla anlaşamadınız hayatınız alt üst oldu. Ya da işi tercih ettiniz yine hayatınız darma dağın oldu.

Geleceğin ne getireceğini bilemiyoruz ki. Sizin için ne iyi olacak bilemiyoruz. Belki aşk, belki is.

Bu karakteriniz, duygularınız ve kendi kendinize vereceğiniz bir karar. Buradan etkilenmenizi ben şahsım adına doğru bulmuyorum.

Konunuz şöyle olsaydı,
Kızlar ben 2-3 ya da 5 seneliğine isi bırakırsam sevdiğim adamla olacağım. Daha sonra is bulma fırsatım veya bulunduğum şehire dönme ihtimalimiz olacak o zaman evet yorumlar dogrultusunda etkilenerek kararınızı verebilirdiniz.

Sizin alacağınız karar sanırım tüm hayatınızı kapsıyor.

Bilmiyorum ben olsam bunu annemle, babamla sevdiğim insanla konuşur tartışırdım.
Seni yakından tanıyan, eşin olacak veya olmayacak adamı yakından tanıyan insanlarla fikir alışverişi yapardım.

:KK51: İlk mesajdan daha uzun olan bir yorum olmuş.

Sanmıyorum, ancak tekrar atanabilirim puanimla.

Çok sıkıntılı.
İşi bırakırsan pişman olabilirsin.
Adamı bırakırsan yine pişman olabilirsin :)

Ben sen olsam göze alırdım aşıksam ve evlenmek istiyorsam.
Ama öyle çok ölüp bitmiyorsam gitmezdim.
Heee işler umduğum gibi olmadı mı
Yine atanmak için elimden geleni yapardım
Olursa olur olmazsa özel sektörde bir seçenek.

Milyarlar kazandıran en kral iş için bile sevdiğimden vazgeçmem. Peşinden tabiri caizse sürüklenirim.
Evet romantik bir serseriyim.

İşimi bırakmazdım ben.
Kendi ayağımın üzerinde durup eş'e bile minnet etmemek lazım. :kahve:

Back
X