Merhaba,
Evlenip başka şehre gitmek için işinizi bırakmanız gerekse ve bu iş uzun süreli işsizlik ve özel sektörde iş bulamama neticesinde, binbir emekle çalışarak alınan yüksek puanla kazanılmış bir kamu görevi olsa bırakıp evlenir misiniz?

Not: Her ne kadar anket sorusu gibi gözükse de derdim tam olarak bu.
Teşekkürler.
Ben her zaman şuna inanıyorum, burada evet insanlar dertlerini paylaşıyor ama hayati kararları daha doğrusu hayatının tümünü! etkileyecek kararları insanlar burada ki fikirlere göre almamalı.
Çünkü herkes siz değil, herkesin yetiştiği ortam, kültür, çevre farklı, karakteri farklı.
Herkes size göre yazmiyor. Burada bir çok konuda ben de dahil olmak üzere kendi açımızdan yazıyoruz.
Empati yapmıyoruz, konu sahibinin yerine kendimizi koyup ona göre düşünmüyoruz.
Bu yüzden bazı kararlarda sağlıklı olmuyor yorumlar.
Siz bir tercih yapacaksınız. İs ya da ask.
Bu hayatını tamamiyle etkileyecek öyle değil mi?
Bu sizinle alakalı bir durum.
Ben işkolik biriysem is derim. Duygusal biriysem aşk derim. Çok uç noktalar.
Sakin kafayla oturup düşünün.
Eksileri ve artıları tartın.
İnsanlarin başarıları ya da başarısızlıkları sizi etkilemesin.
İsi bırakıp sevdiğiniz adamın yanına gidince belki daha mutlu olacaksınız. Hayat önünüze başka bir is fırsatı sunacak. Hem aşkı, hem işi olmus bir kadın olacaksınız.
İşi bırakıp gittiniz adamla anlaşamadınız hayatınız alt üst oldu. Ya da işi tercih ettiniz yine hayatınız darma dağın oldu.
Geleceğin ne getireceğini bilemiyoruz ki. Sizin için ne iyi olacak bilemiyoruz. Belki aşk, belki is.
Bu karakteriniz, duygularınız ve kendi kendinize vereceğiniz bir karar. Buradan etkilenmenizi ben şahsım adına doğru bulmuyorum.
Konunuz şöyle olsaydı,
Kızlar ben 2-3 ya da 5 seneliğine isi bırakırsam sevdiğim adamla olacağım. Daha sonra is bulma fırsatım veya bulunduğum şehire dönme ihtimalimiz olacak o zaman evet yorumlar dogrultusunda etkilenerek kararınızı verebilirdiniz.
Sizin alacağınız karar sanırım tüm hayatınızı kapsıyor.
Bilmiyorum ben olsam bunu annemle, babamla sevdiğim insanla konuşur tartışırdım.
Seni yakından tanıyan, eşin olacak veya olmayacak adamı yakından tanıyan insanlarla fikir alışverişi yapardım.

İlk mesajdan daha uzun olan bir yorum olmuş.