• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik-miş !!!

canım bak eşinin annesinin yaptıkları zoruna gidiyo olabilir kırılmış olabilirsin seni çok iyi anlıyorum çünkü zamanında bende bi çok şeye kırılıyodum ve emin ol benim kırıldıklarım böyle basit şeyler değildi arkamdan konuşuyolardı iftira atıyolardı kardeşi sürekli benim kızacağım şeyler yapıyodu bunları eşimin akrabasından duyuyodum ona söylüyolarmış oda bana anlatıyodu doğal olarak canım sıkılıyo suratım düşüyo sinirleniyodum eşim gelince bu sefer ona başlıyodum annen şöyle demiş böyle demiş diye ağlamaya başlıyodum arkamdan konuşup iftira atıyolar ben napıyorum diye eşim 1-2 teselli etti ama sonra patladı yeter artık zaten işte yoruluyorum sıkılıyorum eve gelincede huzur yok sen böyle yapıyosun ediyosun fln sonra hep tartışmaya başladık..

sonra bi karar verdim o akrabalarıyla ilişkimi kestim çünkü onunla ne zaman konuşsam hep canımı sıkıyo.. sonra ailesiyle ilgili bi daha konu açmadım gittiğimde normal bi şekilde davranıp evime geliyorum o kadar çok samimi olmaya gerek yok sen bilsen kaynanam bana neler yaptı o düğün alışverişine çıktığımızda sonra anneme bi bohça yapmış bi açtık gömlek koymuş ama nası bi gömlek 80 yaşında birine versen mümkün değil beğenip giymez ben utandım ama yinede bişey demedim hatta onun bohçasını öyle bi hazırladık ki kendi utansın diye öylede oldu gerçekten sonra gitmiş anneme penye etek fln almış..

herkes ailesine düşkün olur kimse laf söyletmek istemez bunuda aklından çıkarma ve hiç bi zaman başkaları yüzünden eşinle aranı bozma sen eşinle iyiysen gerisini boşver ne ailesini karıştır ne başka bişeyi ne istersen eşin sana alır zaten kayınvalidemin bana bohçada koyduğu hiç bişeyi kullanmıyorum ben hiçte ihtiyacım yok onlara çünkü her ne ihtiyacım olursa eşim hepsini karşılıyo zaten..

sabah naptınız konuşup hallettiniz mi ?

Genelde insanların yaptığı en büyük hatalardan biri, birinin acısını başkasından çıkarmak oluyor, siz eşinizin annesine vs olan hırsınızı eşinizden çıkarmaya devam ederseniz sıkıntınız büyür. Eşim benim tarafımı tutmuyor diye şikayet etmişsiniz ancak buna benzer bir durum benim başıma gelse ben de erkek arkadaşımın tarafını tutmam. Sürekli şikayet, kavga haklı olsanız da haksız duruma düşürür sizi. Özellikle böyle bir konuda eşinizi işteyken arayıp kavga etmeniz fazlasıyla yanlış olmuş. Size tavsiyem sorununuz olduğunda yüzyüze konuşun. Bir de annesine kızdığınızda ondan çıkarmayın hırsınızı. Annesi sizi sevmek zorunda mı, hayır. Hatalar olduğunu düşünüyorsanız mesafe koyarsınız. Artık bir ailesiniz, o ne dedi bu ne yaptı diye düşünmek yerine eşinizle evliliğinizin tadını çıkarın.

Bence konu sahibi tatminsiz, çok fazla boş vakti var, enerjisini harcayamıyor ve kendine eziyet etmekten, huzursuz bir ortamda yaşamaktan zevk alıyor, hayat tarzı bu. Bir gün mutlu huzurlu olursa depresyona girebilir. Bohça olayına gelince, amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek....

Siz evleneli nerdeyse 9 ay olmuş,eşarptaki lekeyi şimdi mi gördünüz?
Buda sizin ayıbınız o zaman,size gelen hediyeyi değer verip açmamışsınız bile..
Belki ev taşırken veya başka zaman oldu,nasıl emin olabiliyorsunuz lekeli eşarp yolladığından?
Yani kayınvalideyle kavga etmeye yer arar gibi bir haliniz var.
Biz burdan sizin anlattığınız kadarını bile abartılı bulurken eşinizin sizi haklı bulmaması normal değil mi?
Edanaz ın dediği gibi kendinize acil bir meşgale bulun,yoksa olan size olacak.
Kafanızda kurup kurup saldırıyorsunuz.(Nişanyıldönümü için bile olay çıkartmıştınız sanırım)

cinsel sorunlarınız var mı.. şiddetli geçimsizliklerin yüzde 87 sinin sebebi cinsel kaynaklıymış.

Hayir tek anlastigimiz sorunsz olan nokta. tabi kavgali olmadgmz gunlerde

o koymaya utanmamış benmi utanıcammm.rezil olsun:ssz::ssz:

Genelde insanların yaptığı en büyük hatalardan biri, birinin acısını başkasından çıkarmak oluyor, siz eşinizin annesine vs olan hırsınızı eşinizden çıkarmaya devam ederseniz sıkıntınız büyür. Eşim benim tarafımı tutmuyor diye şikayet etmişsiniz ancak buna benzer bir durum benim başıma gelse ben de erkek arkadaşımın tarafını tutmam. Sürekli şikayet, kavga haklı olsanız da haksız duruma düşürür sizi. Özellikle böyle bir konuda eşinizi işteyken arayıp kavga etmeniz fazlasıyla yanlış olmuş. Size tavsiyem sorununuz olduğunda yüzyüze konuşun. Bir de annesine kızdığınızda ondan çıkarmayın hırsınızı. Annesi sizi sevmek zorunda mı, hayır. Hatalar olduğunu düşünüyorsanız mesafe koyarsınız. Artık bir ailesiniz, o ne dedi bu ne yaptı diye düşünmek yerine eşinizle evliliğinizin tadını çıkarın.

daha dur cnm 8 aylık evlsin bende senin gibi 8 aylık evliyim herşeyin rayına oturması 1 yılı bulurmuş bekleyelim. bazen öyle tartışmalar yaşaıyoruz ki hemen boşanmak geçiyor aklımızdan. benden sana tavsiye sabret ve hamile kalma.

Şöyle bir konularınıza bakayım dedim de aman Allah'ım ya! Allah aşkına arkadaşım eşini rahat bırak, adama nefes aldır, huzur ver. Zaten hepsini okuyamadım ama başlıklara bakarken boğuldum. Kocam kocam kocam..... Hep dert, hep sıkıntı kıskançlık, memnuniyetsizlik, sevmiyorumlar, seviyorumlar, terk ettiler, yoruldumlar havalarda uçuşuyo...

Bence adama biraz nefes aldır. Bi kendi haline bırak uğraşma, sorun yaratma. Huzurlu bi evlilik istiyosan herşey sende bitiyo sizin ilişkinizde bu kadar net. Adamın suçu olan olmayan herşeyi ona yüklemekten vazgeç..

Konuma yorum yapan herkese tesekkur ederim herkei alinti yapamadim..
İcimde hersy birikti esarp bahame diyorum hala esarp uzerinden dem vuruyorsunz..Sorun esimin benim yanimda olmamasi haklisin ama bosvr deseydi konuyi zaten kapatacaktim.
Kv diger eltilerime herseyo 4 4 luk yapip bana birsey yapmamai tabiko zoruma gider neden bana yapmadin desem sana oglum yapto diyor.
Ogluna guvenip hicborseyi yapmadigi gibi manevi olarakta yardimci olmadi herseye zavalli esim kostirdu ve evlat ayrimi yaptiklarini kabul etmiyorlar.
esim uvey evlat gibi.
Alip satamiyorsan ara sor ama esim bunlari goremiyor
Bende patladim..

Sanki cok mu onemli esarp. Kullanacak olsaniz zaten fark etmeniz bu kadar surmezdi kayinvalideniz de sallamiyorsa siz de onu sallamayin. Bazi seylere aman diyip gecmek lazim

çok önemli bir sorun gerçekten kv nasıl böyle bişey yapar aklım almıyor:ssz: bence size bohça değil günahımı bile vermem ben
değmez çünkü lekeliyse lekeli sizin kendinizle probleminiz var ilk önce onu çözümleyin sonra başkalarına haddini bildirin
eşinize üvey evlat muamelesi yapılıyorsa o onun problemi sizi ilgilendirmez
bence sizin ruhununzu arındırmanız uzun sürecek:ssz:

Kiskanclik sorunmu ve baska sacma sapan sorunlarimi hallettmistim..
Ama artik yoruldum..
Neden huzurumuz yok. Komsularima bagirma sesleri gittigi icin utaniyorum evine gitmeye..
Olayi anlatayim kayinvalidem bana igne ucu kadr birsey yapmadi esim yapti ama sorun o degil diger eltilerime heeseyini aldi ayrimcilik yapti bana
Bende tesadufen bugun bohca yapmisti eski pusku dur bi acayim dedim actim ve aldigi esarpta kacaman leke var ustelk belli gormemesi imkansz cnku kenarina oya yapan oydu. bende esime annenin yaptigigi oyaya bak geri goturecem dedim.. basladi olurmu oyle sey yeter artik ben biktim usandim anneme olan dusmanligin nedir benim ailemden soguyup kendi ailenle beni yakinlastrmak istiyorsn vs vs..
Bu arada bu konsma telde geciyor calisiyor suan ama rahat konusabilir yani..
Ben artik gidecegim dedim herey bitti dedim.
Oda yoruldum dedi.
Sabah eve gelimce kapiyi acmicam yeter artik.
bir kerede bana hakli desim ya bir kere.
konu bunama altinda yatanlar cok.
birikti artik.
evliligimi yikmak istemiyorm ama sirtimda koca bir yuk ne yapmam lazim.. vazgecemiyorum bir turlu ama kavga gurultuden biktim

eger eşarp beyazsa bazenn şeytan işiyyebilio bizde öle derlerrr belkide öle olmştur benm beyaz şeşlerim tertemizdi kullanmadımdan baktım bi kaçı leke olmş sarı bi leke günahını almş olabilirsiniz ayrıca bi şeş için eşle kötü olanıda yeni duydm benim kaynananın bohca şorda dursun kırık ignesi yok bende almadıda yapmadıda nie takılıp hayatı sanada eşinede zindan ediyosunki yazık evlilik bu kadar basit yıkılmamalı eşinizde bi ana kuzusu evlat yetiştirmek zor

ben napıyım o zaman hiç bohçam olmadı lafı bile olmadı:1: öyle ailecek nişan alışverişine çıkma yok bayramlarda kıyafet almalar vs. aklınıza gelecek bu tarz hiç bir şey olmadı istemedim de beklemedim de....
Ama eşimin ailesini o kadar çok seviyorum ki... evet maddi anlamda çok yardım ettiler bize ama etmeselerdi de sorun olmazdı ki nitekim yardımlarını evlenmeye yakın gördük o süreçte de sorun etmedim ve benim onlara karşı bakış açım hiç değişmedi. yani herşeyiniz olmuş... daha ne eşiniz yapmış işte.. eşimin ailesi ev aldı bize eşyaları eşim ve benim ailem halletmeye çalıştı.. düğün parasını biz verdik. her türlü masrafı üstümüze aldık.

yani bu kıskançlıklardan kurtulmanızı öneriyorum böyle hayat geçmez.

böyle basit br olaydan eşinizi arayıp evet karıcım sen haklısın annem ayıp etmiş demesini mi bekliyordunuz. gerçekten asıl ayıbı siz etmişsiniz.. keşke geçerli bir sebebiniz olsaydı da arasaydınız bari. kadına sadece saldırmak için saldırıyor gibisiniz bu durumda eşinizin sizi savunmasını beklememelisiniz.

Sen benim bohçayı görseydin ne yapardın merak ettim:27:

Lekeli olsun, yırtık olsun yahu eşinle kavgaya değer mi?
Anlıyorum böyle şeyler insana değerli hissettirir ama sen zaten biliyorsun ayrımcılık yapılmış.
Değerinin ne olduğunu biliyorsun yani..

Şahsen ben bohçadan tek bir şeye elimi sürmedim, kullanmıyorum..
Eşim de sormaz bile.
Kadın kendi biriktirdiği üç kuruşla, o cimri kocasına rağmen kendince uğraşmış.
Lekeli olsun, en kalitesizi olsun. Ortada emek var beğenmediysem, kullanmam ama kimseyi de bunun için üzmem..

Ölümlü dünya yahu:ssz:

İcimde hersy birikti esarp bahame diyorum hala esarp uzerinden dem vuruyorsunz..Sorun esimin benim yanimda olmamasi haklisin ama bosvr deseydi konuyi zaten kapatacaktim.
Kv diger eltilerime herseyo 4 4 luk yapip bana birsey yapmamai tabiko zoruma gider neden bana yapmadin desem sana oglum yapto diyor.
Ogluna guvenip hicborseyi yapmadigi gibi manevi olarakta yardimci olmadi herseye zavalli esim kostirdu ve evlat ayrimi yaptiklarini kabul etmiyorlar.
esim uvey evlat gibi.
Bende patladim..

Ben seni çok iyi anlıyorum.
İnsan niye bana değer vermiyorlar diye içten içe üzülüyor.
Ama eşinin yanında olmasını beklediğin konu çok yanlış.
En karısına düşkün adam şu konuda anasını atıp haklısın karıcım götür ver, utansın, rezil et onu demez.

Senden annesi için bir şeyler istediğinde, hediye al, temizliğe yardıma git gibi.
Tam orada hatırlat bunları kavga ile değil.
O bana ne yaptı ne kadar değer verdi ki ben yapacağım? de..

Üslubun ve zamanlaman hatalı.
İnan sadece kötü olursun.
Annesinin koyduğu lekeli eşarbı, senin yaşadığın haksızlıkları görmez.
Ama senin bu kötü niyetini görür maalesef..

Benzer şeyler yaşadım, hissettim.
Bol keseden atmıyorum..
İyiliğin için uyarıyorum arkadaşım..

Allahaşkına 20 liraya hadi bilemedin 50 liraya alınacak bir tülbent için yuva yıkılmaz.
Başka sorunlarınız var ve bardağı taşıran o tülbentte ki leke anlaşılan.
Bence bohçayı şimdi açmanız hata sadece tülbent lekesini son damla olarak ortaya sürmeniz de.
Haklı olduğunuz konular kesin vardır ama bana hissettirdiğiniz ufacık şeylerden bahane çıkarıp huzursuz olmanız.
Birde nişan yıldönümü sorun etmişsiniz öyle yazmışlar yapmayın lütfen.
Madem ayrım var istenmemezlik var eşinize sıkı sarılın da mutluluğunuz sizin ayrımınız farklılığınız olsun eşiniz sizi istesin bırakın onlar istemesin.
Hayat bu kadar küçük şeylerle mutsuz olmak için o kadar kısa ki gereksiz saplantılar.
Boşverin ...

esim uvey evlat gibi.
Bende patladim..

Eğer haklı olsaydınız eşiniz size hak verirdi siz kayınvalidem bana değer vermedi diyorsunuz ama siz de ona değer vermemişsiniz eğer değer vermiş olsaydınız evlilik zamanı hediye edilen bohçayı açar içine bakardınız neredeyse 9 ay sonra merak edip açıyorsunuz.:30::30:

Ama artik yoruldum..
Neden huzurumuz yok. Komsularima bagirma sesleri gittigi icin utaniyorum evine gitmeye..
Olayi anlatayim kayinvalidem bana igne ucu kadr birsey yapmadi esim yapti ama sorun o degil diger eltilerime heeseyini aldi ayrimcilik yapti bana
Bende tesadufen bugun bohca yapmisti eski pusku dur bi acayim dedim actim ve aldigi esarpta kacaman leke var ustelk belli gormemesi imkansz cnku kenarina oya yapan oydu. bende esime annenin yaptigigi oyaya bak geri goturecem dedim.. basladi olurmu oyle sey yeter artik ben biktim usandim anneme olan dusmanligin nedir benim ailemden soguyup kendi ailenle beni yakinlastrmak istiyorsn vs vs..
Oda yoruldum dedi.
birikti artik.
evliligimi yikmak istemiyorm ama sirtimda koca bir yuk ne yapmam lazim.. vazgecemiyorum bir turlu ama kavga gurultuden biktim

Ben gerçekten gelinleri anlamakta zorluk cekiyorum.neden hep erkeğin ailesinden manevi yardim bekliyoaunizki?bana sunu yapmadi bunu yapmadi?zorundamii hayir değil
Herkes hayatini kurarken bunları dusuncek ondan bundan bise beklemeden.erkeği evlenme vagina kadar yetiştirip bakmismi bakmis.daha ne yapacak bu aileler?

سبحان

Biraz evlilik kitabı filan okuyun bence siz. Dünyalık meseleler için ne kadar mutsuzsunuz. Nasip diye bir şey var . Ayrıca uslubunuz hep böyleyse sizden dolayı eşiniz üvey evlat muamelesi görüyor olabilir. Bir bakın bakayım diğerleri de sizin gibi mi? Haklı olmak mutlu olmaya yetmiyor ki her zaman. Sürekli bunhesapları yaparak haklısın lafını duyanamışsınız işte. Bir bakın nerde yanlış yapıyorum acaba diye sorun, başka bir şey uygulayın. Yazık adamcağıza da ...

Ama artik yoruldum..
Oda yoruldum dedi.
birikti artik.
malı dünyada kalır değmez bir parça eşya için yuvanı dağıtmaya sende ona göre sınırını koyarsın huzurun bozulmasın

Ben bu kaynana - eş konusunda birşey öğrendiysem o da şudur: Ben ne kadar annen şöyle yaptı böyle dedi dediysem hep suçlu oldum. Ne zaman sustum şikayet etmeyi bıraktım eşim o zaman "Evet annem seni bu bu sözüyle üzdü. Cahilliğine ver. Sen haklısın" demeye başladı. :51:
Kayınvalideyle sorun yaşıyorsanız ya kendisiyle halledin ya da sineye çekin. Eşlerinizi araya bu şekilde katmayın. Sitem edin üzüldüğünüzü söyleyin ama annesi yüzünden şikayet bombardımanına tutmayın. Bunun sonu bitmeyen kavgalar ve huzursuzluk. Başka birşey değil. :ssz:

Yani "ben bunları geri götüreceğim" diye bağırıp çağıracağınıza". "Ben bugün annenin verdiği eşarba baktım. Üstünde kocaman bir leke var. Bilerek mi verdi acaba? Görmedi desem kocaman leke... Beni üzmek için yapmıyordur değil mi?" Bunun gibi ifadeler kullanabilirsiniz. Eşiniz de hemen parlamaz. Bir kaç olay daha olduktan sonra zaten kvnin size karşı bir art niyeti varsa eşinize de dank edecektir.:44:

Ben bu konularda biraz taktik üretmekten yanayım. Kavga ancak zıtlaşmaya gider.:51:

Back
X