evlilik nasıl bir başlangıç ?

baktığın tarafa göre değişiyor evlilik , 2 tarafda birbirinin görmediği huylarını öğreniyor , insan ilk zamanlar farketmese de bocalama evresi oluyor zamanla ona da alışıyor ama bir süre aile olduğunu farkedemiyorsun 5 aylık evliyim bazen evi temizlerken yada kapıyı anahtarımla açarken burası benim evim mi diye sorduğum olur kendime , veyahut sıkıntılı bir günde eve geldiğimde maddi manevi gücüm yerimde niye evlendim ki diye sorarım kendime ama sonrasında iyiki evlenmişim diyorum , Allah büyük sorunlar vermesin kimseyi de pişman etmesin ,

çok fazla beklentiye girmemek lazım aslında işin özü bu belki de , ben evlenmeden önce de eşim büyük süprizleri olan bir insan değildi zaten düz bir adamdı o yüzden evlendikten sonra değişti diyebileceğim pek birşeyi olmadı haliyle hayal kırıklığına uğrayacağım bir durumum olmadı ... büyümeyen bebekler işte

eşimle 17 yaşında tanıştım, 9 sene flörtten sonra 7 aylıkta evliyim, heyecan derken ne kastediyo insanlar anlamıyorum ama ben hayattan beklediğimi aldım, ne eşim değişti ne ben, hala sevgili gibiyiz,herkesten uzakta bi g.doğu şehrinde yıllardır olduğu gibi birbirimize tutunmuş ilerliyoruz, tabiki sevgiliyken durum farklı olacak, herkesin evi barkı farklı, elinizde ödemeniz gereken faturalar yok örneğin ev kirası mutfak masrafı su kaçıran musluklar vs gibi şeyler sizin probleminiz değil anne baba var onun için, heyecan ha bitti ha bitecek dersen biter zaten, uzun flörtlerden sonra heyecan bitiyomuş efendim, ne alaka, diyelimki 3 ayda tanıştın nişanlandın evlendin evliliğin 5.yılındada biter heyecan napıcaksın yani heyecan bitmesin diye paraşütle atlama sörf dağa tırmanma falan mı, yapacağın şu: totoyu biraz toplayınca kredi çekip ev ya da araba alacaksın sittin sene onu ödeyeceksin sonra çoluk çocuk hayat gailesi,ben bunları yaşamaya gönüllüydüm zerre pişmanlığım yok evlilikten ne bekliyosan açıkça konuş nişanlınla, yoksa hüsrana uğrarsın

ben heyecan kavramını anlamıyorum, zamanla herşey rutinleşir, bi örnek vermiştim yine yazayım evereste tırmanmak benim için müthiş olurdu çok heyecanlı bi deneyim olurdu ama sen bunu bide nasuh mahrukiye sor

evlilik demek duygusal boşluğun ve insanı her daim yoran arayışın bitmesiydi benim için.öyle yorulmuştum ki evlenince offf bee demiştim.
öyle hayattan çok heyecen arayan biri olmadım.heyacan bitiyor gibi bir derdim olmadı.
bir de maddiyat önemli ben her şeyi eşimle yaşadım.eşimden önce bir tatile gitmişliğim bile yoktu.şimdi arada bir brunch için dışarı çıkarız.çok hoşuma gider.hele yazlar, bahar, kendi evimde huzurlu yuvamda çok şükür çok mutluyum.ailemin yanında bunun zerresini yaşamadım maalesef.

ben heyecan kavramını anlamıyorum, zamanla herşey rutinleşir, bi örnek vermiştim yine yazayım evereste tırmanmak benim için müthiş olurdu çok heyecanlı bi deneyim olurdu ama sen bunu bide nasuh mahrukiye sor

evet zamanla herşey rutinleşir bu biraz kişilikle de alakalı bana göre sıkılacak adam-kadın ben hep aynı kişiyle farklıyerler geziyorum farklı şeyler yapıyorum der yine sıkılır yada daha yeni evliyim belki de o yüzden sıkılmanın ne demek olduğunu bilmiyorum ama öyle olsa 3 yıldır sıkılırdım veyahut sen 10 yıldır sıkılırdın nems , sanırım insanların doyumsuzluğuyla alakalı bir durumö

hani varya diyo sen evliliği rio karnavalı mı sandın :) o geldi aklıma

İnsanlara bağlı aslında.
Çok yeni evliyim .
Ama daha önce başımdan bir evlilik daha geçtiği için çok net söyleyebilirim ki seçeceğin eşe bağlı.
Sevgi zamanla bitmez biz bitirmedikten sonra. Monotonlaşmaz , sadece eşler birbirine alışır.
Sorumluluk tavan yapar hele bir de çocuk yapınca.
Ama en güzeli herşeyi beraber yapıyor olmak. Birbirinden destek almak.
Benim eşim yemeğe temizliğe kadar bana yardım ediyor çünkü ikimizde çalışıyoruz doğru olanı bu.
Beraber yorulup beraber dinleniyoruz.
Eş seçimi çok önemli. Tabi ki değişiyor insanlar bir şekilde ama iyi yada kötü yönde olması da eşlerin elinde.

bir cok flort eden kisi ozellikle bayanlar…zannediyorlarki evlenincede kakaki kokoki gececek her an…surekli surprizler yapilacak, yemekler surekli disarlarda yenilecek, cafelerden sinemalardan cikilmayacak gibi..bu dusunce yanlis kesinlikle…boyle bir beklentiyle evlilige adim atilmamali…

benim evlilikte olmazsa olmazım eşimi olduğu şekilde kabullenmek ve onu kabul ettiğim şeklin dışında zorlayarak başka bir insan olmasına çaba göstermemektir. ha bu demek değildir ki;hatalarını düzeltmesine yardım etmemek değil ya da daha iyi bir insan olmasına çabalamamak değil,ona istemediği şeyleri yapması,giymesi,yemesi vs. gibi konularda bir baskı uygulamaktır madem ki onun o haliyle kabul edip,evlendim niye daha sonrasında onu kendi istediğin gibi sanki oyuncakmışcasına şekil vermeye kalkayım ki?zaten evlilikte en çok bu yönde tartışmalar çıkıyor.
hiçbir şekilde kimseye aile içi veya dışı sırlarımı vermemek ve birbirimizden hiçbir şeyi gizlememek ve herşeyi paylaşarak hayata karşı ve onun sıkıntılarına karşı beraberce ve omuz omuza mücadele edebilmektir evlilik, iki kişiyle oynanan bir oyundur ama çok önemli ve risk taşıyan bir oyundur. Ya insanın hayatını cennet haline getirir ya da cehennem

Son düzenleme:
arkadaslar hepiniz cok guzel ve doğru olan seyler yazmıssınız tecrübelerinizden ders alıyorum iyiki bu konuyu açmışım :)

bizim evliligimiz 2 bucuk seneye yaklastı daha öncedende 3 senemiz vardı yanı 5 senedir birlikteyiz eşimle ilk evlendıgım 1 2 ay evlılıgı hıç sevmemistım iliskimizde hareket kalmamıstı eşim düğün borclarını ödemek icin gece gunduz calısıyordu yüzünü göremıyordum haftasonuda calısıyordu hiç bana göre degilmiş evlılık keske evlenmeseydım gıbı dusunmeye baslamıstım ama sonrasında esim anladı hep çalısarak birsey olmıycanı kendını yıprattıgını ve hayata döndü ozamanda neden arkadaslarınla takılıyosun demeye basladım o benı aılemden kıskandı falan ama 6 ayımıza girmeden onlarıda atlattık ve nerdeyse 2 senedır hiç tartısmıyoruz ufak tefek atısmalar harıç.. hatta bana arada kanka naber falan der eşim araba muhabbetı,kız muhabbetı, erkek muhabbetı falan yaparız çokta eglenırız ıyıkıde evlenmısım diyorum şimdi
heyecan bitme monotonlasma konusunda ise muhakkak bellı seyler rutıne giriyor ama hep gezmekde bizaman sonra zevk vermıyor zaten arada birseyler yapcankı bı degerı olsun.. evlenmeyı dusunuyorsan bence cok guzel bırsey aksam onun oldugun eve gitcek olman ama ilk basta evlılık biraz emek istiyor sonrasında rayına oturuyor önemlı olan emek verırken kendınden cok vermemek ve saglam temeller ustune kurmak yuvanı benım evlılık hakkındakı düsüncelerım bunlar ıns mutlu olursunuz sizde:)

tesekkur ederim canım iyi dileklerin için . Maddiyat biraz kişileri yıpratıyor ama toparlanmanıza sevindim canım hep boyle kalın..

merhaba..9 aylık evliyim, severek evlendim.Başkası olsa evlenmez ve de böyle mutlu olmazdım sanırım.Aynı iş yerinde çalışıyoruz ama evliliğimiz keyifle devam ediyor.Evdeyken işleri birlikte yardımlaşarak yapıyoruz,akşamları birlikte sarılarak tv izleriz, hafta içi 1-2 defa dışarda yemeğe gideriz, haftasonları mutlaka sevgili zamanımızda olduğu gibi gezmeye sinemaya gideriz, izinlerde tatil programı yapar, turlara katılırız..benim evliliğim böyle keyifli geçiyor..evlenme düşüncem yoktu eşimle tanışana kadar,30 yaşımda evlendim.

gerçekten iyi bi moral oldu ne mutlu size ... geç evlenmişsinz ama tadını çıkarıyorsunz ..

gerçekten iyi bi moral oldu ne mutlu size ... geç evlenmişsinz ama tadını çıkarıyorsunz ..

teşekkürler..bence ideal 30 yaş evlenmek için..20 ler erken bence..25-30 olmalı bir kadın için evlilik yaşı.neyse, kocam yine kadınlar kulubündeki boşanmalarımı okuyorsun diyor:)

Bizde 2 yıllık beraberlikten sonra 7 aylık evliyiz. bu süreçte hiç ayrılmadık çünkü kendi işimiz...günün hiç bir saati ayrı kalmasakta çok mutlu bir birlikteliğimiz var hatta evlenince dahada güzelleşti. Kendimize şark odası yaptık, akvaryumla süsledik ve gece 11 de eve gittiğimizde 3 e kadarda muhabbet ederiz sanki ayrı kalmışız gibi. Mesela evde net yoktur işyerimizde vardır buda evlilikte büyük avantaj sohbete zaman kalıyor. Evlilik doğru kişiyi bulduktan sonra şahane oluyor... Kadın eğlenceli olduktan sonra evlilik bence monotonlaşmaz...

teşekkürler..bence ideal 30 yaş evlenmek için..20 ler erken bence..25-30 olmalı bir kadın için evlilik yaşı.neyse, kocam yine kadınlar kulubündeki boşanmalarımı okuyorsun diyor:)

:)))) canım valla guzel bi site sevdimm baksana kocanda biliyor neler okuduğunu bari soyle evlilik tecrubelerimi yazıyorum dye :)))

gene kadınlara çok iş dusuyor sosyal ağlar zaten insanı evden uzaklastırıyor bence

gene kadınlara çok iş dusuyor sosyal ağlar zaten insanı evden uzaklastırıyor bence

Sosyal ağlar evlilikleri bitiriyor o kadar tehlikeli şeyler. Biz facebook kullanmayız mesela çünkü kimsenin hayatı bizi ilgilendirmiyor ve kimsede bizim özel fotolarımızı görmesin...İnsanların beyinleri sanal alemde gezdiği için gerçek hayattada hayal aleminde yaşamaya başladılar. İnternet doğru kullanıldığı sürece çok yararlı ama saptırdığında şeytan işi bildiğin. Benim sosyal paylaşım sitesi bitek burası var onun haricinde çok yararlı şeylere bakmayı, araştırmayı tercih ediyorum. Özellikle genç beyinlere çok üzülüyorum. Neyse konumuz bu değil ama sonuçta evliliklerde pc ye bağlandığı için ister istemez kaydı konu Kadına çok iş düşüyor mutlu edersen mutlu olursun mantığını uygulamak gerek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…