evlilik nasıl bir başlangıç ?

biz suan bekarken bile oyleyiz bazı konulardaa :)) bende ruh eşimi bulduğuma inanıyorummm :)))

Bekarken çoğu sevgili bunları hatta daha fazlasını yapar, ama olay evlendikten sonra da devam edebilmek...Malesef bu konuda çoğu çift de sınıfta kalır...İnşallah bulmuşsundur ve hep mutlu olursun:)))))

bence karakterle alakalı ama en çok da maddiyatla ilgili
evlenirken bir sürü borca giren kiraya çıkan azcık parayla idare etmeye çalışan çiftler bir sonra stresten birbirlerine sarabiliyorlar çünkü bekarken hiç böyle şeylerle uğraşmazken birden büyüyorsunuz ve sorumluluk alıyorsunuz her şeyi siz idare ediyorsunuz

ama para sıkıntısı da yoksa ve severek evlenildiyse evde mutlu mesud takılınız :27:

tabi aldatma dayak vb şeyler olmadığını varsayıyoruz

Bekarken çoğu sevgili bunları hatta daha fazlasını yapar, ama olay evlendikten sonra da devam edebilmek...Malesef bu konuda çoğu çift de sınıfta kalır...İnşallah bulmuşsundur ve hep mutlu olursun:)))))

amin canım cok doğru diyosunn valla , işte hersey çiftlerin elinde...

tatlım ben esımle evlendıgıme hıc pişman olmsdım tabıkı tartışmalarımız oluyo ama sevgılıykende oluyo
daha cok evlılıgı yıpratan maddı sıkıntı ve 3.kışıler cnm kayınvalıde faktöu falan

hem kendisi çekmiş hem sana çektiriyo :/

o benim kaynananin olgun olmadigini, yasadiklarinin acisini gelininden cikarmaya calistigini, sira bana geldi mantigiyla hareket ettigini gösterir.. senin kaynana adayi insallah öyle olmaz... bunu anlarsin ama.. sözlerine dikkat et dikkatini ceken detaylar var mi...

tatlım ben esımle evlendıgıme hıc pişman olmsdım tabıkı tartışmalarımız oluyo ama sevgılıykende oluyo
daha cok evlılıgı yıpratan maddı sıkıntı ve 3.kışıler cnm kayınvalıde faktöu falan

ne mutlu sana canımmm valla evet 3. kişileri araya sokmamak lazım

o benim kaynananin olgun olmadigini, yasadiklarinin acisini gelininden cikarmaya calistigini, sira bana geldi mantigiyla hareket ettigini gösterir.. senin kaynana adayi insallah öyle olmaz... bunu anlarsin ama.. sözlerine dikkat et dikkatini ceken detaylar var mi...

yok canım valla hiç olmadı cok iyi ben gelinimle yasamam dyo rahat etsinler diyo ben baska bse istemem dyo iyi niyetli yani ama tabi genede insanları tanıyamazsın... Senin kaynananınki de cahillik bence ben olsam bana yapılmıs bişeyi baskasına yapmam sen ona iyi davranıyosan

bence karakterle alakalı ama en çok da maddiyatla ilgili
evlenirken bir sürü borca giren kiraya çıkan azcık parayla idare etmeye çalışan çiftler bir sonra stresten birbirlerine sarabiliyorlar çünkü bekarken hiç böyle şeylerle uğraşmazken birden büyüyorsunuz ve sorumluluk alıyorsunuz her şeyi siz idare ediyorsunuz

ama para sıkıntısı da yoksa ve severek evlenildiyse evde mutlu mesud takılınız :27:

tabi aldatma dayak vb şeyler olmadığını varsayıyoruz

gene hersey maddiyata dayalı oluyo..:(

yok canım valla hiç olmadı cok iyi ben gelinimle yasamam dyo rahat etsinler diyo ben baska bse istemem dyo iyi niyetli yani ama tabi genede insanları tanıyamazsın... Senin kaynananınki de cahillik bence ben olsam bana yapılmıs bişeyi baskasına yapmam sen ona iyi davranıyosan

benimki de anyi öyle diyo :1: sokakta birini görsek ne güzel kaynana gelin ne bileyim alisverise cikmissiniz deyince ammaaannnnn bi basliyo, onlar mutlu olsun da ben baska bir sey istemem diye, bakiyorum da yok ya bu benim kaynanam degil ya da ben regen degilim diyorum :1:

gene hersey maddiyata dayalı oluyo..:(

hayat böyle canım malesef para çok önemli, iyi bir yaşamın dışında huzur için de önemli. bir sürü borcu olan insanlar sosyal yaşamından kısıyor bunalıyorlar, ama maddi açıdan rahat olan çiftler için evlilik evde beraber gülüp eğlenmek ufak tartışmalar barışmalar vb... istisnalar var tabi ama genel olarak böyle. adamın kafasında bir sürü borç ve gelecek kaygısı varken eşine illa ki yansıtır...

of ben de evlenmeye merak saldım aslında :52: dün gece uykum kaçtı düşündüm de evlensem nikah töreni şu bu ne çok masraf, hele bir de ev almak!! kendi evin yoksa kredi çeksen hep borç olur işte, daha eşyası var bunun offfffffff :25:

hayat böyle canım malesef para çok önemli, iyi bir yaşamın dışında huzur için de önemli. bir sürü borcu olan insanlar sosyal yaşamından kısıyor bunalıyorlar, ama maddi açıdan rahat olan çiftler için evlilik evde beraber gülüp eğlenmek ufak tartışmalar barışmalar vb... istisnalar var tabi ama genel olarak böyle. adamın kafasında bir sürü borç ve gelecek kaygısı varken eşine illa ki yansıtır...

of ben de evlenmeye merak saldım aslında :52: dün gece uykum kaçtı düşündüm de evlensem nikah töreni şu bu ne çok masraf, hele bir de ev almak!! kendi evin yoksa kredi çeksen hep borç olur işte, daha eşyası var bunun offfffffff :25:

vallaha içim karardııı :(

Sevgiliyken olan bir cok seyi evlilikte goremezsin canim, sonucunda sevgiliyken bulustugunuzda dusundugunuz tek sey birbiriniz ve askiniz..
Evlilik daha buyuk sorumluluk getiriyor, isin icine gecim derdi geliyor maddiyat vs.
Her anin canim cicim olamiyor tabiki ama degisik bir sevgi olusuyor daha cok saygiyla butunlesen bir sevgi :)
Sevgiliyken trip atip kavga ettiginde kacabiliyorsun ama evlenince bir tarafin alttan alip durumu kontrol etmesi gerekiyorki iki tarafta yipranmasin..
Anlicagin evlilik guzel ama zor bisey canim, hersey biz kadinlara bakiyor aslinda :1: Bi de ustune cadi kaynana varda offf off derim

vallaha içim karardııı :(

istanbulda iyi evler 200 milyar hatta daha falan dayımlar bakıyordu mesela evlenirke
sonra eşyalar
düğün

ben düğün yapmam zaten nikah + yatta eğlence

yat kaç para kızlar :27::27:

daha balayı var, gönül ister palayında parise falan gitmek :37:

bir de kaynana var o nolacak eyvah

Son düzenleme:
ya bu erkek değişiyor yada kadın eskisi gibi olmak istiyor durumu değil.olay şu evlenmeden önce sorumluluk yok gezip eğlenip birbirinize süprizler yapıp tekrar anne baba yanına dönüyorsunuz.ama evlenince çalışmak zorundasın bayan çalışmasa bile evinde işleri var.misafir olur siz birilerine gidersiniz.sonra çocuk olur onada vakit ayırmak gerek tabi yani birbirinize ayırabileceğiniz zamanlar kısıttlı dolayısla fırsat kalmıyor birşeyler yapmaya.bazen çok yapmak istiyorsunuz her iki taraf içinde söylüyorum ama zor olmuyormu hiç tabiki oluyor ama eskisi gibi olması hayal.yani çok falza hayal kurmamak lazım biz şöyle olcaz böyle olcaz diye elindekiyle yetinmeyi öğreneceksin mecburen :1::1:

Merhaba ben 14 yıllık evliyim. 8ay içinde evlendik, aileler hiç sorun çıkarmadı, ne eşyaların alımında ne de gelip giderken. Benim ailem şehirde eşimin ailesi köyde yaşıyor kültür farkı var ama dengeleri iyi kurduk. Anlaşarak hatta beraber yaşayarak evlendik. Eşim değişti mi hayır, ben değiştim mi hayır hala eskisi gibi çok eğleniyoruz, aşkımız sürüyor. Pekiyi madalyonun öbür yüzü ekonomik sıkıntılar işte bunlar zaman zaman silkeledi bizi. Ama şöyle birbirimize sarılıp biz bunu aşacağız seni seviyorum dedik mi herşeyin üstesinden geliriz. Şimdi ergenlik döneminde bir kızımız var zaman zaman bizi zorluyor, başbaşa kalınca ne yapacağız bu kızla deyip, gülümsüyoruz. Sonra gidip kızımıza sarılıp Onu çok sevdiğimizi söylüyoruz. Sevgini gösterdiğin sürece evlilik mutlu geçiyor. Herşey maddiyat değil, bir ara sabah akşam menemen yediğimiz oldu, 5 yıldızlı otelde tatile çıktığımız da, menemen yerken birbirimizin yumurtasını kapmaya çalışırken de çok eğlendik, 5 yıldızlı otelin havuz kenarında kızımızı suya atarken de Allah sağlık versin yeterki. Bir de şunu ekleyeyim doğru insanı bulmak yetmiyor doğru insan olmak da önemli. Bişeyi vıdı vıdı yapmak, kıskançlıkla boğmak, ailesine karşı olumsuz duygularını sürekli önüne koymak bunlar yıpratır. Bu arada eşini d eğiteceksin, birlikte iş yapacaksınız evde, sürekli önüne getirmeyeceksin, Onun yaptığı işleri pohpohlayacaksın çocuk bakımında birlikte olacaksın. Ama evin pırıl pırıl olacak, temiz olacaksın. Mis gibi kokan bir yemeğin yanına salatayı ne kadar güzel yaptığını söyleyerek Onu da katacaksın, babası senin yedirmeni uyutmanı istiyor diye çocuğu ile bağ kurmasını sağlayacaksın, bırak o gün çocuk az yesin çünkü çabuk sıkılır erkekler olsun, öğrenecek. Sinirli olduğu zaman senin için güzel bir kahve yapayım diyeceksin. Herşey kadının elinde değil tabii erkek de dengeli olacak, ailesini asla reddeden bir erkek değil bilakis ailesine düşkün bir erkek iyi bir baba ve koca olabilir. Ama bu durumu abartmayacak işte dengeli erkek böyle biri. Ve tabii ihanet,dövme,sövme vb. ciddi durumlar olmadıkça hiç bir zaman ailenize hiç bir kavganızdan bahsetmeyecek ve en önemlisi asla ve asla kayınvalidenizin önünde küs, kavgalı olmayacaksın. Benim 14 yılımın sırrı bunlarda bir daha dünyaya gelsem yine aynı kişiyle evl:16:enirdim.

Abla bu mesajı saklayıp 14 yıl sonra bende yeni evlilere tavsiye niteliğinde sunacağım :1: Görürsen şaşırma. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

Bende severek evlendim. çok yeni sayılırım hatta, 8 ayımız bitmek üzere. İlk başlarda platonik bir aşkmış kocamın aşkı; ki 2 yıl sonra ben öğrendim ve 2 yılda sevgili ayağına ben beklettim. 2 kere evlenme teklif etti kabul etmedim. 3. de Allahın hakkı 3 tür artık kabul et dedi. Bunu da bir gece de 3 kere dedi tabi. Neyseee bariiii kabul edeeyim yazııkk dedim. Tabi ki öyle demedim yaa şaka :1: Beğeniyorum, seviyorum görüşüyoruz adam harika. 2 ayrı insan bu kadar mı aynı olur. Her konuda mı fikirleri aynı olur aynı sözlerle tepki verirler, aynı şeyleri mi düşünürler hep... Ayaklarım yere basmıyor tabi beniim o sıralar. Sonra okul bitti, çalışma bence dedi. Çalışmayı düşünmüyorum zaten hemen dedim. Bikaç sonra nişanlandık 2 ay kadar nişanlı kaldık ve hayatımın her safhasında hayranlık duyduğum adam benim kocam oldu. İtiraf edeyim, İNATÇI, aksi, huysuz, çekilmez biri olur diye düşünüyordum ben hep. Çünkü görüştüğümüz zamanlarda hiç taviz vermezdi, ne diyorsa o. 8. ayımız bitiyor tek bir Allahın kulu (kendi ailemde dahil) bana karşı hiç bir şekilde kırıcı konuşamaz veya canımı sıkacak bir harekette bulunamaz. Kocam müsade etmez çünkü. Kendi ailesini hiç işin içine katmıyorum bile. Eşya konusunda filan bir iki sıkıntı çıkardılar, sevgili kocam hiç beklemediğim bir şekilde onları hayatımızdan çıkardı. Şimdi hakkımızda konuştuklarını duysa bile ben üzülmeyeyim diye bana söylemez. Yemek yapamaz ama harika salata yapmayı öğrendi, ev toplar benimle, döktüklerini süpürür. Ricacıdır mesela, şunu yap gibi bişey asla demez. Şaka yollu takılır bazen, ben kime diyorum kadııııınnn diye. Sonra yastık fırlatır, bu savaş demektir diye ben saldırırım hemen, paçadan ısırmaya başlarım. Yerlerde sürünürüz birlikte, güler eğleniriz. Sonra böyle uyutur onları gelir burda kadın kadına çene çalarız, onları çekiştiririz. Evlilik güzel şey bee.

Evlilik göreceli bir kavram
Bazen mutluluk bazen hüzün olabilir
Ama biraz da bize bağlı

Şimdi şu olayı sadece sevdiğime kavuşacam olarak görmemek lazım
Evlilik sorumluluktur

Sevgililik dönemi gibi en şık halinizle en şık yerlerde buluşma değildir sadece
En bakımsız halinizle de sizi sevebilecek biri olmalı karşınızdaki
En çekilmez anınızda sizi çekmeli
Yönlendirmeye gelmemeli, gerek ailesi gerekse bi başkası fark etmez onlar ile sizin aranızdaki dengeyi kurmalı
Höt höt bi tip olmalı ( Yok onu giyme, artık evlisin vs. diye baskı kurmaya çalışmamalı )
Çalışıyorsanız ev işleri ve yemek konusunda O da aynı şekilde görev edinmeli
Sonracıma, canım sıkıldı deyince bi dışarı çıkıp gezelim demeli

Öyle işte :1:

Ama siz de annen bunu dedi, oraya gitmem, sende gitme
Yemek yapmaktan bıktım, evlilik ne zormuş
Sonracıma şu moda bu moda benimle saatlerce alışverişe çık
Seni arayan kimdi, işyerinde kadın çalışıyorum, aman Allah'ım çok kıskanıyorum
Yok senin işin olursa ben bi gece bile yalnız kalamam, ölürüm de biterim de diye arabeske bağlanmayın

:3:

Back
X