• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne demek?

banebade

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2020
264
199
18
Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :(
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

Çok geç ama ben birlikte yaşamayı öneriyorum genel anlamda. Çünkü önceden minik bir alıştırma yapılıyor. Ben de birkaç ay önce aynı konuyu açtım. Benim de nikahım 3 hafta sonra.
ara ara yine imzadan korksam da birlikte yaşadığımız için az çok fikir sahibiyim artık.

Emin değilseniz evlenmeyin. En ufak pürüzde ben de bundan korkmuştum diye panik olabilirsiniz.
Evlilikten korkup evlenmekten vazgeçse, ve buraya konu açsa ben düğüne 3 hafta kala vazgeçtim diye, hemde ortada hic bir sebep yokken, korktuğu için :D
Linç ederler vallaha

Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
Bir muddet ayni evde yaşasanız temizlikten cinsellige her seyi görürsunuz ve kumar gibi olmaz evlilik. En onemli seyleri bilmeden hayatini birlestiriyorsun. Sonra var misin yok musun kutusundan 5 tl cikmasi gibi oluyor. E hani basta kutuna güveniyordun buyuk hissediyordun diyesi geliyor insanin.

Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:

İyi ki varsınız!
Şu an boy gösteren ciddi bir sorununuz yoksa yüksek ihtimal evlendikten sonra da olmayacaktır olursa da konuşup halledebileceğiniz biri ise kısa sürede her şey rayına tekrar oturur hayatı akışına bırakın yarın ne olacak diye diye bugünün tadını alamazsınız

Ya hayır onu kastetmiyorum, yani korkuyorsa önceden evlilik yoluna girmeyecekti
Tamam da yaklaştıkça gerilim artmış yapamayacağına dair düşünceleri pekişmiş olabilir. Bariz bi korku var. Bu korku varken asla olmamalı bence. Daha bugün sevmiyorum diye konu açmıştı bi üye.

Bütün her şeyden bağımsız olarak arkadaşımın bir tanımını yapayım :halay:

''Hayat denilen büyük mücadele simülasyonunda kendi iyileştiremediğin yeri bir başkası iyileştirdiğinde +20kilo yük taşıyabileceksen ve monotonluk buna değerse evlen Elif. 20+ kilo yükü taşıyıp taşımama isteği veya gerekli olup olmadığı da tamamen sana kalmış''

Doğru insan olduğundan eminsen, ben bu adamla yaşlanmak, gülmek, ağlamak, herşeyimi paylaşmak istiyorum diyorsan evlilik mükemmel bişey.

Tabii ki mutlaka ufak tefek anlaşmazlıklar tartışmalar oluyor ve olacak da. Aynı anneden doğan kardeşler bile anlaşamıyorken iki farklı karakterin bir araya gelip istisnasız her konuda hemfikir olması beklenemez.

Karşılıklı anlayış, saygı, güven, sevgi, sadakat ve paylaşım olduğu zaman keşke daha önce tanıyıp evlenseymişim diyorsun.

Her evlilik kendine has bir yapıya sahiptir. Birbirinize ve ilişkinize sahip çıktığınız sürece hiçbir sorun olmaz.

Umarım çok mutlu olursunuz ve ilerde boşuna takmışım dersin 🙏🤗

Burası bdv yani sadece dertler yazılıyor dolayısıyla evlilik sadece burada yazılan dertlerden ibaret değil. Mutlu evliliğini anlatmak için kimse buraya konu açmadığından sadece dert varmış gibi hisse kapılmış olabilirsiniz. Doğru insan olduğuna kalben inandıysanız güzel bir evlilik olacağına inancınız artabilir. İletişim çok önemli. Nişanlınızla evlilikten beklentilerinizi onun beklentilerini bol bol konuşun bence. Umarım güzel bir evliliğiniz olur:dua:

Ben 5 sene aynı evde yaşayıp da evlendim. Zaman zaman bunaldığım, yalnız yaşamak istediğim, boynumda halat ayaklarımda prangalar hissettiğim oluyor, olabiliyor yani, insanız hepimiz. Zaman da zor. İnsanın tahammülü az. Ki benim eşim gerçekten klasik erkeklerden değil birçok yönden. Karışmaz, ses etmez, kafama göre takılabileceğim kendime ait özel alanım vardır. Ama, sonra sakinleşirim, durur düşünürüm.. O, benim ailem, o benim yoldaşım, o benim dostum.. Tek başıma bu saçma sapan hayata katlanmak belki çok daha zor olurdu. Şimdi ben tökezlesem o tutuyor beni, o tökezlese ben tutuyorum onu. Yeri geliyor didişmek bile çok tatlı geliyor. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik hepimizin başında. Ben aylarca işsiz kaldım o destek oldu. O işsiz kaldı ben destek oldum. İkimiz de ailelerimizden dostlarımızdan türlü darbeler aldık ya da acılarını yaşadık, gene birbirimize destek olduk. Her gününüz güllük gülistanlık geçmeyecek belki ama çerin çöpün ortasında bile birlikte gülebilecekseniz, birlikte direnebilecekseniz bundan büyük güç yok. Allah utandırmasın inşallah.

Back
X