• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne demek?

Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

Bence evlilik bana göre çok güzel birşey kendimden örnek vereyim kimseyi katmak istemiyorum 1 buçuk yıllık evliyim 3 ay ayrilik yasadiik ama yine de kopamadik birbirimizden herşey maddiyat değil inan öyle zamanlar oldu ki ay sonunu getiremedik ama hiç de bir defa bunun tartışması geçmedi aramizdan ya da herşey yemek temizlik değil bazen yapmadığım da oluyor eşim söylenir belki ama kısa bı süre sohbet her akşam işten geldiği zaman net balkonda 1 saat oturur sohbet ederiz evlilik gözünü korkutmasın evet bazı kadınlar var ki çok zor şeyler yaşıyor rabbim onların yardımcısı olsun onlar çok güçlüler kesinlikle korkma korkarsan o zaman sıkıntı zaten kendi evinde eşinle birlikte olduğun zaman kavga bile etseniz çok sürmüyor ki nereye kadar kacilabilir ki demem odur ki korkmayın evlilik maddiyat temizlik yemekten ötürü olan birşey değil öyle zamanlar oluyor ki birbirinize eş dışında herşey oluyorsunuz abla abi anne baba hepsi evlilik çok güzel birşey dert ortagin sirdasin herşeyin oluyor ya korkma hiç

Eğer için rahatlayacaksa henüz hiç “evlilik bu muymuş” demedim. :KK51: Mutluluklar.

Sevdiğinle aynı ev mükemmel ama ev işi berbat..
Resmen sende kendimi gördüm eski bensin.
Ve hala aynı düşüncedeyim..
Yemek,temizlik,ütü,çamaşır, iş hayatı =bunalım.
Ben çok pimpirik insanım eşim deli gibi yardım eder ama hep bir düşünce kafamda onu yapmam lazım bunu yapmam lazım diye.
Sana verebileceğim tek tavsiye yapabilirsen ev işine temizliğe takıntılı olma eğer bunu başarırsan senden mutlusu olmaz.

Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :(
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

5 Ekimde 8 yıl olacak evleneli...
Yoldaşlık demek
Sevgi demek
En yakın dostum demek
Her sabah şükrederek uyanıyorum, yanımda uyuyan adamın kokusunu içime çekerek şükrediyorum.
Aynı gemide olmak demek evlilik, eşim düşmanım değil, galip gelmem gereken rakip değil, terbiye etmem gereken çocuk değil
Ev işlerinin evliliğin keyfi içinde lafı bile olmaz, ev işi yapılmayan bir hayat yok yalnızda yaşasanız yapacaksınız, paylaşılır biter.
Doğru adamı sevdiysen herşey teferruattır, güzeldir evlilik.
Hiç sorun yok mu var tabii ama sorunlara bakarken önce karşındakinin hayat arkadaşın olduğunu düşünürsen tatlılıkla çözülür. Saygıyla sevgiyle herşey olur. Kıymet ver ki kıymet gör, bu erkektir her incelik ondan gelmeli kafasından olursan olmaz. Ve bir de erkekler aptal ya da bdv de bahsedildiği gibi sadece bel altı organlarıyla düşünen varlıklar değil, aklına da kıymet ver yani😁 açık ol , konuşmayı ve dinlemeyi ön planda tut derim trip, küslük, ima, tavır evliliğin düşmanı, mutluluklar dilerim🌷

Evlilik benim icin yasal seks. Geri kalan her sey en iyi arkadasinizla da yapabileceginiz seyler.
Biz esimle once arkadastik,sonra sevgili olduk. Arkadas olamayacagimiz insanla sevgili olamazdik ikimiz de. Evlilik oncesi iliski de yasadik,beraber de yasadik. Evlilik bizim icin son asamaydi,evlenmesek de olurdu bana gore ama o istedi. Hic evlenmeyip beraber yasamak benim yapima daha uygundu oysa ki. O istedi diye saygi duydum acikcasi.

Evliliginizin guzel ve uzun surmesi icin benim tek verebilecegim akil karsilikli olarak kiskanclik yapmamaniz ve birbirinizden ayri ozel alanlarinizin olmasi. Ayri takildiginiz zamanlar olmali ve karsi cinsten arkadaslariniz olmali. İki taraf da bunu normal karsilamali. O zaman evlilik bir zorunluluktan cok eglenceli bir yol arkadasligina donusur. Mutluluklar diliyorum simdiden

Çokta sevseniz evlenmeden önce illaki insan bir geriliyor, stres oluyor kafasına değişik düşünceler geliyor. Sevdiğini biriyse evlilik dünyanın en güzel seyi, hayat arkadaşınız oluyor. Cinselliği yaşıyorsunuz, sarılıp dizi izliyorsunuz bu pandemi de aynı masada oturup aylarca çalıştık bir gün bile sıkılmadım mesela ben. Bir sürü sorumluluk geliyor ancak zaten bölüşüyorsunuz, ütüyü yapamıyorsa o yemek hazırlarken siz ütüyü yapıyorsunuz. Misafirliğe gidiyorsunuz evinize dönüyorsunuz, herkes gidince başbaşa kalıp dedikodu yapıyorsunuz, görüşmek için plan yapmıyorsunuz haftasonunu tatili nasıl değerlendirelim diye plan yapıyorsunuz. Eğer sevdiğiniz ve sizi seven biriyle evleniyorsanız evlilik dünyanın en güzel seyi.

Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:

İyi ki varsınız!
Elle tutulur bir durum var mı yoksa duyduklarınızdan dolayı mı bu korkular?

Belli süre aynı evde yaşamak bu sorunun tek cevabı . evlenmeden önce 2 ay birlikte yaşama fırsatımız oldu nisanliyken. Orda anlaşılıyor zaten.

Cook güzel yorumlar var Allah bin kere razı olsun
Psikolojisi bitmiş birini ayakta tuttunuz aylardır kendimi biraz olsun rahatlatabildimm

Karsidaki bencil pislikse, anasinin pohpohladigi temizlikten bihaberse.. kotu birsey haline gelir.. ask gecici evet ama insan evladi mi ona bakmak lazim.. simdi iyi olup zamanla degisebilir esin.. sende degisebilirsin ayrica.. bence iki ucu pis yukarsi biyik asagsi sakal bi konu

Ben evliliği seviyorum.
Eşim de seviyor.
İnsanın bir yoldaşının olması güzel. Kendine seçtiği insanla bir aile kurması, beraber yaşaması da güzel.
Olumsuz yorumlar o anlık sinirle de yazılabiliyor bazen. Ben eşime kızmışsam nerden evlendim evlilik de ne derim mesela ama gece yattığımızda yine sokulup uyurum iyi ki evlendim derim. İnsanın güvendiği biriyle bir ömür beraber olması bence güzel bir şey.

Evet malesef ben hep boş kısmından bakıyorum istemedemde :KK43:
Bu mesela evlilikte sorun olabilecek bir özellik. 6,5 senedir evliyim, birbirimizin olumlu yanlarını görmeye çalışıyoruz. Yoksa sürekli kusur arasak ohoo yürümez.
Bazen kavgalar anlaşmazlıklar oluyor ama uzatmak kindarlık etmek de yoruyor ilişkileri.
Benim eşim mesela aşırı sessiz kavga sevmeyen bir insan. Bazen anlaşmazlıklarda bu özelliği beni deli ediyor. Kavga edebilmel mümkün değil, ben kendi kendime kavga ediyorum iyice sinirleniyorum. Artık bu yanını bildiğimden sinirlendiğimde uzaklaşmayı tercih ediyorum ondan. Bir süre sonra benim sinirim geçince konuşmak daha verimli oluyor benimki gibi bir eşte.
Yani uyumsuzluklar olduğunda en kötü yanından bakarsanız o ilişkiyi yıpratmaktan başka vir faydanız olmaz.

çocuk düşünüp düşünmediğinizi bilmiyorum ama çocuk sahibi olmak için biraz bekleyin nacizane tavsiyem.

ev işlerinin hepsini üstünüze almayın.

bir de tartışırken, sinirlenince ilk aklınıza geleni söylemeyin. sonradan adamla yine yüz yüze bakacaksınız aranızdaki ilişki laçkalaşmasın, birbirinize saygınız bitmesin.

Kötü örnekleri almayin kendinize..

Gerçekten mutlu milyonlar var..

Evliligin gerektirdiği her türlü seyler iş güc vs.. ilk zamanlar zevk verirken sonra gersey gibi monotonlasiyor malesef hayatin gercegi..

Nikah öncesi çok normal bu korkular,evlendikten sonrada 1 ay bir bocalama olacaktır oda aynı evde hiç yaşamadıysanız..ama sonrası çok güzel olur inşallah

Kadınlar kulübüne üye olduğumdan beri evlilik fikri bana uzak geliyor. Yaşım 28 , mutlu evliliği olan bize biraz cesaret verse fena olmaz. Neyse şaka ben daha kendi benliğimle olan sorunlarımı halletmemişim birde başka birinin sorunuyla uğraşamam.

Yanında ağrılar sızılar içinde uyandiginizda sarılan
Birlikte tahterevalliye binebildiginiz
Gece uyurken elinizi tutan
Aniden canınız sıkılınca gece gezmesine gidebildiginiz
Yanında her türlü sebeklikler yapıp gulebildiginiz
Moraliniz bozukken destek olan
Sacmasapan dans etmeye başladığınızda eşlik eden
Daha bir sürü şey yapabildiğiniz bir dostunuz hep yaninizda oluyor gibi bir şey evlilik
Bence çok güzel
Zorluklar tabii ki olur ama dayanmaya değer
Ev işinden de korkmayın hiç
Kendi evinizin işi olunca göze gelmiyor insan keyifle yapıyor

Yeri gelip tabi ki sinirlendiğimiz ya da canımızı sıkan şeyler olabiliyor ya da tartışmalar.
O kadar da olur normal.
İnsan kendi ailesiyle bile tartışır

Umarım mutlu olacağınız bir evliliğiniz olsun 😊

Sana vereceğim tek tavsiye,kesinlikle çalış.iyi iş kötü iş, az kazanıyorum çok kazanıyorum deme çalış. Geleceğin birinin vicdanına kalmasın.

Back
X