Evlilik ne demek?

Çok geç ama ben birlikte yaşamayı öneriyorum genel anlamda. Çünkü önceden minik bir alıştırma yapılıyor. Ben de birkaç ay önce aynı konuyu açtım. Benim de nikahım 3 hafta sonra.
ara ara yine imzadan korksam da birlikte yaşadığımız için az çok fikir sahibiyim artık.

Bende o şekilde olmasını isterdim ama aile yapımdan dolayı mümkün olmadı :(

Bir muddet ayni evde yaşasanız temizlikten cinsellige her seyi görürsunuz ve kumar gibi olmaz evlilik. En onemli seyleri bilmeden hayatini birlestiriyorsun. Sonra var misin yok musun kutusundan 5 tl cikmasi gibi oluyor. E hani basta kutuna güveniyordun buyuk hissediyordun diyesi geliyor insanin.

Keşke ama bu mümkün değil :(

Tamam da yaklaştıkça gerilim artmış yapamayacağına dair düşünceleri pekişmiş olabilir. Bariz bi korku var. Bu korku varken asla olmamalı bence. Daha bugün sevmiyorum diye konu açmıştı bi üye.

Evet ama genel yapım bu
Her şeyin olumsuzuna odaklanıyorum
Siz bana karnım ağrıdı deyin 500 tane hastalık dökebilirim önünüze bide bunu ciddiye alıp üzerim kendimi

Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

Doğru insan olduğundan eminsen, ben bu adamla yaşlanmak, gülmek, ağlamak, herşeyimi paylaşmak istiyorum diyorsan evlilik mükemmel bişey.

Tabii ki mutlaka ufak tefek anlaşmazlıklar tartışmalar oluyor ve olacak da. Aynı anneden doğan kardeşler bile anlaşamıyorken iki farklı karakterin bir araya gelip istisnasız her konuda hemfikir olması beklenemez.

Karşılıklı anlayış, saygı, güven, sevgi, sadakat ve paylaşım olduğu zaman keşke daha önce tanıyıp evlenseymişim diyorsun.

Her evlilik kendine has bir yapıya sahiptir. Birbirinize ve ilişkinize sahip çıktığınız sürece hiçbir sorun olmaz.

Umarım çok mutlu olursunuz ve ilerde boşuna takmışım dersin 🙏🤗

Amiiin inşallah çok teşekkür ederim ne güzel yazmıssınız🙏

Biraz karakterinden bahsederseniz belki ipuçları yakalayabilirim. Konuşma kalitesi, bakışları ilk dikkat çeken şeyler mesela.

Tamam da yaklaştıkça gerilim artmış yapamayacağına dair düşünceleri pekişmiş olabilir. Bariz bi korku var. Bu korku varken asla olmamalı bence. Daha bugün sevmiyorum diye konu açmıştı bi üye.
Aslında kendisi de itiraf ediyor burda kötü evlilikleri okudukça daha bi korkmuş haklı olarak. Ne diyim İnşallah mutlu olur

Ben 5 sene aynı evde yaşayıp da evlendim. Zaman zaman bunaldığım, yalnız yaşamak istediğim, boynumda halat ayaklarımda prangalar hissettiğim oluyor, olabiliyor yani, insanız hepimiz. Zaman da zor. İnsanın tahammülü az. Ki benim eşim gerçekten klasik erkeklerden değil birçok yönden. Karışmaz, ses etmez, kafama göre takılabileceğim kendime ait özel alanım vardır. Ama, sonra sakinleşirim, durur düşünürüm.. O, benim ailem, o benim yoldaşım, o benim dostum.. Tek başıma bu saçma sapan hayata katlanmak belki çok daha zor olurdu. Şimdi ben tökezlesem o tutuyor beni, o tökezlese ben tutuyorum onu. Yeri geliyor didişmek bile çok tatlı geliyor. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik hepimizin başında. Ben aylarca işsiz kaldım o destek oldu. O işsiz kaldı ben destek oldum. İkimiz de ailelerimizden dostlarımızdan türlü darbeler aldık ya da acılarını yaşadık, gene birbirimize destek olduk. Her gününüz güllük gülistanlık geçmeyecek belki ama çerin çöpün ortasında bile birlikte gülebilecekseniz, birlikte direnebilecekseniz bundan büyük güç yok. Allah utandırmasın inşallah.

Rabbim yoldaşınızdan ayırmasın sizi🙏
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

Derler ki. İş güç bitip çoluk çocuk da ayrılıp yoluna gittikten sonra 80 yasında bile hala hoşsohbet edebileceğiniz kişi ile evlenin. Benim evlilik anlayışım arkadaslık. Bu yol arkadaslığı ama aynı zamanda en yalın arkadasım kadar kocamla da kaynata bilmek isterim. Kahkalarla gülebilmek ya da dertliyken onunla teselli olabilmek.

Elmayı kesmeden içinde kurt varmı bilemeyiz 🤷‍♀️ her insan aynı değildir her evlilik aynı değildir hayatta herseyin guzel yanları zor yanları illaki vardır bu ne beklediğinize yada nelerle mutlu olabileceginize bağlıdır bence güzel bırsey iki kişi birbirini seviyor 1 bütün oluyor ve sırt sırta verip hayatı paylaşıyor anne baba oluyor vs vs vs hersey hep güllük gülistanlık olmaz zaten evlenirken iyi günde kötü günde demiyormuyuz ☺️ hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun

Uyumlu ve mutluluk odaklı bir insansan ve öyle biriyle karşılaşırsan evlilik gayet güzel ruhundaki boşluğu yalnızlığı dolduran birşey.

Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

İyi ki varsınız!
Allah mutlu etsin inşallah 😊 Bence beklentilerini çok yüksek tutmazsan senin için iyi olacaktır bu sözümden asla evlilikten bir cacık olmaz birşey bekleme şeklinde birşey çıkarma 😊 Ama insan evlenmeden önce çok farklı düşünebiliyor sonra evin sorumluluğu birbirinize sorumluluğunuz üzerine her gün işe git gel falan derken herşeye yetişemiyorsunuz.. Sizde öyle eşiniz de.. Sevdiğiniz adamla evlenirken bile şüphe duymak artık günümüz için gerçekten çok normal birşey.. Ne kadar uzun ilişki yaşarsan yaşa evlenince herşey alt üst olabiliyor malesef.. O da bir kumar yani.. Mesela ben eşimle 7 yıl flört ardından evlendim üniversitede aynı sınıfta okuduğum bütün sıkıntıyı neşeyi birlikte yaşadığım adamla evlendim ama aynı evin içine girince görmediğim birçok huyunu keşfettim 😂 Hayal kırıklığı mı diye soracak olursanız bazen kriz geçirip hayal kırıklığı hissetsemde çekilmeyecek gibi değil yaa..🥰Ama tam aksi de olabilirdi yürümeyebilirdi evlilik.. Birbirini hiç tanımayan görücü usulü ile evlenen insanlardan da var harika uyum yakalayan iyi evlilikleri olan bizzat şahidim.. Yani demem o ki herşeyi de düşünürsek bu hayatı yaşamamız zor.. Ne güzel sevdiğin adamla evleneceksin neden olumsuzlukları düşünüp kafanı meşgul ediyorsun.. Zaten bir yerden sonra kaderin önüne geçilmiyor inanın.. 10 yıl sonra da evliliğinde birden bozulma olan var başta yürütemeyen de var bunları düşünecek olursak ooooo.. Allah herkesi yuvasında mutlu etsin sizde mutlu olun aynı yastıkta kocayın😂🤭

Aynı korkular bende de oldu evlenmeden bir kaç hafta önce başlayan ve hatta evlenmeden bir gün önce bile vardı. Yani olabiliyor böyle korkular. Ben pişman değilim; mutluyum. Evliliğin çok iyi yanları var, zorlukları da var tabi. Yaşayıp göreceksiniz, umarım çok mutlu olursunuz. Başta bocalamanız çok doğal, zaman geçtikçe birbirinizi daha iyi anlıyor, daha iyi uyuşmaya başlıyorsunuz.

Back
X