• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne demek?

Hiç böyle düşünmeyin eşim benim hayattaki en büyük şansım. Bizde de sürekli sohbet muhabbet yok ama can yoldaşı o bana. Canım sıkıldığında dert ortağı, mutluluğumu ilk paylaştığım insan. İlla ki arada sıkıntılar oluyor ama hepsi geçiyor. Evlendiğine hiç pişman olmadım şimdiye kadar

burada 1 aylık evli hanım gibi sevmeden evlenirseniz evliliğiniz nasıl olacak konusunu okuyabilirsiniz. sevmek önemli imiş sevmiyorsanız da adamın hayatını mahvetmeden gitmek en iyisi imiş

Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni :KK43:
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!

2 hafta sonra evlenmek..
Inanirsin inanmazsin bilmem ama mars Koc retrosu var ve ekim boyunca butun gezegenleri kareliyor, imza atmak icin cok cok kotu zaman.. ayrica merkur 12 ekimde geri gitmeye basliyor ve merkur akrepte, yani hem asalet kaybettigi yerde hemde retro..ben olsam gercekten imza atmam su ara, akista kalir basima bisey gelmeden su ekim kasimi atlatirim..mumkunse 21 aralik sonrasina birakin nikahi 🙈

Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.

2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.

Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.

Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
Bu 2 tarafa da bagli. Ben 1 senelik evliyim su an ogrenme modundayiz. Birbirimizi onceden taniyormusuz ama temizlik konusunda ben cok fazla sey bekliyorum o da daha dikkatli oluyor bu konuda. Ne bekliyorsam direkt istemek yerine kendim yapiyorum ya boyle yapsak evimiz daha güzel kalir, corabimi gozunun onunde duzune ceviriyorum mesela ya boyle olunca daha iyi yıkanıyor hem bana da biraz zaman kalir diyorum o da ayni sekilde beni takip ediyor. Esimin huyunu biliyorum direkt dersem alınabilir cunku cok dikkatli cogu seyde. Sen öylesin sen boylesinler yerine biz nasil duze cikabilirizin planini yapiyoruz. Evlilik o saydiklarindan ibaret degil ayrica evet maddiyat onemli ama zaten bunun icin bir mucadele veriyorsunuz evli olsaniz da olmasanizda, cinsellik vajinusmus oldugum icin 1 yildir henuz aramizda boyle bisey yasanmadi ama birbirimizin en iyi arkadasiyiz, ben pek fikir almayi ya da danismayi sevmezdim ama esim sürekli sorardi bu bana cok ince birseymis gibi geldi ve bende sormaya basladim yani ayni ritimleri tutturabilmeniz cok onemli evet biz cok yeniyiz belki ilerde hersey cok berbatta olabilir. hayat bu ama su an güzel gunler yaşıyorum. Elinizden geleni yapin ve inanin bastan kurallarinizi koyun eviniz ona göre şekillensin. Evi cekip ceviren sizsiniz.

Daha önce beraber kaldınız mı? 3-5 gün değil uzun süre

Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

İyi ki varsınız!
O iş biraz şans galba.Tanıdım diyenler tanımamışım diyebiliyor bazıları da sizin gibi korkup çok mutlu oluyor.Ben de korktum çok evlilikten.Ama mutluyum çok şükür.Şimdi de bebekten sonra nasıl olacak korkularım var..

Uzun uzun şeyler yazacaktım ama sildim...
Dilerim ki herkes gerçekten mutlu olsun kimse pişman olmasın ve evlendikten sonra bekarken şunuda yapsaydım diye düşünüp içinde kalacak şeyleri olmasın. Herkes çok mutlu huzurlu olur inşallah ❤️

Herkese iyi akşamlar
Vardiyalı çalıştığım için suan müsait olabildim ve yazdıklarınızı tek tek okudum ablalarım,arkadaşlarım.
Ellerinize sağlık.
Çok güzel yorumlar yazmıssınız
Kimisinde içim yumuşadı bi an önce evime gitmek istedim kimisinde gerçekten acele mi ediyorum diye düşündüm
Hele ki retro konusunda ( bunu bizimkilere söylesem retro falan cok dinleyeceklerini ve anlayacaklarını düşünmüyorum açıkcası 😅)
Benim endişem su aslında
Ben vardiyalı çalışıyorum eşimle ayrı kalmak görüşememek maddiyattann dolayı zorlanmak korkutuyor beni. Ama görüyorumki aşılamayacak şey yokmuş

Ben arkadasim evlendiginde sormistum.Evlilik nasil bir sey?
Bana cevabi“ evlende gor „ olmustu.Ben de evlendim ve gordum...
bunu tavsiye eden arkadasim cok samimi bir arkadasimdi..Aradan yillar gecti arkadasim ayrildi esinden..Ben su an hala evliyim...Sonrasi ne olur bilemem...hayat bir bilmece gibi....
Bu arada ne kadar samimi arkadasim var ise buyuk cogunlugu ayrildi...
Her insanin evliligi ayni olacak diye bir sey yok...
evliligim devam ediyor ediyor ama cevremde de masallah ne guzel evlilikleri var dedigim,eslerinin gozunun icine bakan ciftlerde var...
insallah guzel bir evliliginiz olur.
Haa bu arada yillar once evlilik aefesinde ben de bir erkek arkadasa sormustum.Cunku insan emin olamiyor size hak veriyorum.Ona ?sence benim evliligim nasil olur diye?“neden ona sordugumu bile bilmem.Benden kac yas kucuk seker bir arkadasti.Guzel olur merak etme demisti...Bana bir guven gelmisti.

Aynı evi paylaşmadan Nasıl biri olduğunu bilemezsin ki. Bizlerde bilemeyiz Cesur olmalısın bu konuda güclü de ol. Evlilik kader dir. Kaderinde olanı yaşarsın hayatımıza giren insanlar bizlere birşeyler öğretmek için geliyor. Bu kadar korkma bu kadar ürkme Boşanmaktan korkma evlenmekten korkma.. Ve sakın asla mükemmeliyetçi olma..

Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.

İyi ki varsınız!
Evliliğin bukadar saçma sapan bişey olduğunu bilseydim evlenmezdim. Keşke bekar olsaydım hala 🙁🙁🙁 Düzelir diye sakın evlenmeyin öyle sandığım düzelir sandığım hiçbirşey evlilik sonrası düzelmedi...

Bu foruma bakıp evlilikten korkmak veya kötü bişey olabileceğini düşünmek, insta ya bakıp her evliliğin mükemmel her çiftin mutluluktan uctuguna inanmak gibi bişey :)

evlilik bütün bu anlarin toplamından ibaret. Bazen hayal kırıklığı, bazen mutluluktan uçmak, bazen sıkılmak bunalmak, bazen çok eglenmek, bazen çok hareketli bazen de monoton.. bunların hepsi olacak evliliğinde, ama sen evliliğinin bir anina değil ortalamasına bakacaksın, iyi mi kötü mü yasayip göreceksin.. evlenmeden önce ne yaparsan yap, yaşanacak birşey varsa yaşanır buna engel olamazsin.. herşey mükemmel olacak beklentisini de, herşey çok kötü olacak dusuncesini de at kafandan. Bazen herşey mükemmel olur bazen de herşey kötü gider.. sen şuanina odaklan, daha başına bişey gelmeden aglamana gerek yok.başına kötü şeyler gelirse ne yapacağını o zaman düşünürsün.

Evlilik hayat yoldaşı demek bence 💓 mutlu olun, sevginize güveniyorsanız küçük şeyler daima çözülüyor, ama her zaman alttan alan Siz olmayın ona dikkat 🤓

Siz evlenince nasil bir evliliğimizin olacağını bilemeyiz. Ben de evkenemden önce acaba ne olacak nasıl bir evliliğimiz olacak yürütebilecek miyiz evlilik nasil bir şey anlaşabilecek miyiz onu tam anlamıyla tanıyor muyum vs vs tonla soru vardı düğünden 1 ay önce geceleri uyku tutmazdı beni. Sonra evlendik ben uzun zaman tek yasamaay alışmışım eşim de öyle. Başta aynı evde birbirimize alışmak zordu. Ben bir de şehir degistirmistim. Mutsuzdum sonra zamanla alıştık evliliğe birlikte yaşamaya. Birbirimizi kırdığımız uzdugumuz zamanlar çok oldu. Güzel anılarımız da oyle. Hayat da bu değil mi zaten.
Eğer bariz bir hatasını gormediysen nişanlınin sana saygı duyuyor seni sevdiğine inanıyorsan güveniyorsan endişe etmene gerek yok. Senin düşüncelerine önem veriyor mu merhametli mi
Anlayışlı mi evliliği ne olarak görüyor ailene karşı nasıldır ?
Eğer cevabın olumlu ise tamamdır.

Basliga cevaben yaziyorum:

insanlarin sevismek icin yasadiklari yerin mulki amirinden izin alip, insanlar onunde biz sevisecegiz, siz de kutlayin demeleridir :KK70:

Cekilin,Ben evliliği ovmeye geldim şimdi :)
Bu kadar keyif alabileceğimi hiç düşünmemiştim aslında .Ciddi manada evlilik korkum vardı.Kısa sürede aşık olarak evlendim belki o yüzden korkuyordum belki de nişanlı iken burada okuduklarimdan :)) iyi birer arkadassaniz öle de devam edip gidiyor . Aynı evin içine girince çok değişen birşey olmadı . Farklı hicbir huyumuz çıkmadı mesela sevgili iken nasilsak şimdi de oleyiz .Ailelere alışma kısmı en zoru bence bu konuda çünkü farklı kültür evliliği bizimki onda da mesafeler olunca sorun yaşanmıyor .Bunlari korkularinizi rahatlatmak için yazdım .Yine de herhangi bir soru işaretiniz varsa karşınızdaki insana sorun ,tepkisine bakın .

Yani insanlar buraya genelde dert paylasmaya geldiği için evlilik hakkında fikir edinmek için doğru bir yer değil bence burası haliyle hep olumsuz şeyler var.ama sevdiğin bir insanla hayat paylaşmak insanın yanında bir yoldasinin olması çok güzel bir duygu elbette.sizde seviyorsanız korkmayın evlenin sonuçta hayatta acı tatlı bir çok olay geliyor başımıza evlensekte evlenmesekte en azından yanininzda bir hayat arkadaşınız olur.mutluluklar dilerim ikinizede.❤️

Back
X