Evlilik ne demek?

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
840
618
323
Edirne
Evet bayanlar bu konuda kafam çok karışık,biraz yorum ve fikir istiyorum.

1 seneye yaklaşan bir ilişkim var,çok şükür her şey yolunda,her ciddi ilişkide olduğu gibi biz de evlilik düşünüyoruz.

Ama ikimiz de korkuyoruz açıkçası,çünkü evlenince her şey çok farklı olacak,aileler,arkadaş çevresi kısacası her şey bambaşka olacak.
Belki de hiç anlaşamayacağız.Boşuna demiyorlar evlilik kumar diye ama kumarın da taktikleri,ince hesapları var.

Bir de etrafımızda o kadar çok olumsuz örnek var ki evli çiftlere ait.Karısını/kocasını aldatanlar,kavga,gürültü,boşanmalar,güvensizlikler,aile uyuşmazlıkları vb. gırla gidiyor.
Bizi biraz da bu korkutuyor sanırım. E herkes öyle olmak zorunda değil dediğinizi duyar gibiyim :)

Erkek arkadaşım aileler tanışsın artık diyor ama o da bir yandan korkuyor benim de bu konular açıldığı zaman heyecandan karnıma ağrılar giriyor :)

Sevgili olarak her şey yolunda ama evlilik için daha hazır değiliz sanırım.

Akışına bırakmak da bir süre sonra ilişkiye zarar verebilir diye düşünüyorum,gez toz eğlen nereye kadar?

Ne yapmalı ne etmeli? :)

Sorumluluk almak demek.. yeri geldiğindede alttan almayı bilmek demek...

Son düzenleme:
Benim de sorunum o zaten,evliliğe nasıl hazır olunur ki?

Belki de 50 yaşında da olsam kendimi evliliğe hazır hissetmeyeceğim :)

Evlilik sevgililik nisanlilik donemindeki bütün heyecanları yitirerek sıkıcı monoton cok fedakarlık gerektiren bir hayat demek buna rağmen de sevdiğinin her zaman yanında olması ve huzur demek bu benim fikrim tabiki monoton ama mutlu ve huzurlu bir evliliğim var

aynı durumu bende yaşadım. 5 gün önce de tanıştırdık aileleri..hiç bir şey korktuğum gibi gitmedi..sen sadece hayatındaki insanın doğru olup olmadığına karar ver..gerisini aileler halleder :)

Herkes evlenirken her şeyin flört dönemindeki gibi olacağını zannediyor.
En büyük hatayı burada yapıyoruz.
Evlenmeden önce yaşadıklarımızın evlendikten sonra da devam etmesini istiyoruz ama bu imkansız.
Evlilik öyle bir şey ki aynı anda çok zıt duyguları hissedebiliyorsun.
Evlenmeden hazırım veya değilim diyemiyor kimse.
Bazı şeyleri akışına bırakmak gerek.
Aşktan önce kesinlikle saygı, güven ve fedakarlık olmalı.

hiç bir taktik hiç bir ipucu yardım etmez.
sen başkasını veya evliliğini en ince ayrıntısına kadar, geleceğini vs kontrol edemezsin.
sen bu yola çıkarken kendini herşeye hazırla ona göre önlemini al.
aldatma vs olmasa bile dünya hali allah korusun ölüm var. bu bile insanı daha temkinli yapıyor.

Canım bu tamamen sizin olaylara bakış açınıza bağlı.
Mesela bizim hayatımızda hiç birşey değişmedi.İki buçuk senedr evliyim eşimle 6 yıldır beraberim ilk senemizde nasılsak hala aynıyız.
Arkadas çevremiz hala aynı.
Ailelere en başından nasıl davranıyorsak hala aynı.ben kendi aileme eşim de kendi ailesine ailesine tek söz söylettirmez.Yardım edebilecekleri bir durum varsa ederler edemeyeckeleri durumlardan haberleri olmaz.Yani genelde onlara sadece iyi haberler gider.
Sorumluluk olayına gelince ben sorumluluk değil yaşamak,paylaşmak diyorum.Üstümde hiç sorumluluk almışım gibi gelmiyor.Herşey sırasında gerekliliğine göre ilerliyor.
Para olaylarını sorun etmiyoruz birimiz sorun edersek diğerimiz onu rahatlatıyor.
Monotonlaşma olayına kendi kişiliklerinize,hayat tarzlarınıza göre çare bulabilirsiniz.Mesela ben evime tv almadım aksamları oturur sohbet eder ya da dışarı çıkıp bisiklete bineriz ya da sokak sokak dolaşırız film izleriz müzik dinleriz yapcak bir sürü şey var.
Önemli olan doğru kişiyi şeçmek.Ben evliliğin bir kumar olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca sevgilin içine sinseydi böyle teredütlere düşmezdin.Evlilik sadece yapılan şeyin adı.aslında hayatı paylamşak bu.
Artık niaşnlı bir kızım şöyle davranmam lazım ya da artık evliyim böyle durmam lazım vs diye triplere ve kalıplara girmeden neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın.
Beniim kayınvalidem bana bilezik set falan takmadı,kayınpederim nişanıma gelmedi hatta nişan yaptığımızdan bile haberi olmadı diyebilirim.ama ben takılmadım böyle şeylere çünkü biliyorum tanıyorum ve seviyorum onları milletinki şöyle milletin ki böyle oldu falan hiiiç düşünmedim.Yani genel evlilik kalıplarından sıyrıldığım an benim için herşey toz pembe oldu.Ve öyle gidiyor.

Son düzenleme:
bir süre aynı evde yaşayın bak bakalım o zaman anlaşılıyor anlaşabılcek misniz didişcek misiniz...

biz güya süper anlaşıyoruz ama aynı evde kaldığımızda birbirimizi yiyoruz daha doğrusu ben onun başının etini yiyorum onu oraya koy bunu böyle yap yok onu şöyle yapma diye kısacası aynı evde 1 2 hafta bile olsa kalın bence çok işe yarıyor

evlilik sorumluluk ve monotonluk demek ayrıca çok sabır ve fedekarlık isteyen bir kurum.beklentinde az olmalı çünkü hiçbirşey flört dönemi gibi olmaz :50:bunları kabullenip evlenirsen çok sıkıntı yaşamazsın :34:

evlilik sıradan bir iliskiyi sırf hukuki ve çevresel faktörlerden dolayı zorla uzatma kurumu. ayıplamalara karşı gerilen bir kalkan.
evlilik algısı toplumumuzda öyle bir oturmuş ki, artık evlenince her şey mübah yani evlilik aslında amaç değil araç.

sabir sevgi kavga sinir harbi harbi güven
sonunda kendi ayaklarinin ustunde durmalisin onu anliyorsun

bir süre aynı evde yaşayın bak bakalım o zaman anlaşılıyor anlaşabılcek misniz didişcek misiniz...

biz güya süper anlaşıyoruz ama aynı evde kaldığımızda birbirimizi yiyoruz daha doğrusu ben onun başının etini yiyorum onu oraya koy bunu böyle yap yok onu şöyle yapma diye kısacası aynı evde 1 2 hafta bile olsa kalın bence çok işe yarıyor

Bunu yaptık,hiç de bir sorun çıkmadı,görebildiğim kadarıyla tek sorun ben biraz titizim o da biraz dağınık :)

1 yıllık evliyim eşimle 2004 ten beri tanışıyoruz ve 3 yıl nişanlı kaldık.Seni çok iyi anlıyorum ve evliliğe hazır olmadığını düşünmüyorum.Eşimle nişanlıyken düğüne 1 ay kala iş dolayısıyla eşimle kendi evimizde kaldık.Ailemden ilk defa ayrılmıştım ve 8 yıldır özlem duyduğum insanla aynı evi paylaşmaya başlamıştım.Kendi kendime defalarca sordum gurbette olacam-onun ailesi benimde ailem olcak-onun alışkanlıklarına uyum sağlıcam-çalışan ama aynı zamanda ev hanımı olacam-çamaşır-ütü-bulaşık-yemek herşey elimden geçecek...Biraz değil çok afalladım :D ama eşim sağolsun beni her konuda yönlendirdi ev temizliğinden ailelere kadar nasıl olmam gerektiği konusunda hep yardımcı oldu bana 1 ay sonra düğünümüz oldu ve evimize geldik eşimin desteği hep üzerimdeydi.ve düğünden 3-4 ay sonra çoğu şey oturmuştu evimizde.
Herşey eşte bitiyor canım o seninle olduktan ne temizlik ne yemek ne aile derdi hepsi basit kalıyor daha bir gün evimi temizlemekten eşimle ilgilenmekten bıkmadım aksine her geçen gün evimide eşimide daha çok seviyorum ve şimdi bir kızımız olcak evimiz daha o gelmeden neşelendi.Umarım yardımcı olabilmişimdir sana herşey gönlünce olsunnn (:

Bunu yaptık,hiç de bir sorun çıkmadı,görebildiğim kadarıyla tek sorun ben biraz titizim o da biraz dağınık :)

Bende aynen senin gibiydim ama değiştim :D bizimki koltukların yastıklarını bile dağınık görmeye dayanamaz ki en güzeli derli toplu olmak ve ben zamanla düzenli hayata alıştım hanginizin yaptığı doğruysa bi süre sonra doğru olana yöneliyosun zaten :)

Back
X