Evlilik ne demek?

Hepinize çok teşekkür ediyorum o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki :)

Daha da netleşmeye başladı her şey kafamda,şimdi iş evlilik teklifine bakıyor :)

Ağustosta doğum günüm var o zamana bir şeyler bekliyorum bakalım her şeyin hayırlısı olsun inşallah :)

evlilik önce sorumluluk sonra yeri gelince alttan alma demek bu işin mantıklı olan kısmı.ben 7 yıl süren bir birlikteliğn ardından evlendim.eylülde 2 sene olacak inş.biz bu uzun süren beraberliğimizde öğrendiğimiz en önemli şey kimseye aldırış etmemek.aldırış ettikçe kendimizi unutup başkası için o kadar tartışlarımız olduki o yüzden herkese kulak tıkamayı,sadece ikimiz yalamayı,mutluluğu,huzuru herşeyi öğrendik.öylesine mutluyumki tekrar dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim.evt şuda varki evlenmeden önce daha çok geziyorsun bazı şeyler daha heycan verici oluyor.ama evliyken marotonlaşıyır bazı şeyler bu çok normal.sorumlulukların oluyor aileler oluyor dediğim gibi herşey ikinizin elinde.ben eşime deliler gibi aşık olduğum içinmidir bilmiyorum evlilik benim için mükemmel yaşanan bazı olumsuzluklara kavgalara barışmalara gerektiğinde 24 saat koynunda uymaya bundan ötesi yokk :))

Evlilik doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel şey ;

- Her gece onun nefes alışını dinleyerek el ele uyumak, her sabah gözünü ilk açtığında onu görmek
- Onun için daha ' yumuşak ' olmaya çalışmak , kavga da bile kırmaya kıyamamak
- Önce kendi yuvana daha sonra birbirinizin ailelerine karşı sorumlu olmak
- Birlikte markete gidip dönüşte birlikte yemek hazırlamak
- Canın sıkıldığında saat problemi olmadan dışarı çıkıp baş başa gezmek
- Kuşlar kadar özgür olmak belki de..

Evlilik doğru sandığımız insanla yapılırsa da çok kötü birşey ;

- Sürekli tartışma ve / veya sık sık kişilik çatışmaları
- İkinizin bir aile olduğunu benimsemeyip sizin ailenizi el ( yabancı ) olarak görmeniz gerektiğini söylerken kendi ailesini el üstünde tutması
- Kaynana, görümce veya elti gibi 3.şahısların sürekli hayatlarınıza müdahele etmesi ve bundan eşinizin hiç şikayetçi olmaması
- İşe gidip gelmekle adam olunduğunu sanıp ' onu getir, bunu getir ' diye emir verme lüksünü kendinde bulabilmesi
- Canın sıkıldığında arkadaşlarınla buluşmana bile karşı çıkılması
- Beraber yaşadığınız her gün böyle biri ile nasıl olur da evlendiğinizi sorgulamak belki de..

evlilik doğru insanı buldugunda hayatın başlangıcı demek...
kendi evin, kendi düzenin, pişirdiğin mis gibi yemekler ve sabırsızlıkla beklenen haftasonu kahvaltıları demek....
akşamları mısır patlatıp, sarılarak film izlemek demek...
çalış ya da çalışma eşinin her akşam geliş saatini 4 gözle beklemek demek....
tatiller için birlikte planlar yapıp bunları gerçekleştirmek demek...
birlikte hayata sımsıkı tutunup gerçek bir çift olmanız, dolayısıyla birbirinizi tamamlamanız demek....
bunlar 2012nin başına kadar hissettiklerimdi
şimdi mi ne hissediyorum
aşkınızın minik meyvesiyle adeta yeniden doğup. gerçek bir AİLE olmak demek...
eşinizin sizden başkasına bu kadar hayranlıkla ve sevgiyle bakarken keyiflerin en büyüğünü nasıl aldığınıza şaşıp kalmak demek...
sadece eş değil aynı zamanda bir ANNE olarak hayatınızın en özel anlarını yaşamak demek...
onun size 'annecim' diyeceği günün hayaliyle çıldırmak demek...

mükemmellll yazı dizileriiiiiiiiiiiiii çooook güzelllll çoooooookkkkkkkk :46::46::46::46::46::46::46:

eşinizin sizden başkasına bu kadar hayranlıkla ve sevgiyle bakarken keyiflerin en büyüğünü nasıl aldığınıza şaşıp kalmak demek...

hele bu cümle varyaaa mükemmel duydugum en iyi cümlelerden biriydi

Bence evlilik, çöl ile suyun birleşmesidir. İkisi de zıt gibi görünse iki ruhun birbirlerine susamışçasına özlemidir.
Ancak su fazla olursa çölü bir bataklığa çevirir, çöl fazla olursa suyu kurutur. Ancak dengede olduğu zaman çöl ve su bir anlam taşır. İşte evlilikte esas olan dengedir. Sevgide, saygıda, payla
şımda bir denge olmalı.
Evleneceğimiz kişi ile ve sonrası yıllarda hep tatlı hayaller kurmaz mıyız? Ancak geçen yıllar, o pembe hayallerin üstünü bir karabulut gibi örtmez mi? Neden? Eşler birbirlerine zaman içinde alışırlar ve kendilerini birbirleri için vazgeçilmez gibi görürler. Artık eskisi gibi kendilerine dikkat etmez ve diğerine hoyratça davranışlarda bulunmazlar mı? İşte artık evlilikte tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Çöl ve su birbirlerini sevdiği ve birbirlerine ihtiyaçları olduğu gerçeğini görmezlikten gelmeye başlamışlardır. Aslında her ikisi de sevgiye ve ilgiye muhtaçlardır. İletişimin geliştiği bu günlerde insanlar hep sevgi ve ilgi aramaktadırlar. Sanal da olsa ruhlarını tatmin etmeye çalışmaktadırlar.
Çocuklar ise olaya başka bir boyut kazandırır. Artık her şey çocuklar için yaşanmaya başlar. Onların gelecekleri üzerine planlar yapılırken çöl çöllüğünü unutur su ise su olduğunu.
Bu iletişimi öncelikle en yakınımızda arayalım. Empati yapalım ve de sempatizimi de unutmayalım. Sevgi ve saygı istenmez, yaratılır. Çöl severse sevilir, Çöl saygınsa sayılır. Yine aynı değerler su için de geçerlidir.

Back
X