Evlilik nedir? Surekli yalnizlik hissi varsa?

Eski konularınızıda az çok biliyorum ama sanırım bu size ilk yorumum zihnen çok yorulmuş haldesiniz ve ciddi anlamda bir uzmandan destek almanız gerekiyor lütfen ilk olarak bir uzmandan yardım alın zihin yorgunluğunuzu ikilemlerinizi kararsızlıklarınızı en aza indirgeyin ve daha sonra konu açın çünkü her ne kadar burada akıl akıldan üstündür belki birinin yorumu hayatımı değiştire bilir gibi düşünsekte kalıcı çözüm olmuyor .

Sizin problemleriniz kendi içinizde ve bunu bura aracılığı ile çözmeniz pek mümkün değil
Size sunu sormak istiyorum, esimin sevgisi neden yetmiyor bana?

Anladım. Öncelikle siz gayet gençsiniz, en güzel yaşınızdasınız, 36 yaş çok ileriymiş gibi hissetmeyin. Evlilik için neden uygun olmayasınız ki. Biraz ailenize fazla düşünsünüz o kadar. İnsan kaç yaşına gelirse gelsin anne baba çok önemlidir. Çok çok çok... Bu normal bir his. Eğer biraz yoğunsa bu hissiyatınız bunun zayıflığa dönüşüp te eşinizle kurduğunuz ailenize zarar vermesine izin vermeyin. Aileniz yine aileniz bu değişmedi ki. Eşinizle birlikte ailenizi büyüttünüz böyle düşünün. İnsanın çeşitli rolleri var hayatta. Bir yandan evlatsınız ama bir yandan da birinin eşisiniz. Ve hayatınızda olan herkesin hakkı var üzerinizde. Eşinize de haksızlık etmeyin. Sorumluluklar büyük, şükredip daha da güçlü yerine getirmeli..
Nedenini bilmiyorum ama esimin sevgisi yetmiyor bana....

Bence sizin sorununuz eşinizden ziyade anneniz. Anneniz çok baskın bir tip anladığım kadarıyla. Anneniz orada olmanızı istemediği için siz de içten içe orada huzursuzsunuz. Almanya'da da kalsaniz, İstanbul'a da dönseniz annenizle ilişkinizi düzenlemeniz gerekiyor.

Şu an şartlar uygun olmadığı için terapi alamıyorsunuz ama İngilizceniz de var. En azından bu konularda makale yayın okusanız. Kendinize yardımınız olur.
Nedenini bilmiyorum ama soyle bir durum var, annem birseyi onaylamiyorsa ve yapiyorsam, kesinlikle o seyden zarar gorecegime olan inancim var. Kisaca onun kontrol alani disina ciktigim an kolum kanadim kiriliyor. Anneler hep hakli midir? Onlarin istemedigi birsey yaptigimda illa basarisiz mi olacagim?
Babamin o baskin tavri degil ama annemin bu hep hakli cikma durumu olayi beni mahvediyor....beyin olarak gercekten bittim gercekten

Siz depresifsiniz bence o depresif özleme halini sevmişsiniz sürekli onu yaratıyorsunuz kendinize. Bence bir an önce aynanın karşısına geçip kendinizle konşup bu histen kurtulun

Bir suru sorun yasayip tekrar barissak bile, inanilmaz ilgi ve sevgi dolu olsa bile inanilmaz bir boslukta hissediyorum.
Konularimi okuyanlar biliyorlar, 36 yasindayim ve ailemin hakimiyetinden hala ayrilamadim. Su anda da onlari cok ozluyorum, yanlarindayken bosanma arifesindeyken de esimi cok ozluyordum devamli bir bosluk hissi vardi ama su anda yurtdisinda aileden uzakta bu boslukta olma, yalnizlik hissim zirve yapti.
İnsan neden onu seven esinin yaninda yalniz hisseder ki? Cok seviyor olsam bu hissin olmasi normal mi? İstanbuldayken boyle degildi ancak yurtdisina ciktigimda bu boslugu atamiyorum, dolduramiyorum.
Ben acaba evlilige uygun mu degilim?
1 yıldır ailemden uzakta bir şehirde yaşıyorum ara ara gitmeme rağmen o kadar çok özlüyorum ki onları sürekli gözümün önüne geliyorlar:kızgın:birde siz yurt dışına gitmişsiniz böyle hissetmeniz çok normal zamanla yoluna girecektir... şu da bir gerçek ki ailenin Yeri çok ayrı ah ah!

Bence yurtdışında olduğun için normal
Ben mesela yurtdışına çıkınca burayı o kadar özlüyorum ki yatağımı evimi
Ama sorsan orada yaşamak isterim.gidince ülkemi özlüyorum.burdaykrn de orayı
Çok garip bir his
Nereye gitsem hep bir yerleri özlüyorum
Eşini seviyorsan bence dayanmalısın
Bağlanma problemi değil bence

Aileni özlemen cok normal, ama bu durumu eşim var ki neden bu özlemi cekiyorum diye yorumlaman yanlış, aile çevre eş dosttan bir uzaklasmıslık söz konusu zaten, ve de aileye baglı olarak özlem duymak orda kendinizi bu anlamda yalnız hissetmenizde normal, buna alışmak icin uzman destiği evet alabilirsiniz, ama en cokta duygularınızı eşinizle paylaşmalısınız, onunla yapacagınız konusmalar aslında yalnız olmadıgınızı size daha güzel nakşedecektir :)

Nedenini bilmiyorum ama soyle bir durum var, annem birseyi onaylamiyorsa ve yapiyorsam, kesinlikle o seyden zarar gorecegime olan inancim var. Kisaca onun kontrol alani disina ciktigim an kolum kanadim kiriliyor. Anneler hep hakli midir? Onlarin istemedigi birsey yaptigimda illa basarisiz mi olacagim?
Babamin o baskin tavri degil ama annemin bu hep hakli cikma durumu olayi beni mahvediyor....beyin olarak gercekten bittim gercekten
Ya bu "kendi kendini gerçekleştiren kehanet" oluyor işte. Anneniz onaylanmadiği zaman içten içe hep sonunda mutsuz ya başarısız olacağınızı düşünerek hareket ediyorsunuz belki de.

Aileyi herkes özler, özlemek ayrı. Ama sizce de bağımsız olma zamanınız gelmedi mi? Bizim ülkede anne babalar çok sever çocuklarının hayatina karışmayı, akıl vermeyi. Ama düşününce, anne babalar hep de haklı çıkmıyor hatta tam tersi karisinca bazi şeyleri daha beter hale getiriyorlar.

Ya bu "kendi kendini gerçekleştiren kehanet" oluyor işte. Anneniz onaylanmadiği zaman içten içe hep sonunda mutsuz ya başarısız olacağınızı düşünerek hareket ediyorsunuz belki de.

Aileyi herkes özler, özlemek ayrı. Ama sizce de bağımsız olma zamanınız gelmedi mi? Bizim ülkede anne babalar çok sever çocuklarının hayatina karışmayı, akıl vermeyi. Ama düşününce, anne babalar hep de haklı çıkmıyor hatta tam tersi karisinca bazi şeyleri daha beter hale getiriyorlar.
"Anneniz onaylanmadiği zaman içten içe hep sonunda mutsuz ya başarısız olacağınızı düşünerek hareket ediyorsun" İste TAM OLARAK BU! Yeminn ederim boyle hissediyorum. Bana telefonda dese ki "kizim icime dogdu iyi bir isin olacak", yemin ediyorum tum modum degisecek!
Allahim bu nasil bir asiri bagdir, ya da nedir bu, nasil bir duygudur bu, her dediginin harfiyen cikmasina o kadar alistim ve inandim ki, dediginin disina ciktigimda nefes alamiyorum.

Back
X