Evlilik noktasında ilişkiden soğumak??

Arkarian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2016
196
113
103
Merhabalar,
Yaklaşık 4 senelik bi ilişkim var. Başlarda hep uzaktaydık ve ayda iki kez görüşebiliyorduk. Birçok zorluk atlattık birlikte birçok aşamadan geçtik. En başından beri sevgilim evlilik dedi ben hazır değildim tabi (okuyordum, öğrenciydim, psikolojik manada da değildim). Sürekli bir evlilik tarihi konuşması geçti aramızda. Ve ben hep erteleyen taraf oldum kendimce nedenlerimden dolayı. Şimdi aynı şehirdeyiz ve yaklaşık bir yıl olucak ikimiz de atandık. Tam da evlenilecek noktada ben kendimi evlilikten ve bir ilişki içerisinde olmaktan çok yorgun hissediyorum. Erkek arkadaşım her şeyden önce benim dostum gibi. Harika bi kişiliği var ancak nedense bir türlü ilişkimde duygusal olarak tamamlanmış hissedemedim. Bu eksiklikten kaynaklı olarak da heycan hissedemiyorum, "tamam hadi evlenelim" diyemiyorum. Bu duygularımı sevgilimle de paylaştım. Zaman tanıyalım dedi. Bu his karmaşası içersinde onu üzmekten de korkuyorum. Ona gerçekten çok değer veriyorum Ancak eskisi gibi heycan hissedemediğimde ve bunu fark ettiğimde vicdan azAbı duyuyorum işin kötüsü başka insanların ilgisini de fark etmeye başladım ve fiilen hiçbir karşılık vermesem de kadın olarak hoşuma gidiyor bazı şeyler. Bu bile kendimden soğumama yetiyor. Lütfen yardım edin bana.

yaptığınız yanlış, madem hazır değildiniz karşısınızdaki insanı oyalamamlıydınız. Ayrıca 4 sene nedir ki evlilikler ömürlüktür, siz evlenince heyecanın hep devam edeceğini düşünüyosanız çok yanılıyosunuz

Dedim ve denedim ama acele ettiğimi zaman tanımamız gerektiğini söyledi. O kabul etmek istemiyor sanırım ve ben de belki zamanla yeniden hissederim diye tamam dedim
Saçmalık! 4 senede hissedememissin,simdiden sonra mi hissedeceksin.zamanla olmaz artik o is.yol ver bi sekilde

Ben bir psikologa danışmanızı tavsiye ederim. Çok önemli bir karar aşamasındasınız Bu düşünceleriniz tamamen evliliğe olan bakış açınızdan kaynaklanıyor olabilir. Ve ya işler ciddiye binince aslında sevgilinizi arzulamadığınızı daha çok arkadaşlığından ve geçen yıllara minnet duymanızdan kaynaklanmış olabilir. Doğru karar verin yoksa ilerde ayrılırsanız bu günleri arayabilirsiniz. Evlenirseniz de her günü kendinize ve ona zehir edebilirsiniz.

Ben onu oyalamadım. Hazır olmadığımı hep söyledim. Bana ilk evlenelim dediğinde üniversite de öğrenciydim ve o da öğrenciydi. Şartlar uygun değildi psikolojik olarak da hazır olmadığımı söylemiştim ona. Heyecandan kastım duygusal yakınlık aslında. Tamamlanma hali... İyisiyle kötüsüyle yakın hissetme durumu. Ben bu histen uzaklaştım ve inanın ben istemedim

Çok haklısınız. Gerçekten de bu dediklerinizin hepsi olabilir. Teşekkür ederim görüşünüz için :)

Senin ki sevgi değil alışkanlık olmuş . Önce hiç değilse güzel hisler hissedeyim demişsin sonra alışkanlığa dönüşmüş . Şimdi iş ciddiye binice tutuşmuşsunuz . Birinin 4 senesini yemek hani kulağa kötü gelse de 1 ömrünü tüketmekten iyidir ....

Bu ilişki danışmanları filan var onlarla konuşun aşk doktoru gibi

Yanlış anlattım galiba. En başında çok aşıktım ben. Sonra elbette sevgiye dönüştü bişiler ve bunu da gayet normal karşıladım, çünkü olması gerekendi bana göre de. Tabi en başında evlilikten korkma nedenim şartlardı, yoksa aşıktım yani. Ancak şimdi sevgiden daha çok saygı dostluk duyguları besler oldum. Birinin dört senesini yeme ifadesini kabul edemem o nedenle. Emek verdik ama karşılıklı verdik. Sadece hislerimin artık evlilik için yetersiz oluşunu kabul edemiyorum galiba

aşk yok , bence evlilik aşksız çok zor ve yorucu bir o kadar da gereksiz olur.. duygularını farkettin madem yol ver gitsin. 4 sene çıktın diye evlenmek zorunda değilsin kimse ile.. çıkmanın amacı zaten karşındaki insanı tanımak , duygularını anlamak.. anlamışsın da olmayacağını. iyi olmak yetmez evlenmek için..

Çok teşekkürler görüşünüz için... Evet ben de aynı düşünceyle ayrılalım dedim ama sevgilim zaman istiyor. Zamana ihtiyacımız var diyor. Onca yaşanmışlıktan ve verilen emekten sonra bana da çok zor geliyor aşık olduğunuz insana yabancı hissetmek ne zor! :/

Kesin bir dille konuş.
Adam naz yaptığını düşünüyor olabilir.
Aşk hissetmiyorum de.

anlattıklarını erkek arkadaşın düşünüyor olsa ne yapmak isterdin ?
Ben ayrılırdım. Onun da vaktini almak istemezdim, daha fazla üzülsün de istemezdim. Aynı düşünceyle sevgilime ayrılalım dedim.ama zaman isteyince ben de denemek istedim. Bu hisler değişsin isterdim ama bazen değişir gibi hissederken bazen de umutsuzluğa kapılıyorum. Çabalıyorum yani.

anlattıklarını erkek arkadaşın düşünüyor olsa ne yapmak isterdin ?
Ben ayrılırdım. Onun da vaktini almak istemezdim, daha fazla üzülsün de istemezdim. Aynı düşünceyle sevgilime ayrılalım dedim.ama zaman isteyince ben de denemek istedim. Bu hisler değişsin isterdim ama bazen değişir gibi hissederken bazen de umutsuzluğa kapılıyorum. Çabalıyorum yani.

Kesin bir dille konuş.
Adam naz yaptığını düşünüyor olabilir.
Aşk hissetmiyorum de.

Dedim ama "herkesin aşık bir şekilde mi evlendiğini zannediyorsun, sevmek yetmez mi?" Dedi Bana yetmiyor dedim. Ama o halen kabul etmek istemiyor olabilir bilemiyorum. Evliliğe bakışımız farklı galiba

Dedim ama "herkesin aşık bir şekilde mi evlendiğini zannediyorsun, sevmek yetmez mi?" Dedi Bana yetmiyor dedim. Ama o halen kabul etmek istemiyor olabilir bilemiyorum. Evliliğe bakışımız farklı galiba
Biraz gurursuz sanırım.
Ben çok düşündüm ayrılıyorum senden lütfen zorlaştırma seninle bir evlilik düşünemiyorum o heyecanı sende hissetmiyorum lütfen biraz gururlu ol ve ulaşma de. Buna rağmen ulaşırsa bende söz biter.

böyleyim yanlış ama elimdekide dursun demek bu farkındamısınız. bence yapmanız gereken belli zaman geçsede sizin fikirleriniz degişmeyebilir, karşı tarafı ne kadar bekletebilirsiniz, niyeti ciddi bir erkek var karşınızda sonuçta. kendi hayatınızdan siz sorumlusunuz ona eyvallah ama karşı taraftada duyguları düşünceleri net bir adam var hayata sizin yüzünüzden geç kalmasını istermisiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…