Evlilik öncesi borç ve borcu ödemeyen abi derdi..

Arkadaşlar lütfen, yorum çeşitliliği için neden konu açayım? Hadi tamam manyağım açtım diyelim neden kendi konuma cevap vereyim? Lütfen :olamaz:
10 dk arayla birbirinin aynı bir konu açılması bir tesadüf o vakit

allah icin soruyorum fedakarlik fedakarlik derken neyi diyorsunuz kendinizden vazgecmeyi mi ? adam ailesiyle sıkıntılı hayır diyemiyor ilerde bu boyle olacak o zaman ben fedakarlik yaptim devam mi diyeceksiniz ? vallaha gıcik oluyorum fedakarlik olayina ... bugunden hersey belliyken gozyummanin adi fedakarlik olmus

allah icin soruyorum fedakarlik fedakarlik derken neyi diyorsunuz kendinizden vazgecmeyi mi ? adam ailesiyle sıkıntılı hayır diyemiyor ilerde bu boyle olacak o zaman ben fedakarlik yaptim devam mi diyeceksiniz ? vallaha gıcik oluyorum fedakarlik olayina ... bugunden hersey belliyken gozyummanin adi fedakarlik olmus

Merhaba, kendimden vazgeçtiğimi nereden anladığınızı pek anlayamadım, fedakarlık olayına gıcık olabilirsiniz tercihinize saygı duyarım ancak benim ne denli fedakarlık yaptığımı bu kadar tepki verebilecek şekilde nereden çıkardığınızı lütfen açıklar mısınız?

Merhaba, kendimden vazgeçtiğimi nereden anladığınızı pek anlayamadım, fedakarlık olayına gıcık olabilirsiniz tercihinize saygı duyarım ancak benim ne denli fedakarlık yaptığımı bu kadar tepki verebilecek şekilde nereden çıkardığınızı lütfen açıklar mısınız?

Kusuruma bakmayın yazacaklarım için ama ortada bir sevgi varken, emek varken, yıllar varken ve 2 sene boyunca o hayatımda değilken yaşadıklarım varken, adımlar atılmış, hayaller kurulmuş, güzel günler geçirilmiş, karşındaki sen onu, o seni tanımış, saygı duymuş, sevmişken ayrılmakkolay mı sizce?
bunu yazmissiniz...ortada emek varken ayrilmak dogru mu demissiniz ? evlenince ailesi ayni olacak nasil katlanirim diyorsunuz ... iki gun sonra ben ailesi pesini birakir sevgilimde akillanir sandim dersiniz ...

Kusuruma bakmayın yazacaklarım için ama ortada bir sevgi varken, emek varken, yıllar varken ve 2 sene boyunca o hayatımda değilken yaşadıklarım varken, adımlar atılmış, hayaller kurulmuş, güzel günler geçirilmiş, karşındaki sen onu, o seni tanımış, saygı duymuş, sevmişken ayrılmakkolay mı sizce?
bunu yazmissiniz...ortada emek varken ayrilmak dogru mu demissiniz ? evlenince ailesi ayni olacak nasil katlanirim diyorsunuz ... iki gun sonra ben ailesi pesini birakir sevgilimde akillanir sandim dersiniz ...

Emek evet, insanlar hayatları boyunca her şeye emek verir, anneler evlatlarına, çocuklar eğitimlerine, geleceklerine, yaşantılarına ve bunun içinde elbette bazı anlarda fedakarlık yapılır, bu örnekler çeşitlendirilebilir, kişi istediği şekilde aktarabilir, ben en kısasını tercih ettim. Emek ve fedakarlığın seviyesi aynı olabilir, fedakarlık daha da fazla olabilir, işin içine aşkın intihar durumuna dönüşmesi de girebilir. Benim anlatmak istediğim yıllarca emek verilen bir ilişkiye bir anda ayrılın diye verilen tepkiye karşı hislerimi yansıtmaktı. Evlenince ailesi aynı olacak evet, benim ailem de aynı olacak, ben de.. Bugüne kadar ailem dışında hiçbir varlık için kendimden vazgeçmedim, kimseyi hayatımdan ve kararlarımdan öte tutmadım, insanlar aniden kararlar alabilir ancak bu kararların sonuçları hemen belli olmayabilir. Sevgilim akıllanabilir ya da akıllanmaz, ailesi peşini bırakır ya da bırakmaz. Tüm içtenliğimle açtığım konuda bu denli ithamlarda bulunulması hoş değil, herkes fikirlerini paylaşabilir, bunu göze alarak konumu açtım ancak lütfen karşınızdaki kişinin zor durumda kaldığı için ya da kafası karmakarışık olduğu için sizinle özelini paylaştığını unutmadan yorumunuzu yapın. Ayrılabilirim, ayrılmayabilirim, evlenebilirim, evlenmeyebilirim, sevebilirim, sevmeyebilirim... Kendi hayatım, kendi tercihlerim ama "vallaha gıcik oluyorum fedakarlik olayina" tarzında yorumları da kabul edemem, hepimiz insanız ve benim felsefem herkese karşı özenli, saygılı, iyi niyetli, olmaktan, kimseyi kırmamaktan geçiyor.

Bana imza olayını anlattığımda artık senden başka kimsem kalmadı, abimi ve annemi sildim dedi, ama dava açma konusu açılınca şu an dava açma gibi bir niyetim yok dedi. Benim aklımdaki de abisini ve ailesini silemeyeceği yönünde.

Çok laf ettim özellikle dün akşam, sonra dilimi ısırdım ben ne dedim demeseydim keşke diye ama olan oldu işte ne bileyim. Bunca zamandan sonra evlilik değil kafamdaki olacaksak mutlu olalım fikri ama o bile imkansız görünüyor artık..
Neden ailesini silmesini istiyorsunuz?Tamam borçtan kurtulmuş dava açmakta ne!
Abartmayın onlar bir aile o zaman öyle mantıklı gelmiş yapmışlar.
Siz çokta onların aile iletisimlerine karışmayın evleniyorsanız sevdiğiniz için evlenin malı mülkü bırakın..

Neden ailesini silmesini istiyorsunuz?Tamam borçtan kurtulmuş dava açmakta ne!
Abartmayın onlar bir aile o zaman öyle mantıklı gelmiş yapmışlar.
Siz çokta onların aile iletisimlerine karışmayın evleniyorsanız sevdiğiniz için evlenin malı mülkü bırakın..

Merhaba,
Ailesini silmesini ben istemedim, görüşemezsin, konuşamazsın demedim, kendisi bana gelip senden başka kimsem kalmadı dedi, kendisi günlerce ben onlarla asla görüşmem, umrumda değiller dedi, hatta ben 15 gün öncesine kadar tamam bak annene yakın oturalım hatta isterse aynı evde yaşayalım, yaşlı kadın, yalnız kalmasın diyordum. Dava açma olayını da avukat tanıdığım bak böyle olsa dava açılsa kendi hakkının tamamını alır bu durumda hakkının tamamını alamayacak yine zararlı çıkacak dediği için ona önerdim, illa dava açacaksın demedim, bana şu mallar alıncak şu mülkler alınacak ya da abilerinin eşlerine bu kadar yapıldı bana da aynısı yapılacak demedim, hiç öyle bir insan olmadım, yanlış anlaşıldım sanırım cümlelerimle.
Sevdiğim için evlilik yoluna girdim ve bu yola ilk girdiğimde de ona 1 göz odamız 1 kuru ekmeğimiz olsun ama biz mutlu olalım dedim zaten, olaylar onun yaşadıkları ve benim acaba nasıl yardım edebilirim düşüncem yüzünden bu yöne doğru şekillendi.

anlattiklariniza gore abi kisisi tam bir parazit. ev vs tamamda 30 bin kredi cektirip tatilde harcamakda nedir...
Nisanliniz zamaninda guvenerek hata yapmis diyecegim ama insan abisinede guvenmeyecekse kime gunevenecekki...
Ama olay yumruklasmalara kadar gittigine gore nisanliniz artik bikmis demekki.
Bakin bu hic kolay degil, arada anne var aile var ve bunlara ragmen olay siddete kadar varmis. Demekki nisanliniz baya bi zorda. Ki biraz empati yapinca insan hak veriyor, benim abim boyle yapsa dunyam şaşar, cok zor bisey.
Siz destek olmaya devam edin ama cokda fazla mudahale etmeyin. Adam heryerden kusatma altinda gibi hissetmesin.
Zaten akillanmis belliki. Yakinda sorun cozulur.
Siz sakin ozellikle aile ici gorusme falan gibi baglara mudahale etmeyin. Sonucta onlar aile, ozellikle anne var yani bu bag asla kopmaz.
Allah yardimciniz olsun.

erkek arkadaşın krediyi ödeyemezse evleri icra yoluyla satılır diye biliyorum. hem böylece borç da biter belki ama bilemedim

anlattiklariniza gore abi kisisi tam bir parazit. ev vs tamamda 30 bin kredi cektirip tatilde harcamakda nedir...
Nisanliniz zamaninda guvenerek hata yapmis diyecegim ama insan abisinede guvenmeyecekse kime gunevenecekki...
Ama olay yumruklasmalara kadar gittigine gore nisanliniz artik bikmis demekki.
Bakin bu hic kolay degil, arada anne var aile var ve bunlara ragmen olay siddete kadar varmis. Demekki nisanliniz baya bi zorda. Ki biraz empati yapinca insan hak veriyor, benim abim boyle yapsa dunyam şaşar, cok zor bisey.
Siz destek olmaya devam edin ama cokda fazla mudahale etmeyin. Adam heryerden kusatma altinda gibi hissetmesin.
Zaten akillanmis belliki. Yakinda sorun cozulur.
Siz sakin ozellikle aile ici gorusme falan gibi baglara mudahale etmeyin. Sonucta onlar aile, ozellikle anne var yani bu bag asla kopmaz.
Allah yardimciniz olsun.

Abisi kendisine kredi çıkmadığı ve annesi Umre'ye gitmek istediği için kredi çektirip anne adına bir kredi daha çektirerek (15.000 gibi bir rakam) Umre'ye gitmesini sağlamış gerisini keyfi için harcamış. Dediğiniz gibi gerçekten çok bıkmış durumda, annesi 60 yaşında ve astım hastası ben bile dış kapının dış mandalı olduğum halde her gün soruyorum annen nasıl diye ama abisinin karısı gebereceksen geber kurtulalım artık senden gibi laflar etmiş kadına, kadıncağız astım krizi geçirmiş. Üzülüyorum, çok üzülüyorum onun adına ama işte bir yandan da erkek arkadaşıma o abindir sözüne karşı gelmeyeceksin tutumu var annesinin. Umarım çözülür, çok teşekkürler yorumunuz için.

erkek arkadaşın krediyi ödeyemezse evleri icra yoluyla satılır diye biliyorum. hem böylece borç da biter belki ama bilemedim

Şöyle ki ev kredisi abisinin üstünde ve 165.000 gibi bir ödemesi kalmıştı bana en son söylediğinde, erkek arkadaşımın üzerine sadece 30.000 var ve abisi ben bunu her ay öderim demiş, sadece lafta ama bu, yani ödemezse erkek arkadaşım sadece 30.000 kredinin ödenmemiş kısmını ödemekle yükümlü..

Abisi kendisine kredi çıkmadığı ve annesi Umre'ye gitmek istediği için kredi çektirip anne adına bir kredi daha çektirerek (15.000 gibi bir rakam) Umre'ye gitmesini sağlamış gerisini keyfi için harcamış. Dediğiniz gibi gerçekten çok bıkmış durumda, annesi 60 yaşında ve astım hastası ben bile dış kapının dış mandalı olduğum halde her gün soruyorum annen nasıl diye ama abisinin karısı gebereceksen geber kurtulalım artık senden gibi laflar etmiş kadına, kadıncağız astım krizi geçirmiş. Üzülüyorum, çok üzülüyorum onun adına ama işte bir yandan da erkek arkadaşıma o abindir sözüne karşı gelmeyeceksin tutumu var annesinin. Umarım çözülür, çok teşekkürler yorumunuz için.
Rica ederim.
Abi kisisinin esini az cok tahmin etmistim, hic sasirmadim.
İnanin o annenin yerinde olmak istemezdim, hikayedeki en zor durumda olan kisi o aslinda. Dusunun yani bir evlat parazit, bir evlat parazitin kurbani, diger evlat uzaklasmis, gelin kisisi zalim, kisacasi vallahi isi cok zor. Napsin mecbur abindir diyor, belki buda cekip gidecek diye korkuyordur , zor yani cok zor.
Siz sabirli olun dua edin.
muhtemelen o 30 bin borcda nisanliniza kalacak, ama arada sevgi olduktan sonra bunlar asilir.
Allah yardimciniz olsun.

Rica ederim.
Abi kisisinin esini az cok tahmin etmistim, hic sasirmadim.
İnanin o annenin yerinde olmak istemezdim, hikayedeki en zor durumda olan kisi o aslinda. Dusunun yani bir evlat parazit, bir evlat parazitin kurbani, diger evlat uzaklasmis, gelin kisisi zalim, kisacasi vallahi isi cok zor. Napsin mecbur abindir diyor, belki buda cekip gidecek diye korkuyordur , zor yani cok zor.
Siz sabirli olun dua edin.
muhtemelen o 30 bin borcda nisanliniza kalacak, ama arada sevgi olduktan sonra bunlar asilir.
Allah yardimciniz olsun.

Amin.
Sabır ve sevginin gücüne çok inandım bu zamana kadar, aşarız dedim, umarım yaralarımızı sararız, umarım sabrın sonu selamet olur bizim için :KK51:

Amin.
Sabır ve sevginin gücüne çok inandım bu zamana kadar, aşarız dedim, umarım yaralarımızı sararız, umarım sabrın sonu selamet olur bizim için :KK51:
Dogru dusuncedesiniz, zira Allah hicbirzaman kendisine guveneni yari yolda birakmamistir.

Back
X