• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi çok saçma bir kriz ve sonrası !

• Konu Sahibi Konu Sahibi jpeg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah yüzünüze bakmış ,kurtulmuşsunuz derim.Cicim ayı,en güzel anlarda böyle düşünüyor,istiyor ve söylüyorsa!!!!İnceldiği yerden kopsun.İnşallah sizi hakkedecek,sizin değerinizi bilecek biri en kısa zamanda çıkar.İnanın evlilikte huzur çok önemlidir.Evlilik,flörte,nişanlılığa benzemez.
İlk zamanlar çok üzülürsünüz,zamanla üzüntünğz geçer.Daha sonra;iyiki ayrıldım dersiniz.

Teşekkürler, bu da bir görüş tabi. Ancak pek de uygulanabilir bir görüş değil. Çünkü ev içinde senin paran, benim param muhabbeti olmaz. Ve bayan hiçbir zaman, nişanlıyken dahi parasını hiç sakınmamış biridir, kişiliği de bu tavra uygun değildir. Ayrılık sebebi ise maddiyattan çok duyduğu onur kırıcı laflardır. Evet sadece ilişkideki bu olayı yazdım, çünkü bu olaya farklı açılardan insanlar nasıl bakar acaba diye merak ettim.

Arkadaşım evlilik sözleşmesi bu gibi durumlarda yapılmaz........9 senelik evlilikler de artık günümüzde uzun süreli evliliklere giriyor...........9 seneye karşılık bir evin yarısının yarısını mı pay edemiyor........e yuh yani............a zaman şu konuları da masaya yatır
Yemeği kim yspacakmış......çocuğa da anası baksın...........öyle ya ben de yıpranmak istemiyorum
Evlilik sözleşmesini bizim burada ayda 15000 20000 kazancı olan doktorlar yapıyor çünkü boşanma durumunda esler arasındaki ücret farkını ödemek zorunda diye biliyorum...........baska turlü evlilik sozlesmesi çok komik

Son düzenleme:
Erkeğin yaptığı çok çirkin. Benim eşim de evlendiğimizde aynı A nin durumunda ev sahibiydi. Yani aile 40 50 bin kadar peşinat vermiş, 10 senelik kredi çekilmiş evlilik olduğunda 9 yıl kalmıştı. Eğer o durumda bana A nin ettiği lafları etse inan 1 dk tereddüt etmem bitirirdim. Kolay kolay aklı karışık birine böyle cevap vermem.ama hakikaten çirkin olanlar. Kaldı ki ben cimri ve paragoz bir adamla asla evlilik düşünmezdim. Iyi düşün taşın derim

Son düzenleme:
mutlulugu hayatının merkezıne alan bırı parayı hayatının merkezıne alıp bu kadar hesapcı olursa o evlilikten hayır gelmez.karıkocanın parası bırdır anca öyle hayır gelır bırıkım yapılır ılerlenır dıye dusunuyorum

A:Erkek B:Bayan diyelim.
A ve B nişanlıdırlar, 2 ay sonra evleneceklerdir. A bundan 1 yıl önce ailesinden peşinat alarak kendisine bir ev almıştır. 10 yıl da kredi kullanmıştır ve evlendiklerinde bu evde yaşamayı planlamaktadırlar.9 yıl daha kredi borcu bulunmaktadır. A'nın kendisine ait başka evler,arabası ve miras gelmesi ihtimal bir durumu da vardır. Ancak diğer evlerde aile fertleri yaşamaktadır. A bunları düşünerek kendisini garantiye almak için evlilik sözleşmesi yapmayı teklif etmiştir. B duruma biraz bozulsa da belli etmemiş, hayır dememiştir. Konu aralarında birkaç kez gündeme gelmiştir. Bu arada B'nin de kendisine ait bir evi vardır ve çalışan bir bayandır. İki tarafın maaşları hemen hemen eşit olmakla birlikte, B'nin aylık geliri birazcık daha fazladır.
Evlilik sözleşmesi yapılması konusu son kez gündeme geldiğinde B de artık aklındakileri söylemiş şöyle demiştir, benim zaten senin malında mülkünde gözüm yok. Benden önce edindiklerine zaten kanunen de karışamam, karışmam da. Ancak son aldığın evin henüz 9 yıl kredi ödemesi var, benim de 1 yıl kredi ödemem var, sözleşmeye kalan borçlarımızı da yazarız o zaman; demiştir. 9 yıl az bir zaman değil, ve kredinin çok büyük bir bölümü daha ödenmedi, dolayısıyla benim de hakkım, emeğim olmayacak mı lafları üzerine A deliye dönmüştür. Zaten eşyaların çoğunu da B almıştır, hatta kendi nişan elbisesini ve takılarını bile almıştır, sırf yuvası olsun, mutlu olsun adına,karşı taraf çok borç içinde diye. A birden parlar ve o zaman herkes kendi parasını harcar, işine gelirse, ev benimdir ,ayrılık durumunda sen gidersin, o bahsettiğin haktan, emekten vazgeçersen bu iş olur gibi laflar eder. Çok büyük ayıp eder. B şaşkına döner, çünkü hiç böyle bir tepki beklememektedir. A, B'yi yol ortasında bırakır ve gider.
A zaten genel anlamda paracı bir tiptir. Sürekli çok parası olsun, zengin olsun hayalleri kurar, çok cimridir. Şu durumda iki taraf konuşmamaktadırlar. B para, pul sebebiyle değil işittiği ağır laflar sebebiyle nişanı atmıştır.Ancak henüz etrafın haberi olmamıştır. B sinirinden A'nın kalbini kıracak bir sürü mesaj da atmıştır, çünkü kendi kalbi çok kırılmıştır.
A daha önce çevredeki benzer durumdaki örnekler ile ilgili yorumlarında hep kadınları savunmuş, haklarının gasp edilmesini yanlış bulmuştur. Bu yüzden B de aklındakileri rahatça söylemiştir. Ama aldığı tepki hiç yenilir yutulur cinsten değildir. Daha ayrılık olup olmayacağı bile belli değilken, daha evlilik olmamışken bunları duymak B'yi yıkmıştır.
Bu ilişkinin geleceği hakkında ne düşünürsünüz? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

B, A ile nişanı atmakla iyi ve doğru yapmıştır. Ardına bakmadan, acaba demeden yoluna devam etmelidir.
A'nın istediği gibi evlilik sözleşmeleri filan ancak dizilerde ya da sosyetede olur, çok kaba çirkin bir davranıştır. Ayrılırsak sen gidersin, yok ev benim, şu senin lafları zaten evliliğin temel direğini sarsmıştır.
B ileride daha mutlu olacağı bir yuva kurabilir, a ile evlenmemelidir as-la...

Yaşlar kaç maaşlar kaç merak ettim doğrusu bu erkeklerde ki para merakını hiç anlamıyorum açıkçası hepsi zengin kız kadın avcısı oldu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bu kadar paracı, açgöz olunabilir ancak.
b için hayırlı olmuştur. kurtulmuştur bu pntiden. eşi değil de sanki iş ortağı... olacak. arkasını bile dönüp bakmasın b

Bu nedir ya evilik mi yapılıyo ortak şirketmi kuruluyo
Saçmalığın böylesini de görmedim daha evlenmeden ayrılıkta ki haklar mı konuşulur.Bu kadar hesap kitap yapılmaz. Hayırlısı olmuş derim :50:

Kesinlikle geri donme. Kafanda da gonlunde de bitir bu isi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

BenceB nin hakli olmasi A yi cildirtmis. Bak buraya ziyorum o kredi borcunu birlikte odeseydiniz borcun bittigi gun adam bosanirdi. Bu tip erkekler hep boyle kadin getirsin benim borcumu odesin ama benim parama dokunmasin... bu adamdan ne koca nede baba olur.

Back
X