Evlilik Öncesi Kontrol

kediii

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
6
5
286
Ankara
Merhaba,
20 gün sonra düğünüm var. Nişanlımla evlenmeden önce düzenli cinsel hayatımız vardı fakat korunuyorduk. Evlendikten sonra korunmak istemiyoruz fakat benim çocuk yapmak ile ilgili çekincelerim var. Hem doğum kontrol hapı almak için hem de genel bir kontrol için Ankara'da kadın hastalıkları uzmanına gitmek istiyorum. Dikkat etmem gereken, talep etmem gereken neler olabilir? İlk kez bu tür bir doktora gideceğim için çekincelerim var mesela alttan kontrol etmesi gibi...
Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Xxx

Merhaba hayirli olsun oncelikle
Gebelikle ilgili engel olup olmadigina bakilir vajinal muayene ile yumurtaliklarinizi kontrol ederler korunmayla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz birde gebelik dusunuyorsan folik asit baslayabilirsin zaten doktora gittiginde suan olan durumunu anlatinca tum onerileri verecektir
Tabi ki kendi karariniz ama birkac ay korunmaniz bence iyi olur hem birbirinize adapte olursunuz birde kontrol hapi olarak doktor oneride bulunuyor ama ben yazz kullanmistim gayette memnundum hepsi farkli hormonlar icerdigi icin kendinize uygun olani bulmak biraz sikinti olabiliyor bende kisa donem korunmak istedigim icin yazz onerdi iki ay sonra biraktim ve o ay gebelik olusmustu 🌸

Merhaba hayirli olsun oncelikle
Gebelikle ilgili engel olup olmadigina bakilir vajinal muayene ile yumurtaliklarinizi kontrol ederler korunmayla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz birde gebelik dusunuyorsan folik asit baslayabilirsin zaten doktora gittiginde suan olan durumunu anlatinca tum onerileri verecektir
Tabi ki kendi karariniz ama birkac ay korunmaniz bence iyi olur hem birbirinize adapte olursunuz birde kontrol hapi olarak doktor oneride bulunuyor ama ben yazz kullanmistim gayette memnundum hepsi farkli hormonlar icerdigi icin kendinize uygun olani bulmak biraz sikinti olabiliyor bende kisa donem korunmak istedigim icin yazz onerdi iki ay sonra biraktim ve o ay gebelik olusmustu 🌸
Vajinal muayeneden korkuyorum açıkçası :(

Back
X