Evlilik oncesi sendromlar

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Seninki de dertmi diyeceksiniz ama evlenmeden evlilikten sogudum.50 gun sonra dugunum var.bir kac saat sonra jinekologla randevum var.kalkip gitmek istemiyorum.sabaha kadar oturdum yazilanlari okudum.ilk senelerde bebek dusunmuyoruz.nisanlim kullanma ben korunayim diyor ama ilk donemler icin en azindan alisana kadar hap kullanmak mantikli geliyor banada.etkilerini okudukca vazgeciyorum.suan hicbir seyden tat almiyorum nisanlimla 2 gundur konusmuyorum.her seyden sogudum sanirim.hapi kullanmali miyim ? Annem meme kanseriydi kanser seruveni olanlarda tetikleyebiliyormus.hastaligimda dugun gunume denk geliyor.3 ,4 ay kullasam ? stresten olmek uzereyim.

Evlenmeden once ki deneyimlerinizi paylasirsaniz destek olmus olursuniz.nasil korundunuz? Hap kullandiysaniz sorun yasadiniz mi? Inanin gelinligim karsimda ve ben de hicbir kipirti yok.bos bos bakiyorum..

Bu kadar kafana takacaksan kullanma zaten. İlerde başka bi sıkıntıdan ötürü bi sorun yaşarsan gebe kalmakla alakalı, alakası olmasa bile, bunu hapa bağlar, sürekli kendini suçlar durursun. Nişanlınını dinle, o korunsun..

neye alışmak için nişanlınız değilde sizin korunmanız gerektiğini düşünüyorsunuz?

Hapın yan etkileri dediğiniz nedir? Doktordan mı aldınız bu bilgiyi? Şehir efsanesi kaynıyor ortalık.
İlk cinsel tecrübesi olacakların prezervatif kullanması pek mantıklı değil bence.
2 sene hap kullandım, evlenmeden 2 ay önce falan başladım hatta. Ben iğne için gitmiştim ama doktor hap önerdi ve hapın aslında faydalarının da olduğunu söyledi. Sivilce engelleme, adet düzenini sağlama, kist oluşumunu engelleme gibi. Tabi ki vücuda uzun süreli kimyasal yüklemek mantıklı bir seçenek değil ama öyle tüylenme, kilo alma, doğurganlığı kaybetme gibi sorunlar yaşamadım.

Ben de 1 aya evleniyorum. Hap kafamı karıştırıyor ben de ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Icsem icim rahat etmeyecek icmesem her iliski sonrasi cocuk olur mu diye endiselenicem.bir an once karar vermemiz lazim nerdeyse 2 ay onceden baslaniyormus hapa

Eşleriniz korunsun.bence en uygunu bu.kullanımına uygun korunursaniz hiçbir sıkıntı olmaz.ben öyle yaptım çok da memnunum.bunu düşünüp şu güzel günlerinizi bozmayin

Evet sehir efsanelero dolu okudukca daha psikolojim bozuldu.4 ay kullanmis 1 yil hamile kalamamis vs.. bunyeden bunyeye farkli evet bende o dokunacak kisimdayssam endisesi yetiyor damar tikanikligi misal.tedirgin olmadiniz mi dugun oncesi lekelenmeler oluyor mu? Dugunde hasta gibi gezmekte istemiyorum

5 sene hap kullandım. 6 ay önce bıraktım. İnsanın dengesini, düzenini yerle bir ediyor. En azından benim öyle oldu..
Ama siz cok uzun kullanmissiniz ben en fazla 5 ay kullanir sonra esim korunur kafasindayim

Eşleriniz korunsun.bence en uygunu bu.kullanımına uygun korunursaniz hiçbir sıkıntı olmaz.ben öyle yaptım çok da memnunum.bunu düşünüp şu güzel günlerinizi bozmayin
Esler korunsunda daha ilk gunlerden hissedemeden birseyleri yasamak ya da zaten zor olacak.pzrtf uygun oluyor mu yani

1-1.5 ay çok lekelenmem oldu, doktor bunu söylemişti zaten o sebeple erken başladım. Alışmak 3 ayı bulabiliyormuş. Şimdiden başlarsanız sanırım 50 gün sonra alışmış olursunuz. Benim kayınvalidem 40 sene önce hap kullanarak korunmuş. 5 yıl hap kullanmış ve kayınvalidesi de aynı böyle şehir efsaneleriyle kızmış ona ama bırakır bırakmaz da hamile kalmış. 40 sene önceden bahsediyoruz. Günümüzde infertilite çok yaygın, sebebin hap olduğunu nereden biliyorlar ki, belki kullanmasa bile hamile kalamayacaktı o insanlar?

27 bu yasa geldiniz bilmiyor musunuz demeyin lutfen biliyorum ama hicbir deneyimim olmadi etkileri nedir nasil olacak hicbir fikrim yok
niye öyle bir şey söyleyeyim ki? bilmek zorunda değilsiniz, değiliz...
çocuk düşünmek için süreniz var mı diye merak ettim.
doktor değilim...
bir profesyonelden bilgi almak elbette doğru olan.
1-2 yıllık kullanımın çok ciddi etkisi olmuyor. kanser riskini arttırması için uzun süreli kullanım gerekiyor diyor makaleler.
ancak haplar bulantı, kıllanma ve kilo yapabiliyor.
bu tip etkileri de kullanmadan bilemezsiniz.
kesin olarak ilk sene çocuk düşünmüyorsanız, 1 sene kullanmak iyi bir fikir bence. ama bence tabi.
sonrasında zaten hemen olacağının garantisi yok. Birkaç ay da öyle geçer.

Bana da eşimin korunması daha mantıklı geliyor. Geri çekilme ile korunan çok kadın var ama aslında o korunma yöntemi bile değil ama nasılsa hamile kalmıyorlar. Bir arkadaşım ne kendisi ne de eşi korunmak istememişti 3 yıldır evli geri çekilme ile devam ediyorlar

neye alışmak için nişanlınız değilde sizin korunmanız gerektiğini düşünüyorsunuz?
Birlikte olmaya.soyle soyleyeyim cinsel yasam duzene girip oturana kadar.bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum

Düğünden 1 ay önce hap kullanın koruma sağlar. Evlendikten sonra 2 ay kadar hapa devam edin alışana kadar sonra bırakın eşiniz korunsun. Ben böyle yaptım hap yan etkisi sadece kilo almaktı benim için oda yavaş yavaş veriliyor bıraktıktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…